232
  • High end PC #232
    Én.
  • gabor0315
    pfúúúj...ki az az elvetemült aki pénzt ad ki PC-s játékra!?
    Jézus...
  • Scooter
    "Még mindig van erő a PC játékban!" Még szép! Ez nem holmi gagyi konzol...
  • Gamecube86
    Szerintem teljesen felesleges a console-t a pc-hez hasonlítani.
    Ez olyan mintha a hajót hasonlítanád az autóhoz, mindkettő közlekedésre szolgál csak más terülteken megfelelőek...

Az hogy a warez lenne a pc-s játékok halála azt nagyszerüen cáfolja hogy 5 percenként fut az ember console warez hirdetésekbe.

Még így is hogy a játékok drágábbak jobban megéri console-on játszani (erre találták ki vagy mi) mint gépet fejleszteni hetente.

Hozzá fűzném ugyan van console-om, igaz csak egy gamecube egy ps1 és 1 ps2 (valamelyik sarokban) én jobban szeretek pc-n játszani.
  • muerte2
    Imadom az ilyen hangzatos cimeket. Regota konzolon jatszom, de azert mindig is viccesnek tartottam, hogy a letezo legelterjedtebb plattform jatekiparat temetik. Amig PC van a haztartasok sztem 70%-aban addig nincs mirol beszelni.
  • Indigo
    Ne magadból indulj ki, nem lehet mindenki olyan igénytelen.
  • VRSDM
    megy a villogás a játékgyüjtemények.... izé akarom mondani az akciós dvd-tok+nyomtató combo-val :D
  • Normal
    Nos, akkoriban a legkisebb fémpénz a 10 filléres volt - azt már nem tudom, papir volt akkor a 10Ft, 20Ft, 50Ft, és 100Ft.
    Most fémpénz lesz a 200Ft-osból nemsoká.

Ezek alapján azt mondanám: jeletős az értékcsökkenés. :D
  • High end PC #224
    Jövő hónapban jön egy gyöngyszem a hangkártyák közt
    Auzentech
    Én tuti lecserélem az X-Fi Elite Pro-m.
  • irkab1rka
    Már unom ezt a hangulatkeltést. "kevesebb exkluzív PC játék lesz" -> portolják/fejlesztik konzolra is. Ahogy egy gamer cég elér egy bizonyos érettséget/méretet, megengedheti magának hogy olyanokat felvegyen, akik fejlesztettek már konzolra. Ennyi. Az én olvasatomban a fenti mondat azt jelenti, hogy a játékfejlesztés még mindíg jó befektetés, és egyre több cég éri el ezt a szintet. Na meg persze vannak a felvásárlások is, igy ha X játékot fejlesztő studiot megveszi az Activison, akkor nyilván onnantól nagy esélyel beígérik a konzolos verziót is.
  • Harry Seldon
    Ezt a képet minek tetted be ide? Egyértelmüen látszik, hogy teszkósnyomtató-olló kombóval 40 ft-s tokkal összehozott varázslattal akarod hülyíteni itt a népet...

Egyébként emelkedettek ezek a "szar pécé, fos konzol" hozzászólások. Kiművelt, értelmes, széles látószöggel rendelkező emberek gubbaszthatnak e mondatok mögött...
  • High end PC #221
    Ha téged ez megnyugtat, nem lesz benne a <100 HUF-os PC-ben. De attól még mindig sokkal jobb lesz a grafika egyazon játékok alatt, és feldughatod a szuper procid meg a Blúréj olvasód

Egyébként meg aki tehetősebb, simán tud venni jobb procit! és Blue-Ray meghajtót (bocs, írót), és hangkártyát, mint amik a PS3-akban vannak, ugyebár... Úgy sem tudod megmagyarázni az ellenkezőjét, ugyanis Hihg-end PC és PS3 tulaj is vagyok.
  • gamer33
    Upsz, az előbbi hsz "high end pc-nek" szólt.
  • gamer33
    Télleg?! És a Blu-Ray meghajtó is benne lesz meg egy 6 magos proci mint a Cell?
  • Gerbill
    És nem kell 200.000Ft-os plazma tv sem a normális élvezhetőséghez.
  • High end PC #217
    Ma már kb egy új PS3 árából is össze lehet rakni egy, az ugyanazon játékok alatt jobb grafikát nyújtó új PC-ét, ha okosan válogatod össze a komponenseket -Gamestar júniusi száma.

• mustang93
    Jonh Ricitello csak röhög hogy ő a világ legnagyobb játékkiadója.Ez azért nem ígyvan gondoljunk az Activisionra és Ubisoftra és a mári királyá vált Rockstar Games ezek nem haggyák magukat az EA nak.
  • mustang93
    Az EA mindig győz,ez a cég a végén minden játékfejlesztőt elraból és akkor csak ő lesz,"de az rossz lesz mert nesz lesz aki a riválissa legyen."
  • mustang93
    Ezt az E3 nagyon szeretem,igaz még nem voltam ott de az biztos hogy egyszer elmegyek egy ilyenre.
  • RecoPhile
    Red Alert
  • RecoPhile
    azért esik pc ára mert sok kis buta ember azt hiszi konzolok olyan ászok :)

Ja és ha PC-n meghal a játék fejlesztés akkor nem 50k ért veszed meg a kozolodat hanem 150-200k ért. ;) És játék áráról majd ne is beszéljünk. :)
  • RecoPhile
    Így van! ;)
    konzol 1f*s!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • RecoPhile
    Nem baj,játszáá csak a kis konzolodon, hogy törne le a fejed úgy ahogy van :)
  • RecoPhile
    Konzol 1 fos a szememben még mindig. :)
    És az is marad örökké. És ha valaki kötökedni akar, elmondannám, hogy játszottam PS-en, xBox360-on és engem nem gyűzött meg az egész konzol. Nekem nem kell több: játék, net, msn (és egyébb csevegő program), mp3, TS vagy venti, és böngésző ablak. Ezt konzol NEM ELÉGÍTI KI bármenyire legyen az jóóóóóóó. Ezért PC forever és az is marad mindhalálig.
    Pont.
  • High end PC #208
  • Epimetheus
    No azt hiszem ezzel nincs mit tenni... A konzol most nagyon fut. De azért azt mindenkinek elmondanám, hogy ez a konzol nem az a konzol, mint ami Sega Megadrive, meg a SNES volt. Ezek gyakorlatilag egyetlen funkcióra (játékra) megépített, ha úgy tetszik "lebutított" PC-k. A így inkább úgy néz ki a dolog hogy ez egy második professzinalizálódási fázis a játékkészítés világában. Az első játékokat egy-két ember rakta össze a garázsában, mi meg hülyéskedtünk vele, a Commodore-on. Aztán rájöttek hogy pénz van benne, és mára ez az egész PCs játékvonal túlnőtte magát. A pénzembereknek nem sikerül belőle második Hollywoodot csinálni, így lassan - lassan el-, kiszivárog belőle a pénz. Én két lehetőséget látok, vagy teljesen elsorvad a PCs játékfejlesztés a netes játékokon kívül, vagy visszaesik egy igényesebb réteg kiszolgálásához, egy sokkal kisebb visszavonultabb iparrá.
    A konzolokról csak annyit hogy nekem is volt, sőt az volt a PC előtt, aztán egy darabig párhuzamosan. Amikor konzolom volt nrm értettem hogy lehet kényelmesen játszani 102 gombbal, mikor 6/9 is elég... Ma már azt nem értem, hogy lehet billentyűzet nélkül egy db irányítót rángatva a játékra koncentrálni.
    A hardwerfejlesztéses vád igaz, sajnos... de már én is leszoktam arról, hogy a szoftverfejlesztőknek engedjek, és újabb és újabb hardwert vegyek hogy lássam az új gamét teljes pompájában (ami sztem bárki bármit mond alázza a konzolokat.. a legjobbakat is..de lehet hogy ez szubjektív vélemény...), ső mostanság már nem is annyira fog meg a grafika egy játékban. Persze az igaz hogy bizonyos szint alatt azért elveszi az ember kedvét a játéktól...
    No mindegy be kell lássuk a két dolog, a PC, meg a konzol hiába használható ugyanarra IS (játékra) két teljesen külön célra jött létre. Az egyikkel JÁTSZHATSZ IS, a másikkal meg esetleg pl.: NETEZHETSZ IS.
    Lentebb olvastam, hogy a PC fejlesztől lusták optimalizálni, meg hogy bezzeg a konzolosok hogy kidolgozzák...
    No sztem ez nem egészen így van. Elég nehéz 124 568-féle PCre ooptimalizálni, egyetlen hardwerre pedig talán nem annyira. Aki írt már vmilyen programot, és megpróbálta azt több gépen futtatni - ne adj isten különböző oprendszerek alatt- az tudja hogy ez az optimalizálás nem egyszerű.
    Mindenestre a PC élt, él, és élni fog, és amig PC lesz addig lesz rá játék is... Ha másképp nem, majd írunk magunknak jókis szöveg alapú RPG-ket. He he he
  • gamer33
    Nézzétek meg a friss Gamestart abban pont erről írnak. 2-3 nagyobb konzolos cím annyi bevételt hoz mint 1 éves Pc eladások összesen!!! Egyébként is ki akar több száz-ezret költeni egy Pc-re amikor egy 50 ezer forintos konzolon tükörsimán futnak a játékok. KONZOL FOREVER!!!
  • High end PC #205
    a konzolok kakik

a #64-es üzenetemben már kifejtettem miért.
  • tommyknockers
    Azért van számítógépe..xDXXD
  • ziipp
    Ez a forma ilyen megrögzött konzolbuzi. Nem kell vele foglalkozni. :)
  • feamatar
    legalább valami normális példát hoznál fel... oblivion egy 2éve 130kért vásárolt konfigon fut normálisan 1024x768ban, mindent legalább mediumra állítva. beröccenni meg csak nagyritkán. és szép és játszható.
    néha konzolon is előfordul akadás és belassulás...
  • Dzson
    A pécés játék ára maximum azért esik, mert a kutya sem veszi.
  • Dzson
    Te a pécés játékok árát a hardveren fizeted meg, mivel egy mai csúcs konfigon már néha akadásmentesen futnak a HÁROM ÉVES játékok, pl. az Oblivion. :))))))

És egy pécés fejlesztés nem igényel nagy munkát, nem optimalizálnak, majd veszel vga-t meg cpu-t, meg letöltöd a 56 patchet.

Egy konzolos játék sokkal nagyobb odafigyelést igényel.
    Lásd FIFA. Pécén egy darab szar. :))))
  • emp
    Nah én bitzosan nem adok ki egy fillért sem játékkonzolért... Mondjuk én dolgozom a PC-n egyébként a konzolok előretörése igen csak jót tett a PC-s játékok árának is, mert 1-2 hónap alatt a PC-s játék ára leesik 5-6-7 ezerre, addig a konzolos kirakatban ugyanazon a játékon még mindíg a 12999 Ft-os cimke fityeg.

Egyébként Opeca! az 1997-es árlistád forrását kérlek jelöd már meg, mert Indigo megjelölte, és közölte is (1997 - 576 újság hírdetés) Te honnan is szedted azt az árlistát, ami alapján köpöd itt a vért meg a hülyeséget???
  • High end PC #198
    Fel kéne lendíteni valahogy újból a PC gaming-et. Szervezzünk egy megmozdulás, hogy amikor csak megtehetjük, megvesszük kedvenc címeinket, evvel is fenntartva ezt a fantasztikus platformot, és rajtunk kívül három legjobb ismerősünket is buzdítjuk ugyanerre, és hogy ők is másik három ismerősének adja tovább az eszméket. Valahogy jobb nem jut eszembe, de talán ha fellendülnének az eladások és csökkennének a warezolások, biztosan jobb lenne a játékfronton a PC, mint most. Én minden esetre nem pártolok el a kedvenc platformomtól, a PC-től, hűen kitartok mellette, hiába van PS3-am, Xbox360-am meg Wii-m is, nagyon is érdekel a PC jövője játékfronton! És nem akarom azt, hogy a warezolás miatt előbb jöjjenek a konzolokra a játékok s aztán csak PC-re, és hogy vannak címek, amik teljesen átköltöznek konzolra. Habár kedvenc címeimnél egyik eset sem áll fent szerencsére, de szeretném, ha ez így is maradna. Még igan is tehetünk érte, hát tegyünk!
  • Zóanagyvarázsló
    Nem is a kinézetükről formáltam véleményt (bár nem értek egyet), inkább a gyűjtemény értékéről.
  • ziipp
    Na és? Tök jól néz ki.
  • Zóanagyvarázsló
    Kár, hogy ennek 80%-a warez, már a tokok színe elárulja.
  • Zóanagyvarázsló
    Egyfelől a költségek is megsokszorozódtak azóta, másrészt pedig ha egy folyamatosan bővülő piacról beszélünk, az már önmagában azt támasztja alá, hogy az árak a közönség számára nem magasak, hiszen jelenleg is vásárolnak.

Tény: ma az átlagbérből többször annyi friss megjelenésű játékot, mint 11 éve.
  • Indigo
    Bocs, de a játékeladási statisztikákból nekem nem sok infó jön le arra vonatkozólag, hogy a PROFIT hányszorosa lett a 10 évvel ezelőttinek. A fejlesztési- és marketing költségek is meredeken emelkedtek, nem elég egy eladási statisztikát megnézni. Nyilván van összefüggés, de nem ilyen egyértelmű.

És igen, ha a reálbéreket nézzük, 10 évvel korábban sokkal nagyobb teher volt kifizetni egy 12k-s játékot, mint ma. Azaz kijelenthetjük, hogy relatíve (és emellett nominálisan is egyébként) csökkentek a játékok árai.