232
-
opeca #192 Nézd meg a játékeladási statisztikákat.
"Hogy jön ide a gáz?"
A gáz úgy jön ide, hogy ha a reaálbéreket nézzük, akkor nem nagyon csökkentek sokat a játékok árai, sőt, ha beleszámoljuk, hogy a felvevő piac is kiszélesedett akkor meg elmondhatjuk, hogy semmit sem csökkentek. -
Indigo #191 Hogy jön ide a gáz? Számítógépes játékokról beszélgetünk. Aki már itt lejáratta magát, az te vagy, okostojás. -
Indigo #190 4x? Gondolom most megint a hasadraütöttél. -
Indigo #189 Persze hogy evidens. Ki állított mást? -
Indigo #188 Igen, és mi alapján? A hasadra ütöttél? -
opeca #187 És mennyi volt egy köbméter gáz 11 éve, és mennyi most?
Relatívan gondolkozzal, mert így meg te járatod le magadat. -
opeca #186 Vagy most örüljek annak, hogy az azóta 4x-es profitot generáló kiadók fel annyiért adják a játékokat, jelenleg 10.000 felett az premiergame-eket? -
opeca #185 Az a te bajod, ha annyiért vetted.
Azonkívűl meg a felvevő piac úgy a 4x-sére duzzadt 11 év alatt, úgyhogy evidens, hogy reálértéken csökkentek a játékok árai. -
opeca #184 Vazz én meg ezt írom:
1997. július:
Warcraft II Deluxe: 9 999.-
Dungeon Keeper: 8 999.-
Master of Orion II: 8 999.-
Kb. -
emp #183 Jah kérem!
Én hülye nem vagyok, de palimadár sem. Én az összes friss játékot letöltöm, aztán amelyik tényleg jó azt azonnal megveszem eredetiben... Azér annyira nem vagyok tollas, hogy csak úgy vaktában vegyek 10K-ért játékot. A szarok meg repülnek a kukába! Van egy rakat játék, amikben a hype ellenére marha nagyot csalódtam. Na ha azokért is azonnal kidobtam volna a zsét, akkor most biztosan a karnison lógnék...
Pl.: Mass Effectet lehúztam, játszottam vele egy órát, majd kocsiba ültem, bementem Arkadba, megvettem eredetibe, hazahúztam és toltam az eredetivel tovább...
-
Epimetheus #182 Hát manuszok.. hogy ti hogy egymásnak bírtok ugrani, egy grammnyi lópisztolyér, ez batojás...
Ezér tartunk itt...
No idehagassatok, megmondom a tutit... Aki lop az vagy csóró, de akkor annyira hogy kaját lop a boltból, és direkt lebukik, mer a sitten jobb mint odakint, vagy eccerűen sajnálja a zsét arra, amit meg kellene vennie(és mindegy mennyi van neki...). Ha az utóbbi akkor teljesen mindegy milyen szoftverárak vannak. Sztem Magyarországon a warezolók 100% ebbe a második kategóriába tartozik. Persze más kérdés, hogy nagyon sok játékról hamar kiderül, hogy korántsem olyan jó, hogy megérje azt az árat amit ki kell csengetni érte. Az évi 3-4-5-6 játék árából már elég jól tuningolhatod a vasat is, persze ez csak a warezosok előnye. Szóval nehéz ügy ez. Akkor van inkább gáz, amikor az egyaik fiad azér nyúz hogy vedd meg neki 16K-ért a MotralK.-t PS-re, a másik meg a Diablo3-at PC-re, és minden hónapban más vezeti a listát. No ilyenkor aztán előjön a warez, főleg mer letöltöd... játszol... rájössz: hiába a sok reklám ez:FOS. Ha pedig jó a game, és lelkiismeretfurdalásod van, hogy mennyivel lehúztad a kiadót, aki potom 4000K $-t költött a reklámra amivel átb*-tt, akkor még mindig megveheted a boltban az eredetit. Én magam régebben sokat játsztam, konzollal kezdetm , aztán PC-s lettem. Ma már csak MMORPG-kel játszom, kedvencem az EQ2, de lehet azér mer pöcs vok. Nekem az MMORPG-k jönnek be. De annak idején széjjel játszottam magam a BG1-2-vel, Icewind Dallel.. stb..
Szal ne gyalázzuk az MMORG-ket, mégha nem is a WoW a csúcs...
No üdv mindenkinek.. és vitázzatok csak tovább -
Indigo #181 Egy '97 júliusi 576 magazinban találtam egy árlistát, ott csak a Deluxe verzió volt feltüntetve, nem tudom mi lehet a különbség.
De azért ez durva. Mennyi is volt akkor az átlagkereset? Meg ma mennyi, és szinte ugyanannyiba kerülnek az új játékok (mármint a "nagy nevek"). Sőt, ma már olcsóbb megjelenések is vannak, pedig többszöröse a fizunk az akkorinak :)
Szóval nem igaz, hogy drágábbak a játékok, mert sokkal olcsóbbak lettek. -
Otthon nekem is megvan pár nagy név. Tomb Raiderek, Mafia, Half-Life, World of Warcraft, Diablo II - csupa olyan játék, amit tényleg megérte megvenni. De FIFA 'N+1 kiadását miért vegyem meg? Kicsit el szórakozok vele otthon, utána megy a kukába. -
emp #179 opeca!
ne beszélj már hülyeségeket, csak magadat járatod le. (köszönöm Indigo a megerősítést, bár én 1997-ben mint írtam 12500 Ft-ért vettem meg a Warcraft II-őt, bár az nem delux volt) -
Jól van haver. Beszélgetés lezárva. -
High end PC #177 Egyébként régen, mikor általános iskolás lurkó voltam, és még nem rendelkeztem önálló keresettel, én is csak úgy tudtam megszerezni a PC játékokat, hogy lemásoltam xy haver xy játékát, és örültem a PC-én. Persze akkoriban kölyökként nem is nagyon éreztem hogy evvel bármiféle bűnt követnék el, vagy hogy evvel árthatok a PC gaming-nek. Azóta sok idő telt el, felnőtt fejjel persze már minden kedvenc címem megveszem PC-re amivel játszani szeretnék (jó, persze azért mielőtt megvenném, sokszor ki szoktam próbálni a warez verziót is, hogy tényleg tetszik e a játék, nem tagadom),lelkiismeretfurdalásom is volna, ha nem venném meg őket, evvel is hozzájárulva az esetleges színvonalasabb folytatásnak, és hogy egyáltalán maradjon PC-re is a cím. Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ruházkodásra meglepő mód nem nagyon szánok egyik évben sem -amúgy sem a ruha teszi szerintem se az embert-, bezzeg a PC-re költök rendesen minden évben, a szenvedély megmaradt...
-
Indigo #176 "Ha rizikó nélkül elvihetném, naná!"
Ja, bocs. Azt hittem, azért rinyálsz, mert túlontúl drágának találod a szoftvereket, neked pedig nincs rá pénzed. De mint most kiderült, számodra tökmindegy, hogy mi mennyibe kerül, ha tehetnéd, akkor ellopnál mindent. Mondjuk ez már rendőrségre és gyámügyre tartozik...
"a külső szemlélő ebből annyit lát: nekem van csokim, neked meg nincs."
Csokim nekem is van, ha akarom, mert kifizetem az árát. Mindkettőnknek van tehát csokija, a külső szemlélő csupán annyi különbséget lát, hogy én a tisztességesen megszerzett jövedelmemből vettem, te meg elloptad, mert egy büdös cigány tolvaj vagy. -
Ha rizikó nélkül elvihetném, naná! Ha gondolod sopánkodhatsz ezen, de a külső szemlélő ebből annyit lát: nekem van csokim, neked meg nincs.
Ez neked hol kérkedés, már megbocsáss? Ne felejtsd el, hogy a végére direkt tettem egy smilie-t is, de csak sikerült félreérteni.
Nem kell sajnálni őket. Ezt senki sem mondta. De ettől még nem lesznek hülyék. Nekik fontosabb a PlayStation mint a ruha. :D Egyébként pont ők azok, akik a játékokat ingyen szerzik meg rá, mert ha kifizetnék mindet, kb. éhen halnának. -
Indigo #174 1997. július:
Warcraft II Deluxe: 13 999.-
Dungeon Keeper: 11 999.-
Master of Orion II: 11 999.-
-
Indigo #173 ""Azt kérdezed, hogy mi kötelez az eredeti játékra? Szerinted mi?"
Nem tudom, nyilván ezért kérdeztem."
Hát ha nem tudod, akkor te bizonyára a túró rudit is ellopod, ahelyett, hogy kifizetnéd az árát. De erről a témáról talán a szüleiddel beszélgess el, az ő dolguk lett volna téged megnevelni...
"Ki hirdeti büszkén? Te mégis miről beszélsz?"
"Másrészt itt egy lehetőség - megszerezhetem ingyen. Megszerzem. ... A többi másolt, szarrá crackkelt szörnyeteg. Muhaha."
Nem én társítom a mondókádhoz az érzelmeket, hanem te. Nekem ez úgy jön le, hogy még kérkedsz is azzal, hogy warezolsz. De elnézést, ha tévedek.
""És akkor most ki a hülye?"
Megint csak nem értelek. Mire akarsz kilyukadni?"
"6-an voltak, 4 gyerek, 2 felnőtt, fater meló nélkül, csak muter dolgozik, de azért ott volt náluk egy hatalmas TV Playstationnel együtt. Közben meg ruhára alig volt pénzük."
Ha ruhára alig van pénzük, miközben ott van a szobában a nagy TV Playstation-el, akkor had ne sajnáljam már őket... -
opeca #172 Semmiféle játék nem került 11 éve 14.000 forintba. Max. 10K. -
laca14 #171 Szerintem az MMORPG közé óda lehetne sorolni a Dofust is. Na meg a Wakfut is ha elindul a játék. -
Ez az egész nem vita, mert még a szándék sincs meg benned az álláspontok összehangolására.
> "Azt kérdezed, hogy mi kötelez az eredeti játékra? Szerinted mi?"
Nem tudom, nyilván ezért kérdeztem.
> "De legalább húznád meg magad szépen, ahelyett hogy büszkén hirdetnéd, hogy warezolsz."
Ki hirdeti büszkén? Te mégis miről beszélsz? Csak elmondtam, hogy mit csinálok. Azzal, hogy te ehhez külön érzelmeket társítasz, nem tudok mit kezdeni.
> "És akkor most ki a hülye?"
Megint csak nem értelek. Mire akarsz kilyukadni? -
High end PC #169 Kíváncsi vagyok most hogy nincs már az SG címlapján a cikk, mennyire marad életben ez a topic
-
Indigo #168 És akkor most ki a hülye?
-
Indigo #167 Ott a pont! Tökéletesen egyetértek. -
Indigo #166 Na nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Még neked áll feljebb!? Azt kérdezed, hogy mi kötelez az eredeti játékra? Szerinted mi?
Megmondom őszintén, leszarom, hogy ki milyen játékkal nyomja, ki mennyit warezol. De legalább húznád meg magad szépen, ahelyett hogy büszkén hirdetnéd, hogy warezolsz. Nem szép dolog, de szemet húny fölötte mindenki, ha csöndben csinálod.
A kommunizmusba nem fér bele a Zoli értelmezése, de erről fölösleges is újabb vitát nyitni. -
Arra mi kötelez, hogy eredeti játékot vegyél? És arra, hogy leszóld, aki másolttal játszik? :| Ha akarod vedd meg, és töltsd föl képeket. Nem mondom jól néz ki egy polcnyi eredeti tok. Az, hogy más letölt, és ez neked nem tetszik... Ezt nevezem én szájtépésnek.
Kommunizmus pedig széles skálán mozog, amibe bőven belefér Zoli és a te értelmezésed is. -
Hát... Nekem volt egy osztálytársam, 6-an voltak, 4 gyerek, 2 felnőtt, fater meló nélkül, csak muter dolgozik, de azért ott volt náluk egy hatalmas TV Playstationnel együtt. Közben meg ruhára alig volt pénzük. -
Indigo #163 Ez nem kommunizmus, mert ott muszáj lenne szeretned britni szpírszt meg győzikét. Pedig jelenleg kurvára nem muszáj. Kötelez téged bárki is, hogy szemetet vásárolj? Vagy hogy egyáltalán szemetet tölts le a netről? A válasz egyértelműen nem. Innentől kezdve nincs értelme semmilyen szájtépésnek meg hisztinek. -
Indigo #162 A szoftverárak is elindultak egyszer, valóban. És relatíve sokkal drágábbak voltak régen, mint manapság.
Áram, víz, lakás, kenyér, ezek mindennapi szükségletek, ha egy átlagéletszínvonalat veszünk. Autó már nem, számítógépes játékok sem. Ne keverd a dolgokat.
PSP-t 10 milkáért nem vennék, mert annyiért nem éri meg (10 milka csokiért persze ige ^^). De akkor nem is lopom el. Mint ahogy 10 milliós autót sem lopok, mert nincs rá pénzem. Meg szükségem sincs rá.
A te nyomorod meg valóban nem érdekel. Bár nem tudom milyen nyomorról beszélsz, ha megengedheted magadnak az eredeti játékot és Windows-t. -
Indigo #161 Bocs, de nem raktam ki az összeset, ízelítőnek talán megteszi:
-
lol szép gyűjtemény -
emp #159 Az a helyzet, hogy szerintem aki minimálbéren van, az semmilyen játékot sem fog megvenni, de még letölteni sem, mert annak nincs olyan gépe az asztal alatt, ami megfelel a mai játékoknak... (szóval nyilván elég demagóg és abszurd dolog a minimálbéreseket, vagy a segélyből élőket a hi-tech játékipar közelébe keverni)
A másik, hogy középosztályos keresettel simán lehet hi-tech gépet tartani és évente 3-4-5 nagy játékot venni. Nyilván arra költöd a pénzed amire akarod. Ki nyaralásra, ki a kocsiját tuningolja, ki a biciklijét, ki a számítógépét...
Szóval az általános megmondások igazából tök feleslegesek szerintem. -
High end PC #158 látom pörög azért ez a topic is, ez tetszik, ez lesz a kedvencem
-
roli444 #157
(nem saját) -
zoli47 #156 Én is több játékot veszek meg mint 11 éve. Fősulis koromban, saját fizetés híján ez nem is volt opció. De aki ma minimálbérre van bejelentve (a többség), jó esetben esetleg zsebbe is kap valamit, na az biztos nem fog annyit mint én. -
Nem vagyok közgázos, de nem kell nagy mágia, hogy megmondjam: nagy. :) De így van ez a PC ipar minden területén. Brutális ütemben fejlődik, ami kihat az árakra is. -
Tutira egyetértek veled. Az összes itt leírt hozzászólásoddal.
A másik oldal meg hát... Valamiféle elitista eszme hajthatja őket, hogy ez már luxus cikk, és én megtehetem, mert van rá... Nagyszerű! Csak kár egy kalap alá venni az összes warezest, hisz' nem mindegyik igénytelen idióta, aki mindent letölt gondolkodás nélkül. Másrészt itt egy lehetőség - megszerezhetem ingyen. Megszerzem. Pl. Half-Life 2 összes kiegészítővel együtt 3 ropi körül mozogna, ha megjelenéskor megveszettem volna őket. Ehelyett "lerántottam" és "végigtoltam", majd ha kijön egy Collector's Pack, megvásárolom, mint tettem anno a HL1-gyel is. Elmondhatom, hogy a kedvenc játékaim mind eredetiek. Ez úgy 4-5 darab. A többi másolt, szarrá crackkelt szörnyeteg. Muhaha.
-
emp #153 közgázos... bocs.