E3 2008: Még mindig van erő a PC játékban!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezér tartunk itt...
No idehagassatok, megmondom a tutit... Aki lop az vagy csóró, de akkor annyira hogy kaját lop a boltból, és direkt lebukik, mer a sitten jobb mint odakint, vagy eccerûen sajnálja a zsét arra, amit meg kellene vennie(és mindegy mennyi van neki...). Ha az utóbbi akkor teljesen mindegy milyen szoftverárak vannak. Sztem Magyarországon a warezolók 100% ebbe a második kategóriába tartozik. Persze más kérdés, hogy nagyon sok játékról hamar kiderül, hogy korántsem olyan jó, hogy megérje azt az árat amit ki kell csengetni érte. Az évi 3-4-5-6 játék árából már elég jól tuningolhatod a vasat is, persze ez csak a warezosok elõnye. Szóval nehéz ügy ez. Akkor van inkább gáz, amikor az egyaik fiad azér nyúz hogy vedd meg neki 16K-ért a MotralK.-t PS-re, a másik meg a Diablo3-at PC-re, és minden hónapban más vezeti a listát. No ilyenkor aztán elõjön a warez, fõleg mer letöltöd... játszol... rájössz: hiába a sok reklám ez:FOS. Ha pedig jó a game, és lelkiismeretfurdalásod van, hogy mennyivel lehúztad a kiadót, aki potom 4000K $-t költött a reklámra amivel átb*-tt, akkor még mindig megveheted a boltban az eredetit. Én magam régebben sokat játsztam, konzollal kezdetm , aztán PC-s lettem. Ma már csak MMORPG-kel játszom, kedvencem az EQ2, de lehet azér mer pöcs vok. Nekem az MMORPG-k jönnek be. De annak idején széjjel játszottam magam a BG1-2-vel, Icewind Dallel.. stb..
Szal ne gyalázzuk az MMORG-ket, mégha nem is a WoW a csúcs...
No üdv mindenkinek.. és vitázzatok csak tovább
De azért ez durva. Mennyi is volt akkor az átlagkereset? Meg ma mennyi, és szinte ugyanannyiba kerülnek az új játékok (mármint a "nagy nevek"). Sõt, ma már olcsóbb megjelenések is vannak, pedig többszöröse a fizunk az akkorinak 😊
Szóval nem igaz, hogy drágábbak a játékok, mert sokkal olcsóbbak lettek.
ne beszélj már hülyeségeket, csak magadat járatod le. (köszönöm Indigo a megerõsítést, bár én 1997-ben mint írtam 12500 Ft-ért vettem meg a Warcraft II-õt, bár az nem delux volt)
Ja, bocs. Azt hittem, azért rinyálsz, mert túlontúl drágának találod a szoftvereket, neked pedig nincs rá pénzed. De mint most kiderült, számodra tökmindegy, hogy mi mennyibe kerül, ha tehetnéd, akkor ellopnál mindent. Mondjuk ez már rendõrségre és gyámügyre tartozik...
"a külsõ szemlélõ ebbõl annyit lát: nekem van csokim, neked meg nincs."
Csokim nekem is van, ha akarom, mert kifizetem az árát. Mindkettõnknek van tehát csokija, a külsõ szemlélõ csupán annyi különbséget lát, hogy én a tisztességesen megszerzett jövedelmembõl vettem, te meg elloptad, mert egy büdös cigány tolvaj vagy.
Ez neked hol kérkedés, már megbocsáss? Ne felejtsd el, hogy a végére direkt tettem egy smilie-t is, de csak sikerült félreérteni.
Nem kell sajnálni õket. Ezt senki sem mondta. De ettõl még nem lesznek hülyék. Nekik fontosabb a PlayStation mint a ruha. 😄 Egyébként pont õk azok, akik a játékokat ingyen szerzik meg rá, mert ha kifizetnék mindet, kb. éhen halnának.
Warcraft II Deluxe: 13 999.-
Dungeon Keeper: 11 999.-
Master of Orion II: 11 999.-
Nem tudom, nyilván ezért kérdeztem."
Hát ha nem tudod, akkor te bizonyára a túró rudit is ellopod, ahelyett, hogy kifizetnéd az árát. De errõl a témáról talán a szüleiddel beszélgess el, az õ dolguk lett volna téged megnevelni...
"Ki hirdeti büszkén? Te mégis mirõl beszélsz?"
"Másrészt itt egy lehetõség - megszerezhetem ingyen. Megszerzem. ... A többi másolt, szarrá crackkelt szörnyeteg. Muhaha."
Nem én társítom a mondókádhoz az érzelmeket, hanem te. Nekem ez úgy jön le, hogy még kérkedsz is azzal, hogy warezolsz. De elnézést, ha tévedek.
""És akkor most ki a hülye?"
Megint csak nem értelek. Mire akarsz kilyukadni?"
"6-an voltak, 4 gyerek, 2 felnõtt, fater meló nélkül, csak muter dolgozik, de azért ott volt náluk egy hatalmas TV Playstationnel együtt. Közben meg ruhára alig volt pénzük."
Ha ruhára alig van pénzük, miközben ott van a szobában a nagy TV Playstation-el, akkor had ne sajnáljam már õket...
Hello
> "Azt kérdezed, hogy mi kötelez az eredeti játékra? Szerinted mi?"
Nem tudom, nyilván ezért kérdeztem.
> "De legalább húznád meg magad szépen, ahelyett hogy büszkén hirdetnéd, hogy warezolsz."
Ki hirdeti büszkén? Te mégis mirõl beszélsz? Csak elmondtam, hogy mit csinálok. Azzal, hogy te ehhez külön érzelmeket társítasz, nem tudok mit kezdeni.
> "És akkor most ki a hülye?"
Megint csak nem értelek. Mire akarsz kilyukadni?
Megmondom õszintén, leszarom, hogy ki milyen játékkal nyomja, ki mennyit warezol. De legalább húznád meg magad szépen, ahelyett hogy büszkén hirdetnéd, hogy warezolsz. Nem szép dolog, de szemet húny fölötte mindenki, ha csöndben csinálod.
A kommunizmusba nem fér bele a Zoli értelmezése, de errõl fölösleges is újabb vitát nyitni.
Kommunizmus pedig széles skálán mozog, amibe bõven belefér Zoli és a te értelmezésed is.
Áram, víz, lakás, kenyér, ezek mindennapi szükségletek, ha egy átlagéletszínvonalat veszünk. Autó már nem, számítógépes játékok sem. Ne keverd a dolgokat.
PSP-t 10 milkáért nem vennék, mert annyiért nem éri meg (10 milka csokiért persze ige ^^). De akkor nem is lopom el. Mint ahogy 10 milliós autót sem lopok, mert nincs rá pénzem. Meg szükségem sincs rá.
A te nyomorod meg valóban nem érdekel. Bár nem tudom milyen nyomorról beszélsz, ha megengedheted magadnak az eredeti játékot és Windows-t.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
A másik, hogy középosztályos keresettel simán lehet hi-tech gépet tartani és évente 3-4-5 nagy játékot venni. Nyilván arra költöd a pénzed amire akarod. Ki nyaralásra, ki a kocsiját tuningolja, ki a biciklijét, ki a számítógépét...
Szóval az általános megmondások igazából tök feleslegesek szerintem.
(nem saját)
q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek
A másik oldal meg hát... Valamiféle elitista eszme hajthatja õket, hogy ez már luxus cikk, és én megtehetem, mert van rá... Nagyszerû! Csak kár egy kalap alá venni az összes warezest, hisz' nem mindegyik igénytelen idióta, aki mindent letölt gondolkodás nélkül. Másrészt itt egy lehetõség - megszerezhetem ingyen. Megszerzem. Pl. Half-Life 2 összes kiegészítõvel együtt 3 ropi körül mozogna, ha megjelenéskor megveszettem volna õket. Ehelyett "lerántottam" és "végigtoltam", majd ha kijön egy Collector's Pack, megvásárolom, mint tettem anno a HL1-gyel is. Elmondhatom, hogy a kedvenc játékaim mind eredetiek. Ez úgy 4-5 darab. A többi másolt, szarrá crackkelt szörnyeteg. Muhaha. <#puszis>#puszis>
11 éve igazából csak lefele ment a PC-s játékok ára. Na persze aki azt sem tudja, hogy mirõl beszél, utána sem jár a dolgoknak az fog nagy hülyeségeket mondani, de a világ már csak ilyen.....
Az áram, víz, autó, lakás se tartozik a mindennapi létszükségletek közé, lehet barlangban is lakni, meg gyertyával világítani... Csak ez már nem a kõkorszak, hanem a 21. század.
Persze ha a konzolod kerülne 10 milkába, akkor egybõl sírnál hogy milyen igazságtalanság történt... A más nyomora nem érdekel - amíg nem a sajátod lesz.
Az ilyen zoli47 félék, akik milliószámban gyártják a saját kis önigazoló elméleteiket, akkor sem vennének játékot, ha tized annyiba kerülnének.
Neked van akár csak 1 db is? <#eplus2>#eplus2>
Azokkal akik szerint nem minden éri meg az árát, az a bajom hogy erkölcsileg nem tudják hol a határ. Ha éppen kicsit is pénzszûkében vannak, bármire ráfogják hogy ez úgysem érné meg az árát, úgyhogy le szabad tölteni, ahelyett hogy:
a. összeszednék magukat és spórolnának.
b. úgy ahogy van kihagynák.
Tény viszont, hogy a számítógépes játék mûfaja nem feltétlenül tartozik egy ember mindennapi szükségleteihez, találhat az ember más elfoglaltságot is magának, ha akar. Csakhát ugye mennyivel kényelmesebb egy fotelben az internet elõtt gubbasztva "lerántani" egy játékot, "végigtolni", aztán törölni. Közben pedig mindenféle Robin Hood-os elméletet gyártanak az "önigazolásukra"...
Az a baj, hogy ezek a warezolók (szándékosan nem hívom õket játékosnak) sem a minõségre gyúrnak, hanem a mennyiségre, hogy minden szarral "végigtolják". Pedig vannak minõségi játékok, nagyon kevés, de ahhoz épp elég jelenik meg egy évben, hogy egy embernek munka/tanulás mellett kitartson jó hosszú ideig.
Az ilyen zoli47 félék, akik milliószámban gyártják a saját kis önigazoló elméleteiket, akkor sem vennének játékot, ha tized annyiba kerülnének. Nekem ne hazudjon ilyet senki! Mert minek, ha ingyen is meg lehet szerezni...
A legtöbb játékra azért nem hajlandó pénzt áldozni az ember, mert nem ér annyit. Sajnos nagyon sok a gagyi, ami az üres dvd lemez árát nem éri meg. A Stalker / GTA szintûek igen, de az a kisebbség. Van aki letölti a gagyit, ezzel növelve a warez mértékét, de van aki még arra se méltatja hogy vinyóhelyet pazaroljon rá. Régen én is leszedtem minden szart, aztán tizedét se néztem meg akárcsak egyszer se. Most meg csak azt szerzem be amivel játszani is fogok (nem sok), és arra pénzt is áldozok. Még a Vistám is legális (ráadásul dobozos). De ennek ellenére megértem azt aki nem engedheti meg magának ezt a nyílt rablást ami a szoftverkiadásban megy. Kifizetem az árát, de attól még rablásnak tartom.
Ha nem lenne warez, akkor nyilván az emberek nem töltenék le - de attól még nem vennék meg a boltban! Mert pénzük akkor se lenne több. A másolásvédelem persze hogy a warez következménye, de az is generál problémát - itt pl. azt hogy feleslegesen bosszantja a legális júzert, crackelésre kényszeríti. Onnan meg csak 1 lépés hogy megforduljon a fejében hogy akkor miért ne ingyen szerezné be mindezt. Ja, és a warez elõtt volt még az hogy irreálisak lettek a szoftverárak, tehát a warez is csak egy következmény.
Egyébként legtöbbször én már a magyarok esetében sem igazán értem meg. Mégis ki az aki nem hajlandó nyolcezer forintot adni egy olyan játékra amivel aztán (jobb esetben) egész hónapon át leköti magát, pedíg elég jó gépe van hogy a legújabb játékokat is vigye???
a másolásvédelem meg a warez következménye, ne keverd össze a dolgokat.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
1. irreálisan drágán adják a legálisat
2. másolásvédelemmel szopatják a vásárlót (engem pl. zavar hogy a 21. században még mindig cd lemezeket kell meghajtóban szép lassan felpörgetnem csak azért hogy utána elinduljon a game - inkább crackelem az eredeti játékot)
Ha meg úgyis crackelni kell, akkor egyszerûbb az egészet lerántani ingyen warezban, a fizetés rész kimaradhat. Én mondjuk elég kevés játékkal játszom, meg tudom venni mindet ami kell, de nem találok semmi kivetnivalót abban ha valaki nem teszi meg. Magyar fizetésbõl (= alamizsna) miért is tenné? Szal a warez a piac válasza az irrealtásra.
mindenesetre úgy gondolom, hogy nem csak a hardcore gémerek véleménye számít ebben a témában, különösen hogy ma a "casual" a divat. mellesleg naponta figyelem a játékokkal kapcsolatos híreket, cikkeket, ehát úgy gondolom, képben vagyok. néhány évvel ezelõtt még én is hardcore-nak mondtam volna magam, egyébként, de nem untam meg a játékokat, ahogy elnézem, még jó pár évtizedet játszok még 😊, csak egyszerûen megválogatom, hogy mivel játszok.
inkább vagyok igényes gémer, mint válogatás nélküli mindenevõ hardcore gémer, aki futószalagon nyomja végig a játékokat, és meg van hülyülve, ha a megjelenést követõ két nappal késõbb már nem õ írja a végigjátszást, ráadásul minden platformból van neki egy, csakhogy nehogy lemaradjon valamirõl...
a fentiekbõl kifolyólag így annak az égetõ szükségét sem érzem, hogy amire nincs pénzem, azt warezolom...mivel évente 4-5 játékot meg tudok venni.
nyissátok ki a szemeteket, és megértitek mirõl beszélek. igaz, 10 évvel ezelõtt én is azt gondoltam, hogy minden játékkal játszanom kell, ami megtetszik.
feleslegesnek látom ezt a konzol vs pc vitát, mert mindegyik platformon elegendõ játék van/lesz. és ahogy írtam korábban, szerintem pc-re is sokáig lesznek még játékok. és a vita sehova nem vezet, immáron legalább 5-6-7 éve...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Magyarország is összement a történelem során, de ezért még nem kell hozzácsapni a maradékot romániához vagy ausztriához. ^^