E3 2008: Még mindig van erő a PC játékban!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát manuszok.. hogy ti hogy egymásnak bírtok ugrani, egy grammnyi lópisztolyér, ez batojás...
Ezér tartunk itt...
No idehagassatok, megmondom a tutit... Aki lop az vagy csóró, de akkor annyira hogy kaját lop a boltból, és direkt lebukik, mer a sitten jobb mint odakint, vagy eccerûen sajnálja a zsét arra, amit meg kellene vennie(és mindegy mennyi van neki...). Ha az utóbbi akkor teljesen mindegy milyen szoftverárak vannak. Sztem Magyarországon a warezolók 100% ebbe a második kategóriába tartozik. Persze más kérdés, hogy nagyon sok játékról hamar kiderül, hogy korántsem olyan jó, hogy megérje azt az árat amit ki kell csengetni érte. Az évi 3-4-5-6 játék árából már elég jól tuningolhatod a vasat is, persze ez csak a warezosok elõnye. Szóval nehéz ügy ez. Akkor van inkább gáz, amikor az egyaik fiad azér nyúz hogy vedd meg neki 16K-ért a MotralK.-t PS-re, a másik meg a Diablo3-at PC-re, és minden hónapban más vezeti a listát. No ilyenkor aztán elõjön a warez, fõleg mer letöltöd... játszol... rájössz: hiába a sok reklám ez:FOS. Ha pedig jó a game, és lelkiismeretfurdalásod van, hogy mennyivel lehúztad a kiadót, aki potom 4000K $-t költött a reklámra amivel átb*-tt, akkor még mindig megveheted a boltban az eredetit. Én magam régebben sokat játsztam, konzollal kezdetm , aztán PC-s lettem. Ma már csak MMORPG-kel játszom, kedvencem az EQ2, de lehet azér mer pöcs vok. Nekem az MMORPG-k jönnek be. De annak idején széjjel játszottam magam a BG1-2-vel, Icewind Dallel.. stb..
Szal ne gyalázzuk az MMORG-ket, mégha nem is a WoW a csúcs...
No üdv mindenkinek.. és vitázzatok csak tovább
Egy '97 júliusi 576 magazinban találtam egy árlistát, ott csak a Deluxe verzió volt feltüntetve, nem tudom mi lehet a különbség.

De azért ez durva. Mennyi is volt akkor az átlagkereset? Meg ma mennyi, és szinte ugyanannyiba kerülnek az új játékok (mármint a "nagy nevek"). Sõt, ma már olcsóbb megjelenések is vannak, pedig többszöröse a fizunk az akkorinak 😊

Szóval nem igaz, hogy drágábbak a játékok, mert sokkal olcsóbbak lettek.

ziipp
Otthon nekem is megvan pár nagy név. Tomb Raiderek, Mafia, Half-Life, World of Warcraft, Diablo II - csupa olyan játék, amit tényleg megérte megvenni. De FIFA 'N+1 kiadását miért vegyem meg? Kicsit el szórakozok vele otthon, utána megy a kukába.

opeca!

ne beszélj már hülyeségeket, csak magadat járatod le. (köszönöm Indigo a megerõsítést, bár én 1997-ben mint írtam 12500 Ft-ért vettem meg a Warcraft II-õt, bár az nem delux volt)
ziipp
Jól van haver. Beszélgetés lezárva.

Egyébként régen, mikor általános iskolás lurkó voltam, és még nem rendelkeztem önálló keresettel, én is csak úgy tudtam megszerezni a PC játékokat, hogy lemásoltam xy haver xy játékát, és örültem a PC-én. Persze akkoriban kölyökként nem is nagyon éreztem hogy evvel bármiféle bûnt követnék el, vagy hogy evvel árthatok a PC gaming-nek. Azóta sok idõ telt el, felnõtt fejjel persze már minden kedvenc címem megveszem PC-re amivel játszani szeretnék (jó, persze azért mielõtt megvenném, sokszor ki szoktam próbálni a warez verziót is, hogy tényleg tetszik e a játék, nem tagadom),lelkiismeretfurdalásom is volna, ha nem venném meg õket, evvel is hozzájárulva az esetleges színvonalasabb folytatásnak, és hogy egyáltalán maradjon PC-re is a cím. Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ruházkodásra meglepõ mód nem nagyon szánok egyik évben sem -amúgy sem a ruha teszi szerintem se az embert-, bezzeg a PC-re költök rendesen minden évben, a szenvedély megmaradt...<#nyes>

"Ha rizikó nélkül elvihetném, naná!"

Ja, bocs. Azt hittem, azért rinyálsz, mert túlontúl drágának találod a szoftvereket, neked pedig nincs rá pénzed. De mint most kiderült, számodra tökmindegy, hogy mi mennyibe kerül, ha tehetnéd, akkor ellopnál mindent. Mondjuk ez már rendõrségre és gyámügyre tartozik...

"a külsõ szemlélõ ebbõl annyit lát: nekem van csokim, neked meg nincs."

Csokim nekem is van, ha akarom, mert kifizetem az árát. Mindkettõnknek van tehát csokija, a külsõ szemlélõ csupán annyi különbséget lát, hogy én a tisztességesen megszerzett jövedelmembõl vettem, te meg elloptad, mert egy büdös cigány tolvaj vagy.

ziipp
Ha rizikó nélkül elvihetném, naná! Ha gondolod sopánkodhatsz ezen, de a külsõ szemlélõ ebbõl annyit lát: nekem van csokim, neked meg nincs.

Ez neked hol kérkedés, már megbocsáss? Ne felejtsd el, hogy a végére direkt tettem egy smilie-t is, de csak sikerült félreérteni.

Nem kell sajnálni õket. Ezt senki sem mondta. De ettõl még nem lesznek hülyék. Nekik fontosabb a PlayStation mint a ruha. 😄 Egyébként pont õk azok, akik a játékokat ingyen szerzik meg rá, mert ha kifizetnék mindet, kb. éhen halnának.

1997. július:
Warcraft II Deluxe: 13 999.-
Dungeon Keeper: 11 999.-
Master of Orion II: 11 999.-

""Azt kérdezed, hogy mi kötelez az eredeti játékra? Szerinted mi?"
Nem tudom, nyilván ezért kérdeztem."

Hát ha nem tudod, akkor te bizonyára a túró rudit is ellopod, ahelyett, hogy kifizetnéd az árát. De errõl a témáról talán a szüleiddel beszélgess el, az õ dolguk lett volna téged megnevelni...

"Ki hirdeti büszkén? Te mégis mirõl beszélsz?"
"Másrészt itt egy lehetõség - megszerezhetem ingyen. Megszerzem. ... A többi másolt, szarrá crackkelt szörnyeteg. Muhaha."

Nem én társítom a mondókádhoz az érzelmeket, hanem te. Nekem ez úgy jön le, hogy még kérkedsz is azzal, hogy warezolsz. De elnézést, ha tévedek.

""És akkor most ki a hülye?"
Megint csak nem értelek. Mire akarsz kilyukadni?"

"6-an voltak, 4 gyerek, 2 felnõtt, fater meló nélkül, csak muter dolgozik, de azért ott volt náluk egy hatalmas TV Playstationnel együtt. Közben meg ruhára alig volt pénzük."

Ha ruhára alig van pénzük, miközben ott van a szobában a nagy TV Playstation-el, akkor had ne sajnáljam már õket...

Semmiféle játék nem került 11 éve 14.000 forintba. Max. 10K.
Szerintem az MMORPG közé óda lehetne sorolni a Dofust is. Na meg a Wakfut is ha elindul a játék.

Hello

ziipp
Ez az egész nem vita, mert még a szándék sincs meg benned az álláspontok összehangolására.

> "Azt kérdezed, hogy mi kötelez az eredeti játékra? Szerinted mi?"
Nem tudom, nyilván ezért kérdeztem.

> "De legalább húznád meg magad szépen, ahelyett hogy büszkén hirdetnéd, hogy warezolsz."
Ki hirdeti büszkén? Te mégis mirõl beszélsz? Csak elmondtam, hogy mit csinálok. Azzal, hogy te ehhez külön érzelmeket társítasz, nem tudok mit kezdeni.

> "És akkor most ki a hülye?"
Megint csak nem értelek. Mire akarsz kilyukadni?

Kíváncsi vagyok most hogy nincs már az SG címlapján a cikk, mennyire marad életben ez a topic <#idiota>

És akkor most ki a hülye? <#idiota>

Ott a pont! Tökéletesen egyetértek.

Na nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát! Még neked áll feljebb!? Azt kérdezed, hogy mi kötelez az eredeti játékra? Szerinted mi?
Megmondom õszintén, leszarom, hogy ki milyen játékkal nyomja, ki mennyit warezol. De legalább húznád meg magad szépen, ahelyett hogy büszkén hirdetnéd, hogy warezolsz. Nem szép dolog, de szemet húny fölötte mindenki, ha csöndben csinálod.

A kommunizmusba nem fér bele a Zoli értelmezése, de errõl fölösleges is újabb vitát nyitni.

ziipp
Arra mi kötelez, hogy eredeti játékot vegyél? És arra, hogy leszóld, aki másolttal játszik? :| Ha akarod vedd meg, és töltsd föl képeket. Nem mondom jól néz ki egy polcnyi eredeti tok. Az, hogy más letölt, és ez neked nem tetszik... Ezt nevezem én szájtépésnek.

Kommunizmus pedig széles skálán mozog, amibe bõven belefér Zoli és a te értelmezésed is.

ziipp
Hát... Nekem volt egy osztálytársam, 6-an voltak, 4 gyerek, 2 felnõtt, fater meló nélkül, csak muter dolgozik, de azért ott volt náluk egy hatalmas TV Playstationnel együtt. Közben meg ruhára alig volt pénzük.

Ez nem kommunizmus, mert ott muszáj lenne szeretned britni szpírszt meg gyõzikét. Pedig jelenleg kurvára nem muszáj. Kötelez téged bárki is, hogy szemetet vásárolj? Vagy hogy egyáltalán szemetet tölts le a netrõl? A válasz egyértelmûen nem. Innentõl kezdve nincs értelme semmilyen szájtépésnek meg hisztinek.

A szoftverárak is elindultak egyszer, valóban. És relatíve sokkal drágábbak voltak régen, mint manapság.

Áram, víz, lakás, kenyér, ezek mindennapi szükségletek, ha egy átlagéletszínvonalat veszünk. Autó már nem, számítógépes játékok sem. Ne keverd a dolgokat.

PSP-t 10 milkáért nem vennék, mert annyiért nem éri meg (10 milka csokiért persze ige ^^). De akkor nem is lopom el. Mint ahogy 10 milliós autót sem lopok, mert nincs rá pénzem. Meg szükségem sincs rá.

A te nyomorod meg valóban nem érdekel. Bár nem tudom milyen nyomorról beszélsz, ha megengedheted magadnak az eredeti játékot és Windows-t.

Bocs, de nem raktam ki az összeset, ízelítõnek talán megteszi:

Legend Killer
lol szép gyûjtemény

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Az a helyzet, hogy szerintem aki minimálbéren van, az semmilyen játékot sem fog megvenni, de még letölteni sem, mert annak nincs olyan gépe az asztal alatt, ami megfelel a mai játékoknak... (szóval nyilván elég demagóg és abszurd dolog a minimálbéreseket, vagy a segélybõl élõket a hi-tech játékipar közelébe keverni)

A másik, hogy középosztályos keresettel simán lehet hi-tech gépet tartani és évente 3-4-5 nagy játékot venni. Nyilván arra költöd a pénzed amire akarod. Ki nyaralásra, ki a kocsiját tuningolja, ki a biciklijét, ki a számítógépét...

Szóval az általános megmondások igazából tök feleslegesek szerintem.
látom pörög azért ez a topic is, ez tetszik, ez lesz a kedvencem <#idiota>

(nem saját)

Én is több játékot veszek meg mint 11 éve. Fõsulis koromban, saját fizetés híján ez nem is volt opció. De aki ma minimálbérre van bejelentve (a többség), jó esetben esetleg zsebbe is kap valamit, na az biztos nem fog annyit mint én.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

ziipp
Nem vagyok közgázos, de nem kell nagy mágia, hogy megmondjam: nagy. 😊 De így van ez a PC ipar minden területén. Brutális ütemben fejlõdik, ami kihat az árakra is.

ziipp
Tutira egyetértek veled. Az összes itt leírt hozzászólásoddal.

A másik oldal meg hát... Valamiféle elitista eszme hajthatja õket, hogy ez már luxus cikk, és én megtehetem, mert van rá... Nagyszerû! Csak kár egy kalap alá venni az összes warezest, hisz' nem mindegyik igénytelen idióta, aki mindent letölt gondolkodás nélkül. Másrészt itt egy lehetõség - megszerezhetem ingyen. Megszerzem. Pl. Half-Life 2 összes kiegészítõvel együtt 3 ropi körül mozogna, ha megjelenéskor megveszettem volna õket. Ehelyett "lerántottam" és "végigtoltam", majd ha kijön egy Collector's Pack, megvásárolom, mint tettem anno a HL1-gyel is. Elmondhatom, hogy a kedvenc játékaim mind eredetiek. Ez úgy 4-5 darab. A többi másolt, szarrá crackkelt szörnyeteg. Muhaha. <#puszis>

közgázos... bocs.
Na igen, a nagy ászok legfrissebb anyagai ma is 12000 - 14000 Ft.-között vannak "bemutatóhéten" Tehát durván ugyanannyiért mint 11 éve. Valaki aki gözgázos gyorasn dobja már fel, hogy ez ennyi idõ alatt mekkora értékcsökkenés is???
ziipp
Ha tudsz várni, akkor még jó hogy lejjebb mennek az árak. Pl. a Timeshift-et biztos, hogy nem a kiadáskor vetted meg, az árából ítélve. A Mass Effect még elképzelhetõ, anno én is ennyiért vettem a Tomb Raider III-at.

És akkor nem is említettem a számomra a tavalyi év legélvezetesebb autósjátékát a Flat-Outot 1900 Ft.-ért...

Nahát kedves (ifjú) játékostársak! Vásárolt valaki eredeti játékot mondjuk 1997-ben???? Mert én igen. Megvettem remegõ kézzel a Warcraft 2-õt a gyõri 576-ban. Az egymilliós kérdés a következõ: szerintetek mennyibe került 11 évvel ezelõt egy eredeti friss játék az 576-ban? a kérdés nem költõi. A válasz annál érdekesebb: 12500 Ft.-volt. Rá pár évvel megvettem a megjelenéskor a Dungeon Keepert (nem kevésbé remegõ kézzel) 12000 Ft.-ért Két hete megvettem a Mass Effectet 7900 Ft.-ért a Timeshiftet 4900 Ft.-ért akkor most merre is halad a világ?

11 éve igazából csak lefele ment a PC-s játékok ára. Na persze aki azt sem tudja, hogy mirõl beszél, utána sem jár a dolgoknak az fog nagy hülyeségeket mondani, de a világ már csak ilyen.....
Ez igaz a piacgazdaságban. De a szoftver (+film + zene) ipar a kommunizmusban képzeli magát! Piacgazdaságban minden annyit ér amennyit a vevõ hajlnadó fizeni érte. Ilyen a tej, kenyér, autó, bútor - minden, kivéve a fenti maffia termékeit. Ezek azt hiszik hogy benyögnek egy összeget és azt majd mindenki lelkesen a zsebükbe csúsztatja. MUHAHA! Fel se merül bennük hogy azért minõséget kéne nyújtani, nem britniszpírszt meg gyõzikét! Valamint üzletet kötni a vevõvel, nem fennhéjázva kirabolni. A kenyeret se annyiért adják, amennyit a pékek elképzelnek, hanem amennyiért a vevõ nem rakja vissza a polcra. Amíg a kiadómaffia ezt nem fogja fel, addig (apró)pénz helyett marad nekik a 0 pénz.

Szoftverárak talán kezdettõl fogva léteztek, ezt is isten teremtette a 6. napon, vagy mi? ^^ Egyszer ez is elindult.

Az áram, víz, autó, lakás se tartozik a mindennapi létszükségletek közé, lehet barlangban is lakni, meg gyertyával világítani... Csak ez már nem a kõkorszak, hanem a 21. század.

Persze ha a konzolod kerülne 10 milkába, akkor egybõl sírnál hogy milyen igazságtalanság történt... A más nyomora nem érdekel - amíg nem a sajátod lesz.

Az ilyen zoli47 félék, akik milliószámban gyártják a saját kis önigazoló elméleteiket, akkor sem vennének játékot, ha tized annyiba kerülnének.

Neked van akár csak 1 db is? <#eplus2>

Jogos! Nem kenyérrõl meg tejrõl beszélgetünk, hanem, ha úgy tetszik, luxuscikkekrõl. Ha valami nem éri meg nekem, akkor nem veszem meg - de el sem lopom. Ennyi.

koschwarz
<#eljen>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ahhoz hogy az ember egyálttalán érdeklõdjön a játékok iránt, (meg ahogy mondtam, legyen gépe hozzájuk), eleve egy olyan középosztáyban kell mozogni, amiben lehetséges összeszedni azt az 50 $-t. Lehet hogy drága, de ami tényleg kell, elérhetõ.

Azokkal akik szerint nem minden éri meg az árát, az a bajom hogy erkölcsileg nem tudják hol a határ. Ha éppen kicsit is pénzszûkében vannak, bármire ráfogják hogy ez úgysem érné meg az árát, úgyhogy le szabad tölteni, ahelyett hogy:
a. összeszednék magukat és spórolnának.
b. úgy ahogy van kihagynák.
Ha kicsit is képben lennél, akkor tudnád, hogy a szoftverárak nem LETTEK irreálisak, ugyanis mindig is azok voltak (szegény panaszkodó magyar ember számára legalábbis). Sõt, éppenséggel olcsóbbak jelenleg a játékok, mint akár 10 évvel ezelõtt. Bár hogy mi a reális és mi az irreális, azt nem tudom, ennek többféle olvasata is van.
Tény viszont, hogy a számítógépes játék mûfaja nem feltétlenül tartozik egy ember mindennapi szükségleteihez, találhat az ember más elfoglaltságot is magának, ha akar. Csakhát ugye mennyivel kényelmesebb egy fotelben az internet elõtt gubbasztva "lerántani" egy játékot, "végigtolni", aztán törölni. Közben pedig mindenféle Robin Hood-os elméletet gyártanak az "önigazolásukra"...
Az a baj, hogy ezek a warezolók (szándékosan nem hívom õket játékosnak) sem a minõségre gyúrnak, hanem a mennyiségre, hogy minden szarral "végigtolják". Pedig vannak minõségi játékok, nagyon kevés, de ahhoz épp elég jelenik meg egy évben, hogy egy embernek munka/tanulás mellett kitartson jó hosszú ideig.

Az ilyen zoli47 félék, akik milliószámban gyártják a saját kis önigazoló elméleteiket, akkor sem vennének játékot, ha tized annyiba kerülnének. Nekem ne hazudjon ilyet senki! Mert minek, ha ingyen is meg lehet szerezni...

Nincs ugyan szociológia felmérésem, de azért az tudható hogy az USA-ban se mindenki kõgazdag, elég csak a gettókban gengszterkedõ repperekre és latinókra gondolni. Nyilván ott nagyobb a warez iránti kereslet mint Beverly Hillsen.

A legtöbb játékra azért nem hajlandó pénzt áldozni az ember, mert nem ér annyit. Sajnos nagyon sok a gagyi, ami az üres dvd lemez árát nem éri meg. A Stalker / GTA szintûek igen, de az a kisebbség. Van aki letölti a gagyit, ezzel növelve a warez mértékét, de van aki még arra se méltatja hogy vinyóhelyet pazaroljon rá. Régen én is leszedtem minden szart, aztán tizedét se néztem meg akárcsak egyszer se. Most meg csak azt szerzem be amivel játszani is fogok (nem sok), és arra pénzt is áldozok. Még a Vistám is legális (ráadásul dobozos). De ennek ellenére megértem azt aki nem engedheti meg magának ezt a nyílt rablást ami a szoftverkiadásban megy. Kifizetem az árát, de attól még rablásnak tartom.

Nem belemagyarázás. Szerinted 10-ed áron többet tudnának eladni mint 10x-esen? Igen. Akinek nincs pénze ilyen árakra, annak hiába rázza a BSA a bilincset, akkor se lesz. Márpedig az USA-t, nyugat-EU-t, meg a Japó-DKorea-Tajvan vidéket leszámítva az egész Földön irreálisak ezek az árak a helyi fizetésekhez viszonyítva. Ezek az USA fizetésekhez vannak mérve, és még ott is sokan warezolnak! Akkor nálunk ez miért csoda?

Ha nem lenne warez, akkor nyilván az emberek nem töltenék le - de attól még nem vennék meg a boltban! Mert pénzük akkor se lenne több. A másolásvédelem persze hogy a warez következménye, de az is generál problémát - itt pl. azt hogy feleslegesen bosszantja a legális júzert, crackelésre kényszeríti. Onnan meg csak 1 lépés hogy megforduljon a fejében hogy akkor miért ne ingyen szerezné be mindezt. Ja, és a warez elõtt volt még az hogy irreálisak lettek a szoftverárak, tehát a warez is csak egy következmény.

Figyi, attól még hogy nem szolgálják ki a pc-s igényeket, az igények megmaradnak. Aki TW-t akar, az nem vesz helyette Pokemont. Ezért a konzol sokaknak sosem lesz alternatíva. Akkor se ha pc-re nem jön ki többet játék. Esetleg átvonul a pc-s játékgyártás linux szerû házibarkács vonalra. Csak akkor lesz szopás a kiadóknak ha ez megtörténik, ugyanis a windowst is csak a játék tartja a trónján, anélkül simán mehetne fel helyette a linux - ingyen. Onnan meg már nem lenne visszaút a fizetõsbe, a kiadók meg csak a konzolosokat lejmolhatnák.

Nem konzolos átiratok lesznek, hanem multiplatform játékok - amelyeket sajnos a leggyengébb láncszemhez, a konzolhoz butítanak le. Sajnos minden konzolról jött játék annyira bugyuta és egyszerû hogy warezban letölteni se éri meg. A GTA:SA-t pl. már ki se merték adni feltuningolás nélkül, a 4-gyel is ugyanez lesz. Elhiszem hogy így olcsóbb a fejlesztés, de minket játékosokat nem az elõállítási ár érdekel, hanem a pénzünkért nyújtott tartalom. Ha az nem üti meg az elvárt szintet, akkor nem vesszük meg, de mégcsak le se warezoljuk. Végülis így is lehet küzdeni a warez ellen, ha valami annyira szar hogy ingyen se kéne. 😄

Csakhogy nem a magyar warezolók okozzák a jelentõs bevételkiesést, hanem azok a milliónyi usákok akik inkább letöltik mint hogy a boltig elmenjenek.

Egyébként legtöbbször én már a magyarok esetében sem igazán értem meg. Mégis ki az aki nem hajlandó nyolcezer forintot adni egy olyan játékra amivel aztán (jobb esetben) egész hónapon át leköti magát, pedíg elég jó gépe van hogy a legújabb játékokat is vigye???
Viszont pc-n ha nem tetszik a játék, tudod modolni, konzolon nem. Stalker, GTA, Elder Scrolls sorozat úgy szarrá vannak már modöolva hogy rá se ismersz. Boltban nem kapod meg ezt.

koschwarz
szerintem meg a warez egyszerûen azon az emberi (vagy inkább bizonyos országokra jellemzõ) mentalitáson alapulnak, hogy ami ingyen is elérhetõ, azért nem fizetek. nem kell belemagyarázni ilyeneket, hogy a kiadók drágán adják. valószínûleg szeretnének nemcsak megélni, hanem profitot is termelni.

a másolásvédelem meg a warez következménye, ne keverd össze a dolgokat.

A warezt a kiadók okozzák. Azzal hogy:
1. irreálisan drágán adják a legálisat
2. másolásvédelemmel szopatják a vásárlót (engem pl. zavar hogy a 21. században még mindig cd lemezeket kell meghajtóban szép lassan felpörgetnem csak azért hogy utána elinduljon a game - inkább crackelem az eredeti játékot)

Ha meg úgyis crackelni kell, akkor egyszerûbb az egészet lerántani ingyen warezban, a fizetés rész kimaradhat. Én mondjuk elég kevés játékkal játszom, meg tudom venni mindet ami kell, de nem találok semmi kivetnivalót abban ha valaki nem teszi meg. Magyar fizetésbõl (= alamizsna) miért is tenné? Szal a warez a piac válasza az irrealtásra.

koschwarz
igazad van. tulajdonképpen tényleg kiégtem, egy bizonyos értelemben. ugyanis több mint 20 évnyi játék után nem sok játék tud már igazából lenyûgözni, hogy azt mondjam rá, erre érdemes azt a kevés szabadidõmet "pazarolni". számomra a legtöbb mai gamma a egy játék klónjának a klónja...ha érted mire gondolok. ettõl függetlenül nem állítom, hogy nálam az eredetiség lenne a legfontosabb szempont, inkább a hangulat.

mindenesetre úgy gondolom, hogy nem csak a hardcore gémerek véleménye számít ebben a témában, különösen hogy ma a "casual" a divat. mellesleg naponta figyelem a játékokkal kapcsolatos híreket, cikkeket, ehát úgy gondolom, képben vagyok. néhány évvel ezelõtt még én is hardcore-nak mondtam volna magam, egyébként, de nem untam meg a játékokat, ahogy elnézem, még jó pár évtizedet játszok még 😊, csak egyszerûen megválogatom, hogy mivel játszok.

inkább vagyok igényes gémer, mint válogatás nélküli mindenevõ hardcore gémer, aki futószalagon nyomja végig a játékokat, és meg van hülyülve, ha a megjelenést követõ két nappal késõbb már nem õ írja a végigjátszást, ráadásul minden platformból van neki egy, csakhogy nehogy lemaradjon valamirõl...

a fentiekbõl kifolyólag így annak az égetõ szükségét sem érzem, hogy amire nincs pénzem, azt warezolom...mivel évente 4-5 játékot meg tudok venni.

nyissátok ki a szemeteket, és megértitek mirõl beszélek. igaz, 10 évvel ezelõtt én is azt gondoltam, hogy minden játékkal játszanom kell, ami megtetszik.

feleslegesnek látom ezt a konzol vs pc vitát, mert mindegyik platformon elegendõ játék van/lesz. és ahogy írtam korábban, szerintem pc-re is sokáig lesznek még játékok. és a vita sehova nem vezet, immáron legalább 5-6-7 éve...

Mégcsak gyengélkedésnek se nevezném, inkább csak annyi történt hogy feljött a konzol is, mostmár tud annyit hogy egyes egyszerûbb játékokhoz elég legyen, és aki nem ért, és nem is akar érteni a pc-hez, annak ennyi is megfelel.

Magyarország is összement a történelem során, de ezért még nem kell hozzácsapni a maradékot romániához vagy ausztriához. ^^