50
-
Wilddog #10 Emberek jártak a Holdon? -
Déta #9 1. Na, most már volt holdraszállás? Szóljatok Nexus-nak gyorsan, mert szívrohamot fog kapni...
2.Arra nem gondoltak, hogy tudós-muksó rálehel/ráprüsszent/rá.... na szóval, vízpára máshonnan is kerülhetett oda... -
#8 "A Hold a Földből lökődött ki"
Tudtommal ez csak egy elmélet, mai napig nincs egyértelmű magyarázat a Hold keletkezésére, elméletek viszont vannak szép számmal. -
teddybear #7 Éppen ezért messzebbről vették a mintákat, nem a leszállóegység alól. Volt úgy, hogy kilométerre eltávolodtak, és ott gyűjtöttek talajmintát.
Az üveggömböcskék pl. meteoritbecsapódások miatt alakultak ki. -
Turmoil #6 "A leszállóegység hajtműve emlékeim szerint hidrogén és oxigén, elégetésekor víz keletkezik."
Mármint hajtóanyaga... :) -
Turmoil #5 Ezek a gömböcskék a leszállóhelyekről valók.
Ezek a gömböcskék üvegből, azaz SiO2-ből vannak, amiről tudjuk, hogy hő hatására megolvad.
A Hold a Földből lökődött ki, tehát anyaga hasonlít a Föld anyagához, azaz biztosan van rajta homok is.
A leszállóegység hajtműve emlékeim szerint hidrogén és oxigén, elégetésekor víz keletkezik.
Nem lehetséges, hogy egyszerűen a leszálláskor fellépő hő hatására megolvadt pár homokszem, felvett némi vizet, ami a hajtóműből származik aztán megszilárdult, majd ezt hazahozták az űrhajósok és most örülnek, hogy vizet találtak üveggolyókba zárva?
-
snorbi #4 hááááá -
#3 Mindig ezek a találgatások, utána meg kitalálnak valami mást és visszatérnek az első variációhoz...
-
#2 Én csak azt nem értem, hogy miért az a cikk címe, hogy: "Valami nincs rendben a holddal"? Azt hittem, hogy szétesik vagy elkezdett túl gyors mértékben távolodni a földtől. -
Ghoosty #1 Ennél sokkal egyszerűbb a magyarázat. Fenn az űrhajósnak pisilnie kellett, majd a többek pedig rossz helyről szedték a mintát. :D