50
-
Epikurosz #50 Én nem láttam a Sunshine c. filmet, lehet, hogy csak a reklámfilmjét. -
moikboy #49 ez a jelenet a sunshine-ban van. -
Epikurosz #48 gybfefe!
Te vagy az n-edik, akit le kell tolnom ezen a fórumon.
Általános tévhit, hogy a világűr kb. -269 Kelvin fokos hidege annyira borzasztó lenne. Ez a hideg nem az a hideg, ugyanis amint alább írta a kedves fórumkolléga, nincs közvetítő közeg, így a hőátadás kizárólag konvekcióval, hőkisugárzással történik, tehát annyira nem vészes az a világűr. Sőt, a Nap felé forduló oldalon hűteni kell az űrruhát, mert annyira felmelegszik.Volt egyébként egy érdekes sci-fi film, amelyben a manus visszatartja a lélegzetét, és mindenféle űrruha nélkül átevickél egyik dokkoló nyílástól a másikig, és nagy baja nem lesz. Igazából, a sugárzás a gond, és a test belső nyomása, de rövid ideig kibírnánk. Hogy mennyi ez a rövid, én sem tudom. -
gybfefe #47 Igaz, ha a nap a zeniten van lehet 100 célzó fok is, de a 14 napos esték oda teszik a -150-et -
#46 Igaz lehet a hír... Most olyan nagy és sárga múlt héten meg még olyan kicsi volt...
(add #22: Ilyen kavicsok minden vulkáni kőzetekben turkáló bányában vannak. add #33: Plussz a barátnőm minden holdfogytakor megbetegszik... :D add #44: izzad gondolom meg épp pisikél... nem elég hőátadó??? Hogy néz ki a holdtündér??) -
Epikurosz #45 Nem olyan gyorsan. -
chungey #44 Arra gondolsz, hogy hőátadó közeg nélkül nem fagy le a fütyülője? :) -
Epikurosz #43 Majd a kínaiak kiderítik, hogy mi a gáz a Holddal -
Epikurosz #42 Ebben biztos vagy? -
gybfefe #41 Asszem pár másodperc alatt elfagyott volna a cerkája ha előveszi, max a holdtündérkéknek tudott volna villantani a spaceviagrával mire hazaér asszonynak nem sok mindent tartogathatott volna -
sathinel #40 A földön mindenhol van élet még a sivatag is tele van mindenféle élőlénnyel, + elég sok ásványi anyagból lehet következtetni. Pl a mai sivatag régebben egy őserdő volt. Van erről egy jó kis film ahol elmagyarázzák hogy is történhetett pl ez meg afrikában. A folyók útvonala megváltozott, és kiszáradt, elsivatagosodott a terület. De még ma is találsz élőlényeket, vizet ha nagyon keresel.
Amit mondtál ennyi erővel egy sóstó akkor bizonyíték hogy nem volt arrafelé soha víz? -
Flanigan #39 szerintem megint becsapták a népet -
#38 És látod, a hír szerint már a Hold sajtját is felvizve mutogatják mindenkinek. ;) -
moikboy #37 #18 :D -
#36 És hol az örök "sajtból van a Hold" beszólás? -
#35 Tudod a tudósok egyik fele ezt mondja, a másik meg azt!De gondolom te nem hallottál a hold ciklikus keringéséröl ami nagyban torzítja a mérési eredményeket! -
moikboy #34 már megint ez a faszság, hogy közeledik a földhöz. értsük már meg, hogy távolodik. elméletileg is alátámasztották és mérésekkel (az űrhajósok által felvitt tükrön alapulú lézeres távolságmeghatározással) bizonyították hogy távolodik. -
#33 Persze, hogy nincs rendben! Spirális pályán mozog a föld körül és pár 100 millió év múlva becsapódik a földbe. A sötét oldalon meg fényeket láttak, a holdat megkerülő műholdak és űrhajók, ja és ha nem lenne a hold akkor nem lenne árapály sem!Az a kis víz már csak hab a tortán! -
Epikurosz #32 ez azért nincs így. Én pld. pár hozzászólásból elég jól tudok következtetni néhány fórumozó - beleértve téged is - karakterére. Mintavétel. -
roliika #31 Igen. Mellesleg a hidrogén az univerzum leggyakoribb eleme.
Ehhez már csak egy kis oxigén kell, és lesz nagy bumm....naaaagy bádá bumm! -
AbyssLord #30 Azért számomra vicces, hogy pár mikrogrammnyi kavicsból már egy egész bolygó sorsát ki akarják következtetni.
Ezek szerint ha egy földönkívüli pl az afrikai sivatagabn köt ki, akkor ezen elv szerint a föld egy sivatagos bolygó. lol.
Az, hogy egy meteorbecsapódásokkal tarkított bolygó felszínén találtak kavícsot, amiben víz van, az még nem jelent semmit. ha a felszín alol 10 méterrel hozták volna fel, még az sem jelenti azt, hogy a holdon pocsolyánál nagyobb méretű vizfelület lett volna.
Viszont ha mutatnak egy barlangot, amit a víz mosott ki, vagy folyó/tómedret, akkor már sokkal jobban elhiszem, hogy volt víz.
Esetleg mivel a holdon úgy si baromi hideg van, akkor mutassanak tájat, amit a vasszer karistolt össze. -
irkab1rka #29 Arra gondoltam, hogy ha a holdról szökne a vízpára a kis gravitáció miatt, tudok egy közeli gravitációval rendelkezp helyet, ahol a viz nagy része kikötne, növelve a felszini vizek álományát. -
orkaman #28 ha egy holdit kérdeznél Ő azt mondaná, hogy a Föld lökődőtt ki a Holdból.
:P -
#27 Ez hit kérdése is. A Hold nem a földből "lökődött" ki. -
PepeLopez #26 Mi a holdról jöttünk, és le fogjuk vizelni a földet !!! :D -
Myron #25 Lassan kiderül h minden űrsziklán van víz... -
#24 ufók vitték a hódra a vizet szerintem, elrejtették h majd mi megtaláljuk, de nem tom miért jó ez nekik. -
#23 LOL
Mint a Flash Gordonban, v nem abban -
#22 kell nekem egy ilyen szép csiszoltgolyó. -
#21 hold = Honfoglalás előtti mértékünk. (Talán a Holdra gondoltok? Egész más ügy...)
Eredetileg az egy ekével egy nap alatt felszántott terület volt, a XV. századtól kezdve azonban a szántó mértékéből fokozatosan országosan általánossá vált, és más művelési ágakban is elterjedt.
Kataszteri alegysége túlélte a metrikus rendszer bevezetését. Földnyilvántartási alkalmazását 1970-ben szüntették meg Magyarországon. A köznapi gyakorlatban még ma is használjuk.
-
n3whous3 #20 Ha még olvadós volt a Föld simán, csak az a gond, hogy elfelejtették megemlíteni az okosok, hogy vannak sokkal régebbi kőzetmaradványok is a Holdon, mint maga a Föld... -
n3whous3 #19 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddd -
#18 kavicsokat hoztak a holdról? dehiszen sajtból van, nem? -
#17 A holdra -
#16 Van mikroszkópikus víz a Holdon. Most akkor hova szarjak? -
#15 Láma vagyok tudom, de egy valamikori üstökösbecsapódás maradványa ez tuti nem lehet? -
DompR #14 Sok, érdekesnek érdekes, de gyakorlati szempontból hasztalan állatka(az ADAM nem számít). Persze lehet, hogy ezek a gonoszok nem akarják hogy megtaláljuk Xenu Nagyuratm és ezért az űrkutatással vonják el a figyelmünk a földkutatástól ;) -
roliika #13 Háthoggyneee... kvantum szinten ismerjük minden porcikáját. :D
/Jó lenne ha egyszer eljönne az idő, mikor tudnánk, hogy pl az őserdők mélyén vagy tengerekben mi lapul, vagy az arktiszokon...nem hogy más bolygón van-e víz...lol/ -
Epikurosz #12 Miért, a Földdel minden rendben van? -
Wilddog #11 Nem hinném, hogy a zsebükben hozták le. Tuti steril körülmények között próbálták kezelni és nem csak egy műanyag zacskóban a prof asztalára csapták, hogy "Na ezt nézze meg, mit találtunk a Holdon!"