60
-
#60 Csakhogy nem arról volt szó, hogy kell e a háború. Hanem arról, hogy hajtja a változást. És igen, lehet akár mesterségesen is csinálni konfliktusokat, díjjakkal, állami ösztönzőkkel, akár simán pénzzel, vagy épp jobb élettel, meg maga a piaci verseny is lehet ösztönző, de a háború egymaga sok-sok ösztönzőt ad egyszerre. Amitől persze még továbbra se kell. -
Epikurosz #59 No, ilyen H-termelő bacik biztos nincsenek a Marson. -
Epikurosz #58 Szerinted a piaci verseny, az emberi kíváncsiság, a társadalmi megbecsültség, a díjak, az állami ösztönzők nem elegek? Kell a háború?
Nem hinném. -
#57 Hülyeségeket beszélsz és szerintem tudod is, csak nehezedre esik már beismerni azok után, hogy kimondtad. A konfliktusok a nagyságuk és hosszuk mértékében hajtják a változást. Ebben a nagyobb változásnak a keretében pedig a technológiai változás is nagyobb lesz.
A második világháború hozta az áttörést a rakétatechnikában és az atomtechnikában is. A hidegháború hozta gyakorlatilag a teljes ma is használatos űrtechnikát, de a számítástechnika technológiai részét is. A hidegháború végét a fegyverkezési verseny befejezése hozta. Látható, hogy a kettő nem független teljesen egymástól, sőt. Ma, amikor az olajlelőhelyek körül háborúk dúlnak, nagyon rég nem látott mértékben fejlődnek az alternatív energiahordozók. A konfliktus hajtja a fejlődést.
Olyan meg persze nincs, hogy teljes konfliktus mentesség, mert ha más nem, Magdi néni veszekszik a tévében Vili bácsival és ki egyiknek, ki másiknak ad igazat. -
Epikurosz #56 "egyesek a következményekkel nem számolva, békeidőben alapozzák meg egy komplett kulturkör tönkremenetelét"
Igen, ez egy reális és akut veszély Európában. Ezért kellene a sok destruktív barmot kipaterolni a politikából és a döntéshozatali helyekről. -
Epikurosz #55 Konfliktusok vannak bőven békeidőben is. A hadmérnökség meg mindig is a civil mérnökségen élősködött, mert a hadsereg nem kedvez a kreatív gondolkodásnak, ott parancsszóra kell cselekedni. -
LPG #54 Nem vagyok háborúpárti, de azt viszont tudom hogy konfliktusok nélkül nincs igazi haladás. Válságok nélkül nincs fellendülés. Lehet, hogy tudomány lenne a nélkül is, de néha nem árt egy kis felfordulás itt-ott. Nem én mondom, ez természeti törvényszerűség...ami egy emberre is vonatkozik akár.
CSAK azt nem szeretem, amikor egyesek a következményekkel nem számolva, békeidőben alapozzák meg egy komplett kulturkör tönkremenetelét. -
Epikurosz #53 Ez csak a látszat. A háborúpártiak önvigasztalásai. -
#52 Második világháborús rakétatechnika? Hidegháborús űrverseny? -
Epikurosz #51 Annyiban idevaló, hogy ezek a piszokságok akadályoznak az űrkutatási célok elérésben. Társadalmi béke és fejlődés nélkül az űrtudomány is nehezen tud fejlődni. -
LPG #50 A Londoni késelési statisztikát viszont a mohamedek viszik. 30-ból 29, vagy ilyesmi. De ez már nem ide való témakör... -
Epikurosz #49 Csak ennyit?
Nemtom figyelitek-e a híradásokat, hogy Angliában a színesfémtolvajlás nemzetbiztonsági ügy lett.
Csak egy dolgot hallgat el a zs.. média: a tolvajok kelet-európai cigányok, akik (amelyek) exportálták életmódjukat az Egyesült Királyságba. Nesze neked nyitott határok! -
LPG #48 Egy - két nemzedékváltás, és megszűnne az éhezés, és a járványok Afrikában. Csak nem kéne segélyeket, technológiát, és fegyvereket szállítani. Mert nem tudják helyesen használni azokat.
Az arabokról ha leszállnánk, megmondva nekik hogy cserében Európát se próbálják megtéríteni az "igaz hitre" (a segélyből élő európai millióikat szépen vigyék HAZA innét). A bűnözés is töredékére csökkenne, ergo még több szabad pénz.
Így Európának is sokkal több pénze lenne űrkutatásra, és egyebekre. Ennyire összefügg a politika, és az űrkutatás!
Ennyit szerettem volna elmondani. -
LPG #47 Van pár 100 millió túlfogyasztó és egy rakás csóró. Adjunk enni és gyógyszert az éhezőknek - betegeknek, hogy még több gyereket csinálhassanak akit segélyekből szintén etetni kell, mondjuk családonként 6-9-et? Közben politikai rendszereket, fegyvereket rájuk eröltetve?
Őket beszabályozná a természet (részben az Európai ember hibája hogy ez lett, és most még egy lapáttal?)
Békén kéne hagyni az elmaradott államokat, rögtön lenne pénz űrkutatásra. Ahol fontos nyersanyagok vannak, ott visszaállítani a gyarmati állapotot.
Közben 100X-osát fogyasztjuk annak az engergiának, mint ami jár nekünk. Pl USA. Ha nem lenne ekkora a fogyasztás, talán háborúzni sem kéne, nem kéne elvenni ami a másé, és nem kéne heccelni az arabokat (+Izraelt pénzelve - támogatva). Lásd Irak, Irán, Afganisztán.
1000 milliárd dollárt lehetne kutatásra költeni, de valakiknek a zűrzavar az érdeke! -
kjasfhasdfasd #46 ja aztán a fél világ (v több) segélyből fog élni -
kjasfhasdfasd #45 jól értem, hogy amit az oroszok megcsináltak 1970-ben, az ma nem megy a jenkiknek? -
Epikurosz #44 Te se internetezz, hanem add a pénzt a szegényeknek.
Én pedig biztos vagyok, hogy nevezett szegények, ha a helyedben lennének, ugyanígy tennének. -
#43 Hm mennyivel jobban járna a világ ha ezt a pénzt mondjuk az űrkutatásra szánnák... Na igen tudom a háború jó biznisz... -
Epikurosz #42 Jóvan, leülhetsz. -
#41 kit erdekel a szaros mars.a foldon meg eheznek gyerekek.oda kene a 3 milliard dollar.nem szaros marsrol minden.ugysin elet ott kinem szarja le.sose jut el ember oda.ennyi -
Epikurosz #40 Nem feltétlenül, mert a Linux ingyen van.
(Tudtam régen, hogy milyen valósidejű oprendszerrel mennek a szondák, de elfelejtettem.) -
eto demerzel #39 es windows oprendszer futtna a fedelzetin -
#38 Nocsak. Arrakistor téged is megfertőzött? :D -
who am I 7 #37 Nem mintha, annak a koszos dollárnak, bármi értéke is lenne, mert úgy nyomatják őket a nagyorrúak és cinkostársaik mintha wc papír lenne -
BlueGold #36 Lehet, hogy rosz helyen keresik a pénzt azért nem találják. Meg kellene mondani a "Bush bácsinak", hogy a Bin Laden-t a marson látták egyből küldene oda két-három "X-38"-as Ürepűlőgépet azokba elférne "párszor 500 gramm" minta. Ma írt alá 162 Milliárd USD iraki - és afganisztáni - hadműveletek folytatásának finanszírozásáról. -
#35 Csak a mennyiségek és a méretek? Végülis a Mars utazás a Hold utazásnál alig 140-150-szer hosszabb út. Olyan mintha Pestre nem Bicskéről járnál be dolgozni, hanem kb. Nairobiból vagy Delhiből. (39 vs. 5600 km) Lehet más technikát vennél igénybe a kettőhöz, de ha nem is, akkoris igencsak neki készülnél. Pl. biciklivel vagy autóval is egész másképp készülnél egy 5600 km-es útra, mint egy 39 km-esre. És a mi Hold rakétáink közelebb állnak ez esetben a biciklihez (legyen elektromos kerékpár, mert mégis gépi erő), mint az autóhoz, mivel nem egy hóka-móka út volt az nekik, hanem csúcsra voltak már ahhoz is járatva. -
#34 roliika készíti majd neked a szigetelést :D a meghajtást inkább nem írtam, mert az nem poén, ha idelenn maradsz :) -
Epikurosz #33 A holdutazás során a technika nagyjából összeállt, csak a mennyiségekben, méretekben van különbség. A sok űrállomásozás során már a hosszú űrbeli tartózkodás hatásait is kitapasztaltuk, nem is értem mért kell ennyit totojázni. -
Flashy #32 az űrállomásra viszonylag könnyű embert feljuttatni, onnan meg nagylevegő, aztán ússzanak. a mars gravitációja meg kisebb, jó nagyot ugrani, aztán jöhet vissza. -
bender93 #31 De miért nem Epikurosz? Pedig egyszerű az eljárás egy emberre ráadunk egy termó mackó-ruhát meg bukósisakot, oszt már lőjűk is kifele egy 30 méteres parittyával:D -
#30 Azért ez olcsobban és jobban is meg lehetne csinálni. Mi lenne ha fent raknák fel egységenként egészet? Elférnek az apro részek az ürsiklokban (már ha lesznek)
Meg ha már mennek kicsit bővítség meg az egységet kis ráforditással hozzon má egy kilot haza. -
Epikurosz #29 Ha azt hiszed, hogy rámijesztettél, tévedsz, mert bevállalós fajta vagyok, persze az SG-s fórumozó közönség szaktudására nem merném rábízni az életem. -
#28 Epikurosz: Téged lövünk ki elsőnek ;) -
Epikurosz #27 Csak szólok:
A marok mint mértékegység úgy is mondható, hogy: maréknyi. -
kernerster #26 A jelenlegi költségvetésből erre futja, mármint 3M dolcsiból. Oda lehetne küldeni sokkal több mindent, csak sokkal több pénzért. -
geli13 #25 "A legkorábbi kilövési időpontot 2018. májusára teszik, ami azt jelenti, hogy a minták 2022. közepén érnék el a Földet. "
Hogy egy marok port visszahozzanak, amit csak pár centivel a talaj alatt szednek...csak szerintem szánalmas? Így visszafejlődni...vagy csak most tartunk itt khmm...vagy csak ezt mondják el... -
#24 Csillagrombolót! -
L3zl13 #23 Ennek a hozzászoktatósdinak az a legnagyobb hibája, hogy 50-100 évvel ezelőtt nem is lett volna rá szükség.
Tekintve, hogy az átlagemberek akkoriban félig meddig arra számítottak, hogy a Vénuszon és a Marson életet találnak.
"Ha jól értem, az egész a földön kívüli élet keresésére megy ki. Mitől lehetnek biztosak ebben? A mars az egyetlen jelölt?"
Nem biztosak benne, de a Mars az egyik legjobb jelölt. Mind adottságai, mind pedig viszonylagos közelsége miatt. -
gybfefe #22 Valószínűleg a világ legdrágább marok földje lesz :) -
Epikurosz #21 Ha tudod, hogy hülyeség, akkor semmi gond. :-)