60
-
SonicBoom #20 Ha jól értem, az egész a földön kívüli élet keresésére megy ki. Mitől lehetnek biztosak ebben? A mars az egyetlen jelölt?
Majd 2022-ben visszajön a minta, megállapítják, hogy van bakteriális élet. Aztán pár év alatt hozzászoktatnak minket, hogy van földönkívüli élet, majd kinyögik, hogy hát már Roswell-nél felvettük a kapcsolatot....aztán jöhet a Final Conflict...
Tudom, hogy hülyeség, nem kell kioktatni, köszi... -
#19 De valami nagyot hogy mindenki felférjen rá. -
Epikurosz #18 Mit szólnátok, ha mi, SG-sek csinálnánk egy űrhajót? -
L3zl13 #17 Ugyanezeket a technikákat (ha nem is ugyanezt az űrhajó tervet) az emberes küldiknél is fel lehet majd használni.
Viszont ha 2018-ra tervezik, akkor lehet, hogy érdemesebb volna több pénzt pumpálni a Holdbázis projectbe, és kicsit előre hozni azt.
Utánna onnan indíthatnák a marsi szondákat jóval olcsóbban. -
Szemi90 #16 "ami a valaha volt legnagyratörőbb bolygóközi kalandnak ígérkezik"
Kalandtúra szervezést vállalok már 3 milliárd dollártól is!!! -
#15 "a minták 2022. közepén érnék el a Földet. " Ááá akkor már csak szólni kell a kínaiaknak hogy hozzanak haza pár kavicsot ha visszafelé jönnek -
#14 10 év múlva Kína meg az USA háborúban áll és azon fognak versenyezni hogy ki tud előbb embert juttatni a Marsra. -
#13 A britekről nekem pont nem a siker jut eszembe. Még a beagle-vel is befuccsoltak, hát akkor ezzel... -
#12 Aztán majd hazahoznak valami ismeretlen vírust és annyi nekünk! -
DompR #11 Ez a "ó néhány centi mélyre" menyit takar pontosan? Mert ha húsz centi mélységig megkapirgálja a felszínt, abból nem fogjuk megtudni hogy négymillió évvel ezelőtt milyen aranyos, virágosrétes placc volt a kis vörös.. -
#10 Valamelyest már most is tudjuk és addig ez még javulhat, mert mennek még mozgó laborok is oda. Anélkül is, hogy ez odamenne, ismerni fogjuk annyira a talajt "belelépéskor", mint a legtöbb nénike, aki háza mögött kertészkedik. Vagy még jobban.
Én inkább, ha valamit, akkor növényeket próbálnék odaküldeni. Kiválasztani a lehető leginkább szóbajöhetőeket, génkezelni, a lehető legjobb helyre letenni, akár még üvegbúra alá is tenni és megfigyelni őket, hogy képesek e megmaradni és hogyan reagálnak. -
LPG #9 55 fontos tanulmány
Nem is drága -
Epikurosz #8 Még a Merkúrról sincs mintánk. -
Epikurosz #7 Azért az nem rossz, hogy az emberes küldetés előtt már tudjuk, hogy mibe tapos a csizma. -
#6 2018? Addig még azér történik egysmás. Az is lehet, hogy lesz addigra teleport :) Ennek szvsz. akkor van értelme, ha emberes küldetést nem terveznek utána évtizedeken belül. Mert amúgy 3 milliárd dollár, 10 év készülődés elmegy erre, aztán utána 10 évvel a sokszorosa információt hozhatja, már amennyiben valóban lesz emberes Mars küldetés. -
emp #5 A jó magyar módszer szerint. Tizenhat al-al-al vállalkozó és máris eltűnik a 3 milliárd dollár, úgy hogy még egy dióda sem fog elkészülni belőle! :DDDDD -
FoodLFG #4 lehet, csak nehogy John [Doom] Carmackék kapják.. -
Epikurosz #3 Azért ez izgalmas hír!
Miért nem adják ki a feladatot alvállalkozóknak?
Szerintem a maszekok hamarább hoznának mintát, mint a behemót állami űrkutató szervezetek. -
gombabácsi #2 És abban már biztos megtalálják az élet jeleit. :o) -
Déta #1 "...amennyiben több nemzet közösen állja a számlát."
Amennyiben...