60
  • SonicBoom
    Ha jól értem, az egész a földön kívüli élet keresésére megy ki. Mitől lehetnek biztosak ebben? A mars az egyetlen jelölt?

Majd 2022-ben visszajön a minta, megállapítják, hogy van bakteriális élet. Aztán pár év alatt hozzászoktatnak minket, hogy van földönkívüli élet, majd kinyögik, hogy hát már Roswell-nél felvettük a kapcsolatot....aztán jöhet a Final Conflict...

Tudom, hogy hülyeség, nem kell kioktatni, köszi...
  • Fec papa
    De valami nagyot hogy mindenki felférjen rá.
  • Epikurosz
    Mit szólnátok, ha mi, SG-sek csinálnánk egy űrhajót?
  • L3zl13
    Ugyanezeket a technikákat (ha nem is ugyanezt az űrhajó tervet) az emberes küldiknél is fel lehet majd használni.

Viszont ha 2018-ra tervezik, akkor lehet, hogy érdemesebb volna több pénzt pumpálni a Holdbázis projectbe, és kicsit előre hozni azt.
    Utánna onnan indíthatnák a marsi szondákat jóval olcsóbban.
  • Szemi90
    "ami a valaha volt legnagyratörőbb bolygóközi kalandnak ígérkezik"
    Kalandtúra szervezést vállalok már 3 milliárd dollártól is!!!
  • Teppik Amon
    "a minták 2022. közepén érnék el a Földet. " Ááá akkor már csak szólni kell a kínaiaknak hogy hozzanak haza pár kavicsot ha visszafelé jönnek
  • Fec papa
    10 év múlva Kína meg az USA háborúban áll és azon fognak versenyezni hogy ki tud előbb embert juttatni a Marsra.
  • Omega
    A britekről nekem pont nem a siker jut eszembe. Még a beagle-vel is befuccsoltak, hát akkor ezzel...
  • item
    Aztán majd hazahoznak valami ismeretlen vírust és annyi nekünk!
  • DompR
    Ez a "ó néhány centi mélyre" menyit takar pontosan? Mert ha húsz centi mélységig megkapirgálja a felszínt, abból nem fogjuk megtudni hogy négymillió évvel ezelőtt milyen aranyos, virágosrétes placc volt a kis vörös..
  • valamit
    Valamelyest már most is tudjuk és addig ez még javulhat, mert mennek még mozgó laborok is oda. Anélkül is, hogy ez odamenne, ismerni fogjuk annyira a talajt "belelépéskor", mint a legtöbb nénike, aki háza mögött kertészkedik. Vagy még jobban.
    Én inkább, ha valamit, akkor növényeket próbálnék odaküldeni. Kiválasztani a lehető leginkább szóbajöhetőeket, génkezelni, a lehető legjobb helyre letenni, akár még üvegbúra alá is tenni és megfigyelni őket, hogy képesek e megmaradni és hogyan reagálnak.
  • LPG
    55 fontos tanulmány

Nem is drága
  • Epikurosz
    Még a Merkúrról sincs mintánk.
  • Epikurosz
    Azért az nem rossz, hogy az emberes küldetés előtt már tudjuk, hogy mibe tapos a csizma.
  • valamit
    2018? Addig még azér történik egysmás. Az is lehet, hogy lesz addigra teleport :) Ennek szvsz. akkor van értelme, ha emberes küldetést nem terveznek utána évtizedeken belül. Mert amúgy 3 milliárd dollár, 10 év készülődés elmegy erre, aztán utána 10 évvel a sokszorosa információt hozhatja, már amennyiben valóban lesz emberes Mars küldetés.
  • emp
    A jó magyar módszer szerint. Tizenhat al-al-al vállalkozó és máris eltűnik a 3 milliárd dollár, úgy hogy még egy dióda sem fog elkészülni belőle! :DDDDD
  • FoodLFG
    lehet, csak nehogy John [Doom] Carmackék kapják..
  • Epikurosz
    Azért ez izgalmas hír!
    Miért nem adják ki a feladatot alvállalkozóknak?
    Szerintem a maszekok hamarább hoznának mintát, mint a behemót állami űrkutató szervezetek.
  • gombabácsi
    És abban már biztos megtalálják az élet jeleit. :o)
  • Déta
    "...amennyiben több nemzet közösen állja a számlát."
    Amennyiben...