Boka sérülés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Múlt pénteken foci edzésen olvalról/hátulról rámcsúszott egy védõ, belülrõl találta el a jobb bokámat, amit így szépen beletaposott a fûbe. Kis fetrengés után felálltam, amikor elkezdtek lökdösni, hogy ne szimuláljak.
Bokám 3x akkorára dagadt. Edzõ annyival elküldött, hogy azért mutassam meg egy orvosnak. Balesetin csináltak röntgen felvételt, majd mondta az orvos, hogy elrepedt a külbokám. Este fél 9 után kaptam kézhez a papírt az orvostól, és 3/4 12kor kaptam gipszet...
Azóta így lazulok:
Majdnem egy hét telt el a sérülésem óta, de még mindig mocskosul fáj. Holnap megyek kontrollra.
Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!
-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?
PSP user n\' soon ps3 user too :)
jah erre a nem az én lábam: utólag már felesleges tagadni<#hehe>#hehe>
És az nem az én lábam!<#vigyor>#vigyor>
2. A boka és a térd a két legfontosabb izületünk(járás szempontjából), az egész testsúlyodat tartja. Mindenképp menj orvoshoz vele, egy egyszerû néhány nap alatt elmúló duzzanat is okozhat a késõbbiekben problémát (mondjuk a bedagadt boka belsejében felszívódó folyadék tönkrevágja az izületeket, amit még néhány évig nem veszel észre, de ha eléred mondjuk a harmincat akkor jelentkezik majd a fájdalom hidegre, melegre, frontra és sorolhatnám)
3. a képet nézve némi lúdtalp gágog, érdemes betétet csináltatnod.....ami nem ciki, kosárlabdázóknak, focistáknak, kéziseknek mindennapos!
NEM VAGYOK ORVOS, csak fociztam magasabb szinten, volt sérülésem és érdekelt a téma.
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
Mondták, hogy be kellene gipszelni! Nem engedtem. Azt mondták akkor szenvedjen fiatalember!
2 hét múlva vastagon és szorosan fáslizva újra fociztam vele! Igaz messze nem volt tökéletes!
Túl fogod élni 😛
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
don't give a fuck
jah és szépen eltörted 😊
ittvan😊
Egyébként baártomnak volt külbökaszalag nyúlása...:S és, ajánlottak neki ilyen boka védõ akármit. Nem nagyon ért a guglizáshoz, meg nem is nagyon lehet találni, de nemtudok eladóba olyasmi bokaszarságot mint ami a #3 ban van?😊
Elõre is kösz az Õ nevében is!
mielõbbi gyógyulást kívánok! <#eljen>#eljen>
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
A jelölés oldaliságot jelent, akárhány rtg-t láttam még, a jelölés mindig az oldaliságot jelenti.😊
Kép.😊
Marha csúnya lenne, ha azt kellene jelölni, hogy a fibula az "kívül" van.😊
Biztos van oka, hogy ilyen, én azt írtam le, amit tudok.😊
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
don't give a fuck
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
kép 😊
don't give a fuck
nekem így rakták össze akkor (jobb lábam, mint a képen is látszik, röntgenen nemtom miért van L 😊

don't give a fuck
valószínû szép kis zúzódás, szalaghúzódásod van
jegelés, fáslizás, fokozatos, óvatos terhelés
viszont a körmeiddel látogass el egy bõrgyógyászhoz, mert ránézésre körömgombád van<#guluszem1>#guluszem1>
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
DE ha úgy érzed nem volt megfelelõ az ellátás, AKKOR MENJ VISSZA! jah és egy jó tanács, próbálj meg ne arra hivatkozni, hogy a másik orvos hogy látott el, mert hiába más kórház, nem tudhatod milyen viszonyba vannak, és neked se tetszene, ha a barátodat szidnák. Hivatkozz arra hogy még mindig ugyanúgy fáj, dagadtabb stb.
jah sé a #5ös hozzászólás hülyeség...
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
mondjuk nem emlékszem, hogy legutóbb mikor elszakadt be volt egy kékülve😄
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
Ha nem volt, akkor talán csak elmozdult, és megnyúlhatott a szalag. Viszont ennek fele sem tréfa, mert letapadhat a csonthoz, nem jól gyógyul, késõbb mûteni kell, stb.
Sportkórházba próbálj elmenni, és kérj UH vizsgálatot. Szalagsérülést azzal szokták diagnosztizálni.
Nekem régen lézerrel kezelték, ami - állítólag - gyorsította a sejtregenerációt.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Addig faslival bicegtem mindenhova, vezettem egy csomot, de nem volt kellemes. Doki elajult a rontgenttol (szet van kopva minden porcom) azt mondta orulhetek ha nem leszek orokre santa. Be akart rogton gipszelni, de fontos dolgom volt aznapra, igy csak masnap mentem csak vissza. 😊 10 nap fekvogipsz, 5 het jaro, minden nap injekcio. Kb. 8 honapja tortent, jarni tudok rendesen, de focizni eleg szar még. Ha megnyomom is faj rendesen, felek mar sose lesz jo.
A kepen lathatonal nekem joval dagadtabb es lilabb volt.
amúgy engem rendesen röntgeneztek, nézeteggetek, lehet hogy ott rohadtam 1 napot egy gipszért, amit úgy rakott a csaj2perc alatt fel hogy 1nap után eltörtem, a lényeg hogy ne hagyd így ha ilyen...
u dont have to listen anybody else but me
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Készült tartott felvétel? Hány fokos? (lábszár, boka felpolcolva, majd vízszintesen, egy súllyal huzatva néhány percig).
Mert az alapján lehet eldönteni, hogy rándulás (a szalagok megnyúltak, de épek), részleges szalagszakadás (felrostozódtak, pár fok - 16 fok tájékáig) vagy elszakadt mindhárom bokaszalag (kb. 18 fok fölött -hogy mi mennyi fok, az több dologtól is függhet, változik az is, hogy hány fok mire utal, durva jelleggel azért elfogadható).
Ritkán szoktak más képalkotót is használni (kapacitás, intézményfüggõ, de hát belátható, hogy egy rtg olcsóbb mint egy mri).
Lehet fizikális vizsgálattal is megítélni, akinek jó gyakorlata, több évtizedes tapasztalat van, az meg tudja mondani (mert pl. ha nyílik az izület fizikális vizsgálatnál, akkor ugye ott valamilyen szallagsérülés van)
Szvsz kövesd repro tanácsát.😊
Hogy mi a legjobb? Nézd alaposan át a papírt, amik kaptál. Ha valami miatt nem vagy elégedett, nincs elég információd, nem tudod, akkor menj vissza kontrollra. Akár az elsõnek ellátó intézménybe, akár máshova. Nagy levegõ, nyugodtan.
De attól függetlenül lehet, hogy megrepedt, letört valami, de azt látta volna az orvos.
Ha ennyire nem bízol benne, menj el másikhoz!
Távolról én sem tudok segíteni.
És ha most is laptopról írsz, akkor nincs magasabban a lábfejed, mint a tested többi része! Feküdj! 😊
N0 TXT TLK PLZ!4!
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
amúgy a képek alapján sem látszik túl komolynak, rendbe fog az jönni. ez a felfújhatós bizbasz meg sztem szar, az a zokniszerû bokarögzítõ, meg még egy jól felrakott fásli is sokkal többet ér.
don't give a fuck
Miért nem voltál másik orvosnál ha ennyire fáj?
REAL MADRID