Ritka rendes fiút találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Visszaolvastad a hsz-edet, amire most válaszolok?
Ráadásul gyerekes vagy, hogy valakinek a koronáját hozod fel.
Miért nem vagy VIP tag?
5 év múlva neked is lehet, hacsak nem banolnak ki.<#ravasz1>#ravasz1>
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Nem semmi ez a privi üzenet.
Nandusz azért remélem nem veszed komolyan Nessike jóslatát a jövõdre nézve, mert akkor te is olyan depressziós leszel, mint õ.
Kár lenne érted........<#puszis>#puszis>
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
Közelebbrõl nézve igaz az az állításuk, hogy a szerelem korlátozza a szerelmes egyén cselekvõképességét, vagy inkább viselkedéses válaszreakcióinak szûkítia körét (a szerelem biológiai folyamata majdnem uolyan elven mûködik, mint egy kényszerbetegség), tehát ha úgy tetszik a "szabadságát". Most az már csak részletkérdés, hogy vannak szerelmesek, akik úgy érzik, mintha nõne a "szabadságuk", mások úgy érzik, mintha csökkenne. Ki lehet mutatni, hogy a szerelem destruktív, mivel rengeteg egyéb más viselkeéses formát legátol, csökkent, megszüntet, akár csak egy más típusú függõség, kényszerbetegség. Az más kérdés, hogy ez egy olyan destruktív folyamat, aminek valaha evolúciós elõnye volt, ezért is jelenhetett meg. (az, hogy egy folyamat destruktív, nem jelenti valamiféle "rosszaságot") Hogy ma nincs a szerelemnek elõnye az nyilvánvaló, viszont az is, hogy különösebb hátrányt sem jelent, ezért teljességgel mindegy, hogy van-e szerelem, vagy nincs, egyik sem élvez elõnyt a másikkal szemben.
Ha vannak olyan emberek, akik a "szabadságot" (számomra egyébként felfoghatatlan okokból) önértéknek tekintik, és errõl az alapról elvetik a szerelmet, hát vessék el. Az érvelésük világos, átlátható, legfeljebb én, csakúgy, mint sokan mások nem biztos, hoyg a szerelmet áldoznám be a szabadság kedvéért, hanem fordítva, de ez részletkérdés. Azt viszont helyesen mutatják ki, hogy a kettõ nem fér meg egymás mellett, aki ez ellen a tételük ellen viaskodik, az olyan, mint ha a 2+2=4 ellen próbálna érveket hozni.
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
A szerelem egy 3-4 évig tartó sajátos idegrendszeri állapot, amit a tudomány már elég jól le tud írni, ill. képes reprodukálni. Viszont, amit mi tapasztalunk azok a szerelem kísérõjelenségei, merõben szubjektív élmények, amik annyira bonyolult, és egymásra csak részben hasonlító jelenségek, hogy szinte tanulmányozhatatlanok. Nagyban függenek az adott egyén világról alkotott elképzeléseitõl, biológiai felépítésétõl, idegrendszerének szerkezetétõl, stb. De az viszont egy tény, hogy az összes szerelmes emberben hasonló módon beáll egy jól leírható idegrendszeri változás (bizonyos tipikusan az emberre jellemzõ arányok szerint megváltoznak idegrendszeri átvivõanyagoknak az arányai, bizonyos, hosszan tartó aktivitásbeli változások állnak be egyes agyterületeken, stb.) Ez a biológiai folyamat 3-4 évig áll fenn. Ez egy olyan tény, mint az, hogy a gyomorban a táplálék kb. 30 percet tölt mozdulatlanul (ez idõ alatt szívja magát tele sósavval), mielõtt a perisztaltikus mozgású emésztés megkezdõdne. Tényeken nem lehet vitatkozni.
Az olyan típusú gondolkodással nem tudok mit kezdeni, ha valaki egy sajátosan szubjektív kísérõjelensérõl kijelenti, hogy az a valódi jelenség. Viszont hajlandó avgyok arról beszélni, hogy mit jelent a szerelem. Hogyan használjuk ezt a szót, milyen kultúrális vonzatai vannak, stb.
Tehát számomra a szerelem (amirõl érdemben lehet egy fórumon beszélni) 1. biológiai folyamat, ez esetben érdemes inkább szakcikkeket olvasni 2. a szerelem szó jelentése, kultúrális szerepe, stb. Ez utóbbiról értelmes dolog beszélni.
Amirõl értelmetlenség beszélni: 1. mit jelent nekem a szerelem, mivel a jelentés nem privatív dolog.
2. Milyennek kell lennie a szerelemnek; a preskripció használata egy deskriptív jellemzést igénylõ fogalomra, jelenségre (ebbe a hibába a fórumozók közül fõleg Rita szokott esni, tehát ez annyira enm is neked szólt)
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Nem akarom magam ismételni százszor, de annyit azért megjegyeznék: nem barby babás feelingben élnek azok, akik komolyan veszik a szerelmet és tudatosan meg is õrzik ezt, hogy megmaradhasson. Teszik mindezt nem egyfajta hedonista és egoista életérzésbõl, csakis azt lesve, hogy medig lesz ez nekik jó, hanem önzetlenül, felvállalva a mélypontokon való átjutás okozta krízis érzéseket, valamint felvállalva a HARCokat is, melyek ideje alatt épp nem a rózsaszínfelhõs érzelemvilág fogja leuralni a lelküket (bár spec nekem sosem uralta ez le annak ellenére, hogy szerelmes vagyok, dehát ez itt többeknek beteges rögeszméje, hogy a szerelemet kizárólag ezzel a maszlaggal együtt lehet megélni).
tele személyeskedéssel és korrekt moderálás nélkül...
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
részemrõl a sok személyeskedés miatt a topic: -fav.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Még korábban olvastam elég durva üzeneteket mindkét féltõl, utána szóltam nektek. Tudom hogy elkapja az embert a gépszíj, de ez már túlzás volt. Értelmes emberek vagytok, érvekkel, akkor meg minek?
Ha el akarsz távolítani valakit a topicból, annak is megvan a módja.
\"Heroes never die. They just reload.\"
Látom sikerült venned egy koronát a neved mellé, grat, szükséged is lehet rá
Valóban sikerült, bár nem kevés összespórolt pénzemet emésztette fel. Egyébként próbálj meg te is venni egyet, ha adnak neked pénzé ilyet, akkor én állom a csekket. (van mibõl)
Feladó: NessieGraf
Elküldve: 2008. 08. 07. 08:29
Tárgy: Kicsi virág
A gondolkodás helyett kizárólag mások pocskondiázása és az öntömjénezés jut neked. Sajnálatos.
Szerencsétlen barátnõd lehet még azt sem tudja, hogy egy súlyos pszichiátriai alannyal van dolga!
Ha a te kapcsolatodnak nem csak idõtartama, hanem tartalma is lenne nem lenne szükséged a bizonygatásra és arra, hogy mások leszólásával emeld fel magad. Mert fent lennél. Mert tisztán büszke lehetnél és boldog. Amik közül egyik se leszel csak mutatóba.
Számomra ismét sikerült nessigrafnak (már sokadszorra) bebizonyítania az életre való degeneráltságát. Ráadásul az is kiderült, hogy féltékeny érzésekkel viszonyul a boldogságomhoz, melyet a szerelmem tudata plántált bennem.
Továbbá még annyit hozzáfûznék nem védekezésbõl, mert ilyenek ellen sosem szoktam védekezni, max. sajnálkozni, hogy mintha nem magamat védtem volna itt sok hsz-emmel, hanem az életképtelen, érzelemmentes, frusztrált, halálváró, elmúlásnak örvendõ agymenésnek mentem ellen.
Az elkalapáltatást úgyis arra az esetre hagytam volna, ha személyesen is elkezd zaklatni.
De az tetszik, hogy feljelenthetem. Remélem, nem lesz szükség rá, mert nincs hangulatom bíróságra rohangálni, de legvégsõ esetben kénytelen leszek. Köszi a tanácsokat, remélem, sikerül már végre lerázni.
Vajon akkor is zaklatásnak minõsül, ha idõnként kihagy 1-2 hetet? Mindegy, ezt majd megérdeklõdöm az edzõmtõl (fõállásban úgyis zsaru... 😄).
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
A kalapáltatást nem ajánlom, mert rendõrségi ügy lehet belõle.
De, ha van egy olyan haverod, aki nagydarab és kemény szavakkal is észre tudja téríteni, az is egy jó megoldás lehet.
Egyébként tájékoztasd, hogy az új törvények szerint zaklatásnak minõsül amit mûvel, tehát fejezze be, ha meg nem hagyja abba, jelents fel a legközelebbi rendõrségen.
Én ezt tenném.
Az ímélcsere, számcsere, minden megvolt, de a nevemet sajna nem tudom megváltoztatni. :S Azaz igen, de ennyit nem ér. Hónapokig nem foglalkoztam vele, sosem írok vissza az üzeneteire. Most küldött néhány youtube videot, amire hajlandó voltam reagálni ennyit: "ha már zaklatsz, értelmes zenét is küldhetnél". Nos, ezt nem tudom, minek vette, mert még küldött 5 linket, a már valóban kedvenc számaimmal. Azzal az üzenettel, hogy sajnálja, de nem bír magával.
Az én válaszom annyi volt, hogy "oké, ha te nem bírsz magaddal, én megoldom a problémát: letiltalak". Elküldtem az üzenetet, azóta (lehetõség hiányában) nem zaklat. Csak, sajna ismerem annyira, hogy megtalálja megint a módját, hogy kapcsolatba kerüljön velem, és már tényleg nem tudom, mit tegyek.
Néha már eszembe jut az is, hogy elkalapáltatom a haverjaimmal... :s
Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.
idézet<#nezze>#nezze>
Csak elmondtam, hogy miért alakult ki a vita Nessi és Nandusz között.
#3304-ben mi a goromba?
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Ahogy láttam Nandusz meg tudja védeni magát, nem kell pluszba gorombának lenni.
De különösebben nem is érdekel az egész, erre is csak azért reagáltam, hogy lásd, milyen blõd módon sikerült megnyilvánulnotok. (bejön egy topikba valaki érdeklõdni, erre ketten nekiesnek...ezek után nem hiszem, hogy épületes beszélgetésre van még itt esély, ha a résztvevõk ennyire felspannolt állapotban vannak😊 )
Nandusz arról ír folyamatosan, hogy nagyon szereti a barátnõjét és ki fog mellette tartani örökre, erre folyamatosan leszólják "egyesek".
Mi ez, ha nem bunkóság?
Nessinek például volt egy olyan beszólása Nandusznak, hogy úgy is elmúlik minden. /már nincs kedvem visszakeresni melyik volt az/ de megvan.
Úgyhogy Nessit sem kell félteni.
Ha kiváncsi vagy rá, hogy mi történt, vedd a fáradtságot és olvass vissza.
Vagy talán nem tudsz olvasni?
Hogy ebben mi volt pl. a frappáns, azt nem tudom. De nem akarom megzavarni ezt az idillt, bye.
Ritka rendes fiút találni: Tehát miért nincsenek, vagy vannak-e, miért van ez? Többféleképpen lehet értelmezni.
Én például nem voltam még szerelmes, de megvan a véleményem az életrõl, szerelemrõl. Csak úgy látom ez a topic nem igazán az ilyesfajta véleményekre "szakosodott".
Fejezd be a trágár dumádat itt!
Irány a gumiszoba!
Viszlát!<#wave>#wave>
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly