Ritka rendes fiút találni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elképzelhetõ, hogy az alábbi eset történne: Srác zsarolja a csajt, csaj eladja a telket. Srác megveszi a jó lakást, hitel nélkül, csaj pénzével megtámogatva. Beköltöznek, elkezdi szekálni, végül kiüldözi a lakásból. Jó esetben szép lassan visszaadja a lóvét, de ezzel semmit se fog érni a csaj. Hiszen anyukája életének fontos része, a telek elveszett már.
A srácot is elveszti.
Ott marad semmi nélkül, lehet hogy gyerekkel.
Na nézd csak, Nessie is ezt mondta a 3431-ben. Ha már ennyire eltérõ felfogású emberek ugyanazt mondják, lehet benne valami <#hehe>#hehe>
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
A csaj megelégedne egy elérhetõ, olcsóbb lakással is.
Én úgy gondolom, hogy ha a fiú olyan lakásban akar élni, amit nem tud a saját pénzébõl megteremteni, akkor ne a lánytól várjon megoldást, hanem vállaljon be hitelt vagy elégedjen meg egy olyan kéglivel, amire neki is telik.
Hát bírónak tényleg nem lennék jó, abba is hagytam a jogi tanulmányaimat annó, nem államvizsgáztam le a jogi karon, pedig végignyomtam 4 évet (1 év felmentésem volt, beszámítással).
A végére rájöttem, hogy nem nekem való.
Jó lennék diktátornak, maradjunk annyiban <#eplus2>#eplus2>
Ez elég érdekes számomra, amit írtál!?
Szegény lányt krízis helyzetbe hozta a srác szándéka, tehát szerinted nem az a megoldás, hogy a fiú nem hozza továbbra is krízis helyzetbe, hanem az, hogy szakítsanak?
Ha a fiú szeretné a lányt és látná, hogy a lánynak ez mekkora problémát okoz amit kér tõle, akkor nem akaratoskodna tovább, hanem megoldaná anélkül a dolgot, hogy a lányt nyomás alá helyezné továbbra is.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Nem célom védeni a srácot, félre ne érts, mindenesetre egyelõre csak a lány szemszögébõl látjuk a dolgokat. Lehet ha a srác barátját olvasnánk itt, akkor máshogy ítélnénk.
Egyetlen egy tényt szabad csak egyértelmûen megállapítani a tudomásunkra juttatott szitu alapján, mégpedig, hogy valami nagy feszültség van kettejük között. Minden további megállapítás puszta ítélkezés (pejoratív tartalmú, akár az egyik, akár a másik félt hozzuk ki áldozatnak).
Erre mondtam, hogy jobb lenne megismerni jobban a helyzetet (valaki más is említette itt ezt korábban) és nem hebrencs, elkapkodott, indulatból jövõ módon kimondani olyan ítéleteket, melyeknek lehet nincs is meg a valóság alapjuk.
Jacky, mindenesetre te nem vagy egy született bíró típus, annyi szent<#hehe>#hehe>
Ez az egész nagyon durva.
Szerintem a srác egyáltalán nem szereti a lányt, az elmondottakból ítélve.
Jól ki akarja használni, illetve már most is kihasználja csupán.
Hogy pontosan miért azt most nem tudom szavakba önteni...
Jobban járnak ha inkább elfelejtik egymást.
____
ui: persze nem értek egyet a másik váláskori kirablásával.
Én nem mennék bele ilyen szintû analízisbe, mert a rendelkezésre álló információk túl kevesek számomra ehhez. Számomra az apró jelek is sokatmondóak tudnak lenni és sokakkal ellentétben nem siklok el felettük. Mindenesetre a lánynak meg lehetne mondani, hogy a párjával együtt tegyék fel egymásnak a kérdést, hogy mi is az ami miatt együtt vannak? Valóban szeretik, tisztelik egymást? Esetleg csak a szex az ami összeköti õket pusztán? Milyen valódi értékeket tudnak felmutatni (ami nem anyagi eredetû), amit együtt értek el ebben a kapcsolatban?
Magyarán egy összegzést kéne csinálniuk az eddigiekrõl és ennek fényében a várható jövõrõl is.
Azt nem merném tanácsolni a lánynak így innen élbõl, hogy azonnal szakítson, meg a házasságra ne is gondoljon a barátjával, mert ilyet kb. akkor mernék mondani, ha személyesen ismerném õket és a korábban említett apró részletek is nyilvánvalók lennének a számomra.
Viszont az a tény, hogy a lány krízis helyzetbe került a srác szándékai miatt, az mindenképpen óriási intõ jel a kapcsolat folytatásának megkérdõjelezésére.
Egyetértek Z-vel, hogy a házassági szerzõdés az ilyen helyzetekre különösen jó megoldás. Gondolj bele: mi lenne a lánnyal, ha nem most derül ki a fiú anyagiassága? Ha az szép csendben meghúzná magát az esküvõig, látszólag mindennek az ütemével egyetértene, aztán vinne mindent, mint aki jól végezte dolgát?
A lány meg ottmaradhatna anyagilag és érzelmileg kisemmizve, esetleg még gyerekkel is...
Az ismerkedés fontossága:
- jó kapcsolat esetén a hosszú távú boldogság alapja,
- egy ilyen partner esetén az esetleg életre szóló boldogtalanság elkerülése.
Egyre inkább úgy érzem: te nagyon rendes lány vagy. Mellette ártatlan és naiv - lelki, emberi szempontokból. Javaslom, hogy saját érdekedben, kapcsolatod érdekében kezdd el önmagad és párod megismerésének mélyítését.
Bármennyire szerettek kettesben lenni, fordítsatok több idõt mindkettõtök baráti körének megismerésére, a velük való közös kapcsolattartásra is. Ez azért is lényeges: a rokonok születéstõl vannak, a barátokat választjuk. Jó tudni, kiket választottatok. Saját barátaidat is megismerheted más szempontokból, ha pároddal együtt ismerkedsz.
Semmiképp ne menj férjhez ezek elõtt. Az egy dolog, hogy én nem vagyok házasságpárti. Annak nagyon sok oka van. Saját elmúlt házasságomhoz semmi köze a dolognak. De ez nem jelenti azt, hogy érett, boldog kapcsolatban élõk ne kössenek házasságot. Csak azt: a házasság nem cél, nem eszköz, hanem állapot. Viszont a szokásokból fakadó házasságok esetében gondolom te is tapasztaltad már, hogy célnak, eszköznek használták. De annak akkor se lett jó vége, ha egy életen át fennmaradt.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Úgy kezdted, hogy kis nézeteltérések vannak, és emiatt akar szakítani a fiú egyik napról a másikra. Aztán:
"A nézeteltérések pedig általában abból adódnak, hogy a fiú kigondol valamit és ha a lány nem ért vele egyet, akkor a fiú egybõl azzal jön, hogy "akkor mi nem vagyunk egymáshoz valók"!
Dehát miért kell szerencsétlen lánynak minden dologban egyetérteni?"
Nem kell mindenben egyetérteni, nem rabszolga õ, sõt! Igenis legyen önálló akarata! De említettél két dolgot, amiben eltérõ véleményen vannak...
MÁRPEDIG AZ NEM KIS DOLOG, HOGY
1. LAKÁSVÁSÁRLÁS, MEG
2. HÁZASSÁG!
Ezek kb azok, amik jó (rossz) esetben az egész hátralevõ életén át kísér(t)ik az embert. Hány évesek is? Milyen az egzisztencia? Stabil jövedelemforrásuk van-e? Azért egy házasságba csak úgy beleugrani, hogy ilyen pénzügyi nézeteltérések vannak, bohóckodás, valamint kicseszés lenne saját magukkal, és a másikkal szemben is.
A másik dolog:
1. "Képzeld tegnap este meg azt üzente neki, hogy ezek miatt a dolgok miatt egyre jobban kezd kiábrándulni belõle."
2. "Hogy ábrándulhat ki valaki egyik pillanatról a másikra egy olyan emberbõl, akibe még elõzõ nap fülig szerelmes volt?"
Azért itt van egy kis kontraszt. Most akkor egyik pillanatról a másikra, vagy "egyre jobban kezd"? Ez nem mindegy. Lehet, hogy már régóta érlelõdik a dolog. Mielõbb derítse ki valahogy. Nõk elég jók intrikában, megoldja valahogy (vonja be a bnõjét, a fiú barátait, stb).
És ami a legfontosabb:
"A lényege a dolognak az, hogy szeretnének venni egy lakást, a fiúnak van hozzá tõkéje és hogy ne kelljen hitelt felvenni, rá akarja venni a csajt, hogy adja el a telkét, amit a csaj még évekkel ezelõtt az édesanyjának vett, hogy ott ki tudjon kapcsolódni." --- mi az, hogy ne kelljen hitelt felvenni? Egy összegben akarja kifizetni a lakást? Akkor neki nem a lány kell, hanem a vagyona. Pontosan ilyen esetekre mondtam a vagyoni szerzõdés megkötését anno. Viszont ha a maradék részt össze tudják szedni máshonnan, akkor a lány támaszthat egy ultimátumot: vagy megoldják a telekeladásos verzión kívül máshogy, vagy utilapu a srác talpára, oszt csókolom.
Megjegyzem, szerintem elég bonyolult ahhoz a szitu, hogy objektíven alkothasson itt bárki is helytálló diagnózist, azért szvsz butaság volna együtt maradniuk.
Házasság vs nem házasság...hát ezt már kitárgyaltuk. Lehet, hogy a srác sem hisz a házasság intézményében. Ezen kár rágódni. Ha mások véleménye fontos számára, akkor érdemes tudni, hogy ma már egyre kevésbé szólnak meg azért, ha egy nõ nem házas, csak együtt él a párjával.
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Vajon utána mit találni ki a fiú, hogy befolyásolja a lányt?
Köszönöm a segítségeteket, tovább fogom adni a jó tanácsokat.
Nem ezzel kel foglalkozni. És nem ezzel kell orvosolni a probloblémát.
Az sem hoz megoldást a problmára ha a csaj mégis eladja a telkét...
A pasi játszmázását kell megnézni.
És azon kell gondolkodni, hogy ez a kapcsolat milyen jövõ elé nézhet.
A sorsonak pedig hálát kell adni, hogy megmutatta a leendõ férj valódi arcát.
Mi a valódi lényeg?
Én is úgy gondolom, hogy ha van más megoldás, akkor nem kell, hogy a lány egy olyan dologhoz nyúljon, ami az édesanyjának tönkre teheti az életét.
Erre szerintem egyetlen férfi sem kötelezheti és zsarolhatja a barátnõjét.
Meg nekem az is furcsa, de nagyon, hogy ha a lány nem megy bele ezekbe a dolgokba, amik nonszenszek, akkor a fiú egybõl elkezdi zsarolni, hogy akkor "behúzza a kéziféket".
Ezt hívják birtoklási vágynak nem?
Lépjen ki sürgõsen ebbõl a kapcsolatból. Ez nemhogy nem komoly, hanem éppen egy szétesõfélben lévõ kapcsolat.
Szerintem elöször õ bizonyítsa, hogy komolyak a szándékai, azután valószínû, hogy a lánynak is megváltozna a hozzáállása.
Konkrétan ezt írta neki a fiú.
A lényege a dolognak az, hogy szeretnének venni egy lakást, a fiúnak van hozzá tõkéje és hogy ne kelljen hitelt felvenni, rá akarja venni a csajt, hogy adja el a telkét, amit a csaj még évekkel ezelõtt az édesanyjának vett, hogy ott ki tudjon kapcsolódni.
Nem érti meg a fiú, hogy az anyukának ez az egyetlen szórakozása ez a telek, mivel panelban lakik és a lány nem akarja a teljes depresszióba sodorni ezért, hogy elveszi tõle az egyetlen dolgot, ami élteti.
De hozzá kell tenni, hogy a maradék pénz összejönne a szocpolból, meg a lány spórólt pénzébõl.
Tehát a fiú követelõzése egyszerûen érthetetlen.
Mármint a fiú a lányból.
Hogy ábrándulhat ki valaki egyik pillanatról a másikra egy olyan emberbõl, akibe még elõzõ nap fülig szerelmes volt?
Csak azért mert bizonyos dolgokban a lány nem úgy gondolkodik, mint õ.
LOL
Már rég fel kellett volna ébrednie, vennie kellett volna a lapot és tovább kellett volna lépnie... vagy legalább megmondania a párjának, hogy még egy ilyen és vége a kapcsolatnak. De ha ez utóbbit teszi akkor a következõnél tényleg legyen is vége mert különben magából csinál hülyét.
Én csak azt nem értem, hogy ez miért nem evidens...
Ha az a kérdés, hogy hozzámenjek e, akkor a válasz egyértelmûen "nem" mindaddíg amíg e kérdés fennáll.
Ha kérdés az, hogy maradjak e még ebben a kapcsolatban akkor mindaddíg amíg ez a kérdés fennáll a válasz: ne maradj.
Szerintem a fiú a hibás, mert ha nem komolyan gondolja, akkor ne mondja, így a lány sem fogja beleélni magát ezekbe a dolgokba.
Ez szimpla vetítés, amivel a lányt csak folyton kételkedésben hagyja.
A nézeteltérések pedig általában abból adódnak, hogy a fiú kigondol valamit és ha a lány nem ért vele egyet, akkor a fiú egybõl azzal jön, hogy "akkor mi nem vagyunk egymáshoz valók"!
Dehát miért kell szerencsétlen lánynak minden dologban egyetérteni?
Milyen konkrét példákkal tudnád alátámasztani, hogy kis nézeteltérés volt csak köztük? Ki kezdi ezeket a kis nézeteltéréseket? Milyen apropóból?
Párducnak igaza van: a kapcsolat nem stabil, és a fiú nincs oda annyira a lányért. De ez lehet amiatt is, hogy a veszekedések rendszeressé váltak, vagy kezdenek azzá válni. Lehet, hogy egy-egy kis nézeteltérést a fiú nem is olyan kicsi nézeteltérésként él meg, és komolyan elgondolkodott azon, hogy megéri-e hosszú távra úgy nekivágni egy kapcsolatnak, hogy ott lebegjen a levegõben a bármikor robbanó bomba. Mert ami most kis nézeteltérés, az lehet, hogy x év múlva már egy jó nagy bumm lesz.
Üljenek le, beszéljék meg az egész szitut. De nyíltan, és õszintén. Egy nyugodt pillanatban kellene elkapni a srácot, és ha menekülõre fogná, akkor valahogy tudatosítani kell benne, hogy márpedig ez a beszélgetés elõbb, vagy utóbb le fog zajlani. Ráadásul a "u can run but u can not hide" szabály miatt jobban jár, ha akkor folytatják le. <#hehe>#hehe>
Ha el meri mondani a srác, hogy legbelül mit gondol, akkor az már fél siker. Legalább kiderül, hogy érdemes-e együtt maradniuk, vagy sem.
Akkor, hogy tud olyat mondani, hogy vége?
Ez számomra örök rejtély marad.
Akkor vagy akkor hazudik, amikor szerelmet vall vagy csak befolyásolni akarja a lányt.
<#nemtudom>#nemtudom>
\"Heroes never die. They just reload.\"
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy
Kicsit hosszabban, nézzünk egy forgatókönyvet:
a nõ esetleg igent mond abban a reményben, hogy a leendõ férje talán megváltozik. Az esküvõ után hamar jön az elsõ gyerek, aztán a második. A férj persze nem változik, csak össze-vissza ígérget.
A közös háztartás és a gyerekek miatt nem vállnak most el, csak majd ha kireüplnek a gyerekek.
Idõközben a gyerekek felnõnek egy boldogtalan családban, ami már az õ boldogságukat is keményen megalapozza.
A szülõk már idõsek lettek, macerás és kényelmetlen lenne elválni, meg ha már 24 évet úgyis együtt leéltek... hosszú idõ az... és végül elszenvedik egymás mellett életük hátralevõ részét (is).
Ehhez persze jöhetnek olyan kiegészítõk hogy a férj inni kezd, erõszakos lesz, a család helyett hülyeségkre költi a pénzt, megcsalás stb...
#3402: semmi gond.
ha lenyugszik tõle akkor zsír, ha esetleg visszaüt, akkor meg leves... 😊
-fél ezt a helyzetet felvállalni
-kényelmes neki ez az állapot, azt hiszi õ irányít, ha jön egy új szerelem gondolkodás nélkül pillanatok alatt lelép
-a lány érzelmileg zsarolja a fiút, tehát alap esetben tudna szakítani, de ha van egy kis "mi lesz most velem, hogy fogok nélküled élni.." cirkusz, akkor jön az 1-es eset
-külsõ noymás, pl. tart valamilyen családtag neheztelésétõl..
és még sok más is lehet. De nem hiszem, hogy igazán komoly kapcsolat ilyen módon ingadozik. Lehet egy komoly kapcsolat sok feszültséggel, veszekedéssel, érzelmi kitörésekkel teli, de az nem így néz ki.
a mostani az elsõ komolyabb kapcsolatom, de ha valami nézeteltérés van köztünk, próbáljuk normálisan megbeszélni és lenyugtatni egymást. de ezek csak nézeteltérések, igazán nagyot még sosem veszekedtünk a 7 hónap alatt.
azért kiváncsi lennék a fiú véleményére is.
Mert már többször akart szakítani a lánnyal, másnap meg biztosítja a szerelmérõl.
Ezt én nem értem.
Ha én valakit szeretek, szerelmes vagyok belé, nem tudnám neki azt mondani, hogy szakítani akarok vele.
Ezért furcsa ez a sztori.
A kérdésre a válaszolva: a maga egyéni módján biztos szereti a srác.
Ettõl független én a lány helyében amilyen hamar csak lehet szakítanék.
Van egy barátnõm, akinek van egy komolya kapcsolata. Gyereket terveznek, meg házasságot, a fiú állandóan biztosítja róla, hogy mennyire szereti, de ha egy kis nézeteltérés támad, a fiú mindig szakítással fenyegetõzik, sõt olyanokat mond a lánynak, hogy nem is szerelmes belé.
Miért teszi ezt?
Szereti a lányt egyáltalán vagy csak zsarolja folyamatosan?