Ritka rendes fiút találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

salsoul
Nos, mindenek elõtt azt kellene megvizsgálni, hogy Jézus maga mit értett pontosan a szív bõségén és minek kapcsán hozta azt elõ...

Énekek Éneke:
Bár az ószövtségi könvyek közt (az Énekek Éneke) után van egy olyan is, hogy Jézusnak, Sirák fiának könyve, annak köze nincs az újszövetségi Jézushoz.
Az Énekek Énekében a võlegényt "királynak" (1,4.12) és "Salamon"-nak (3,7.9) nevezik. A menyasszonynak a neve "Sulammit" (7,1).
/1Kir 5, 12 beszél arról, hogy Salamon dalokat is írt./

Az Éneke Éneke dalok gyûjteménye, amelyek ünneplik a tövényes emberi szerelmet, amely megszenteli a házastársak egyesülését.
És régén az e fajta szerelem, kivárt a házasságig...

/Más kérdés, hogy mi is volt a valódi helyzet Salamont és a szerelmet illetõen/
Nandusz
Azzal én is tisztában voltam, hogy a bibliában van ez az igazság, de én alap igazságként próbáltam alkalmazni itt. Mert ha belegondolsz, akkor nem egy elvont keresztény kinyilatkoztatást tartalmaz csak, hanem ez egy mindenkire alkalmazható ok-okozati összefüggés.
Jézus meg az Énekek Énekében(is) beszélt a Szerelemrõl. Gondolom ezt azért te sem fogod megcáfolni, hogy Õ volt ott az egyik szereplõ...

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

salsoul
Jómagad - még ha nem is tudatosan <#kacsint>
Lk 6, 45
Mt 12, 34
Nandusz
És ki példálózott Jézussal?

salsoul
És hol beszélt Jézus szerelemrõl?
Nandusz
A szív bõségébõl szól a száj... ezt meg te tartsd szem elõtt.
Aki állandóan destruktív megnyilatkozásokat tesz a valós szerelem ellen, az magáról állít ki bizonyítványt. Tehát az általa leírtak/elhangzottak.

Rita79
Én a SZERELEMRÕL! beszélek!!!<#heureka>
Azért írtam, hogy szeretni "úgy igazából"!
Szeretni, meg szerelmesnek lenni, az két különbözõ dolog!
Tehát, aki még nem élte át azt, hogy õ szerelmes és viszont szerelmesek belé, az egy sajnálatra méltó ember.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

salsoul
okés, ám te most szeretetrõl szólsz, és senki sem szólt itt szeretetnélküliségrõl
Rita79
Egy emberrel annál nagyobb tragédia nem történhet, ha õ soha nem szeretett még senkit úgy igazából vagy õt nem szerette még soha senki úgy igazából.
Ez a teljes lelki csõd!

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

salsoul
Maradjunk, annyiban hogy számodra (és még párak számára) elfogadhatatlan, megemészthetetlen.
És ettõl nem lesz badarság, életellenesség, meg keserûség - max azok számára akik, hasonlóképpen (vagy ugyan úgy) gondolkodnak mint te.

Ezt tartsd szem elõtt.

Mindenen úr a szokás.
Történt egyszer hogy egy király ellátogatott egy "A" néphez és megkérdezte tõlük, hogy mennyié pénzért ennék meg apjuk holttestét. Erre õk azt felelték, hogy ekkora szentségtörést ki se merjen ejteni a szájján mégegyszer.
Utána elment egy másik "B" néphez, akik köztudottan megeszik apjuk holttestét, ám a tüzet különös tiszteletben részesítik. Tõlük megkérdezte, hogy mennyi pénzért raknák tûzre apjuk holttestét. Erre õk azt felelték, hogy ekkora szentségtörést ki se merjen ejteni a szájján mégegyszer.

"A" száméra "B" volt az istentelen nép.
"B" számára "A" volt az istentelen nép.
Függetlenül attól, hogy a világon hányan gondolkodnak "A" vagy "B" képpen.
Rita79
Nézzük ezt a szánalmas Olimpiát.......<#levele>
Bocs, a magyarok szánalmas szereplését. LOL

Rita79
Hát igen!
Elég nehéz elhinni olyan mély érzelmeket, amit mások a kapcsolatukról mesélnek, ha nekünk soha nem volt részünk még csak hasonlóban sem.......

Nandusz
Másfelõl meg az összes hozzászólásodból a következõ diagnózis sugárzik:

Téged egy férfi valamikor elvett feleségül, persze nem szeretetbõl, hanem egyfajta mások által felállított elvárási rendszernek megfelelve. Beágyazódott a kis agyadba, hogy ez a maximum, amit egy kapcsolat produkálni képes és ez az ami várható két ellenkezõ nemû ember egymáshoz való viszonyából. Minden más verzió, az önámítás és az igazság elõl való struccpolitika alkalmazása. Persze a te elképzelésed szerint.
Félre ne érts, nem ítéllek el a fenti diagnózisod miatt, hanem tényleg sajnállak, hogy úgy élted le az életedet és a hátralevõdet is úgy fogod leélni, hogy nem tapasztaltad meg az igazi szerelem mibenlétét, mert nem akadtál rá egy olyan férfira, aki meg tudná ezt neked adni. Mert igen, vannak ilyenek. Hovatovább én is ilyen vagyok, és mondom ezt minden nagyképûség nélkül.
Az, hogy neked ezt nem sikerült elérned és tele vagy mélységes keserûséggel emiatt az érthetõ, viszont az életellenes elképzeléseidet ne próbáld már meg másokra is rávetíteni. Illetve tedd, csak az a bibi, hogy ezzel még több bizonyítványt állítasz ki magadról és a totális érzelmi kudarcodról.

Nandusz
Abszolút nem helytálló ez a badarság, max. annyi van, hogy nem tudod elképzelni milyen lehet õszintén szeretni a másikat ráadásul úgy, hogy ezt mind neki, mind önmagunknak is gyakorta bevalljuk, mentesen minden külsõ körülménynek való megfelelési kényszertõl.
Akkor a te beteges elképzelésed szerint szeretni csak hazugságból lehet.

NessieGraf
"Olyan sok idõt töltünk azzal, hogy nem mondjuk ki, amit akarunk, mert tudjuk, hogy úgysem kaphatjuk meg. Vagy mert udvariatlannak vagy hálátlannak vagy illojálisnak vagy gyerekesnek vagy banálisnak hangzik.

Vagy mert olyan kétségbeesetten próbálunk úgy tenni, mintha minden rendben lenne, hogy hülyeségnek tûnik bevallani magunknak, hogy egyáltalán nincs rendben minden. Gyerünk, mondd ki, hogy mit szeretnél! Oké, ne hangosan, mert akkor baj lesz.<...>Bármi is az, mondd ki magadban!

Az igazság szabaddá tesz. Vagy legfeljebb kapsz egyet a pofádra. Ha életben akarsz maradni, akkor hazudnod kell, és a hazugság tönkreteszi a lelket, úgyhogy ha csak egy percre is, de szabadulj ki a hazugságaid ketrecébõl! " Nick Hornby

Néhány korábbi témához. Mert úgy érzem, itt is helytálló gondolatsor.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Nyaral mindenki? Up
NessieGraf
Azért figyelj, ne vigye túlzásba! <#wink>

Jó volna itt egy kis rendet tartani mostmár. Olyan ide nem illõ hsz-ek vannak, mindenféle újregektõl, amelyek csak egyet érdemelnek: törlést.
3477-es meg a többi

Rólam nemrég azt állította egy lány, hogy rendes vagyok! Meg is ijedtem, mi lesz ha más is megtudja!?<#hehe>
Még a végén kihasználnak. Hmm, õ mindenesetre "kihasznált" <#finom>
NessieGraf
Lehet, hogy egyesek önkritikát gyakoroltak és úgy gondolták: még egy csokoládé fiú is rendesebb náluk! <#wink>

Rita79
Ez hogy jön a topik témájához?
De ezt még kérdezhetném több embertõl is mostanság.........
Aki továbbra is hülyeségekrõl fog itt irogatni, annak törölni fogom a hsz-ét, ha reklámozni fog, azt meg jelentem.
Nem "hol van buli?" topik ez!

Rita79
Én töröltem, mert reklám és valszeg nem én reklámoztam!<#ravasz1>

Rita a moderátor, nem hinném, h magát kimoderálta...😄😄 Közben rájöttem, h nem erõltetem eztz az arany témát, mert a végén valami buta kislány nekiesik a csoklítmennek az egyik bulin, és ki tudja hol áll meg😛😄

What would Jesus do?

szerintem Kustánci Lia aranyosabb mint Bódi Sylvi. Remélem vele is lehet majd csikicsokizni😊)

Szerintem ki lett moderálva. Biztos belinkelt vmit. Ez a csokifaszi hogy jött elõ?
kicsikacsa23
Most rita miért írod ezt? vagy ki lett moderálva? Vagy mi van?

is it okay if i think its lame to dance?

Akkor ha leeszem róla a csokit, aranyat találok?😄

What would Jesus do?

Rita79
Szintén reklám miatt törölve!

Rita79
Törölve reklám miatt!

Z
Én arra gondoltam, hogy csak annak lehetnek nagy elképzelései, aki maga is nagymenõ helyrõl jött?

Aki nem rózsadombi, annak legyen elég egy átlagos lakás? És aki meg egy szegény megye kis falvában nõtt fel, annak legyen elég egy viskó? Ezt nem értem. A tehetõsek közül nem kevesen szegényekként, vagy átlagos életszínvonalon kezdték az életüket.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

2008.10.18.: Mosonmagyaróvár, Ott leszünk, ráteszünk. <#taps><#vigyor3><#hawaii><#alien><#vigyor1><#buck><#lama>
köszi az infót <#worship><#worship><#law>

ThisZip
Nem tudom, hogy mennyire ismered Budapestet. Észak-Budán van egy olyan rész amit Rózsadombnak neveznek. Hatalmas villákból áll, sok drága kocsival, bekamerázva.

Gondolom Rita arra gondolt, hogy ha gazdag környékrõl jönne, akkor magának is egy drága házat szeretne.

\"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!\" (ismeretlen)

sziasztok! <#integet2>
na, az<#hamm> tök jó, és milyen stílusú bulik ezek? 😊 banklájk? vagy szabadtéri?

Tényleg? Ennek utánanézek akkor 😄
Az ország több pontján is lesz buli.. Azt hiszem hogy most hétvégén is😄
Megnyaldosnám a srácot itt ott 😊
Nem tudjátok hogy milyen buliban lehetne vele találkozni?
ehh 😄 az tuti hogy õ rendes fiú, falják is a nõk...<#violent>
most nevetni kell <#smile>
Z
"A plussz poén még a dologban, hogy a srác sem a Rózsadombról jött, tehát nem tudom mi ez a nagyzolási vágy?" --- csak én nem látom az összefüggést? <#nemtudom>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Az jó pasiknak arany szíve, és csoki teste van😊
Dick Riddick
Lehet bármekkora a veszekedés, méregbõl egy dolgot soha nem ejtenék ki a számon. Azt hogy nem szeretem. Ezt csak egyszer kell kimondani.
Részemrõl ennyi.

\"Heroes never die. They just reload.\"

salsoul
#3444 → Ha bármiben eltérünk a valóságtól amiben benne élünk, bármi megtörténhet. Lehet hogy a csaj soha nem találkozott volna a mostani párjával stb.

#3453 → Legalább megmarad a pénz.

A valódi szeretet meg nem olyan, hogy egyszer szeretlek , egyszer meg nem szeretlek .

Nincs mit tovább ragozni ezen.
A másik felet - mint már páran említették valóban - érdemes lenne meghallgatni.

Továbbá kérdés, hogy csak ez az egy téma problémás vagy van más is amire a fickó ilyen "szeretet megvonással" reagál.
Ez azt jelenti az én olvasatomban, hogy nagyon makacs, akaratos a srác. Ahogy mondtad az elején még, ha nem úgy van ahogy õ elképzeli, akkor már nem jó semmi.

Ha így kijelenti, hogy akkor nem vesz semmilyen lakást, mégis hova fog fejlõdni ez a kapcsolat? Szerintem sehova.
Nincs túl sok jövõje ennek.
VESZTEGETI A LÁNY AZ IDEJÉT!
Én se adnám el a helyében anyukám "szeme-fénye telkét".
Na még az hiányozna. Inkább elviszem õt welnesselni meg ilyenek, hálából és tiszteletbõl, szeretetbõl.
Jól teszi, hogy nem adja el.

Én se értem mi ez hogy mindenképpen új építésû kell. Az jóval drágább ám, mint a használt lakás. És ott még olyan problémák is felmerülhetnek/kiderülhetnek ami a használtnál nem.

OFF:
Én már beszereztem a lakást, csak gyermekeim anyja hiányzik. Jössz Rita? <#vigyor3>
Rita79
És amikor ezt a tényt közölte a fiúval, akkor azt a választ kapta a csaj, hogy "jó, akkor nem veszek semmilyen lakást!"
Na, ehhez mit szóltok?

Rita79
Meg még az is röhejes, hogy a pasi szerint egy gyerek csak egy új építésû lakásban nõhet fel????????????
LOL
Régen nem is voltak ilyenek, mégis szépen felnõttünk.
Manapság is a családok többségének nemhogy új lakásra, de használtra sincs pénzük.
A plussz poén még a dologban, hogy a srác sem a Rózsadombról jött, tehát nem tudom mi ez a nagyzolási vágy?

Rita79
Tényleg elég "perdöntõ", hogy ketten ugyanazt mondtátok.

Rita79
A lánynak lesz telke, beszéltem vele, esze ágában sincs eladni.

Inkább az a kérdés, mi lesz ha a lánynak már nem lesz telke!
Új csajt keresne?
Vagy már be se engedi a lakásba..
Merthogy tuti csak az õ nevén lesz ...