8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • NessieGraf
    Most meglepődtem. Eddig azt gondoltam a privát üzenet első szava azt jelenti: PRIVÁT, személyes, nem a közre tartozik.
  • Nandusz
    Nos...

gondolod te...
    védd csak a kis szukát nyugodtan :D

ha netán elérnéd a célod...
    hát, van még pár nevem ide regelve :D
    más név, más stilus, más hozzáállás :D - ez itt a mottom :D

szoval csak sok sikert tok kivánni :P

hülyegyerek :P
    korodhoz nem mélto a viselkedésed

Annak ellenére, hogy egy olyan esettel van dolgunk, ahol az alperes egy józan életű pszichiáter szerint is reménytelen eset lenne, még mindig nem értem ennek a f@szkalapnak a létjogosultságát itt (biztos én vagyok a hülye, nem tagadom)
  • Rita79
    Erről beszéltem!
    Talán ez megérne egy szerkesztőségnek való e-mailt!

Enélkül is tudtam, hogy ő itt valakinek a haverja.
    Micsoda egy ...... fórum ez!
    Tisztelet a kivételnek!
    Biztos vannak becsületes modik és adminok is.
  • Nandusz
    Na és a válaszom erre:

Feladó: Nandusz
    Címzett: soulhunter
    Elküldve: 2008. 09. 05. 20:18
    Tárgy: re: akkor...

Kibaszott kevés vagy te itt az sg-n fiam. Ezt jobb, ha szem előtt tartod és engedélyt kérsz, amikor szarni mész akkor is. Kevés vagy itt is, meg az életben is. Semmi célt nem érsz el, ha meg folytatod te fogsz repülni, ezt meg én garantálom neked. Kettőnk garantálása között csupán annyi a különbség, hogy az enyém be is fog következni, a tiéd megy a süllyesztőbe. Senki nem vesz téged komolyan meg amit mondasz, mert ehhez kevés vagy és eléggé retardált is.

Hoppá...a hős lehet nem is olyan nagy csávó?...meglátjuk a válasz üzenetéből......
  • Nandusz
    Na akkor jöjjön pár privi(légium):D

lássuk az elsőt, a tegnapi topik zárást követő percekben:

Feladó: soulhunter
    Elküldve: 2008. 09. 05. 20:13
    Tárgy: akkor...
    csipjél vissza magadbol...

mint láthatod, én itt elérem a célom, hiába ágáltok :)
    és igen, elég sunyi és ravasz vok, mert meguszok mindent, mert én legalább a szabályokat betartom :P
    konkrétan megmondtam, h /close topic lesz!!!
    figyeltetek rám? NEM!!!
    nem vettetek komolyan, és láááám, megtörtént :P
    ugyh ha én mondok vmit, azt vegyétek komolyan :) kicsit több jogom van, mint neked :P

és ha tovább folytatod a flémelést és a provokáciom, olyan szinten repülsz sgről, hogy öröm lesz nézni :D
    ezen pü-m felajánlom, hogy használd fel ellenem (ha tod) :D

end of transmission

<< vissza válasz címjegyzékbe letilt olvasatlan töröl!
  • NessieGraf
    Látod, te voltál az egyetlen, aki erre ráakadt. Valszeg ezt sem véletlenül vállalom fel.
  • salsoul
    Naés, nekem nem volt orgazmusom a barátnőjétől.
    Mi közöm az egészhez?

Minél inkább eszetlenül és könnyelműen él az ember annál hamarabb veszik el "önhibán" kívül a mani.
  • Jacky
    Épp azt mondom, hogy nem szórta el. Hanem pld. bevitte egy házasságba.
    Vagy lehet még egy csomó módja, hogy önhibáján kívül elvesszen a mani.

Amúgy is általában a "gyerekek" a maguk hibájából tanulnak. Nem érdekli őket, hogy megint elkövetik a szüleik által már egyszer/többször elkövetett tévedéseket, hibákat.
  • salsoul
    Azt mondom neki, hogy: előbb költötted el és hagytad el a pénzt minthogy elolvastad volna a "kézikönyvet az útravalóhoz".
    Tanulj hibádból. Állj talpra. Egyedül.
    Mert a pénzt is egyedül szórtad el...
  • Nandusz
    Sztem nem lesz itt hg, marad a moderek kezében az ítélkezés, ami nem is baj. max. sűrűbben fogjuk látogatni a moderatori topikokat. kb. ennyi.
  • Jacky
    Szintén zenész.
  • Rita79
    Még egyelőre az én nevem van kiírva, mint témaindító, de az tuti, hogy ha más lesz a HG, akkor én is beírom a bűvös szót:-fav
  • Jacky
    És ha a könyvet elveszti, az x milliót meg mondjuk elviszi majd a váláskor a felesége? Mit fogsz majd csinálni a fiaddal? Megmondod, hogy bocs, én már adtam, hagyjál békén?
    Nem hinném.
  • Nandusz
    Van hozzá tescos nokedli is, de nem adok belőle:D
  • Jacky
    Gondolom van a modiknak is épp elég dolguk. Max. tűzoltással tudnak foglalkozni. Az hogy még valahol csak lobban a láng, nem mindig venni észre.
    De ha már ég, akkor jönnek tüzet oltani.
    Néhány ban tényleg elkelt volna. De mindegy, ami volt, elmúlt.

Az emberek mindig a legkönnyebb utat választják. A modik is emberek. Tehát?

Ki lett itt a házigizda? Vagy nincs már? Ez azért érdekelne.
  • Rita79
    Csak tudod mi a furcsa, hogy 2! hónapja nyílt a topik és most jöttek rá egyesek, hogy nem vagyok jó HG-nak!?

Csak azt nem tudom, ha ezt előbb is tudták esetleg, akkor miért nem tették meg előbb, vagy a modik miért nem tették a dolgukat és osztották a banokat ebben a "flémkeltő" topikban?
  • Jacky
    Nem baj Rita, találtál itt rendes fiúkat, ez a lényeg. Ez a topic témája, nem?

A többi meg nem számít. Kevesebb lesz a felelősséged, nem tudnak belédkötni majd olyan könnyen.
    Ha úgy vesszük, még örülhetsz is neki. Nem tud mostantól rád fogni senki sem olyanokat, amik elhangzottak idáig.
  • Jacky
    Ha véletlenül pont tartalmában megegyező dolgokat írnék, újabb hsz-ekkel, az azért van, mert sorban olvasom az eleje felé 61 hsz-t.
  • Jacky
    Na de azt azért vedd figyelembe, hogy a párnak ugy induláshoz kell a pénz, a szülők meg ha nem látják - az ő szempontjukból - biztosnak, megfelelőnek a kapcsolatot, visszatartják a pénzt, segítséget, akármit.
    Sokszor előfordul ám, hogy jól látják ...
    Szétmegy a pár és annyi. Ha adtak volna pénzt, az is odaveszne.
    Szerintem ez is benne lehet a pakliban.
  • Jacky
    Ez durva és igazságtalan, hogy a lány családja úgy kezelte, hogy semmit nem tett a fiú a ház felépítéséhez. Rengeteget ér már manapság a munkaerő, a munkaórák, a sok segítő kéz!
  • kisviku
    Miért Nessie?
    Mert váratlanul bukkanok fel, ha szükség van rám, hisz' tündér vagyok, mint a Loch Ness-i szörny.
  • Jacky
    Van még abból a gombapaprikásból? Hívj meg! Lécci, lécci, lécci! Én is rendes fiú vagyok, gombapaprikás mellett megtalálható.
    Egyébként sokszor tényleg a hasán keresztül "fogható meg" egy srác.
  • Jacky
    Ez egy nagyon nagy önzőség a fiútól! Neki szabad hazalátogatni többször egy hónapban, a lánynak meg nem?
    Mi ez, alá-fölérendeltség??
  • NessieGraf
    Én amikor 18 éves lettem önálló lakásba költözhettem. Akkor még ezt nem tudtam helyesen értékelni, azt hittem az otthoniak le akarnak rázni. Kellett egy-két év, mire megértettem.

Ne palotára gondoljatok, garzonlakás méretű volt. Édesanyám szerezte. Ő volt az, aki - mivel főiskolára jártam akkor - megkérdezte: mennyi pénzből tudok havonta kijönni. Segített kiszámolni is. Minden hónapban fizetéskor odaadta a megbeszélt összeget mindaddig, míg munkahelyem nem lett.

Mikor saját keresetem volt, akkor is adott pénzt, ha nem jöttem ki a fizuból, de csak kölcsön. Igaza volt. A megelőző évek alatt gazdálkodni is meg kellett tanulnom.

Sokan mondták: nekem az alapdolgok az ölembe hulltak. Szerintem inkább tanítás volt, a felnőtté nevelés része. A későbbi években sok időszakot ezzel a tanítással könnyebben vészeltem át.

Jóval később mondta: "Szerintem egy nagykorú gyerek ne lakjon otthon. Más az életvitele, időbeosztása, mint a szüleinek. Csak zavarják egymást, felesleges vitaforrás."

Ezzel együtt minden héten felhívott: jöttök ebédre hét végén? Ha azt mondtam: nem, úgy is jó volt, ha azt mondtam: igen, úgy is. Ő igazából azt akarta megtudni, hogyan ossza be az idejét. Ha nem mentünk elmentek apámmal kirándulni. Azóta azt is tudom, egy ilyen kérdés nem kötelező programot, hanem kötelezően pontos választ igényel.
  • Nandusz
    Jobb ez így neked, hidd el...megszabadulsz megannyi felesleges és igencsak nélkülözhető áll-felelősségtől. Mely energiákat majd máshová tudsz invesztálni, ahelyett hogy itt a sok barom beteges írásait szelektálnád.
    Sok sikert a való világban:D
    A másik üdvözlendő dolog, hogy pontbüntetést még nem is kaptál, szal fel a fejjel:D
  • Rita79
    Minden rosszban van valami jó!
    A HG-ságom eltörlését ugyan sikerült egyeseknek kiharcolniuk, de most már legalább nem rajtam múlik eldönteni, hogy kinek a hsz-e flém, kiét kellene törölni, stb.
    Köszönöm
  • Nandusz
    Hoppá...Ritától elvették a hg jogot. (soulhunter mehet recskázni a WC-re most):DDD
  • salsoul
    Valahol olvastam, hogy a pokolba vezető út csupa jószándékkal van kikövezve.
  • salsoul
    Ebben a szülő kérdésben úgy vagyok, hogy az a szülő törődik a gyerekével legjobban aki nem "törődik vele".
    Mert így a gyerek megfog tanulni önálló szabad életet élni, és azt is megtanulja hogy mindig magára számítson és a saját erejével, erőforrásaival kalkuláljon.

Ennél többet és nagyszerűbbet nem tehet a szülő a gyerekéért.
    Akár mekkora szemétségnek is érzi ezt a gyerek esetlegesen.

A nyaljuk a seggedet, mindent magadunk neked gyermekünk mert annyira szeretünk, s sőt még az életedet is irányítjuk helyetted gondozás semmi jót sem szül.

Nekem ha gyerekem lesz és eléri a 21 évet a kezébe fogok adni egy könyvet és a lehetőségeimtől függően x millió forintot amiből fedezni tudja további tanulmányait és az élete elkezdesét.
    Zárszóként pedig annyit mondok majd neki: viszlát hét év múlva az addigra elért eredményeiddel.
  • Rita79
    Mondok még egyet!
    A volt sógornőmnek volt egy lakása.
    A férje kitalálta, hogy jó lenne nagyobba költözni, igaz ez sem volt kicsi.
    A pasinak volt egy 10 éves kocsija /kb. 500 ezret ért/ ennyivel tudott beszállni az új házba, aminek az ára 22 millió volt.
    De soha senki nem hánytorgatta fel se neki, se a családjának, hogy ő nem tudott többet beleadni a nagyobb kéglibe, egyszerűen lefektették ügyvédnél, hogy a csajé a ház és a részletet, amit fel kellett venni a nagyobb lakás érdekében közösen fizetik.
  • Rita79
    Szerinted ilyen magasak a nyugdíjak, hogy 48 ezret simán kipengetnek belőle?
    Az átlag nyugdíj ennyi manapság, hogy tudná azt odaadni a fiatal párnak?
    A szülőnek is kell rezsit fizetnie, meg ennie is kellene.
    Főleg, ha az egyik szülő özvegy és csak a saját nyugdíja van.
  • soulhunter
    mondjuk tnék konkrét pl.-t irni 2 családrol, akiket ismerek

az 1iknek segitettek a szülök, és buktak, és oda jutottak, ahol most vannak

a másik családhoz semmit nem segitettek a szülök, de ők nem féltek az élettől, és felvitték a saját dolgukat :)
    (vagy csak elegük lett a környezetükből, h mindenki sajnálja őket, de a kisujjukat se mozditaná értük senki)
  • soulhunter
    nos, erre irtam a lakásvásárlási hitelt

a 2 gyerek dolgozzon csak szépen, ha a nő mexült, akkor kapni fog gyest is, miután közlik 1 lakásrol / házrol, h lakhatová vált.
    addig meg mittom én mit kap a gyerekek után, mig otthon van velük

ehhez jönnek a szülök, mint társigénylők, mivel nyugdijasok is beszállhatnak

na, akkor nézzük a számokat (hasraütve, totál minimális számokat irok)
    tegyük fel, h a nemtom milyen támogatás a gyerekek után legyen havi 28e / gyerek
    a pasi melozzon, átlag keresetek (megyéktől függően) mondjuk legyen netto 70-75e
    ha mind1ik féltől csak 1 szülő száll be, akkor az legyen (hasraütve) 2*48e

ekkora összegért a 2 gyerek már kap 8-12 millás lakást / házat, havi 30-35e -s törlesztőért...

csak a családok félnek a hitelektől
    mondjuk ilyen többrésztvevős igénylést én is mellőznék, mert gondok akadhatnak, ha a nyugdijasok elhunynak...

de ez csak 1 5let a gyerekek segitésére, nem tanács :)
  • Rita79
    Például a bátyáméknál egyik szülőnek sem volt annyi pénze, hogy egy lakásba be tudjanak adni, mivel mindkét családban betegek a szülők, így nem tudtak milliókat összegyűjteni az évek során.
    Örültek, ha a rezsit kifizették.
    Nekem volt lehetőségem segíteni rajtuk és egy percig sem gondolkoztam, hogy adjak-e vagy sem.

De mondom, ismerek olyan szülőt, akinek meg sem kottyana pár millió, mégse nyitja ki a bukszáját, csak sopánkodik, hogy mikor lesz már házasság, meg gyerek.
    Na de hova?
    Az már nem jut eszébe az okosának!
    Pedig a saját gyerekének, meg az unokájának adná a pénzt, mert mint tudjuk a feleség soha nem örököl, csak a gyerekek.
    Meg ugye van házassági szerződés is.
  • Nandusz
    Baszki te egy állat vagy (és most ezt az ironizált verziójában fogd fel, mert a hsz-eden egyik szemem nevetett, a másik meg sírt....szal elég megosztó volt)
  • soulhunter
    ezt kiegésziteném annyival, h mivan akkor, ha 1ik szülői fél se modosabb...

mert ugye előbb utobb a szülőket is be kell mutatni 1másnak, nemcsak állandoan pofavizitre járkálni :)

mé nem dobják össze közösen azt, amiből a gyerekek el tnának indulni?
    sztem nem csak a modosabbak kötelessége segiteni a gyerekeit, de ez már csupán a 2 család közti megállapodás függvénye

nameg néha kockázatokat is kell vállalni, ma már a többszörös szigoritott életfogytiglanra itélt többszörös KHR-listások is kapnak lakásvásárlási hitelt

szal lenne millionyi megoldás 2 gyerek közös jövöjének megalapitásához, csak a mai fiatalság elég tehetetlenkedő, elkényelmesedett fajta:/
  • Rita79
    Ritka az olyan, hogy a mindkét pár szülője tudja segíteni a fiatal párt.
    De, ha a módosabb szülő azt látja, hogy a fiatal pár nyűglődik, hogy melyik albérletből menjen a másikba, akkor adja már oda a gyerekének a lakáshoz jutáshoz való beszálló összeget legalább, főleg arra tekintettel, hogy vissza is kapná, ha a pár össze szedné magát anyagilag.

Én önzetlenül segítettem is így a bátyáméknak, mert azóta is egy szobában tengődnének a 2 gyerekükkel.
  • NessieGraf
    "a lány elég csinos..." - ez elég kevés. Nagyon sok kifejezetten gyönyörű nő van, akit a férfiak csak használnak / kihasználnak. A lánynak ideje észrevenni: párja eléggé önző módon szereti, ha tényleg.

Ilyen szituációk elkerülése érdekében javasoltam, hogy az egymás megismerése, a szeretetteljes, törődő kapcsolat kiépítése mennyire fontos. A kezdeti szerelemre épülő szeretet az, ami egy életen át képes megőrizni a lángok után a szerelmet a szereteten belül. Ezért ez a fajta szeretet messze több, mint ahogy a barátainkat szeretjük. Akivel ilyet kiépítesz, annak a fejében meg se fordul, hogy az együtt ölthető időket inkább a szüleivel, testvéreivel töltse. Belefér a néha találkozik a barátokkal, belefér az időnként elmegyünk a szüleihez, de semmi több.
  • Sir Quno Jedi
    Ugyan, ha már 1x annyira gáz lett a gyerek és nem akarom rászabadítani a világra, akkor magam bérelnék bérgyilkostímet a likvidálására, hogy ha meghalok, intézzék el a kis mocskot is, a kurva húgával 1gyütt! :D Van az úgy jó családban is... Mint a váltságdíjban... :D
  • soulhunter
    az ilyeneket kéne lelőni, mint 1 sima kutyát

azokat meg főleg, akik vmelyik háziállatukra hagynak mindent :D