8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#4759 De mégis csak az önhibája a bukás mert nem tartalékolt a bukás idejére.
Te ha megszűnne a munkahelyed a tartalékaidból hány évig tudnál élni? -
#4758 Szerintem mert az emberek többségében "nincs" ennyi kráft.
Pontosabban: nem tudják elképzelni, hogy határtalan mennyiségű kráft rejlik önmagukban. -
Jacky #4757 Van az a régi mondás: aki hülye, haljon meg.
Én csak azokat sajnálom, akik megterveznek szépen mindent, nem vesznek fel feleslegesen hitelt, csak amennyi tényleg kell és mégis buknak, önhibájukon kívül. Mert mondjuk elvesztik a munkahelyüket.
Merthogy ilyen is van, nem egy. -
#4756 Erről van szó ;)
Ebből a történetből mindenki rengeteget tanulhat.
És sokkal többről van szó, minthogy valakinek csak mázlija volt /sokan hajlamosak az ilyen dolgokat mázlinak tekinteni/.
Örülök a sikereidnek. És a továbbiakhoz is sok sikert kivánok!
Isten senkinek sem ad készen svédasztalt.
Viszont mindenben támogatja az embert a svédasztal megteremtésében [ha nekiáll].
Így végül mindig minden az emberen múlik.
A magyar és az osztrák hitel kapcsán:
A jelenségről már Széchenyi is írt a Hitel című munkájában.
Ma is aktuális benne minden egyes szó. -
#4755 Pedig alapvető dolgokhoz kell tényleg. Azt meg én se értem, miből gondolja az, akinek a hátsója kinn a nadrágból, hogy a házimozi meg a kaviár alapvető.
Igazából az autó is csak annak, aki munkaeszközként is használja. 6 éve lakom itt. A múltkor látom jön ki a szomszéd autóval az udvarából. Rácsodálkoztam: Jé, vett autót? Erre a válasz: Ez már akkor is megvolt, mikor ideköltözött. A szomszéd nem hitelből vette, kp. De minek? 6 év alatt egyszer fél órás útért? Nemértem. -
#4754 És gratulálok a picihez. -
#4753 Elég keményen hangzik, az biztos. Amolyan igazi "Magyar valóság" történet. És ahogy olvasom nem sok választott el az omlástól. Logikusan felépített költségvetés, de sok helyen látok én mást! Hitelből vesznek 200.000 forintos hűtőt, házimozirendszert, 4 milliós autót, amit fél év múlva adnak is le, de addig lehet vele villogni. Sok a hülye ember. -
#4752 A hitelek lényege hogy az szív aki felveszi. Minden esetben. Mellesleg éppen csak végbéltükrözésnek nem vetik alá a pácienst közben.
És az esetek 90%-ában nem old meg problémát, csak előidéz. De ahogy Jacky írta, sajnos nem mindig megy nélküle. A lényeg a józan ész. -
#4751 köszönöm szépen :)
remélem nem vtam offtopic, h megosztottam a kezdeti önállosági lépéseim, amik kiegészitik az eddig irottjaimat -
#4750 őőőő... izééé... miért is? :) -
#4749 Gratulálok! Ahhoz is, amit véghezvittél, a trónörököshöz is! Örülök, hogy rendbe jöttetek. Egy ilyen párért kár lett volna. -
#4748 tudom nem ide tartozik, de jo a logod, tetszik -
#4747 grat a leendo hunter jr-hoz -
#4746 azta mindenit , részemről le a kalappal előtted:-) -
#4745 szal a sztorim:
16 éves koromban anyám elkdüldött dolgozni, mondván, hogy én csak felélem a pénzt, és egyedül nem képes fenntartani...
(11 éves koromban elvált apámtol (persze normális ok nélkül), mer hülye alkesz volt már akkor is)
na nem volt baj, dolgoztam...
volt olyan, h suliba melobol mentem
aztán havi 30e-t leraktam anyámnak, h igya csak el, többre én se tartom, csak engem hagyjon békén a felesleges hisztirohamaitol
aztán eljött 19...
1ik jozan pillanatában eléálltam, és közöltem, h 21-22 éves koromra több lesz mögöttem, mint neki a 40 éve alatt
eltelt 1 év, a cuccaim 1re jobban tüntek el a szobámbol, 1re kevesebbet vtam itthon, de fizettem neki havi 30e-t, h ne rinyáljon
aztán adtam neki 1 esélyt, h v abba hagyja az ivást, v lemondhat rolam, és nem érdekel az se, ha kizár az örökségemből, teszek rá, nem fogom megtámadni
(ezen kijelentésem 2 tanuval alá is irattam ügyvéd jelenlétében)
20 évesen kidobott, mondván, h mé nem törödök vele
jöttek az albis honapok, de jobban jártam
akkoriban feketén meloztam, havi 30e elment albira, nem vtam alkeszok közelében, a többiből félre ttam tenni havi 20-30e -t (akkor még többet ért), és még maradt kajára, ruhára, meg kisebb kikapcsolodásokra is
és még jol is éreztem magam közöttük, 1 éven belül volt lovém az akkor csucs high-tech SLI-s gépre is
közben ugye bnők jöttek-mentek, simán ráztam le azokat, akik már a 4. talin vacsiztatni akarták elvitetni magukat...
majd ha megérdemlik, vagy mi a szösz!!! előbb dolgozzanak, aztán rinyáljanak!!! -ezt a felfogásom a mai napig is tartom :)
közben sorra jöttek az akadályok, hála anyámnak
21 évesen találtam legális melot
letelt a probaidőm, osztrák hitelhez folyamodtam, hogy vegyek fel lakáshitelt (a magyarok simán elutasitottak netto 70e-s jövedelemmel albérletben lakoként)
nah, nehezen megvettem a lakást, most havi 140EUR-t törlesztek havonta még 7-7,5 évig
időközben ugye a fizetésem is szépen emelkedett, a mozgom is szépen megnövelték, szal nem panaszkodhatok :)
az osztrákok mertek adni hitelt, a magyarok nem - ennyit a magyarokrol - holott az osztrákokat simán törlesztem, most a magyarok mér ne mennének?
közben megismertem a mostani párom
a kövi volt előtte a költségvetésem:
fizum fele elment lakástörlesztésre, a maradék épp, h elég volt számlákra, volt olyan időszak (főleg télen), amikor 1ik honapban 2 fütést adtam fel, a köviben nem adtam fel fütést, helyette inkább 2 villanyt, és igy tovább, meg 1re kevesebb maradt kajára..
szal ebbe majdnem belebuktam, ugyhogy tényleg CSAK AZ VÁGJON BELE EGYEDÜL ILYESMIBE, AKI TJA MICSINÁL!!!
aztán jobb lett a helyzet, amikor emelték a fizetésem, mozgom, akkor márcsak 1/3 ment törlesztésre, 1/3 rezsire, a többi maradt kajára, meg ilyenekre
aztán ugye fogadtam ide albérlőket, h jobban jöjjek ki, és ez 1 kicsit segitett (holott a banki szerződés szerint nem tarthattam albisokat)
dehát nekik se kell tudniuk mindenről :D
nah, szal megismertem a mostani párom, 1 ideig rosszabb volt a helyzetem...
aztán ugye összeköltöztünk
és itt jött a lényeg:
az én fizum elmegy lakástörlesztésre + számlákra, az övéből meg tunk enni, inni, kiruccangatni ide / oda, és még marad is
most 2 helyett csak 1 albist tartunk, az ő pénzét 1 az 1ben félretesszük váratlan kiadásokra, vagy olyan esetekre, amikor gondolunk 1et, és elutazunk valahova :)
közben soha nem vetette fel a kérdést, h mikor iratom át a lakásom felét a nevére, de megtenném :)
ez szerelem v sem, akkor is megtenném, bár felesleges, mert más terveink vannak
jövö7 végén visszaköltözik hozzám, és valszeg feb.ben eladjuk ezt a lakást totál felujitott állapotban, az osztrák bank 1 összegben megkapja a pénzét, a külömbözetből (a törlése után) meg befizetjük az önerőt 1 családi házhoz
hááát, az ő családja nem nagyon fog tni segiteni, de megmondom őszintén, fognak segiteni másképp :) - ennek a lakásnak a felujitásában, igy röpke 2 millát megsporolnak nekünk :)
aztán veszünk 1 kertes házat, mivel utban a tronörökös, mint megttam tegnap :D :) ;)
jupppppiiiii :)
jooo, az is itt lesz Győrben, de legalább csendes környék lesz, mégis közel lesz a korház, bevásárloközpontok, jopár munkahely, szal minden a környéken lesz,ami fontos
és már szerváltam embert, aki eladja a családi házát a külkerületben tavasszal :)
hááát, márcsak kocsi kéne :)
ezért irtam, h SZINTE mindenem megvan :)
remélem nem untattalak titeket a sztorimmal, aminek a cime: a kezdetektől napjainkig :D
és remélem azért mindenki látja, h tényleg nagy kockázat kell ahhoz, hogy valaki belekezdjen az életbe önellátoan, és a közös jövö épitéséhez is oriási kockázat kell, mert még én se tom, meddig sikerül együtt lennünk, miután átköltözünk a családi házba (amit szintén az ő családja fog kitoldani garázzsal - szal ők igy járulnak majd hozzá)
csak én ebből nem csinálok problémát, h nem kp-t adnak :) -
#4744 nah, akkor most megkapom ezért a sztoriért a magamét nandusztol püben, ahogy ma már produkálta magát, de csakazért is leirom az én pályakezdésem (mind önálloságkezdés, mind annak szerepét, h sikerült a komoly kapcsolatot is egybefonni)
emiatt a kövi hszem hosszu lesz,de remélem sokan megértik majd pár dologrol mé is vélekedek ugy, ah vélekedek :) -
#4743 Nagyon sokan a szabadfelhasználású hitelből veszik a lakást. Mert amire lakáshitelt kapna az olyan drága, hogy nem futja rá még törlesztőrészletben sem.
Alapból úgy indul: bármilyen hitel kb. 200 eFt. Mert a bank, a becsüs, a közjegyző. A közjegyző egy aláírásért képes ilyenkor 30-50 eFt között kérni. Ahol ezeket a bank biztosítja, ott vagy a kamatnál, vagy a kézhez kapott hitelből levonják. Értékbecslő is csak az jöhet, akit a bank küld. A becsléskor az ingatlan menekülési értékének a változó százalékát számolják csak. Végülis a megvásárlandónak 50-70 %-a. Ilyenkor fordul elő, hogy a család összes ingatlana zálog alá kerül, vagy jól keres a becsüs.
Azért a legszebb a munkanélküliek támogatási programja volt állambácsi részéről: Állami támogatás vállalkozás indításhoz címszó alatt. Ez egy viszonylag elviselhető feltételű hitel, de csak lakatlan ingatlanra adják. Na most: kiköltözöl a híd alá, aztán hitelből vállalkozol? Elég szép. A legtöbb munkanélküli a környékemen azt mondta: ha lesz lakatlan ingatlana, eladja, és kamatmentesen vállalkozik. De volt, aki megette.
Vajon hányan kerülnek utcára tönkrement vállalkozások miatt így? És akkor már mindegy, rendes volt, vagy se eredetileg. -
#4742 #4739
A használt lakás ugyan úgy nem jó... rengeteg munka van egy régi házzal...
Amennyit nyer vele az ember a réven annyit veszít a vámon.
Egyébként érdekes, hogy mennyire vágyaikat követik az emberek a pénzzel való gazdálkodás során is a józan eszük helyett.
(Hitelt csak abba amiből ki lehet venni, termelni)
Magadnak felelj meg, a saját életednek.
(Ha a te életed a szülőkkel visz tovább akkor a szülők, ha a barátoddal akkor a barátod - nem lehet egyszerre két lovon lovagolni mert az ember vagy egyikről vagy másikról (vagy mindkettőről) biztosan leesik)
És ne hagyd hogy ezért jogtalanul gyötörjön a lelkiismeret.
A szülők szeretik elfelejteni, hogy gyerekük felnőtt ember lett akinek immáron már KÜLÖN ÖNÁLLÓ élete van amit tiszteletben kéne tartani.
És majd látogat annyiszor ahányszor neki jólesik, hisz a látogatások sűrűsége nincs semmilyen arányban a szeretet mértékével. -
#4741 A lakáshitelt még megértem, de például a szabadfelhasználású is nagyon felkapott. Meg is értem, mert hát ki ne szeretné a gatyáját is visszatörleszteni. -
#4740 na ez nekem is bajom! szüleim azzal macerálnak, hogy miért nem járok haza gyakrabban, barátom meg azzal, hogy miért megyek el olyan gyakran és miért hagyom őt is... :Ð anno kéthetente jártam haza, most inkább csak havonta. (vagy ahogy nekem jól esik...) mi az optimális? vagy hogy lehet elérni, hogy egyikük se nyúzzon? nem tudok kettészakadni, hogy mindkét oldalnak megfeleljek. -
#4739 Sokszor jó megoldás olcsón beszerezni egy lepukkant lakást. Sok vele a munka, de rendbetehető. A környék felkapottsága, vagy előnyös tulajdonsága lényeges. Ha már rendben, nyereséggel továbbadható.
Ezzel a módszerrel vett lakást nem egy barátom. Igaz, beletelt 5-6 évbe, míg munka volt és utánjárás. De 5-6 év még mindig kevesebb, mint 25, amíg egy hitel tart.
Ráadásul régebben a hitel visszafizetésnél figyelembe vették, ha hamarabb kapták meg a pénzt, jött rá kedvezmény. Ma a korábban visszafizetett hitelre büntető kamatot kell fizetni, főleg, ha nem jelented be előre a banknak. (Igaz az a pár évvel ezelőtti óriásplakát: "A Bank mindent visz!") Emiatt ha vissza tudnád fizetni, jobban jársz, ha befekteted, fialtatod a pénzt, a hitelt meg továbbra is részletekben törleszted. -
Jacky #4738 De egyszerűen muszály felvenni. Te is írod, hogy hiába minden, nem tud mindenki kipengetni annyit egyben.
Én se bírtam, akármennyire is fogamhoz verem a garast. Nem mindig, teszem hozzá, de azért élni is akarok. -
#4737 A linked olyan volt, mint a zene. Fordítva tetted az első két / jelet. -
#4736 Isten áldja a ctrl+alt+del-t! -
#4735 Ó, hogy süljön ki a szemed :)
NE NÉZZE MEG SENKI!!!
Pláne, ne meló közben :P -
#4734 szarakszik a linkelés :( http:\\rickrolling.com/lol -
#4733 szar lett előző -
#4732 én rendes vagyok
-
#4731 -
#4730 Egy szó mint száz (szerintem): a pénzt lehetőleg oda kell nyomatni ahonnan később sokszorosan ki lehet venni.
És lehetőleg minél kevesebb holt tőkét kell vásárolni. Még ha ez az első időszokban kisebb kellemetlenségekkel is jár. -
#4729 #4719
Van 1 mondás: aki önmagát legyőzi hős ;)
Valójában pedig nem is a legyőzés a lényeg hanem az átlényegítés (képessége).
A szellemi fejlődéshez – amiről én beszélek - szükség van:
nyitottságra a szellemi fejlődéshez
és egy mesterre
A méltó ellenfél pedig már önmagunkban adott ;)
Más:
A fix lakással még az a gond szerintem, hogy nem csak hogy rabszolgává teszi az embert a hitelek végett, hanem még rögzíti is földrajzilag az embert.
Nincs az, hogy akkor most pik-pakk elköltözök máshová ahol több a lehetőség...
Mert ott a ház, rajta hitel... és egy másik helyen is lakást venni vagy pluszban bérelni...
Jobb talán egy olyan ingatlan venni ami hoz annyi pénzt, ami fedezei a törlesztő részleteket. És miután lejár a törlesztés fix jövedelme lesz belőle az embernek.
És még csak helyhez sem láncolja.
Ha egy pár mindenképp lakást szeretne akkor talán akkor járnak a legjobban, ha az egyik fizetéséből élnek és a másikéból veszik a házat, a berendezést stb. Persze ehhez nem kevés elhatározás és komolyan gondolás szükségeltetik. Pusztán a szerelem nem biztosít az ilyen jellegű dolgokhoz stabil alapot. -
#4728 Csak bátran. -
#4727 A hitelekhez: veszélyes dolog. Még a lakáshitel is. Nemcsak a munkahely, fizetés számít, hanem a munkahely státusza is. Ha túl jó, előfordul, beleesik a privatizációba. Ha kezdő, a céges kifizetendők (adók, járulékok, stb...) megfojthatják.
Igazából ezért érdemes stabil kiegészítő jövedelmet kiépíteni, ami a hitelt akkor is fedezi, ha a munkahely megszűnik. -
#4726 A szervezeted méregtelenítő rendszereit táplálja. Frissebb, nyugodtabb, egészségesebb lehetsz. Nem emlékszem pontosan az árára, de kb. 3000,- egy havi adag. -
#4725 melo után leirom inkább a sztorim, és látni fox pár dolgot belőle
most sajna mennem kell melozni :( -
#4724 Az anyagi biztonság legalább annyira fontos mint az érzelmek, mert kevés dolog okoz annyi stresszt mint a pénzhiány. Ha egy pár meg tudja oldani ezeket a dolgokat, az már fél siker. -
#4723 ha érdekel, leirom, h én h csináltam
(mondjuk nem kis kockázatot vállaltam, de én sikeresen tuléltem a kezdő lépéseket, mert volt bátorságom 1 ügyvédnek azt mondani, h márpedigcsakazértis) :)
ha másokat is érdekel, szivesen leirom, én h jutottam odáig, h SZINTE mindenem meglegyen
amugy megjegyezném, h az ALBÉRLETnek is van köze hozzá, nem is kevés :( -
#4722 De legalább van egy lakás, nem egy koszos albérlet. -
#4721 ezért kell, h a lakáskereső fiatal pár együttesen intézze, és mind1ik dolgozzon
erre csak a saját pl.m tnám leirni onnantol kezdve, h én belevágtam az életbe (lakáshitel), és h sikerült talpon maradnom :)
nem volt könnyü -
#4720 Hát tudod úgy vagyok vele, ha ide ezután valaki nem témához kapcsolódóan ír, az bátor ember.
Én egyébként 100%-osan hitelellenes vagyok. Talán egyedül a lakáshitel az, amit valamilyen szinten megértek, nem mindenki tud kipengetni egyben egy lakást. És akkor inkább a havi törlesztőt fizesse mint az albérletet.
A hitelek kiszolgáltatják az embereket, védtelenné teszi őket.