8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • salsoul
    Hol beszéltem én az emberiség, a világ megváltásról?

Az embereknek saját magukat kell megváltani.
    Szeretettel és megértéssel fordulni világ felé. Akár milyen is az...
    Ehhez nem kell világmegváltás. Egyéni megváltás kell.

Egyébként én inkább nem ugrok bele a folyóba ha nem tetszik az ahová visz
  • Dick Riddick
    Ne menjen át a dolog sértgetésbe.
  • Dick Riddick
    Nemcsak időnként gondolkodok. Mindig.
    Aki egyszer megcsal, megcsal többször is. És ne én legyek az, aki emiatt szívni fog. És nem is leszek az. Én nem csalom meg, és ezt a nőtől is elvárom.
    Állandóan az emberi szeretetre alapozni végtelenül naív dolog.
  • Sir Quno Jedi
    Nem volt rád túl nagy hatással véletlen Smith ügynök?! :D
  • Sir Quno Jedi
    Rossz háznál kopogtatsz. Már rég letettem arról, hogy megváltoztassam, pláne, hogy megváltsam a világot. A világ nem kér belőle, köszöni. Látom nem sok közöd van a keleti filozófiához. Úszni kell a folyóval, nem pedig erővel elterelni. Ha még hiszel abban, hogy megváltoztathatod, akkor még mindig gyerek vagy.

Tárgyak, személyek, elvek, hitek...Bármelyikhez görcsösen ragaszkodni felesleges, mind földi hívság. Az igazságot önmagadban találod. Mélyen.

Písz! :D
  • salsoul
    A rák valósítja meg azt amit leírtál a legjobban.
  • salsoul
    Valóban, ez a szeretet. Mindent tudsz.
    [ezért tart főként az országunk, de az egész világ is ott ahol]
  • Sir Quno Jedi
    Mégis mit kéne építenem?!??! Másoknak??!?! Mások között?!? Vagy hogy?! Csak magamért felelek és term. a szeretteimért! SENKI másért sem!
  • salsoul
    Aki nincs velünk az ellenünk van.
  • salsoul
    Miből jutsz egyébként arra következtetésre, hogy megcsalom?

Az, hogy nem torolom meg nem jelenti azt, hogy pártolom, és hogy az elmondottakat visszaélésre (palástolásra) használom fel.
  • Rita79
    milyen?
  • salsoul
    Tök jó lehet ilyen komplexusos muff mellett élni...
  • salsoul
    Okés. Csak ha nem építed, nem gondozod akkor rögtön te is részt veszel devalválásban. Nincs közömbös állapot.
  • Rita79
    Már csak egy kérdésem lenne tőled:
    te is folyton megcsalod a barátnődet és ő is téged?
    Tök jó kapcsi lehet...
  • salsoul
    válgban ► világban
  • Sir Quno Jedi
    Node ezt nekem aztán hiába írod. Nem én vagyok az aki devalválja, abban biztos lehetsz.
  • salsoul
    "Ha megcsal engem valaki, ne számítson sok jóra. Ehhez tartom magam."
    Gratulálok. Többre mennél ha időnként gondolkodnál is és nem csak ítélkeznél...
  • salsoul
    Neked írtam.
    A lényege, hogy azért mert a mai válgban a szeretetnek egy devalvált formája van többségben jelen, nem kell a híveinek számát tovább növelni.
    Főleg ha be is láttuk, hogy devalválódott.
  • Dick Riddick
    Félreértettél. A befektetés-rész nem a szeretetre vonatkozott, hanem arra hogy a jelenben élünk.
    Ha megcsal engem valaki, ne számítson sok jóra. Ehhez tartom magam.
    A magány nem negatív jelentésű szó, maximum más annak láthatja.
  • Sir Quno Jedi
    Ezt ugye NEM nekem írtad:
    "Valóban ne legyünk állszentek.
    De vegyük észre az árnyékainkat.
    És ha észrevettük, akkor ne támogassuk tovább.
    Az ördögi kört mindenki maga tudja megtörni."
  • Rita79
  • salsoul
    Mert hogy voltak?
  • Sir Quno Jedi
    Akkor megnyugodtam. :D
  • salsoul
    a semmiről...
  • Rita79
    Nálad már rég leomlottak
  • Sir Quno Jedi
    ???

Miről is beszélünk-e?! Váltsuk aprópénzre pls.!
  • salsoul
  • salsoul
    [bocs az elgépelésekért]
  • salsoul
    #5282:
    Álljon meg a fáklyás menet egy pillanatra!
    A gazdasági érdekkapcsolatot ne nevezzük szeretetnek.
    Az egyik Kossuth a másik vasút.

A másik dolog hogy arról ne nyilatkozz aminek a megértésével nem, vagy csak rettentő felületesen foglalkoztál.

A szeretet nem mazochizmus.

Valóban ne legyünk állszentek.
    De vegyük észre az árnyékainkat.
    És ha észrevettük, akkor ne támogassuk tovább.
    Az ördögi kört mindenki maga tudja megtörni.
    /Szemeten bánnak velem? Hát ezzel sokat nem tudok tenni.
    De azt megtehetem, hogy ne legyek szemét a másikkal. Mégha ős szemét is volt velem. Persze halgotahatom, hogy majd nem leszek vele szemét ha ő nem lesz már velem szemét. Csak ő is ezt mondja... Az a baj./

#5285:
    A szerelem, szeretet nem befektetés.
    De ha mégis úgy nézzük vegyük pénznek.
    A pénz jó dolog, éljünk a mának, ma verjük el az összeset mert nem tudhatjuk, hogy holnap többet kapunk e érte mint ma...
    Nem tudhatod, hogy holnap fel fog-e állni...

Ha van benned szeretet és türelem, s ennek te magad vagy forrása és nem függ semmi mástól ezt minden további nélkül meg tudod tenni.

#5288:
    Az ember magányosan nem lehet boldog.
    Csak egyedül. Aki egyedül van nem magányos.

Rita:
    Egyre jobban omladoznak Jerikó falai...
  • Sir Quno Jedi
    Naja, de a sok kiscsíra általában attól várja, hogy teljes lesz az élete és gondjai megoldódnak, meg boldogság forever, hogy majd lesz egy társa és akkor húdejólesz nekije! Hát egy szart. Nem várhatod mástól a megváltást!
  • Dick Riddick
    Ez igaz.
  • Rita79
    Én azt nem mondtam, hogy nem vagyok, lehetek boldog magányosan is.
    Csak az ember társas lény és a nagy többség arra törekszik, hogy megtalálja.
  • Dick Riddick
    Egyetértek.
    Azért a szegedi Csillagban biztosan gyakran megesik a forró csók...
  • Dick Riddick
    Szerintem lehetsz boldog magányosan is.
    Ez persze nem jelenti azt hogy mással nem.
  • Sir Quno Jedi
    Őszintén a legtöbb nő meglehetősen érdektelen lenne, ha nem lenne NŐ. Ha érdekes és szórakoztató emberekkel akarok lenni, akkor fiúkkal barátkozom. Node egy fiút mégsem húzhatsz magadhoz az ágyban és nem ölelheted át álmában, meg nem ébresztheted forró csókokkal... Igaz, van aki megteszi, de én inkább hánynék, ha lehet... :DDD

Szóval kellenek a mellek, a popsik, a szemek, a száj, az ajkak, a hormonok, a ferromonok, a risza, a hang, a látvány és a tapintás, nem beszélve a csomagolásról. Így teljes.

Legyen BÁRMILYEN intelligens és szórakoztató egy nő, ha egy mikronnyi NŐ sincs benne, akkor megette a fene az egészet.
  • Dick Riddick
    Persze, utána majd megbocsátom a másodikat, a harmadikat, aztán meg végignézhetem hogy lelép. Hát hogyne!
  • Dick Riddick
    Olyan ez mint egy befektetés. Nem nézheted hogy mennyi pénzed lesz x év múlva, csak a pénzed jelenlegi értéke számít. A többi puszta spekuláció. Ez nem mentalitás, inkább tény. Egyáltalán nem zárja ki hogy helyesen éld az életed, nem zárja ki a tanulást sem. Sőt!
    Ha kívánok egy nőt, akkor bizony a hormonok is odateszik magkat. Dehát nem vagyunk állatok, én is tudok uralkodni magamon. Sőt, szokásom is, nem szeretem ha simán az ujja köré csavar valaki. Bár már volt rá példa.
  • Sir Quno Jedi
    Ő. Nem ezt mondtam. Egy embernek pont hogy önmagában is tökéletes egésznek kell lennie. NINCS elveszett részünk, meg másik felünk. HA és AMIKOR teljes ember vagy és nincs szükséged senkire sem tulajdonképpen, akkor tudsz csak igazán adni és lehetsz a TÁRSA egy másik teljes embernek.

De ez már messzire vezet...
  • Rita79
    "Nem vagyunk angyalok. Emberek vagyunk. Szükségünk van néha arra, hogy visszaigazolják az érzéseinket. Aki képes VALÓBAN önzetlenül és viszonzatlanul szeretni valakit éveken át, az elmebeteg és ápolásra szorul többnyire. Az már nem szeretet, hanem rögeszme."

Teljesen egyetértek.
    Az embernek szüksége van arra az érzésre, hogy szeretik, nem lehet tökéletesen boldog csak önmagában.
    Bár ezt megint egyesek durván meg fogják cáfolni..........
  • Sir Quno Jedi
    Szeretetben is van elvárás, már hogyne volna, pláne ha szexuális háttértartalma is van. Pl. teszem azt, hogy VELED is töltsön kellemes órákat, mert egy idő után bizonyára frusztráló, ha csak másokkal teszi és a legbuddhább ember is megelégelheti a túl sok jóságot...

A szeretet is baromi önző érzés, mivel JÓ neked, szeretni AKARSZ. Senki nem szereti azokat pl. akik összevissza rugdossák és halálra kínozzák, csak néhány mazochista, meg jézus-kórban szenvedő ugyebár.

Nem vagyunk angyalok. Emberek vagyunk. Szükségünk van néha arra, hogy visszaigazolják az érzéseinket. Aki képes VALÓBAN önzetlenül és viszonzatlanul szeretni valakit éveken át, az elmebeteg és ápolásra szorul többnyire. Az már nem szeretet, hanem rögeszme.

Ez a viszonzást nem váró áldozat egy tipikus nyálas blabla. MINDIG várunk viszonzást így-, vagy úgy! Még a szülői szeretet sem önzetlen. Gondold csak végig mire is épül és mi az alapja. Ne legyünk álszentek, vajon ki is mondta ezt?!

Ha reálisan nézzük, az ember egy érdeklény, amin NÉHA valamicskét finomíthat a rárakódott civilizációs máz.