8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • panther112
    Nagyon távol áll tőlem minden ilyen 'két egymásnak teremtett ember', ' a nagy ő'... eszme, de ha két valóban érdekes ember találkozik, azok el lehetnek jó sokáig anélkül, hogy kalitkák... jelentkeznének. És még egy dolog, nem minden embernek olyan meghatározó dolog a féltékenység, mint ennek a madaras hölgynek.
  • Jacky
    Szerintem ez egyáltalán nem az unalmas emberekről szól. Valamit félreértettél ..
  • salsoul
    Megjelenését tekintve lehet különböző, jellegét tekintve eggyező a probléma.
  • salsoul
  • panther112
    A tanmese nagyon gyenge, ennél még egy 7 éves gyerek is bonyolultabban áll hozzá egy tárgyhoz.

Ha valaki már eleve unalmas ember, akkor nem kell csodálkozni, hogy újra és újra új ingereket keressen. Az igazán unalmas ember pedig unalmasnak éli meg az érdekes emberek társaságát is. Ez a személyes fejlődés propaganda meg... na mindegy azt inkább hagyjuk, a felvilágosodás embereszménye, aki addig fejlődik, míg meg nem ért mindent, és el nem kezd unatkozni...
  • Jacky
    Akkor mi van, ha más és más probléma merült fel egy-egy kapcsolatban és nem volt még véletlenül sem egyforma?
    Mivel mással van az ember egy új kapcsolatban, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz a probléma fog megjelenni. Sőt, inkább valószínűbb, hogy másmilyen.
  • salsoul
    #5513: hmm... a házasság nagyszerű szemléltetése.

#5514: Itt a végén van egy érdekes gondolat:
    " Csakhogy, ez nem helyettesíti azt a munkát, amit a magad fejlődéséért kell végezned!
    Nézd meg, mi az, ami az összes kapcsolatodban ugyanúgy probléma volt, mármint önmagadon kívül, és akkor már forró nyomon vagy. Afelé, hogy megleld min kell változtatnod."

Az ember hogyan tudja megoldani az önmagán kívül álló dolgokat? Hisz pont azért magamon kívül álló mert nincs rá hatásom ... és rajtam kívülálló, de hol látom, hogy bennem hol és miért van ezért hiba?
    Önmagamon kívülit önmagamon megváltoztatni. Nem értem...
  • Jacky
    „Újba menni olyan jó, az új az nagyon csillogó. Az új az mindig érdekes, nem kényelmes, és elszeretett….
    Az új, az izgalmas, izgató, bizsereg tőle minden. Tiszta lap. Minden ismeretlen. Megelőlegezzük a bizalmat. Már aki tudja. Vagy valójában tudja? Mitől új az új kapcsolat? Attól, hogy két ember egymás számára ismeretlen, még fel nem fedezett terület, hiszünk a másiknak, elmondás alapján, én ez vagyok. Kis sztorizgatások, kicsit felvillantatni a múltat, de mindig csak annyira, hogy a másik minél jobban felcsigázott legyen, és csak akarja jobban, és jobban. A történetekben mindig a mesélő a szuper, a tökéletes, a hős, és a világ ép kegyes, vagy könyörtelen. A lényeg, hogy az új pasi/csaj csillogó tág szemekkel figyelje amit mesélünk, s csak még jobban megerősítve érezze magát, igen, jól választottam, ez egy hős, vagy mártír, esetleg szent…..
    De térjünk csak vissza az eredethez. Az újhoz, a csillogóhoz, ami hasonlatos a december eleji első hóeséshez. Ismerkedés, rácsodálkozás, szerelem, süket-vak, és tele reményekkel. Na most aztán, minden sikerülni fog! Minden, ami 25-35-40 évig nem jött össze. Ott ez a szeretni való másik (fél) vele aztán lehet mit kezdeni. Az ágyban, az otthonban, és egyáltalán az életben. A másik egyszerűen tökéletes! Mindenben. De ami a legjobb, hogy én is tökéletes vagyok. Vagy legalábbis az szeretnék lenni, és egy idő után, nem is olyan sok idő után annak is hiszem magam. Minden régi sérelmet feledve ( így aztán később megismételve, hisz amit elfelejtesz, megismétled, akár csak a suliba, az élet iskolájában ez pont így működik) az ember elhiszi magáról, ami nagyon tetszetős. És így lebeg egy hétig, két hétig, egy hónapig, két hónapig. Aztán bekopogtat a valóság. Rútul, csúful, hívatlan vendégként érkezik, az első kiábrándulási fuvallattal.
    Kiábrándulás abból, hogy minden megváltozott egy új kapcsolattal. És tényleg. Megváltozott a partner, a szituáció (vagy az mégsem?) csak egyvalami nem változott én magam.
    Mert a problémák új helyen, új emberrel, szépen ugyanúgy kijönnek! Egy esetben nem, ha dolgoztál vele, megtanultad, hogyan lehet rajta változtatni, és tettél érte. Felismerted a probléma okozóját, elhatároztad, hogy változtatsz rajta, s e szerint cselekedtél. Ez esetben jöhet az új, és az tényleg jó, lesz és szép, mégpedig azért, mert te más ember lettél,
    egy jobb ember. Vagy maradhat a régi, mert ha te megoldottad életed rákfenéjét, ami mindenben, szinte mindenben akadályozott, akkor lehet, hogy a régi kapcsolat kap egy új aspektust, más lesz a színe, mint régen, mikor még benne voltál nyakig az önsajnálatban, s csak az volt fontos, hogy csak ne kelljen magadon dolgozni.
    Te mennyit fejlődtél az elmúlt egy évben? Tavaly szeptemberhez képest? Össze tudod írni egy kis papírra? És az elmúlt öt évben? Milyen káros dolgoktól szabadultál meg, milyen rossz tulajdonságoddal számoltál fel? Mi az amivel jobb lett az életed?
    Mert hiába jön az új kapcsolat, ha te a régi vagy benne, akkor a régi kapcsolatod problémái előbb- utóbb itt is felütik a fejüket, esetleg kis variációkkal, de megtapasztalod ugyanazt. Azért, hogy észre vedd, önmagad elől nincs út semerre. Szemben magaddal, végre, különben az életed csak tengődés lesz, s hiába esik friss hófehér hó, ha alatta az út ugyanolyan koszos lucskos, mint előtte, ha te magad nem takarítod el, csak elfedi a szűz hó, de másnapra ez is olyan lesz, mint az előtte lévők.
    Új kapcsolat lehet jó, lehet sokkal jobb, mint az előző. Csakhogy, ez nem helyettesíti azt a munkát, amit a magad fejlődéséért kell végezned!
    Nézd meg, mi az, ami az összes kapcsolatodban ugyanúgy probléma volt, mármint önmagadon kívül, és akkor már forró nyomon vagy. Afelé, hogy megleld min kell változtatnod.
    Sikeres felfedezést kívánok! "
    /ismeretlen/

Ezt egy lány naplójában találtam.
  • Jacky
    "Van egy tanmesém!!! Volt egyszer egy madár. Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő színes tollakkal áldotta meg a sors. Az olyan állat, amely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt is, aki nézi.
    Egy napon megpillantotta ezt a madarat egy nő és beleszeretett. Az ámulattól tátott szájjal figyelte a repülését, a szíve hevesebben vert, a szeme szerelmesen csillogott. Egyszer megkérte, hogy hadd repüljön vele, és átszelték az egész égboltot, teljes harmóniában. A nő csodálta, tisztelte, rajongva szerette a madarat.
    DE egy napon arra gondolt: mi lesz, ha a madár egyszer majd távolabbi hegyeket is meg akar ismerni ? És megijedt.
    Félt, hogy más madárral nem fogja ugyanezt érezni. És irigykedett, irigyelte a madarat, amiért tud repülni.
    És egyedül érezte magát.
    És azt gondolta: "Csapdát állítok neki. Ha megint jön, többé nem repülhet el tőlem."
    A madár szintén szerelmes volt belé, és másnap megjelent, ahogy szokott, de beleesett a csapdába és fogoly lett.
    A nő kalitkába zárta, és egész nap nézte. Most már mindig vele volt szenvedélyének tárgya, és mutogathatta a barátnőinek, akik azt mondták: "-Neked aztán mindened megvan" De szép lassan különös átalakuláson ment át: most hogy teljesen övé volt a madár, és nem kellett állandóan meghódítania, kezdte elveszíteni a lelkesedését. Mivel a madár nem repülhetett, nem tudta kifejezni létének értelmét és lassan elhervadt, elveszítette tollai ragyogását és megcsúnyult. A nőt már nem érdekelte többé, s csak annyira törődött vele, hogy enni adjon neki és tisztán tartsa a kalitkáját.
    Egyik nap elpusztult a madár. A nőt elfogta a bánat, és éjjel-nappal rá gondolt. DE nem a kalitkára emlékezett, hanem arra a napra, amikor először meglátta boldogan repülni a felhők között.
    Ha elgondolkodna, rájönne, hogy ami annak idején rabul ejtette a szívét, az éppen a madár szabadsága volt, szárnyainak dinamikus mozgása és nem a külseje.
    A madár nélkül az ő élete is elveszítette az értelmét és a halál hamarosan bekopogtatott hozzá. "-Miért jöttél?" - kérdezte a halált.
    "-Hogy újra együtt repülhess a madaraddal" felelte a halál. "-Ha hagytad volna, hogy mindig elrepüljön és visszajöjjön hozzád, csak még jobban szeretted volna és csodáltad volna, most viszont még ahhoz is rám van szükséged, hogy újra találkozhass vele."

Ezt találtam ma Fernandó naplójában a neten.
  • salsoul
    Az egész egy nagy kirakó.
    Át kell tekinteni a darabkákat és ki kell rakni a képet.

Én csak darbkákat mutogatok.
    Azokat amiket más esetleg nem venne elő.
    Viszont a kirakót mindenkinek magának kell kirakni.
    Egyik darab sem zárja ki a másikat.
  • Z
    Hello Nandusz!
  • NessieGraf
    Maradjunk abban, a magatok módján mindketten beszóltok a másiknak. Sem ő sem te nem a zárdából jöttetek.

Téged az zavar: elvont dolgokat mond úgy, hogy nem fejezi be egyiket se. Megismerésre és gondolkodásra szeretne készteni minket. Néha erőszakos, aki nem ismer semmit azokból a tanításokból, annak lehet idegesítő.

Őt az zavarja: Túl hamar véleményezel dolgokat, sokszor megalapozatlanul. Időnként saját magad néhánnyal korábbi hszei ellen beszélsz, mikor bekattan, mit is akart előzőleg valaki mondani. Nem a Salsoul féle hszekről beszélek.

Ha javasolhatok: Salsoul légyszi egyszerűbben és rövidebben fogalmazz! Jack? minden válaszoddal várd meg a következő 5 hsz-t. Kb. addigra szokott érkezni egy megfelelő választ adó gondolat, amivel együtt másr az eredeti válasz is más értelmet nyer.
  • xotyi
    :D! És így is van(általánosságban):)
  • Jacky
    Ő barátnő vagy ki?
    Nőknél sűrűn előfordul, hogy teljesen mást értenek bele a férfi mondandójába. És itt nem elhallásra vagy szimpla félreértésre gondolok.
  • CaveBoy
    Salsoul lelkébe egy mélységes sérelem került, mely nem hagyja békén őt (démonizálódott....de sebaj, nem gáz, mert mással is előfordult már ilyesmi) olyan egy hete. Azt mondja másra, hogy vak és nem látja meg a lényeget az életben, holott a hsz-ei alapján minden előítéletet nélkülözően ki lehet jelenteni, hogy pont neki van hatalmas szemellenzője, mely az önmaga életszemléletén kívül mást nem képes elfogadni és átérezni. Többször degradál itt embereket teszem hozzá ok nélkül, holmi homályos és elvont ideológiákat abszolutizálva.
    Mindenesetre sztem salsoul jobb lenne kicsit magadba nézni a flémkeltés helyett.
  • Z
    Na de hölgyek!!!

Amúgy egy "hal"-ról tudok nyilatkozni: kiszámíthatatlan, egyik pillanatról a másikra 180 fokot fordulhat a hangulata, aztán megint egy szempillantás alatt vissza 180-at. Egyszerűen érthetetlen ez a mentalitás számomra.

Általában halál nyugodt, megy a jópofizás, mondok valamit, másképp értelmezi, mint annak a valódi jenetése...és már áll a bál, ordít, visít, stb. Aztán hirtelen abbahagyja, és folytatja onnan, ahol a hiszti előtt abbahagyta.

Én meg ennyit tudok hozzászólni: whiskey-tango-foxtrot?
  • Jacky
    Nem hát, de állandóan belém köt!
    Írok egy hsz-t, egyből rámrepül. Ez normális dolog?
    Tökjól el lennék itt, írok, olvasok, á de nem, jön a nagyvezír, aki mindent tud, sokkal okosabb mindenkinél és osztja "bölcsességeit", leidiótáz és még örüljek is neki?
  • minigirl
    Nem tudom/nem értem, mért utáljátok ennyire egymást, de ezt tényleg nem itt kéne megbeszélnetek. :)
  • Jacky
    Ez is szabályszegés!
  • salsoul
    Bagoly verébnek?

Az hogy neked több reged van és ha ezt kitiltják, akkor jössz a másikkal, nem ok arra, hogy kötözködj, megpróbálj szemétkedni valakivel, aki teljesen normálisan áll hozzá a fórumhoz.
    Ha én lennék itt a modi, már régesrég ip bant kaptál volna. Vagy akármilyen mást, ami kizár téged innen.
    Arra sem vagy méltó, hogy rád pazaroljuk az időnket.
    Igen, ideje hogy befejezd végre.
  • salsoul
    Most hogy átküldted a névjegyed?

Naokés abbahagyom, tekintettel kell lennem a többiekre akik nem kiváncsiak kettőnkre, szivem

ui: remélem te sem folytatod
  • Jacky
    Ugye mindenki látja, hogy ki köt belém állandóan? Szeretném figyelmébe ajánlani mindenkinek, hogy milyen ember ez a salsoul.

Igy hallgassátok a nagy bölcsességeit, amiket egy noname reggel művel.
    Semmit se érnek.
    A kötözködéseiddel épp magadnak ártasz. Ha ezt se érted meg ..
  • Dick Riddick
    Figyelj, követem egy ideje a hozzászólásokat, Jacky egy ideje nem írt semmit. Utána egy semleges HSZ-el kezdett, és te azonnal belekötöttél.
    Nem értem hogy miért.
    Éppen te írtad hogy milyen fontos a megbocsátás, ésatöbbi, ésatöbbi.
    Akkor hogy van ez?
  • Molnibalage
    Jaj, mi van itt? Bár ne kommenteltem volna...
  • Jacky
    Te szoktál árulkodni ...
    Fejezd már be!
  • salsoul
    Visszatérve az asztrológiára: napjegyből nem lehet használható konzekvenciákat levonni.
    Alapos elemzésre van szükség.

Amiket itt lentebb felsoroltam ebből való:
    Függőleges világkép
  • salsoul
    Szívesen elhúználak
    Pl a nótádat...

Lehet meni a modikhoz.
  • Jacky
    Mi a francos bajod van velem állandóan? Állítsd már le magad öreg!!
    Vagy húzzál el!
  • salsoul
    Nem, ezek a halak betegséghajlamai.
  • salsoul
    Apám! Milyen okos vagy! Örögem! Le a kalappal!
    Komolyan, ha ezt nem mondod segg hülyén halt volna meg az emberiség.

Javaslom hogy nyitsd meg a jegyzettömböt (start -> futtatás -> notepad) és oda gyűtsd csokorba a kommenteket.
  • qtab986
    Akkor mi van azokkal az emberekkel akik háborús bűnösök és hosszú szép életet éltek?
  • Rita79
    Nálad ilyenek fordulnak elő?
    Szegény.............
  • salsoul
    lábfej megbetegedései, megfázás, érzékeny tüdő, szenvedélybetegségek, pszichikai betegségek általában
  • Jacky
    De mivel ezt ismerik, sokan erre gondolnak asztrológia címszóra.
  • salsoul
    Pedig azért hal meg.

Bak támadási és védekezési módszerek:
    Szellemi és testi agresszió és védekezés, pl. tilalmak, korlátozások, kényszer, a másik egyéniségének megszüntetése. ("Ilyet nem csinálunk..."); nem veszi figyelembe a másik egyéniségét, és kategóriákba kényszeríti; fegyver; megbélyegzés
  • Rita79
    Kedves Tanár bácsi!
    Mi van akkor, ha én nem akarok tanulni?
    És nekem jó úgy az életem, ahogy van?
  • Dick Riddick
    Te elvontnak nevezed, ő ír rá egy választ, stb, stb...
    Olyan kellemesen elbeszélgetünk, folytassuk így.
    Én sem értek egyet mindennel amit mond, de sokszor ír okos dolgokat is.
  • Jacky
    Nekem is marhaságnak tűnik.
  • salsoul
    A Halak legfontosabb tanulási feladata:
    Tanulj meg egyedül lenni!
    Ne engedd át magad illúzióknak!

A Baké:
    Tenulj meg (másokat is) megérteni!
    Ne általánosíts!