Ritka rendes fiút találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Ugyanakkor jó pár nõvel NEKEM sem lenne kedvem foglalkozni, mert annyira ordenárék, hogy én kérek elnézést. Na vajon ilyenkor ki a hibás?!?! 😄

Ha egy nõ nem képes megkívántatni magát, mitöbb taszító a viselkedése, vagy a kinézete (is), még akár emberileg is, akkor mégis mit vár?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Rita79
<#eljen>
Teljesen egyetértek.
Csak mint nõ, nem akartam ennyire kifejteni a "gyógyító" módszert.

Valszeg a legtöbb nõ azért idegbeteg, mert nem foglalkoznak vele eléggé.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Sir Quno Jedi
Naja, de ki kíváncsi egy rossz passzban lévõ fúriára?! Ha van saját lakása ilyenkor szépen mehet haza kifújni magát. Persze ha van bejáratott "nyugtató" módszer (tudjátok mire gondolok), akkor elõször meg kell próbálkozni azzal, hátha bevállik. Fõként az a nõ idegbeteg, akit nem "használnak" rendeltetésszerûen (ez persze többnyire fordítva is igaz). AZ sokmindent meg tud oldani, amit szavakkal, vagy észérvekkel már nem lehet...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Rita79
Más téma:
Szerintetek milyen az, amikor egy fiú újra és újra biztosítja a lányt, hogy szereti, de ha a lány néha nem azt az arcát mutatja, ami neki szimpatikus, például kiborul valamiért, akkor a fiú megijed, hogy ez mindig így lesz?

Nekem az a véleményem errõl, hogy nem lehet senki minden pillanatban, minden szituációban bújós kiscica, mindenkinek van rossz napja és így kell elfogadni a másikat.
A nõnek is lehet rossz napja, amiért egy kicsit ingerültebb, mert ha állandóan vigyorog és kutya baja, akkor tuti nyugtatókat szed, vagy csak magára erõlteti azt a fránya jókedvet.

Sok ilyen kolléganõm van, akiken látszik az erõltetett vigyor, a jókedv, közben meg a folyosón véletlenül elkottyant egy pár drámát a családi életébõl.
Tökéletes, felhõtlen kapcsolatok csak a filmekben vannak.
Én mindig mosolygok, ha valaki úgy adja elõ a párkapcsolatát, hogy abban nincsenek hullámvölgyek.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

NessieGraf
Ezért ne adj tanácsot, ne szólj közbe, mikor beszél. Iszonyú nehéz megállni, de sokat segít a megoldásban. Többszörösen próbálva, õsi indián (nem Orbán féle) kommunikációs módszer.

Igazából érdemes lenne tanulmányoznod az illetõk enneagramját, mert abból könnyebben megtudod, milyen módszer segíthet. Többit priv, de csak este.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Dick Riddick
Nem gyógyítgatni kell õket, az tuti. Az elsõ lépéseket nekik kell megtenni, amíg nem is akarják meglépni, addig nem tudsz sokat tenni. <#nemtudom>

\"Heroes never die. They just reload.\"

Dick Riddick
Mondjuk ha egyáltalán nem képes a sorsát a saját kezébe venni, akkor tényleg nem áll messze tõle. De sok hasonló ember van ám még.

Sir Quno Jedi
Inkább fogalkozzá' a kutyusoddal (vagy macskáddal 😄), az legalább meghálálja és megéri a törõdést! Tapasztalat... Gyógykutya!

chhaya
az egész család beteg, de azért szeretem õket. :Ð
próbálom õket gyógyítgatni, mielõtt végképp leírnám õket.
aki hülye, haljon meg, oké. de nem azok, akiket szeretek.

(avagy meggyógyítom õket, ha belebetegszenek is. <#idiota>)

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

chhaya
nincs ennyi türelmem, kiborít ez a tehetetlenség (a saját és az õ részérõl is... õ képtelen változtatni, én képtelen vagyok segíteni...) csak a kifogások. évekig nem csináltam mást, csak rágtam a fülüket, hogy próbáljam õket egymásra hangolni, de túl sokat nem értem el... vagyis de, kikészítettek és elköltöztem.

Nandusz
Jó....akkor beteges...sokat nem változtat a tényeken.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Dick Riddick
Ugyan, a családját nem ismered, a bátyja pedig nem beteg.

Nandusz
A család, mint kellemetlen közeg? Érdekes egy empátia a beteg bátyád mellett...

Dick Riddick
Mintha rólam írtál volna. Dettó ugyanez volt velem is. Ezeket hívják "nem gyõztes" típusú embereknek, ha jól tudom. Kivéve ha korábban nem ilyenek voltak, akkor más a helyzet. Engem is mindig rugdosni kellett hogy csináljak valamit magammal. És nagyon nehéz volt rászánni magam dolgokra, de megtettem õket, és késõbb egyre könnyebb lett belefogni valamibe. Saját példámból kiindulva a legjobb módszer, ha megmondod nekik kerek perec a véleményed, és utána is "rágod a fülüket". Hidd el nekem, túrót sem ér ha csak köntörfalazol. És az a legjobb ha máshonnan is ezt hallja. Szó szerint csesztetni kell õket, mert különben csak az lesz hogy eleresztik a fülük mellett. -Persze, persze, hogyne!-és megy minden tovább úgy ahogy addig volt.

chhaya
ahogy így olvasgatok, csak most jöttem rá, hogy két személyre is igaz ez a kérdés, amit felvetettem. 😊 csak más témában. az egyik a barátom, az állásával van gond, a másik pedig a bátyám, vele családi problémák.... nem akarok nyilvános fórumon részletesen írni róluk, de pü-ben szívesen, ha vkit még érdekel.

#4970:
"számára kellemetlen társaságot erõltettek rá, ami miatt azt hisz, kellemetlen élménye kötelezõen ismétlõdik." -> ezzel beletrafáltál bátyám helyzetébe, neki a család ez a kellemetlen közeg.

mindkettejükket meghallgattam már nem is egyszer, mindig ugyanoda lyukadnak ki nélkülem is (nevezetesen, hogy ez az állapot nem jó, amiben éppen vannak), csak egyikük sem hajlandó megtenni az elsõ lépést. kifakadnak, amikor rosszabbul megy a helyzet, akkor már majdnem elhatározzák magukat a változtatás felé... csak amikor elcsitulnak a dolgok és nyugodtabb idõszak jön, akkor mind a ketten valami kellemes tunyaságba süllyednek, és "minek csináljak bármit is, amikor most minden oké". oké oké, de meddig?

bár más a két személy és téma minden tekintetben, ez a hozzáállásuk közös.
(pedig rendes fiúk ám mind a ketten.😊

EnZsolt
Nem tudom te mit értesz AZ alatt, de én a sörivásra gondoltam 😊

A véleményemet, meg úgy értettem, hogy vagy rávezeti a dolgokra, vagy pedig ultimátumot ad neki, lehet, hogy agyfaszt kap, de legalább leeshet neki. Ha ezek után sem, akkor én nem tudom mi segítene. Bár tény és való, hogy meg kéne hallgatnod az õ véleményét, az õ érveit, ahogy Nessie írta. Majd megemésztened és kellemesen megvitatni a dolgot (ha olyan, akkor úgyis lesz hangemelkedés 😄 )Ha ez sem segít, akkor nem tudom mi lehet a probléma, de ha nem intim, vagy olyan amit nem szeretnél elárulni, akkor inkább ne tedd. De lehet, hogy könnyebben tudnánk segíteni, ha képben lennénk a problémával kapcsolatban és az õ illetve te véleményeddel.

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

Dick Riddick
Jó lenne tudni valami közelebbit is, mi a gondja szerinted?

Dick Riddick
Beleolvastam. Az én reakcióm az volt, hogy ezt a honlapot sem nekem találták ki. De hát emberek és pofonok...

Dick Riddick
A legutolsó mondatod tetszett. <#eljen>

salsoul
Itt van még egy anyag ami segít megérteni, hogy mirõl van szó.
salsoul
Embereket tényleg nem lehet megváltoztatni. Még a figyelmüket sem lehet nagyon felhívni... Esetleg azt el lehet érni, hogy azért hogy lerázzák a korholást azt mondják: "igazad van" - csakhogy végre békén hagyják.

Mindenki csak olvasson bele ebbe és figyelje meg a saját reakcióit...

Hasonló dolog ez ahhoz, hogy nem a mesternek kell a tanítványhoz mennie hanem a tanítványnak kell éreznie, hogy mesterre van szüksége.
NessieGraf
Bocs, de most kénytelen vagyok elõhozakodni Salsoul kedvenc szavával: Miért?

Jelen esetben: tényleg úgy gondolod, hogy az illetõn az egyéni, vagy csoportos szellemi erõszak segíthet? Nagyon nagy butaságnak tartod azt a javaslatomat, hogy megkérdezd tõle az õ véleményét a kérdésrõl?

Ha hagyod, hogy elmondja, figyelsz rá és figyelmen kívül hagyod saját elképzeléseidet a kérdésrõl, meg fogod tudni a segítség módját, amennyiben tényleg szükség van rá.

Mivel általában senkivel nem töltünk 24 órát, lehet az is: vannak barátai, van társasága, csak máskor találkozik velük. Azaz te épp nem vagy ott, hogy láthasd.

Kiderülhet olyan is: volt már, hogy számára kellemetlen társaságot erõltettek rá, ami miatt azt hisz, kellemetlen élménye kötelezõen ismétlõdik.

Ha fontos számodra, nem biztos, hogy jó megoldás azt várni, úgy érezze jól magát, ahogy az neked lenne jó. Nem véletlenül szoktam mindenkinek olyan új évet kívánni, amilyet magának szeretne.

salsoul
Csak egy fej hullana... és az a sajátja lenne <#nevetes1>
Nandusz
Na ja...ezt hívjuk megbélyegzésnek. Melyre nagyon jól rátapintottál, hogy nem igazán üdvös, mint abszolutizálási tényezõ.

De ha kijön a gödörbõl - azzal a kis segítséggel - és utána talpra áll? Egyáltalán nem biztos, hogy onnantól mindig segítség kell neki!
Lehet, hogy csak eccer volt ilyen nagy szarban, amikor úgy érezte tönkrement az élete és jól jött/jön a segítség.
Nem feltételenül kell onnantól minden kritikus helyzetben "megerõsítés".
Nandusz
Ez igaz! (csak az a baj, hogy nem ilyen síkon érintettük a problémát, hanem egyfajta 'segítségnyújtásos' módon)

Sir Quno Jedi
Akkor már régen rossz. Elég ha 1x nem lesz ott mellette valaki egy kritikus helyzetben, aki "megerõsítést ad neki" és akkor máris felvágja a hülye ereit és agyõ. Gyengeségre nem a pátyolgatás az orvosság. SÕT!

Nandusz
Az a baj, hogy meglátásom szerint sok emberben megvan ez az erõ, csak nincs meg a motiváció, mint gyújtózsinór. Tehát nem arra kéne megtanítani, hogy hogy legyen egész ember ÖNMAGÁBAN, egyedül, segítség nélkül, mert ez sokakban meg van. Hanem arra, hogy hogyan kéne ezt az egyébként mindennapos és egyszerû emberi képességét szocializálni és aktivizálni.

És ha csak egy kis megerõsítés kell neki?
A meglátásod jó, tényleg lepotyogna <#idiota>
Na jó, nem potyogna le, csak úgy hirtelen megdöbbennének azon, mekkorát is fordult a világ kereke. <#ravasz1>
És kivándorolnának az Alpha Centaurira, mindenki jobban járna <#wave>

Próba-szerencse, legyen nagy seggberúgás, aztán majd chayya meglátja mi lett. Álló helyzetbõl egy golyót is csak egy hatás lendíthet ki. Vagy ha megy egy egyenes vonalon.
Szóval valamit mindenképpen érdemes megpróbálni. Vesztenivaló nincs.
Sir Quno Jedi
Aki saját magát nem tudja kihúzni a mocsárból önnön üstökébe markolva, abba kár is az energiát feccõlni. AZ örökre gyenge marad. Elõször arra kell megtanítani, hogy legyen egész ember ÖNMAGÁBAN, egyedül, segítség nélkül. Azután jöhetnek a többiek...

Z
Én nem ARRA gondoltam. Hanem nagyobb társaságban csinálni valami jó dolgot, és most pláne nem ARRA gondoltam...<#idiota>

"finoman befolyásolni" + "Ultimátumot kell neki adni" = HE??? Ettõl nem kapna agyf@szt? <#hehe>

De hát úgy kell stratégiát választani, mert ez nem egy darab 5 perces sör melletti világmegváltás, hogy az személyreszabott, és felhasználóbarát legyen. (ha már IT oldal fórumán vagyunk)

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Azért körvonalazódott, hogy ha te lennél a világ ura, elég gyorsan lepotyogna pár millió fejecske...<#zavart1>

Abban igazad van, hogy óvatosan kell csinálni. És valóban nem mindenkinél válhat be az, hogy befolyásoljuk. Viszont lehet, hogy egyetlen nagy "seggberúgásra" pozitívan reagál, kibillenti a melankóliából, stb. Ezt Chhayya tudja.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

EnZsolt
"Bármivel, amit szenvedéllyel, és lelkesen tud csinálni, folyamatosan." Egy férfinál igen könnyû ilyet találni 😊

Komolyra fordítva, chhaya tényleg próbáld meg finoman befolyásolni, mert biztos vagyok benne, hogy valahol mélyen már megérett ez a gondolat benne, csak nem akar elõhozakodni. Szóval, vagy rávezeted, vagy gatyába rázod, hogy ez így nem mehet tovább. Ultimátumot kell neki adni.

I wanna go some place,where people die when they are sick,and don\'t sit in the yard eating cowboy toast,when they have been shot through the head. TF2: nyulbela MW2: d[-.-]b SiKtune

Azért ezzel a sok lúd disznót gyõz alapú meggyõzéssel csak óvatosan. Egyrészt ha nem teljesen hülye, egybõl rájön, hogy itt valami összeszövetkezés van.
Másrészt, pont ellentétes reakciót is kiválthat. Erõsödõ védekezést.
Mondjuk nem ismerem az illetõt, ezért nehéz megmondani mi lesz a reakció.
Z
Próbálj meg keresni olyan személy(eke)t a környezetében, aki(k)re hallgat. Õ(ke)t avasd be abba, hogy segíteni szeretnél, és õ(k) is hozzá tudna/tudnának tenni ehhez. Kicsit csúnyán fogalmazva meg kell próbálnod finoman befolyásolni. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy valamiért tõled nem hajlandó tanácsot elfogadni, viszont tisztelt téged annyira, hogy nem hajt el. Ez sajnos egy köztes megoldás, mert ha esetleg megsértõdne, akkor kemény módszerrel a fejéhez vághatnál olyan dolgokat (persze csak az igazságot), ami fáj, és amin elgondolkodik.

Vagy leírhatod elõre, hogy mit gondolsz. Min, és hogyan kéne változtatnia ahhoz, hogy elõrébb jusson a probléma megoldásában. Ezt add át neki egy zárt borítékban, amit csak akkor nyisson ki, ha világossá vált számára, hogy Te talán tényleg segíthetsz neki. Ezután kéne bevonni azokat az ismerõsöket, akik hathatnak rá. Ha az õ segítségükkel sikerül fenyitni a szemét, az már fél siker. Ekkor jöhet a neheze...rábírni a probléma megoldására. Mert lehet, hogy ellenkezni fog. Kitalál mindenféle indokot ugyanúgy, ahogy a probléma okát a saját részérõl tagadja. Na ezekre kemény dolog felkészülni, de ha többen vagytok, és nagyon akarjátok, akkor sikerülhet. Egy "dilidoki", a.k.a. pszichomókus is jó szolgálatot tehet.

Jah, és ezt a begubózódását kéne valahogy feloldani. Bármivel, amit szenvedéllyel, és lelkesen tud csinálni, folyamatosan.

Hát az már az õ baja, te felhívtad rá a figyelmét, ennyi. Mást nem tudsz tenni.
Erõszakkal nem lehet felvilágosítani vagy kirángatni abból a verembõl amiben van.
chhaya
köszönöm a tanácsokat... már csak azt nem tudom, mit kezdjek azzal, ha azt mondja "igen, lehet hogy így kellene" és ezzel ennyiben is marad a dolog? <#confused>

Nem kötözködni kell, hanem megoldást találni...
salsoul
Csak gondolj a saját esetedre.
/Meg amúgy is leszarja/nem érdekli/

😉
Rá kell vezetned, hogy felismerje. Ha neki szegezed, ösztönösen védekezni fog.
NessieGraf
Én egyszer megpróbálnám, hogy a véleményemet egy jól megfogalmazott kérdésbe ültessem, amit felteszek neki. Aztán figyelmesen, türelmesen, beleszólás nélkül megvárnám, mit válaszol. A végén megköszönném, hozzáfûzés nélkül.

Az egyetlen módja, hogy a gondolatai a témára csoportosuljanak. Ha jól kérdeztél, megkapod a választ, de õ is. A kérdés összeállításánál ügyelj arra: mintha keresõnek tennéd fel, olyan pontos legyen.

Innentõl viszont nincs beleszólásod. Az egyetlen mód, hogy rávezesd a megoldásra, hiszen az ez után hozott döntése szabad akaratából következik be. (Mert mind hajlamosak vagyunk elõvenni a gondolatsablonokat, ha más valamire rá akar minket beszélni. Még akkor is, ha tudjuk, hogy jó. Pláne, ha az a szokásainkba, vagy a környezet véleményérõl alkotott elképzeléseinkbe nem illik bele.)

dartonita
Nem fogsz senkit sem meggyozni arrol hogy szerinted hogy kene elnie.Legalabbis olyan embert nem aki eleg makacs es regota tarto apatiaba sullyedt.
A legjobb megoldas az ha sokat beszelgetsz vele,es annyi idot toltesz mellette amennyit csak tudsz.Idovel ki fog derulni mi az okozoja annak hogy behuzodott a csigahazaba,es ha ez megvan akkor a megoldast is konnyebb egyutt megtalalni.Ha erzi hogy letezik ember aki partner onnon 'nyomorusagaban' is,akkor talan idovel masra is ra lehet venni ami kozos elkepzeles.

salsoul
Inkább kérdezd meg tõle a te "okaidat" és figyeld meg hogy reagálsz rá 😉
chhaya
nem akarom hagyni, annál fontosabb személy.

salsoul
sehogy - hagyni kell
chhaya
és ha én látom (vagy látni vélem) valaki másnál az "okot", de õ csak a rajta kívülálló dolgokat okolja és eszébe nem jut, hogy igazán tegyen a változásért, akkor hogyan lehet neki segíteni?

NessieGraf
Semmi nem gyógyítható a tünetek kezelésével. Ezért esélytelen az európai gyógyászat is - önmagában. Viszont a kezdeti lépések megtétele nélkül nem fog változni semmi, ha tudjuk az okot, ha nem. És ezek a lépések már a változás irányába visznek.

Az embereket sokszor mozgatja az elõítélet. Van egy elképzelésük a különbözõ dolgokról. Ezért mondta Csgj, hogy nem tartozik semmilyen hülye stílushoz. Pedig mindannyian valamilyen hülye stílushoz tartozunk azok szemében, akik nem értik azt.

salsoul
Mirõl szól pontosan a regényed röviden tömören?
Egy könyvismertetõben mit olvashatnánk róla?
salsoul
Ja, és ameddig az ember az OK-ot nem tárja fel és nem nevezi meg addig szintén semmire se fog menni.
Ha aztán a külvilágban találja meg az OK-ot: úgyszintén semmire se fog menni.