8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Dick Riddick
    Túl sokszor használod a vak szót.
  • salsoul
    [URL=http://astroblogia.blogol.hu/?d=2008-5]"A konklúzió fájdalmasan rövid és egyszerű. Mindenféle szervezés, erőfeszítés, anyagi és humánerőforrás-befektetés teljesen fölösleges volt, amikor az asztrológiát úgymond "tudományosan" vizsgálták. A vizsgálatok érvénytelenek, bizonyítási vagy cáfolati erejük nulla. Az a kijelentés tehát, hogy az asztrológia tudományosan meg lett cáfolva, téves."[/URL]
  • salsoul
    [URL=http://astroblogia.blogol.hu/?d=2008-5]"Hadd vázoljam a helyzetet metaforikusan. Adva van vak emberek csoportja, akik a látást kívánják vizsgálni. Fognak valakit - talán mert elég exhibicionista, vagy a Látók Alsóperesztegi Egyesülete ajánlotta -, és letesztelik, hogy lát-e. Megállapítják, hogy nem lát. Nos, nem hiszem, hogy kommentárt kellene mellékelnem ehhez a travesztiához."[/URL]
  • Dick Riddick
    Minden amit nem lehet bizonyítani a hit témaköréhez tartozik.
  • salsoul
    #5593, #5594 ►►► Tájékozódni kell! - ítélet hozás és messzemenő következtetések alkotás előtt.
    A rendszer nem hit alapon működik.

#5595 ►►► okés, de ez nem ok a felületességre és a konyhanyelvre. Vagy hozzá kell tenni: felületesen konyhanyelven fogalmazva... vagy durván leegyszerűsítve...
  • NessieGraf
    Én a kék égben se hiszek, az attól még ott van. Azt kell tudni: attól, hogy az aztrológia létezik, a komoly elemzések hasznosak, nem hinni kell benne. Arra figyelni, mit tudsz belőle hasznosítani.

Isten is van. Reggelente köszönök neki, ha eszembe jut, de ettől még nem leszek vallásos.
  • NessieGraf
    Csak nem akartam a részletekig menni. Nem asztrológigai vitán vagyunk, hanem átlagos beszélgetésen!
  • EnZsolt
    Most hiába is győzködnénk egymást, nincs értelme. Én nem hiszek ennyire benne. Én azt írtam, hogy aki nagyon hisz akár az asztrolódiában, vagy bármelyik istenben, istenekben, szellemekben az úgyis talál mindenre magyarázatot és ez nyugalommal töltheti el. Nem feltétlenül brutális összeomláshoz vezet, mert akkor a keresztény egyház is már rég összeomlott volna, hívek nélkül. És hogy a topik témájához legyen köze, attól mert valaki hisz valamiben (majdnem mindenki hisz), az attól még lehet rendes, ugyanannyira, mint aki nem hisz semmiben sem.

Egy zuhanó repülőben, mindenki hívő lesz egy pillanatig.
  • Dick Riddick
    Igaz ez az asztrológiára, a vallásokra, a hit különböző formáira.
    Mindenki választ keres a kérdésekre, "miért"-ekre.
    Ki így, ki úgy.
  • salsoul
    "hidd el sokat érhet, ha valaki ebben hisz és elég komolyan, annak mindig lesz egy kiindulópont az életében, vagy valami amit hibáztathat, vagy aminek örülhet. És ez nagy szó."

Ez totális tévút ami csak életek homokra építéséhez majd azok brutális összeomlásához vezet.

Olyan nincs, hogy az a rohadék szaturnusz rossz helyen állt és azért [miatta] rúgtaki ki a munkámból...
    Olyan sincs hogy majd holnap jó helyen lesz és akkor jó napom lesz...
  • Rita79
  • EnZsolt
    Ezek csak példák, a többit innen-onnan olvastam érdeklődésből, illetve egyszer készítettem egy jellemzést, persze ingyenes volt :P Elég sok dolog volt jellemző, azért kezdtem utánanézni ezeknek a dolgoknak, persze nem a blikk nők stb. stílusúak féle :D Jacky, Rita, örülök, hogy igazak rátok ez. Legalább ha egyszer találkozunk eszünk egy k. nagyot :)

salsoul: hidd el sokat érhet, ha valaki ebben hisz és elég komolyan, annak mindig lesz egy kiindulópont az életében, vagy valami amit hibáztathat, vagy aminek örülhet. És ez nagy szó.
  • salsoul
    Semmit sem érnek konkrétan.
  • Jacky
    Ezért nem érnek túl sokat ezek az asztrológiai jellemzések.
  • Rita79
    Én Halak vagyok, mégis igaz rám ez.
  • Jacky
    Én Bak vagyok, mégis illik rám ez..
  • EnZsolt
    Nem értem, hogy azon az írásomon, miszerint a "kínai horoszkóp szerint, Nyúl vagyok" mit lehet félreérteni. :)

Molnibalage: például a Bika jegy szülöttei -->

szeretik a hasukat, két lábbal a földön állnak, vagyis nem kergetik bele magukat túl nagy álmodozásba, ha valakit/valamit szeretnek attól nehezen válnak meg, ragaszkodó típus, nehezen ingerelhető, de ha egyszer eléri azt a pontot, akkor kitör és mindenkit felöklel, családcentrikus, jobban kedveli a meghittséget, és a nyugalmat, de a mozgástól sem riad vissza, ehhez kapcsolódik még, hogy kitűnő szerető tud lenni :P
  • salsoul
    Még szemléletesebb példának itt van az 'n'-es ikrek esete, ahol 'n' egynél nagyobb természetes szám.
  • salsoul
    Inkább maradj annál, hogy nem érted a rendszert ;)
  • salsoul
    Ezekkel nem értek egyet.
    Az asztrológia nem a napjegyból és az asc.-ból áll.
    Csak az egyikből vagy mindkettőből messzemenő következtetéseket levonni... dilettánsság.

De még napjegy és asc is megnyílvánulhat harmonikusan és diszharmonikusan is. Pl valaki nagyon rugalmas, könnyen alkalmazkadik a helyzetekhez.
    - (H) ez lehet pozitív, hogy a dolgokkal mindig megtalálja a közös nevezőt, és a helyzetekben megfelelően tud cselekedni.
    - (DH) ám a másik oldalon lehet olyan mint mikor valaki nem tud önkontrollt tartani és magával ragadják az események, bele süllyed a helyzetekbe. Pl verekedésekbe... civakodásokba... pánikhelyzetekbe...

A keleti fa és nyugati tűz összehozásához meg kell érteni a nyugati tűzet és a keleti fát mint szimbólumokat.
    Mert nem keleti tűzben ég a keleti fa.
    És nem nyugati tűzben ég a nyugati fa.
  • Sir Quno Jedi
    Összefoglalom: A rendes fiúk asztrológusok és zodiákusok?!?!?
  • Fantomlovag
    Igazából poénkodtam. Ismerem a kínai zodiákus rendszert. És a jóslási módszereiket is. Sőt, az 5 elem rendszert is.

Ja, ez jó magyarázat... A jegyek különleges egymásra hatása... Én akkor is maradok annál, hogy "humbug". A csillagok nagyon messze lévő gáz gömbök amik elég magas fokon végzik a magfúziót. Ráadásul több csillag amit látunk már nem is létezik, csak a fénye jön még. Ha ezt tartom szem előtt, akkor érdekessé válik az asztrológia mint olyan.
  • NessieGraf
    Nem ítélhetjük meg, amit nem ismerünk. Nem hiszem, hogy bármelyik orrszarvú örülne, ha kísérleteznék. :D

Azért még mindig gyengébb, mint más helyeken a lapos föld elmélete. Azoknak meg mégis elhiszed amit mondanak.
  • Dick Riddick
    A kínaiak őrölt orrszarvúszarvat használtak/nak/ afrodiziákumként. Gyanítom szippantva. Szóval el tudom képzelni hogy nem a legbiztosabb forrás az övék. Akkor már inkább az indiánok. Bár ha a békepipára gondolok...
  • Dick Riddick
    A "hitgyülisek" állat fazonok. Láttam egy vidám vasárnapot, hát AZOK tudnak bulit szervezni! Nem tudom milyen anyagot használnak, de a Jamaica-i janga semmi lehet ahhoz képest.
  • NessieGraf
    Egyszer valaki mondott olyat egy emberről: a kínai jegyek szerint fa (mert a 12 évjegy kombinálódik az 5 elemmel, így 60 a 12), az európai jegyek szerint tűz.

A fa behálózza az egész világot - mindent megismerne. A tűz elégeti a fát. A hamuból föld lesz - a föld bölcsességet takar - így ez az ember előbb, vagy utóbb bölcs ember lesz.

Lehet, hogy nálad is a jegyek egymásra hatása miatt alakult ki egy érdekes kombináció. Ha meg már itt járunk, még játszik az indián horoszkóp és a kabbala (névmisztika) is.

Egyszer találkoztam egy füzettel, abban az európai és a kínai horoszkóp kombinációját írták le a kínai módszerek szerint, mi várható egy pár kapcsolatától. Igazságtartalmát nem áll módomban megítélni, de sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe.
  • Fantomlovag
    A kínai, "nyúl vagyok" kijelentést nem értem félre ha nem haragszol.. PEdig 2 féle képpen is tudnám, de kivételesen jó fiú, vagy stílusosan "rendses fiú" leszek, és nem teszem.

Rám nem igaz a csillagjaegyem. Se az aszcendensem, sem a születési bolygóállásom... AMi mégis az kb olyan, minthogy felteszel egy kérdést. Tök mindegy mit, leveszel egy könyvet a polcról randomra, olvasni kezdesz, és ha kicsit gondolkozol is mellé, választ kapsz a kérdésedre... Héj, ezt csinálják a hitgyülisek a bibliával...
    Naszóval, van ami igaz rám, van ami nem. De ha elolvasom a többi jegy leírását, azokban is találok sok dolgot ami igaz rám. Mit is mond ez nekünk?
  • Sanyix
    én ikrek vagyok, azt amit olvastam róla, szinte semmi sem igaz rám :)
    bár ez régen volt, és lehet rosszat olvastam.
  • Molnibalage
    Miért, milyen a bika? Lássuk illik e rám.
  • EnZsolt
    Furcsa dolog az asztrológia. Én Bika vagyok, és nagyon sok tulajdonságom olyan, mint amilyet ott leírnak, vagy a kínai horoszkóp szerint Nyúl vagyok és ott is elég sok dolog megegyezik. Persze lehet, hogy csak bebeszélem magamnak :D Ráadásul vonzom magamhoz a Skorpiókat, ami szembenálló jegy :)
  • minigirl
    Nálam csak egyszerű alapérdeklődés. A fősulin jártam asztrológiára, csak ezért szoktam megkérdezni az emberektől. :)
    Azt meg nem lehet rám mondtani, hogy a média baromságaibór kiindulva kérdezősködöm, mert újságot nem veszek (magazint sem!:D), a tévé 2 éve nem volt bekapcsolva, és neten sem érdeklődöm iránta. :)
  • NessieGraf
    Az asztrológiának a személyiség alapoknál van jelentősége. Akik kérdezik általában a médiából szedik az észt hozzá.

Aki valamennyit konyít a dolgokhoz az látja rajtad a napjegyed általában.

Aki nem kérdezi az vagy a második típusba tartozik, vagy csak egyszerűen egy nem médiafertőzött természetes lány.
  • Sir Quno Jedi
    Akkor meg simán rohamot színlelsz.
  • Fantomlovag
    Én spec nem szeretem ezt az asztrológiai cuccot... De találta megy tök jó módszert a kivédésére. Mikor megkérdezik mi a csillagjegyem (csak tudnám miért fontos ez a nőknek) akkor elmondom, meg az aszcendensem, meg pár domináns bolygóállást... Bazira nem értek hozzá, csak ezt a pár sornyi szöveget tudom, mert asztrológus barátom kiokosított. Erre általában közlik, hogy ja ők ennyire nem értenek hozzá, csak kérdezte, úgyhogy hagyjuk a témát. És máris el van felejteve a csillagjegyem...
    Gondolom ez addig fog beütni amíg nem találkozok egy aztrológus hölgyeményel. :D De hoyg akkor mekkor abajban leszek, abba belegondoloni se akarok. :P
  • salsoul
  • Dick Riddick
  • minigirl
    Jajj, dehogyis, ha hallgatnék ezekre a szemetekre (amit néha tényleg elolvasok xD), akkor tutira nem járnék a mostani barátommal. xD
  • Dick Riddick
    De remélem, te nem a blikk horoszkóp alapján szoktál dönteni. :D
  • BlueJersey
    SalSoul féle arcokra szokták azt mondani,h kóklerpersze ebben az esetben nem,mert nem keres vele pénzt:)
    csak viccelek remélem nem haragszik meg.
  • minigirl
    sosem állítottam azt, hogy minden vízöntő egyforma, viszont az alaptermészetünk sokszor nagyon hasonló :)