8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#6443 Ez sarkítás, nem százalékokról beszéltem. De vannak fokozatai a szeretetnek is, kell is hogy legyen. Indulva az első szimpatikus érzésektől egészen a nagybetűs szerelemig. Mindig változik.
De egy kérdés: Te minden kapcsolat legelején azonnal teljes bizalmat szavazol a másiknak?
-
#6442 Fokozatai vannak, de nem matematikai, vagy százalékos formában.
[még mindig gondolkozik] -
#6441 Nem én mondtam, hogy a dolognak fokozatai vannak... -
#6440 Bízik benned valójában az aki 23,6789543%-osan bízik benned? -
Nandusz #6439 Az érzelmi területet ne keverd és pláne ne mosd össze a matematikai statisztikával, mert köszönő viszonyban sincsenek egymással. -
n3whous3 #6438 Nem, a szeretet számokban pontosan 34,2197657723235%
-
#6437 Pontosabban szeret téged valójában az aki 23,6789543%-osan szeret? -
#6436 Most épp 23,6789543%-osan szeretlek.
Most akkor szeretlek vagy sem? -
Nandusz #6435 Ne aggódj...egyébként salsoul is így éli meg ezt, ahogy nagyon is egzaktul leírtad, csak neki van egy amolyan 'okoskodjunk egyet, hátha bedőlnek erre páran' upgradje :DDD -
#6434 Nem definiálom, nincs is értelme.
Szeretsz-nem szeretsz, nem ilyen egyszerű.
Mennyire, hogyan, kit, sok a paraméter.
És a világon minden fokozatosan történik. Minden. -
#6433 Nehéz feladatot adtál, gondolkodom rajta. :) -
#6432 #6429:
Akkor egyszer definiáld magát a szeretet, és bizalmat. Hogy lássuk mik is ezek pontosan.
Aztán mondjál rájuk 7-7 fokozatot példával.
Definiáld magát a szeretet, és bizalmat.
Hogy lássuk mik is ezek pontosan. -
#6431 Én többekben is megbízok 100%-ig. Csak felesleges számú lábuk van. -
#6430 Már hogyne lennének! :) Példát is mondok.
Szeretet: ha csak kedvelsz valakit, az is bizonyos fokú szeretet, ha parázslóan, lágyan szeretsz valakit, az is szeretet, viszont ha valakit elsöprően szeretsz, az is szeretet.
Bizalom: van, akinek kölcsönadsz egy jegyzetet, van, akinek kölcsönadod a kedvenc cuccaidat, és van, akire rábíznád az életed.
Ezek mind-mind fokozatok. :) -
#6429 Már hogy a fenébe ne lenne?
Mindenben vannak fokozatok. -
Vagy szeretek, vagy nem.
Vagy bízok valakiben vagy sem.
Itt nincs kettő közötti (átmeneti?) állapot. -
#6427 Nagyon különböző dolgokról beszélünk, úgy érzem. Nincs szó adok-kapokról, de egy kapcsolatban a józan észre is szükség van, attól hogy valakivel együtt vagyok megvannak a magam titkai. Tőlem mindenki úgy éli az életét ahogy jónak látja, én is azt teszem.
A senkiben sem egbízni és a senkiben sem teljesen megbízni két nagyon különböző fogalom. Ne keverjük.
Ahhoz hogy valakiben vakon megbízzak, nem elég fél évnyi ismeret. -
n3whous3 #6426 a "senkiben nem lehet megbízni dolog" szinte soha nem tud komolyan benne maradni egy emberben szerintem, eldönti, hogy ezentúl majd nagyon vigyázni fog, lassan halad és így is lesz, de gyorsan elfelejti. Aki meg nem, annak tényleg gáz. -
#6425 Az adok-kapok nem szerelem, és nem szeretet. -
#6424 Találkozik két ember, egy fiú és egy lány kiket egymásnak teremetett az ég, ám megfertőzte őket a "senkiben sem lehet megbízni" fene és úgy döntöttek, hogy majd akkor bíznak egymásban ha előbb a másik kezd el feltétel nélkül bízni a másikban...
Sajnos mivel egoisták voltak és tuttira akartak menni és mivel az esetleges csalódást nem bírták volna elviselni, kölcsönösen a másikra vártak s kapcsolatukat tönkrettete a bizalmatlanság fene...
És csak maguknak köszönhetik.
Majd ha ő, akkor én is...
Majd ha a többiek, akkor én is...
Ez a gondolkodásmód 100%-hogy nem hoz pozitív eredményt. -
#6423 Hidd el, ugyanannyi példa van az ellenkezőjére is (inkább több).
És ez két emberen múlik. Hiába tárod ki magad teljesen, ha nem kapsz viszonzást. -
#6422 Sok példa van rá, hogy ez így nem működik.
A feladat egy emberes.
Mire rátalálsz valakire, és rájössz, hogy vele működhet, addigra már késő lesz.. -
#6421 A magam példájából kiindulva, nem várok a többiekre.
De a megvalósítás két embres feladat. Ha egyszer majd úgy érzem rátaláltam valakire akivel működhet, akkor miért is ne.
De az ember legyen mindig résen. Sosem árt. -
#6420 Mégszebb megvalósítani
Mindig csak a másikra várunk, majd akkor ha a többiek...
Csak a többiek is ezt mondják...
Ezért nincs előre lépés...
Az ördögi kört mindenki csak maga tudja megtörni. -
#6419 Persze. Mint a legtöbb eszménykép. Szép kimondani, jó hallani.
Minél többször kell a feltétlen bizalmadat adni valakinek(kiknek), annál jobban fogod tudni hogy vigyázni kell vele.
Szórakoztatóipari izé? Nem hinném. De a szerelmet sem egyféleképpen lehet megélni. Nem egy út vezet az igazsághoz.
-
#6418 Ettől még alapfeltétel.
Miért hiszi azt mindenki, hogy a szerelem csak valami occsó szórakoztatóipari izé? -
#6417 Ez a tökéletes megfogalmazása a naivitásnak. -
#6416 Akkorjó -
#6415 Örülök azért. -
#6414 Így jártál. -
#6413 Akkor ezt buktam. :DDD Én aztán nem bízok senkiben (joggal). Ergó nem adom ki magamat. -
#6412 A szerelem csak annak fedi fel legrejtettebb titkait és csodáját, aki képes a feltétlen odaadásra és érzelmi hűségre. -
#6411 #6408, #6409: nos, ebben az esetben kizárt hogy az ember igazán boldog lehessen. Mert eleve mérgezett a boldogság...
Érzelmileg megtört roncs ember meg aztán kinek kellene bármi másra mint... -
#6410 ... ha már gondolkozunk... :) -
#6409 "Ha az ember egyszer megengedte, hogy törődjenek vele, hogy szeressék, sebezhetővé válik, és a sebezhetőség félelemhez vezet." -
extramagascsaj #6408 aham...vagy kurva nagyot esik pofára
szvsz ez a gyakoribb -
#6407 egy kis elgondolkodtató szösszenet:
"...nem a fájdalom a lényeg, hanem a nyitottság, és hogy teljesen sebezhető legyen a másik előtt. Ha megtanul ennyire mélyen bízni valakiben, meg fog változni..." -
#6406 Így van. -
#6405 Így már értem. Tényleg nem feltétlenül érdemes megosztani az ilyen tudást. A többség félreérti. -
#6404 Sorry, félreolvastam amit írtál.
Kapcsolat esetében, nem kapcsolatban.
Én arra írtam hogy ezeket nem osztom meg a lányokkal.