8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Dick Riddick
    Nem kell 100%-osan beleugrani egy kapcsolatba, lehet lazábbra is venni a figurát. És olvasd a jeleket is közben, a reakciókat. Ne álltasd magad, ne legyél naív, keresheted a nagy Ő-t, de nem kell görcsösen.
    Ezt a nem vagyok szerelmes dumát használtam már én is. Amikor jó volt hogy van valaki mellettem, jókat szexeltünk, eljártunk ide-oda, és amikor komolyra akarta fordítani a dolgot, akkor jöttem elő ezzel a szöveggel.
  • Rita79
    Volt már ilyen velem is valszeg...
    De akkor is csak azt tudom mondani, hogy aki már nem szeret minket, az után nem érdemes és nem kell bánkódni!
  • salsoul
    1.-höz pontosabban: amikor veled szakítanak
  • salsoul
    1. Ezt majd akkor mond amikor te szakítasz
    2. "De miért sajnálja magát?"
    Azért mert ismét hoppon maradt... társra vágyik vagy mi a szösz... és azt hitte most összejött...
  • Rita79
    Arról beszélek én is.
    De miért sajnálja magát? Azért, mert egy olyan fiú ott hagyta, aki nem szereti?
    Ezért én nem sajnálnám magam.
    Szerelmi bánatom maximum akkor lenne, ha valami hülyeség miatt összevesztünk volna a barátommal és tudnám, hogy ő neki is éppen úgy hiányzom, mint nekem ő.
    Na de egy ilyenért?
    Nem kár érte! Vesszen a férgese!
  • salsoul
    Szerintem ő saját magát sajnálja és siratja...
  • Rita79
    A dolgok olyan világításba kerülnek, amilyenbe te rakod őket!
    Ha tovább sajnálkozol /a nem tudom min/, akkor sem lesz jobb. Sőt!
    Nem szeret téged!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ennyi!

Igyál 3 felest és már nem is emlékszel rá!
  • minigirl
    Igen, persze, igazad van, én is ezt szoktam mondogatni a barátaimnak, ha hasonló történik, csakhát, amikor benne vagyunk a szituban, akkor teljesen más világítasba kerülnek a dolgok... :)
  • Rita79
    Nagyon sajnálom, hogy ezt történt veled, de aki így ki tud dobni, azt nem kell sajnálni, sőt!
    Örülj neki, hogy nem vett el még több időt az életedből.

Pedig milyen rajongással beszéltél róla még pár nappal ezelőtt.
    Látod, mondtam neked, hogy nagyon fiatal vagy még. /bocsi/

A sztorijaidból én már leszűrtem eddig is egyfajta nemtörödömséget a volt barátod részéről irányodban, de gondoltam, hogy csak van szemed...
    Most akkor ő felnyitotta!
    Hidd el!
    Nem érdemes búslakodni. Egy ilyenért?????
    Ne röhögtess
  • Sir Quno Jedi
    Én sem játszom el, de mindig megtartom a két lépés távolságot.
  • minigirl
    Mint írtam az előbb: naiv vagyok. Búslakodom, mert nem értem a dolgokat. Asszem, leszokom az érzelmekről, talán jobb lesz. :)

Amúgy ezen hogy lehet segíteni? Ne higyjem el senkinek, ha azt állítja (nem konkrétan szóval, hanem tettekkel), hogy szeret? Mit a francot csináljak, ha egyszer ilyen idióta vagyok? :'(
  • minigirl
    Hja, csak az a baj, hogy én eszmáletlenül naiv vagyok, és ha külsőre vonzónak találok egy srácot, akkor pár kedves szóval úgy el tud varázsolni, hogy jön az a bizonyos lila köd. Ne kérdezd, mért hiszek abban, hogy az emberek őszinték, és nem csak eljátszák az érzelmeiket. Talán azért, mert mindenki magából indul ki, és én soha nem játszom azt, hogy szeretek valakit, vagy sem. :S
  • Dick Riddick
  • salsoul
    Akkor túl van tárgyalva
  • Dick Riddick
    Ó, nem írtam én hogy sületlenség! Még csak véletlenül sem.
  • salsoul
    Azt a kérdést is felteheted: vajon milyen szemszögből van igaza, mert csak nem ír magától csak úgy sületlenséget. Valami megfontolás biztosan van a háttérben... Ezt ki kell kutatnom mert érdekel.

Asszem' ismertekre kéne szert tennem mielőtt mindent megkérdőjelezek...
    Írány a könyvtár...
    Ó de az fárasztó, annyire nem érdekel, hogy utána is járjak és időt energiát szánjak rá...

Az asztrológia nagyon jó példa.
    Előszerettel kérdőjelezi meg mindenki nulla tanulmányok és nulla tudás birtokában.

• Dick Riddick
    Főleg az utolsó mondat az. Nem kell élvezni a bánatot vagy a dühöt, de attól még érezzük őket.
    De megint tippelgetsz. Miből gondolod, hogy nem tudok felülemelkedni magamon? Vagy hogy nem vagyok objektív? Érzelemből sem ítélkezem.
    De megkérdőjelezek mindent és mindenkit, amivel vagy akivel nem értek egyet.
  • salsoul
    A fickó aki azt írta nem nagy képű csak igaza van. Azért mert te nem tudsz magadon felülemelkedni, attól az még nem lehetetlen.
    És a magadon való felülemelkedés nem az érzelmek kikapcsolását jelenti.
    Hanem hogy objektíven szemléled a saját helyzeted.

Olvass, tanulj és gondolkodj mielőtt csak úgy érzelemből ítélsz.
  • Dick Riddick
    Talákoztam már ilyen helyzettel. És ha csak így kirak, hidd el, kár búslakodni rajta. De komolyan!
  • Dick Riddick
    Kevés nagyképűbb idézetet olvastam. Az érzelmek befolyásolásának több módja van, de attól még átérzed, megéled őket. Nem egy kapcsoló aminek ki-be állása van.
    És írja ezt az a fickó aki bibliát elemez.
  • salsoul
    A lényeg nem a bánat élvezésében van.
    Nem a legjobb formádra van szükség: önmagadra van szükség.
    Meg arra, hogy legalább te szeresd magad.

És, hogy szakíts időt (pár hónap vagy fél év vagy egy év) a másik ember megismerésére, pontosabban szakítsatok időt egymás megismerésére, egymás falás előtt. És - bár ez nehéz - probáld időnként objektíven szemlélni a helyzetet, próbáld meg kívülről szemlélni magad.

Én régebben voltam hasonló szituban.
    Akkor a kérdésemmel Ji King-hez fordultam és:
    Kínában közmondásos a jégen járó róka óvatossága.
    Minden reccsenésre odafigyel, minden helyet alaposan és körültekintően kitapogat, mielőtt odalépne. A fiatal róka azonban, akinek számára még ismeretlen ez a fajta óvatosság, vakmerően megy előre, s megtörténhet, hogy beleesik a vízbe, amikor pedig már csaknem átkelt azon, s nedves lesz a farka. Ebben az esetben természetesen hiábavaló volt az egész fáradozás.
    Ennek megfelelően a beteljesülés előtti időszakban az óvatosság és megfontoltság jelenti a siker előfeltételét.

A változó vonások pedig azt mondták, hogy:
    Farkával beleér a vízbe, megszégyenítő.

Bár nem tetszett a válasz, mégis be kellett látnom, hogy igaza volt...

A #6498 kapcsán a lényeg ez a mondat:
    nem él mindenttudásával, ennél fogva később meglepik őt az eredmények. Ez a jelenség ... megfigyelhető, mégpedig olyankor, amikor valaki nem akarja megtagadni magától saját érzelmei élvezetét.

Fel a fejjel!
  • Dick Riddick
    Én is valahogy így vagyok ezzel. Megvannak a hátulütői, de az előnyei is.
  • Sir Quno Jedi
    Nem kell túlságosan érzelmileg kötődni semmihez és senkihez sem. Csak lazán élni kell. Ha marad, az is jó, ha megy, az még jobb. Semmi kötöttség, semmi felelősség, semmi ragaszkodás, semmi lila köd. Reálisan és felülről kellnézni a dolgokat. Én elég hideg vagyok már ahhoz, hogy kívülállóként is tudjak viselkedni a legrohattabb helyzetben is.

Ez nem azt jelenti, hogy nem adom magam át a pillanatnak (sőt), de ha fél perc múlva kitör a háború, veszem a sisakom és megyek a frontra.
  • minigirl
    Ja, és ez történik velem, szinte mindig, aminek egy része idézet:
    "A szerelem vak: elbotorkál melletted, vagy felborít."
    Nos, velem mindig azt csinálja, hogy felrúg, az égbeemel, majd hagy lezuhanni, jó magasról, aztán összetör, apró darabokra. Majd amikor sikerül végre összekaparnom magam, kezdődik az egész elölről. Nahát, én ezt unom nagyon.
  • minigirl
    Én egyre jobban élvezem a bánatot, elvégre mást nem nagyon tudok tenni, mivel apró boldogságszeletek közt hatalmas szomorúság-űr tátong bennem. Gyanítom, nem a fiúk hibája, mindössze nem vagyok szerethető. Ami viszont az én hibám... Hiába hozom ki magamból a legjobbat, sosem jó. Ez van, asszem, inkább vállalom, hogy egyedül legyek, minthogy még egyszer pofáraessek. (Tudom, sablonszöveg, mindenki ezt mondja szakításkor, de az biztos, hogy ha egy srác újra kiszemel, nagyon nehéz dolga lesz.)
  • salsoul
    Ma este olvastam, jelen esetben a szöveg második fele-utolsó része a lényeg:

"A szülők osztozhatnak az öröklött terhelő tényezőkön: Ádámnak elég csak démonhercegnőjére emlékeznie, és Éva sem feldheti, hogy ő volt az első, aki engedett a kígyó csábításánajk. A bűnbeeséshez hasonlóan a Káin-Ábel-közjáték sem nagyon kerül fel jól sikerült teremtési aktusok listájára. Erre abból következtethetünk, hogy maga Isten látszólag nem látja előre az említett incidenseket. A későbbiekhez hasonlóan már itt is fenn áll a gyanú, hogy mindenttudásából nem vont le semmilyen következtetést, vagyis Isten nem él mindenttudásával, ennél fogva később meglepik őt az eredmények. Ez a jelenség az embereknél is megfigyelhető, mégpedig olyankor, amikor valaki nem akarja megtagadni magától saját érzelmei élvezetét. El kell ismernünk, hogy egy dürohamnak vagy egy bánatnak is megvan a maga rejtett varázsa. Ha nem így lenne, akkor a legtöbb ember már szert tett volna némi bölcsességre."

/Részlet ebből: C.G. Jung - Válasz Jób könyvére/
  • minigirl
    Már megint naiv voltam, és azt hittem, megtaláltam a "rendes srácot", erre tegnap hazajön családlátogatásból és kirak, mivel: "bocsi, nem vagyok beléd szerelmes, de legyünk barátok". Hát nekem elegem van!!! :(
  • NessieGraf
    Azért a majdnem ott volt!
  • Dick Riddick
    Az engedékenység a természtemből fakad, de megtanultam kompenzálni. Néha talán túl jól is.
    Bármire azért nem. De aki hisz benne biztosan tud belőle erőt meríteni.
  • NessieGraf
    Csak a lágyságra mondtam. A Chi meg azért, mert meggyőződésem, hogy bármelyikünk képes majndnem bármire. És nem foglalkozni kell velük, hanem elég ha tudod, hogy van. Amelyikre szükséged lesz úgyis ott lesz a maga idején. Ha meg nem, nem. (bár a chit nem úszod meg, mert élsz.)
  • Dick Riddick
    Ó, mióta élek vannak kutyáink és macskáink. Elég jól ismerem is őket.
  • Dick Riddick
    Ezek nem sablonok. A világunk nem egy mézesbödön, agresszió és önzőség formálta. És ezt sohasem szabad elfelejteni. Nem lehet naivan mindenkiben vakon megbízni.
    Chi energia, feng sui, nem mondom hogy baromság, viszont én nem foglalkozom vele. És ettől nem hinném hogy buta lennék, vagy kevesebb.
    De ha valaki veszi a fáradtságot, és időt szán ezek megismerésére, azt tiszteletben tartom. De engem hidegen hagy.
  • NessieGraf
    Vegyél kutyát. Az megtanít következetesnek lenni. Vagy macskát. Az következetességre és a női lélek rejtelmeire egyszerre. Ha nem telik rá, adok, szívesen van mindkettőből bőven.
  • Dick Riddick
    Én inkább a másik véglet vagyok. Túl elnéző szoktam lenni. Az sem jó.
  • NessieGraf
    Mert mennek a sablonok, meg a mások véleménye után. Pedig ott van az, mint nagyon sok csodának tartott tudás.

Amikor múltkorjában valaki legyintett arra: egyesek a chi energiákat igen jól tudják használni, megmutattam neki, hogy ő is. Azóta tudja, bármire képes, csak tanulás, gyakorlás kell hozzá.

Így van ez a kapcsolatokkal is. Mert végülis a rendes fiú és rendes lány nemcsak arról szól, hogy mindig, hanem arról is: kivel, mikor, miért.
  • salsoul
    És benned?
  • Dick Riddick
    Ami az emberek 85%-ában nincs meg.
  • NessieGraf
    Az idegességet nem mindenki tudja kezelni. A gyűlölködés, ami a legdurvább már más tészta. Azt kis józan ész elmulaszthatja.
  • Dick Riddick
    Aki folyton mérges vagy ideges, magára vessen.
    De azért mindenkit elkap néha a gépszíj.
  • NessieGraf
    Nem bizony. És rövidebb ideig tart.