8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#6643 Ez igaz. Mert a szerelem állapotában lévő hormonszint sokkal erősebb érzeteket vált ki. -
#6642 Fárasztasz. Igen, a szex is és a szerelem is hormonok következménye. Ugyanis utóbbit az előző váltja ki. TE vagy az aki nem olvasol, csak beleszólsz. Rendszeresen. És fogalmad nincs, miről volt szó. -
#6641 A hormonok az egész test működésére kihatnak, úgyhogy a szerelemre is. De azért ez nem ilyen egyszerű. Nemhiába nem lehet pontosan körülírni.
És a véleményem: A szexhez nem kell szerelem. Egyáltalán. Viszont ha van, a szex jobb is lehet tőle (meg rosszabb is). -
Nandusz #6640 Nem tudsz olvasni?...A SZEXRŐL állította, hogy hormonok következménye, nem a szerelemről. Sőt szöges ellentétbe helyezte a kettőt.
Egyébként meg ebben nekem is megegyezik az álláspontom dartonitáéval, hogy a szerelem több, mint pusztán a testre visszavezethető dolgok okozata.
Tehát nessigraf tök mindegy, hogy mióta szajkózod ezt, sajnos ettől függetlenül nem bizonyított és sok a kétely az állításodban. -
#6639 Lehet, hogy csodálkozni fogsz, de tökéletesen egyetértek veled. Mióta itt járok folyamatosan állítom, hogy amit általában szerelemnek hívnak az csak a hormonok következménye.
A piálás és megcsalás úgy jött a képbe: fiú elment hétvégére a családhoz, majd úgy ment vissza: már nem szeretlek. Ez marhaság. Szerintem összejött valakivel, ég a pofája miatta, kitalált magának egy büntit. Mert ha a barátnője megbocsátja, mégjobban ég majd a pofája. A lelkiismerettel szembenézni meg nehezebb. Röviden ennyi. -
#6638 Sziasztok.
Reg olvastam a topikot,es sajna nem all modomban visszalapozgatni tobbezer hszt.
Ehhez azonban hozzafuznek ezt-azt,mert vitatom.
Az ha megcsalnak egy not,az nem csak es kizarolag a srac hibaja,vagy a korulmenyeke,es a bulira/pialasra sem lehet fogni.Bizony a ti dolgotok az hogy hosszutavon fenntartsatok az erdeklodesunket.Ez az elso par honapban nem kunszt,leginkabb evek utan kihivas.Oszinten szolva en keves not ismertem aki kepes ra,de aki okos az meg tudja oldani.Egy uj no,egy uj illat,egy uj forma mindig is izgato lesz szamunkra de ha a partner olyan hogy folyamatosan kuzdeni kell erte,akkor ritkan csabulunk el masnak.
Az pedig hogy a sexhez szerelem elengedhetetlenul szukseges,oriasi marhasag.Ezek hormonok,pillanatnyi erzekiseg es orgazmus utani vagy,semmi koze az erzelmekhez.Az elso sex utani szerelmi vallomas pedig a vilag legkiabranditobb dolga :/
Az ilyen nok eloszor es utoljara jarnak altalaban a pasi lakasan...
Ja es vannak olyanok akik pialnak,buliznak,neha elfustolnek egy jointot is,megsem erzik magukat senkinel sem kevesebbnek.Nehogymar ez legyen az ertekmero.
Na hirtelen ennyi,szep hetveget 4all :) -
#6637 Egyébként se jól mondtad, mert: Óccóér. És nem made in China, hanem made in harmadik dzsunka balra. -
#6636 -
#6635 Brilliáns ötlet!, Dante Alighierihez kell fordulnom. -
#6634 Ugyan, azért mert nem a te ideálod, még nem a pokol kénköves bugyra. -
#6633 Hopsz, a 'made in china' rész lamaradt. Hopsz. -
#6632 Jól hangzik! Ezek az alapelveim. -
#6631 Új kategóriákat nyitok:
- kapitalista fogyasztói szerelem
- kapitalista fogyasztói szex
Szerelmet, szexet, minél olcsóbban, minél könnyebben, minél többet, minél kevesebb megeröltetéssel, minél kevesebb áldozattal, minél kevesebb komolyan vétellel, minél több szórakozással... -
#6630 Ebbe nem tudok belekötni. Nem is kell.
Remélem egyszer részem lesz benne. De ha nem, akkor sem omlik össze a világ. -
#6629 Tévedsz. A sorrend más. A szerelem lehet része a szeretetnek. A szeretet az, amiből a szalmaláng effektus kimarad.
A hagyományosan szerelemnek nevezett érzés (bocs, ha kicsit hűvösnek hat a fogalmazás): találkozunk - megtetszik - még találkozunk (itt szokott bukni az első látásra szerelem) - úgy érzem, összhangban vagyunk - megkívántam - ágyba bújunk - jó - minél több időt együtt lennénk - lehetőleg mindenki maradjon ki az életünkből - csak mi, csak mindig együtt. Ennek folytatása szokott lenni: házasság - gyerek - mit keresek én idegenek közt.
A szeretettel és szerelemmel épített kapcsolatok esetében nem probléma, ha a másiknak nélkülem van programja. Mert tudom, hogy szeret és hozzám jön haza. Akkor is, ha nem élünk együtt. Ahol ő is tudja, léteznek barátok, megnézhetek egy másik férfit ha tetszik. Mert tudja: egy tetszésnek semmi jelentősége. És azt is elmondja, ha tetszik neki egy másik nő. Mert nem vak. Ezek csak szösszenetek ugyan a dolog érzékeltetéséhez, de talán érted. Az ilyen kapcsolatnak tökmindegy, van róla papír vagy sincs. Ha ebből mégis házasság és gyerek lesz, azok sose lesznek idegenek. -
#6628 Egyáltalán nincs ingyen, sőt. DE az teljesen más. -
#6627 "...csak a pénzemre utazik, de ha egy lány bejön nekem és én is neki, az teljesen más, mivel kölcsönös."
És ingyen van! -
#6626 Én egy ritkán ritka rendes fiú vagyok. -
#6625 Szerintem viszont nagyon is léteznek egymás nélkül. A testi vágyat ne keverjük össze a szerelemmel. Én is találkoztam már olyan nővel akinek ellenszeves természete volt, ráadásul buta volt és arrogáns. Viszont jól nézett ki, és szexuálisan vonzó volt. Pedig szerelemről még csak nyomokban sem beszélhettünk. -
#6624 "hagyományosan szerelemnek nevezett érzés" Ezt fejtsd ki picit mert én csak egy fajta szerelmet ismerek:) Ami azzal ellentétes az nem szerelem. A szeretet természetesen a szerelem része. Mert szeretettel gondolsz arra akit szeretsz. Pl beszélgetsz vele és ezalatt tesz egy olyan kijelentést vagy gesztust amin te elmosolyodsz mert azt mondod magadban, hogy ez mennyire szeretetre méltó cselekedet volt. És igen valóban szeretet nélkül nincs hosszú távú kapcsolat de ez is a szerelem része mert nyilvánvalóan nem fogsz ugyanolyan szerelemmel viseltetni a másik iránt - bár ez alól is van kivétel lásd: Dajka Margit és férje - mint akkor amikor megismerted, viszont iszonyatosan ragaszokdsz hozzá mert tudod, hogy vele teljes az életed. És megint igazad van ebbe a tisztelet is bele tartozik.
Sir Quno: Szerintem amiről te beszélsz az sex és ahhoz még csak érzelem sem kell túlzottan. Ha csinos és jó fej és jól elbeszélgetsz vele akkor az már elég ahhoz, hogy lefeküdj vele. De nem feltétlenűl fogok bele szeretni sőt az is lehet, hogy többet nem is sexelek vele. -
#6623 Püntösen. Ha nem tudok vele egy jót beszélgetni és nem vonz mint ember, akkor hiába a hormonok. -
#6622 De az nem a hagyományosan szerelemnek nevezett érzés. Annál sokkal több. Abban benne van a másikkal törődés, a másik tisztelete, emberként kezelése is. Ha a szeretet és a szerelem egyszerre vannak egy kapcsolatban, abból lesz hosszú táv. Életre szólás akkor is, ha nincsenek együtt.
Mióta erre járok, azóta próbálom megértetni, hogy nem a szerelem az érzések csúcsa. És hogy a kapcsolatokat nem az ágyban, hanem az ismerkedésnél kell kezdeni. -
#6621 Érzelmi alap mióta izzó szerelem??!? Aki iránt nem érzek semmit és nem szeretem, azzal nyilván nem fexem le, de ez a szeretet még igen messze van önmagában a szerelemtől. Persze ki-mit tart annak. Aki minden héten másban "szerelmes" az egy hülye. Meg az is akinek sokszáz "barátja" van. :D
Ergó egy kurvával nem fexem le, mert az nem érez irántam semmit és én sem iránta, csak a pénzemre utazik, de ha egy lány bejön nekem és én is neki, az teljesen más, mivel kölcsönös. Az intimitás a legfontosabb, nem feltétlen a szex. -
#6620 Hááát ha a kedveseddel csinálod akkor akár tetszik akár nem az érzelmi alapon történik még ha te nem is úgy gondolod. -
#6619 Viszont a kiadós szeretkezéshez nem feltétlen kell izzó szerelem. -
#6618 Azért ez nem teljesen igaz. Szertni úgy is szerethetsz valakit, hogy ha meglátod, találkozol vele nem feltétlenűl akarod megdönteni, hanem esetleg csak jól esik vele lenni és nem feltétlenűl sexelni fogsz vele. A sex viszont sex és arról szól, hogy egy jót dugj. Ez történhet akár egyetlen egyszer egy illetővel és aztán soha többet. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ég és föld valakivel szeretkezni vagy sexelni. Összehasonlíthatatlan a 2 érzés. -
#6617 Vitatom az állítás egy részét. A szex és a szerelem ugyanarról a hormonális tőről fakadnak. Egymás nélkül nem léteznek, csak az érzés erőssége és tartóssága az, ami miatt megkülönböztetett néven illetjük őket. Hiszen egy alkalmi szex esetén korlátozódhat az érzés az aktus végéig.
Az előbb szerelem, később szex: a nők többsége szereti a vágyfokozást és az előjátékot. Sokan erős vágy esetén be is beszélik maguknak a szerelem létét.
#6610 Ismerek egy embert, aki energiamasszázst használ, elsősorban gyógyító célból. Nekem egyszer beindított egy energiakeringést, amikor meg akartam tanulni a spontán energia kiáramlást. Abban volt hideg is, meleg is, szexuális jellegű érzetek is, anélkül, hogy ezeknek bármilyen fizikai tárgya lett volna. Három hét volt, mire rájöttem, hogyan lehet megállítani.
Ezt azért mondtam el, mert azóta tudom: nagyon nagy feladat esetenként egy érzést figyelmen kívül hagyni. Ha koncentrálsz az önmegtartóztatásra csak sokkal rosszabb. Ha megtanulod, hogyan kezeld az energiáidat, abszolút nem kunszt és rossz "szájíz" se marad utána. -
#6616 Az aztán biztos. Majd szólok ha látok egyet. -
#6615 Tudom, hogy nem mind. Ezért írtam azt, hogy "sok". :) Tudom ám, hogy vannak rendes pasik, de azt is, hogy nagyon el vannak rejtve. :D -
#6614 Nohát, a szexhez sokminden szükségeltetik kötelezően, a szerelem nincs ezek között. Ugyanakkor fordítva igaz, a szex erősítheti/kiválthatja a szerelmet (is). :D
Nyilván akit az ember nem tudna szeretni, azzal intim viszonyba sem fog kerülni (már ha normális), szóval ez csak értelmezésbéli különbség. -
#6613 Mindegyik. -
#6612 Ó, lelkeknek kettős szegénysége!
Ó, lelkekenek e kettős mocska!
Ó, a megelégedés e kettős nyomorultsága!
/Mondja Zarathustra/ -
#6611 Nem mindegyik férfi ilyen. De óvatosabbnak kell lenned legközelebb, az biztos. Ne higgy mindig a fiúk szavának. -
#6610 Győzedelmes, önmegtartóztató, érzékeid ura, erényeid parancsolója vagy-e? Ezt kérdem tőled.
Vagy talán az állat és a szükséglet beszél vágyakozásodból? Avagy a magány? Netán a békétlenség magaddal? -
#6609 Pont arról van szó hogy nem szerelem. -
#6608 Én csak a saját nevemben beszélhetek. És nálam a szex van előbb. -
#6607 Ez a helyes hozzáállás! -
#6606 Nem, nem csak a tiéd. A nők "hülye" elképzelése. Sok pasinak mindegy, csak lyuk legyen rajta. :S -
#6605 Nem tudom... Lehet, hogy én vagyok a hülye (sőt, biztos!), de ezt valahogy nem tudom elképzelni. De azért majd letesztelem a dolgot, csak legyen hozzá idegzetem. :) -
#6604 Igazad van! :) Csütörtökön utazom el, és egy hétig élvezni fogom az életet. :)
Salsoul: neked is igazad van. :)