8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Rita79
    Azért kellene indulnia az esélytelenek nyugalmával!
  • salsoul
    Ugyan már!, mindketten tudjuk hogy senkinek sincs esélye ellened
    Upsz
  • Nandusz
  • Rita79
    Nessi még nem láttam a nevezésedet a miss Sg-n?!
    Ott lehetsz királynő, akár már egy hét múlva is.
  • Rita79
    Te adtad fel?
  • Nandusz
    Egy hirdetés a mai expresszből:
    "Egy fiatal agilis, céltudatos, rendíthetetlen férfi felvenne ipari tanulónak 25-35 éves korig értelmes, kreatív, önálló gondolkodással rendelkező 'lányokat' megtérülő alkalmazásba."

Hááát nessi te rendesen kiestél ebből a kosárból
  • salsoul
    De vajon kiknek is a királya? Dilettánsoké?
    Hopsz
  • Rita79
    Csak "véletlenül" olvastam egy másik topikban, hogy irigykedsz a "koronára".
    Mondjuk én is, mert jól mutat, de hát 5 évvel ezelőtt kellett volna regisztrálni.
  • NessieGraf
    Nem hiszem. Sose vágytam királyra. Királynő se akartam lenni. Én a háttérteremtéshez értek. A többi más dolga.
  • Rita79
    Még vársz 4 évet és neked is lesz "koronás főd"!
  • Nandusz
    Te kis sete-suta
  • salsoul
    Amikor nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb kéz és fordítva? Muhaha...
  • NessieGraf
    Igazán örülök, hogy ilyen ügyes vagy. Majd ha visszaérsz a földre találkozhatsz olyan feladatokkal, amihez macisajtban brummogás vagy.

Egy apróság: szerinted pl. a Yahoo rendszerét egyetlen ember szervezte, építette, alakította ki?

Szóval megint ott tartunk: a méret kevés a mindenttudáshoz.
  • Nandusz
    Hmmm....na látod..én ezért is vagyok valahol 'über', mert én a csapatmunkákat is egyedül vagyok képes átlátni/ellátni, megszervezni, jobbá tenni, megoldani. Ez a verzió azért is jobb(bár ehhez a recepthez kell venni egy magamfajta manust :D) az általad felvázolt idézőjeles csapatmunkától, mert így legalább az információnak nem kell eljutna A-ból B-be, C-be, D-be....stb, hanem megmarad a villámgyors és roppant hatékony A-ból A-ba verzsön.
  • salsoul
    Köszönjük Nandusz.
    Csak nehogy aztán a tökeidet taposgassa.
  • NessieGraf
    Neked lehet, hogy nincs. De ez csak rajtad múlik. Én nagyon jól érzem magam, ha kiegyensúlyozott vagyok és nem kell piszlicsáré vitatkozásokkal foglalkozni.

Viszont igen, kell a kihívás. Van is, nem kevés. De alkotni és varázsolni nem lehet úgy, ha apróságok viszik az energiát.

Most a párommal közösen részt veszünk egy nagyobb csapatmunkában. Egy nagyon nem hétköznapi dolog kiépítésében. Ott minden részfeladat megoldásakor nemcsak az aktuális megoldandót, hanem annak az egészre hatását is figyelembe kell venni. Tervezni, szervezi, építeni, gazdálkodni és elemezni - minden lépését.

Más feladatokon dolgozunk, nem töltjük együtt a napokat. Azt azért ne hallgasd végig, milyen viták vannak időnként. Én inkább az álmodás - szervezés - kivitelezés területen vagyok otthon, ő a bulldogmód utánajárásnak. Jön egy külső üzletfél, képes még hongkongi oldalakon is kutatkodni utána információért. Addig hiába álmodok bármit (igaz a cégtulajdonos is), míg ő rá nem bólint, hogy rendben.
  • Nandusz
    Az jó, csak egy lényeg benne...hogy az én hátam legyen a zongora pedálja, amit a nőm taposgat KÉJESEN :
  • salsoul
    párkapcsolat: egy nyílt négykezes zongoradarab
  • salsoul
    Hogy világosabbá tegyük a dolgot nézzünk egy analógiát.

Szakma választás.
    Van valami ami érdekel.
    Ez érdekelhet komolyan, elhivatottan, és érdekelhet hobbi, szórakozás szinten. Az utóbbi esetben felületesen, félvállal törődsz a dologgal mikor épp kedved van hozzá. Eredményeid nem igazán lesznek benne.
    Az előbbi esetben viszont, időt, fáradtságot, energiát nem kímélve rajta leszel a dolgon: áldozatot hozol. Önmagadatat, saját lelkedet, lényegdetet is hozzáteszed. Értéket teremtesz. És kizárt, hogy megund valaha is. Mert ha valamivel így foglakozol, akkor az mindig fog újat mutatni neked. És mindig fogsz tudni ugyan abban újat alkotni.
    Csak rengeteg áldozatot és elhivatottságot kíván az ügy.
    A nagy dolgok mind így születtek.

A zongorán is van x billenytű, a billenytűzeten x gomb, és csak a te fantáziádon és képességeiden és elszántságodon múlik, hogy mit hozol ki belőle. Mit írsz, milyen zenét komponálsz, ugyan azt a pár alkotóelemet felhasználva.
    Van aki a boci boci-ig jut, mert neki annyi elég szórakozás szinten...
    Van akinek nem...
    És a zongora, és a dó, ré, mi, fá, szó, lá, ti, dó' erről semmit sem tehet tehet...
  • Dick Riddick
    Vitatkozni nem mindig rossz. Tudni kell mikor nem szabad. Ennyi.
  • Dick Riddick
    Van egy rokon házaspár (a szüleimmel egyidősek), már voltak válásközelben, átéltek jópár hullámvölgyet. És most vettek motort, quad-ot, eljárnak túrázni, bárokba, szerepjátékoznak, lazább életet élnek mint én. És működik. Tényleg boldogok. A gyerekek felnőttek már, van elég szabadidejük.
    Egy másik házaspár pedig már túlvan egy férjen/feleségen, a férfi több mint tíz évvel idősebb a nőnél. Körülblül tizenöt éve vannak együtt. És olyan szerelem/szeretet van köztük, hogy szinte érezni lehet. Olyan kapcsolat mint amit Salsoul és Nessie emleget sokszor. Jó érzés elmenni hozzájuk, valahogy árad belőlük a pozitív kisugárzás.
    Szóval nincs recept arra hogy mi működik és mi nem, ez mindenkinél máshogy megy.
  • Rita79
  • Rita79
    Nem én írtam azt, hogy provokálni kell a veszekedést.
    Aki veszekedést provokál, az idióta!
    A vita jöhet bármilyen szituációban, akár még valami apróság miatt is.
    Aki azt mondja, hogy ő soha egyetlen kapcsolatában nem vitázott, az hazudik.
  • salsoul
    rossz hír: az unalmatlanságot is meg fogod unni
  • Dick Riddick
    Dehogy menekülnék világgá. De nem is keresem görcsösen. És nem is bonyolítom túl ha nem muszáj. Amikre hivatkozol ugyanúgy lehetnek egy kapcsolat gyilkosai, mint az építőkövei.
    "Gátlástalan, önző vágyakat kiélni". Megint elferdíted amit írok. Nem használom ki a nőket, de nem is hazudok nekik.
  • chhaya #6818
    ez így igaz. de 1000 más dologgal lehet színt vinni egy kapcsolatba, nem feltétlen kell hozzá veszekedést provokálni. bármilyen jó lehet is békülni.
  • Rita79
    Szerintem is 2 teljesen egyforma gondolkodású embernek az élete nagyon unalmas lehet.......
    Kellenek az egyezőségek, de azért nem kellene páromnak egy Rita fiúban.
    Én szeretem, ha a párom mindig tud mutatni valami újat, ez visz színt a kapcsolatba.
    És én is erre törekszem, mert a megszokott dolgok egy idő múlva nagyon unalmassá tudnak válni....
  • salsoul
    Az uccsó' mondatod bőven elég lett volna.
  • dartonita
    Nincs lelki beke.Boldogsag sincs.Pozitiv pillanatok vannak,es negativ pillanatok vannak.Arra torekszunk hogy az elobbibol legyen tobb.Kell a szellemi kihivas,kell a harc.Igen ebben elkepzelheto hogy ami szamomra pozitiv,az a masiknak negativ.Talan epp az ellentet ami vonzo egy noben.Talan a kuzdelem a (latszolagos)dominanciaert.
    Sokan mondtak hogy szamukra akkor kezdodik egy kapcsolat csodalatos resze amikor mar ismerik a masik minden szokasat,gondolatat,elkepzeleset.Hogy hova pakolja a zoknit,hogyan nyujtozkodik,melyik arcomra ad puszit.
    Nos nekem ott vegzodik altalaban.Es igen,egoista vagyok.
  • chhaya #6814
    mi az isten jó van abban, hogy épp mire beáll a lelki békén, valaki unalmában elkezd buzerálni?!
  • salsoul
    Ja és nem csak te, hanem még sokan-sokan mások is itt a topikban.
    Köztük Rita is...
  • salsoul
    Az elsők között menekülnél világgá egy komoly értékes kapcsolat elől, amely túlmutatna a szórakozáson és a kéjelgésen, és ahol felelősséget kellen vállanod, és neked is le kéne tenned valami komoly nagy dolgot a valódi kapcsolat asztalára.

Talán a kérdés sem az, hogy ritka a rendes fiú/lány, hanem ritka az az ellenkező nemű egyed akin tetszőlegesen (gátlástalanul?) (önző mód) kiélhetjük tetszőleges (gátlástalan?) (önző) vágyainkat.
  • Dick Riddick
    Ezt fejtsd ki nekem.
  • Dick Riddick
    Az a helyzet, hogy vitázni tényleg nem mindig rossz. Az adrenalin elkezd áramlani, és nem utolsó sorban egy igazán jót lehet békülni.
    Teljesen rendben van.
    Nálam a baj ott kezdődik, amikor az egyik félnek nagyon nincs kedve belemenni a vitába, látszik is rajta, mondja is, a másik viszont akkor is elkezdi. És nem csak egyszer.
  • salsoul
    Az már az.
    De ha neked az kell...
  • Rita79
    Mit nevezünk balhénak?
    Én nem tányértörésre, meg verekedésre gondoltam, hanem hangos szóváltásra.
  • salsoul
    És ha nem balhésak, hanem csak emberi módon emberi hangnemben tudnak tárgyalni?
  • salsoul
    Hát ha te probléma- és konfliktuskreálással gazdagítasz egy kapcsolatot... végülis a sekélyes típust...

Az unalom egyébként egoizmusból születik.
  • Rita79
    Ebben egyetértek.
    Sokan azt hiszik, hogy az volt, van az etalon kapcsolatuk, ahol egy hangos szó nem esett, esik pedig ez annak a jele, hogy egyik vagy másik fél teljesen közömbös a partnere irányában.
    Tehát minden úgy jó, ahogy van, semmiért nem szól a másiknak, stb....
    Aztán lelép egy harmadikkal, aki kivált belőle érzelmeket.

Aki meg eddig biztonságban érezte magát, mert hogy mekkora a "béke", nagyot koppan.
  • dartonita
    Hali.
    Megint beledumalnek ha mar beneztem.
    Ez ram is jellemzo.Marmint hogy vitatkozom azzal akivel egyutt vagyok.Azzal aki tenyleg fontos szamomra.Egesz egyszeruen vannak olyan tipusu emberek akik egy ido utan elunjak magukat a fene nagy kenyelemben es megszokasban.Ilyenkor vagy keresunk problemat,vagy krealunk.Szamomra a kapcsolatok halala ott kezdodik amikor beall egy unalmas,minden nap periodikusan ismetlodo cselekmenysorozatra.Engem nem nyugoz le ha biztonsagban es kiszamithatosagban telnek a napjaim,fel kell dobni.Igen,akar vita es veszekedes aran is.Azt szoktak mondani az ilyenre hogy konfliktusfuggo.Lehet.A lenyeg hogy a dolog kimozduljon a holtpontrol.Es bekulni pedig nagyszeru erzes :)
    Szoval akiket vitazni latsz neha,azokrol nem kell feltetlenul messzemeno kovetkezteteseket levonni,es lehet h egyebkent imadjak egymast.