8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#6923 Nem hangzik rosszul. -
#6922 Most a pudingról beszélünk? -
#6921 Ha engem kérdezel pudingból a következő változat jön be: tönkölydara, tej tehénből, méz, vagy nádcukor. Ízesítés lehet: vanília, csokoládé, gyümölcs. Mind valódi, úgyhogy bármelyik jöhet. Más területen sem vagyok igényesebb. -
#6920 Ezért járok cukrászdába igazi, minden tekintetben helyben, frissen készített pudingot enni.
Nem szeretem a szintetikus, gazdaságos örömöket. -
#6919 Ha jól megnézed az összetevőket (nem mindig, de) nagyon sok esetben teljesen ugyanazok. A csomagolás meg a márkanév nem mindig jelent minőséget. Ugyi. -
#6918 Viszont ha keverednek az ízek, akkor már a kóstolás sem megy könnyen. -
#6917 Hát igen... -
#6916 -
#6915 Mindenek előtt meg kell határozni, hogy miféle pudingot próbálsz.
Puncs, vanilia, pisztácia, csokoládé, citrom, karamella...
És ugye nyilván nem várhatom a puncs pudingtól, hogy vaníliás legyen... ergó, nem lepődök meg ha a puncs puding minden hiú várakozás ellenére is puncs ízű lesz és nem vaníliás - akár mennyire is vaníliásnak szerettem volna. -
#6914 Én már régóta figyelem a hozzászólásokat. Szerintem a legjobb indulattal piszkálódsz sokszor. A legtöbb ember tényleg Tesco kapcsolatban él.
Viszont véleményem szerint vannak itt néhányan, akik másképp gondolkodnak, élnek, viselkednek, mint az átlag. Meglepő módon a többség. Akiknek itt meg kéne fogadni amit írsz, azok meg soha nem fogják felfogni egyetlen szavadat se. Akár idézted, akár magad mondtad. -
#6913 Hát hogy mennyire találó, azon vitatkozhatnánk. Nem vagyunk ugyanolyanok, a tökéletes kapcsolat is mást és mást jelent mindannyiunknak. Erre nincs recept, maximum mások példájából, hibáiból lehet tanulni. Fel lehet készülni a kapcsolatok filozófiájából, de a puding próbája... -
#6912 Ugyan már, komolyan ne vedd, csak ugrattalak. Amúgy sem volt egy komoly "verseny", inkább csak viccelődés. Én jól szórakoztam, és szerintem mások is.
Van képed a galériádban, úgyhogy nem érheti szó a ház elejét. -
#6911 Ritka manapság rendes lányt találni. -
Nandusz #6910 Jahh értelek...számodra ez a két ok létezhet (bátortalanság, meg lekésés)..Tehát az apátiát ezen téma iránt már számításba se veszed:)
De egyébként sosem voltam bátortalan, mindig felvállalom magam. -
#6909 "Tesco-s kapcsolatok, gátlástalanság, butaság, ostobaság, átlagcsicsergés, sekélyesség. Dobálózol ezekkel a kifejezésekkel."
lehet hogy lenéző, de attól még a dolgot nevén nevező, azt pontosan leíró, nagyon is találó
és mielőtt valamivel foglalkozni szándékozunk, azt előbb a lehető legpontosabban le kell írni, mert úgy járunk mint az a tudatlan és felületes és dilettáns orvos aki vírusos megbetegedést antibiotikumokkal akar kezelni...
Tehát itt is tisztázni kell, h. mihez kell rendes lány/fiú:
- szexhez
- hosszútávú szexpartnernek
- szórakoztató ipari szolgáltatásnak
- magányűzőnek
- hosszútávú elkötelezett komoly párkapcsolathoz
Ugye nem sok jó fog kisülni abból, hogy nyíltan ki nem mondva a komoly párkapcsolat mögött valójában csak szórakoztatóipari szolgáltatás áll, és csodálkozunk ha a másik azért hagy ott minket mert máshol több szenzációt, izgalmat, szórakozást remél/talál(t)...
"Dehát szerettük egymást..." presze persze, ezt a kört most te szívtad meg mert te merültél ki előbb mint szórakoztatóipar a másik számára, és nem a másik a te számodra.
És a helyzet az, hogy az ilyen dolgok nagyon-nagyon sokszor nincsenek kimondva, és megvilágítva, tisztázva. Ott kísértenek sunyi mód a sötétben észrevétlenül. -
#6908 Úgy látom keményen támadásnak vetted azt amit írtam. Nem ez volt a szándékom.
Nekem egyedül az nem tetszik, mikor lenézően beszélsz mások világképéről, érzéseiről, cselekedeteiről. Tesco-s kapcsolatok, gátlástalanság, butaság, ostobaság, átlagcsicsergés, sekélyesség. Dobálózol ezekkel a kifejezésekkel.
Az első kérdésedre a válasz: Mindig ezt teszem. Nem vagyok beszűkült. Sőt nagyon is nyitott.
A másodikra: Megtettem, most is teszem. Rohadt egy dolog, de nekem is túl kellett/kell esnem rajta. -
#6907 Úgy is mondják: kell ez, kell az, ezt akarom, azt akarom... de a munka büdös... -
#6906 Mert lusta vagy olvasni, gondolkodni, és ismereteidet más irányokban tágítani?
Vagy mert esetleg alapjaiban kéne életedet flülvizsgálnod és átrendezned?
Köztünk a különbség annyi, hogy míg te a konvencionális átlagcsicsergésből táplákozol, és abban is gondolkozol, addig én a mélybe vetem magam.
És vannak kérdések/problémák, amikre kimondatlanul tudod, hogy mik azok a válaszok/megoldások amiket soha sem fogsz elfogadni.
Mert úgy keresed a kérdésre/problémára, a választ/megoldást, hogy közben a saját házad táján semmit sem vagy hajlandó átrendezni (megkérdőjelezni) akár gyökeresen kényelmedben (kényelemből). -
#6905 Én is reméltem hogy ez az oka, nem pedig a bátortalanságod.
A kis szende. -
#6904 Azt viszont nem értem Nessie-vel most mi volt a baj. Az egy dolog hogy vannak ellentétek, de ha valaki nyugiban van, miért kell neki beszólni? Ezt magyarázza meg nekem valaki. -
#6903 Tény hogy Salsoul sokat idézget. Talán túl sokat is. Sokszor éjszaka már elolvasni is fáradt vagyok, nemhogy értelmezni. Már középsuliban tele volt a t@köm a verselemzésekkel (pedig jó voltam belőle).
Viszont sokszor ír értelmeset, egész jókat el lehet bele beszélgetni, vitatkozni. Néha még az is tetszik amit idéz.
De tény hogy nem ír magáról szinte semmit, azt is ködösen. A többieket is az érdekli hogy valaki hogyan éli meg a kapcsolatokat, milyen ember, miket hibázott, mik voltak a jó döntései az életben. Engem is jobban érdekelnek a valódi döntések, mint a filozófiai háttér. Ezt kellene inkább a középpontba helyezni. Szerintem... -
Nandusz #6902 Miért miért....mert lekéstem róla. -
#6901 Ilyen kosárba nem vágytam húsz évesen se. De téged miért is nem láttalak a ki a legjobb pasi szavazáson? -
#6900 Csatlakozom, mert Salsoul művelt, értelmes dolgokat ír, még akkor is, ha nem mindig kényelmes a tükör. -
#6899 Nem irigykedek. Csak egy emberen egy korona akkor mutat jól, ha fej is van alatta. Nem véletlenül. -
#6898 Kedves Konzílium!,
Salsoul szóla:
Soraim egyik ember számára világosnak látszanak, másoknak homályosnak, megint másoknak sötétnek mint az éjj.
Nembajez: így van rendjén.
Akinek nem tetszik az ugorja, aki hazugnak tarja annak nem kell igaznak tartania.
Soraim azokhoz szólnak, akik tudnak vele mit kezdeni.
Aki vakon engem követ: megjárja.
Mindenkinek saját magának kell lepárolnia saját maga számára az esszenciát. -
#6897 egy alapvető életszemlélet és értékítélet megvan. a formálhatóság tényleg jó, ha pozitív irányban fejleszti az embert. :) kiszűröm a használható dolgokat, nekem mindegy honnan jön. -
Rundstedt17 #6896 Tehát eddig:
-akiket nem érdekel salsoul bölcsessége:Rita79,Nandusz,Rundstedt17
-akiket érdekel:chhaya,Hts s3rg1nh00,salsoul -
#6895 /me csatlakozik -
Rundstedt17 #6894 magad nem is tudsz reagálni csak mások szavaival élve? -
Nandusz #6893 Engem meg nem, mivel rendelkezem egy stabil életszemlélettel, melyet nem épp az sg.hu-n elhangzottak fognak megrendíteni bennem. Lehet te még formálható vagy, mely tulajdonságod nagyon is tiszteletre méltó. -
#6892 "Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?
Ki tudj, a hol áll meg s kit hogyan talál meg?"
/Rundstedt17 kevéért: Arany János: Toldi (Részlet)/
-
Rundstedt17 #6891 nem is lesz -
Rundstedt17 #6890 mindenesetre a kulcskérdés nem az hanem az hogy elég ebből a sok értelmetlen bölcseletekből...akár tőled,akár gondolkodóktól származik -
#6889 engem. -
#6888 Ne is legyen. -
#6887 Nem is szólnék semmit ha nem ment volna le vagy négyszer már ez a forgatókönyv. Legyetek már kicsit nyugodtabbak most az egyszer. -
#6886 levegőbe beszélsz, alap nélkül
álláspontodat bizonyítani nem tudod -
Rundstedt17 #6885 szerintem pedig nem lesz durvulás -
Rundstedt17 #6884 nem mondok.de ha már követeled egyértelmű hogy igen mások elvont gondolatait írod aminek abszolút semmi értelme.