8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Dick Riddick
    Ó, elindultam én már rajta, legalábbis az egyiken. :)
  • salsoul
    Az utadhoz senki sem fog végigjátszással szolgálni.
    El kell indulni. Lesz ami lesz.
    Aztán korrigálhatsz ha gond van - ha nem vagy túl makacs.
  • salsoul
    Én semmiképp sem tudom azokkal az ezotérikusokkal egy lapon említeni.
    Vagy azokkal összehasonlítani.
    Teljesen más kategória.

Hamvas nem szórakoztató irodalom.

Átlag ember előbb gyújt be vele minthogy nekiálljon elolvasni és megérteni. S aztán gyakorolni a tanultakat.
  • NessieGraf
    Felbecsülhetetlen, egyszeri és megismételhetetlen. - Elfelejtetted szerintem, hogy minden tudása mellett (vagy talán pont azért) megmaradt embernek. Sokkal kisebb tudású ezoterikusokat látok madzaggal a bokájukon (el ne szálljanak, mint a lufi).
  • salsoul
    Már egy órája gondolkodok azon, hogy mi a véleményem Hamvasról, de annak ellenére hogy rengeteg művét olvastam és olvasom is, nem tudok véleményt alkotni.

Ő Hamvas Béla.
    Felbecsülhetetlen, egyszeri és megismételhetetlen.

Rajta keresztül értettem meg egy csomó mindent.
    Az alapot adja az élethez.

De oda kell figyelni a mértékre.
    "Minden méreg és semmi nincs méreg nélkül, csupán a mennyiségtől függ, hogy valami méreg-e, vagy sem." /Paracelsus/
  • Dick Riddick
    Igen. Kell is hogy bízzak, másképp nem megy.
  • salsoul
    Bízol magadban?
  • Dick Riddick
    A cél kristálytiszta, az arrafelé vezető út már kevésbé.
  • Dick Riddick
    Ebbe azért beleolvasok.
  • chhaya #6994
    salsoul, Hamvasról mi a véleményed?
  • salsoul
    nagyszerű meditációs objektumok

• salsoul
    Meg kell vizsgálnod, hogy pontosan mit is szeretnél, s aztán azt, hogy készen állsz-e rá valójában.

"A tűzből nézve nem láthatsz semmi mást, csak forró lángtengert."
    "Te azt mondod, a makacs tények. Szerintem makacs a lényed."
  • minigirl
    Pffff... xD
  • Dick Riddick
    Ez így már inkább találó. :))
  • Dick Riddick
    Hát kérlek, ebbe a két hozzászólásba nem tudok belekötni. De szerintem nem is kell.
    Annyit fűznék még hozzá, hogy az a fajta bizalom, ami egy ilyen kapcsolathoz kell, nincs meg bennem. Talán majd egyszer. Talán...
    Most a legjobb döntésnek az látszik ha mindent és mindenkit fenntartással fogadok.
  • NessieGraf
    Nyíltan mondom: te vagy az, aki rendszeresen beszólsz és kelted a flémet. És Jack barátod jár erre több néven.
  • salsoul
    Nandusz: #6976 - #6979 plíz...
  • Sanyix
    mérne sztem az tökjó :D a pasiknak
  • Nandusz
    Fú és ki lenne az? Te figyu téged nem Irénnek hívnak? Csak mert akkor tudom már ki kontráz több néven itt: Én és Én, meg az Irén.
    (Nem kén flémet keltened itt nessi, meg burkoltan minősítgetni másokat, ha egy mód van rá)
  • Nandusz
    Nem..persze ha rajtam múlik. Miattam még egyszer sem volt topik pihi, ellenben van itt olyan, aki miatt már többször is!
  • NessieGraf
    Ahogy elnézem, itt egyvalaki szól úgy, hogy nem az aktuális témához, hanem be. És van mégegy, aki különböző neveken kontráz neki időnként.

#6975 A kapcsolatok lényegének egyik legjobb megfogalmazása, nagyon tetszik.
  • NessieGraf
    Bocs, de én a rendeset csak a magam fejével tudom megítélni. Tökéletesre hiába gondolnék, hiszen meg se tudom fogalmazni, milyen is lenne az.

Gondolom, te is úgy vagy vele: vagy nem tudod leírni, milyen a tökéletes, vagy igen, aztán ha véletlenül találnál egy olyat, tuti nem tetszene.

Úgy igazából azt precízen tudom, milyen ne legyen. De a tulajdonságok maradéka még mindig nagyon változatos. És még mind a két elképzeléshez bőven jöhetnek tulajdonságok.
  • Rita79
    Nem tudom mi folyik itt, de fejezzétek be, mert nem tudok törölni!
  • Sir Quno Jedi
    Ebből most megint topicpihenő lesz?!?!?
  • salsoul
    Az élet definiálását se hagyd ki.
  • salsoul
    De előbb az életellenesség fogalmát fejtsd ki, hogy tisztán lássak.
  • salsoul
    Tedd azt kérlek! Kiváncsi vagyok miben életellenes.
  • Nandusz
    Tudod...én is örömmel olvasnám a gondolataidat, ha azok nem lennének maximálisan ÉLET ellenesek. ÉS tudod ezt ki is tudom fejteni számodra, hogy miért is azok.
  • HTS s3rg1nh00
    ennek az egésznek az a lényege,hogy nincs egy "osztó",aki leosztja a lapjaidat,hanem NEKED kell azokat nyerő kártyákra váltani
    a sors fintora,hogy meg kell hozzá találnod azt az embert,aki pontosan ugyanezt akarja,és ráadásul ami a legfontosabb:veled.
  • salsoul
    Kicsit olyan ez mint a gyerek foganás, nevelés.
    Ki az Isten tudja végül mi lesz abból a két sejtből...
    Ráadásul a 2-3 száz milla spermiumból melyik jut célba...

És mégis a lehető legnyagyobb bizalommal és melegséggel kell felnevelned.

Genetikailag lassan már bele lehet buzerálni a dologba, de soha semmmilyen genetikai buzerrráció nem fogja helyettesíteni a szülők áldozatkész szeretetét..
  • salsoul
    Tiszta sor, hogy nem ítélhetek el másokat, és nem is ítélek el senkit semmiért.

Ám a gyereket azért nevezzük a nevén.

A Royal Flöss lehet lejön, lehet nem. Nem rajtad áll.

Viszont a jó párkapcsolat olyan, mint a megváltás:
    Vagy nekiállsz és megváltod magad, vagy megszívtad.

De hoppá!
    Nem is a Royal Flöss a nagy cucc, hanem a nyeremény megtartása.
    És ez már szintén rajtad áll.

Az Ő-t illetően: #6928-ban írtam róla.
    Ha ezt keresed soha az életben nem fogod megtalálni.
    Akár hogy mustrálsz, végül mindig zsákbamacskát veszel.
    Sőt, életed végéig mustrálhatsz, és kételkedhetsz, hogy vajh ő az Ő-é...
    Kinézel az ablakon, aztán meglátod a nagy Ő-t, utánarohansz, s nagy rohanás közben megpillantasz egy másik nőt és, "hoppá, nemis az az Ő akit az előbb láttam hanem akit most", nyomába eredsz aztán az utcasarkon megint meglátsz egy újabb nőt, és "hoppá, nemis az az Ő akit az előbb láttam hanem akit most", aztán az után is utána szaladsz... sosem lesz vége. Mind a nagy Ő volt.
    Egy mag. Egy lehetőség. Amibe nem láthatsz bele, hogy mi lesz belőle.
    El kell ültetni, és gondosan gondozni kell. És akkor gazdag termést hoz. És a mi esetünkben nem is inkább magán a magon múlik a gyümölcs, hanem a táptalajon és az önzetlen szeretetteljes gondozáson.
    (A mag a kapcsolat, a szerelem, a szeretet - felek pedig a gondozók és fenntartók)

Mondom: nincs itt lenézés, ítélkezés.
    Csak a dolgot nevén nevezés.
  • Dick Riddick
    Kedves tőled, csak éppen nem hiszem hogy igaz. Ha valaki távol áll a rendes pasitól, az én vagyok. Ezért is néztem be ebbe a topikba.
  • Dick Riddick
    Sok mindenben igazat adok neked, de nem mindenben. Csak elméletekből nem lehet megélni. Jó ha van, de a való életben több kell mint puszta elmélet.
    Ez az "A" osztályú kapcsolat is olyan elvarázsolt kifejezés. Elhiszem hogy van aki megtalálta már az igazit, és teljes harmóniában élik az életüket. Ehhez egy olyan tökéletes partner kell aki mindenben segíti ezt, egy Ő. De szerintem ez olyan mint a Royal Flöss. Lehet hogy lejön neked egy hónapon belül, de lehet hogy egy életet is várhatsz rá. Nem ítélhetsz el másokat azért mert nem a te szabályaid szerint játszanak.
    Az hogy én mire vagyok képes, már más tészta, nem képezi vita tárgyát. Keresem a válaszokat, ez minden.

• salsoul
    Ha az alapos vizsgálat szörőzésnek minősül akkor valóban.

Én beszélek A osztályú kapcsolatról Dick pedig az ABC összes többi betüje osztályú kapcsolatról. A szörözés abból fakad, hogy Dick - Allah sem tudja miért - az ABC összes többi betüje osztályú kapcsolatot is A osztályúba akarja sorolni, amikor azok nem azok.
    Tán bántja az önérezetét, hogy az A-ra nem igazán képes, viszont, hogy neki is A legyen az ABC összes többi betüjéből A-t akar csinálni? Nemtom'...

Bárki, bármiképp is (pro-kontra mindegy) vélekedjék felőlem: garantáltan hatalmasat fog csalódni, és ki fog ábrándulni.
    Úgyhogy jobb ha senki semmit sem vél rólam.
  • NessieGraf
    Viszont neked, Dicknek és Salsoulnak van rossz hírem. Bármennyire tiltakoztok, a teljesen normális és rendes fiúk közé tartoztok (bár jár itt más ilyen is).

Csak Salsoul kissé szőrözős (remélem a lányokkal kevésbé), róla magáról keveset tudni közvetlenül, de amiket leír az alapján erősen a fejlődés útján. Dick és te elfogadjátok saját tökéletlenségeteket, nem is csináltok belőle titkot.

Ha bármelyikőtök megpróbálná előadni a mindenttudó machót, valószínűleg a lányokon kívül még ti is elszaladnátok saját magatoktól.
  • Sir Quno Jedi
    Kéne?
  • salsoul
    Miért nem nevezed a nevén a gyereket?
  • Sir Quno Jedi
    Jah, hogy még nem volt AZ és nem voltatok még ÚGY?! Hmmmm... :D

Nagy kalappal azért.
  • minigirl
    1) Most fogok vele először találkozni.
    2) Gőzöm sincs mi lesz belőle.
    3) Ha lesz belőle valami, akkor az lesz a baj, hogy távkapcs. (Ez csak azért baj, mert eddigi tapasztalataim szerint még senkinek sem jött össze hosszútávon:()
  • Sir Quno Jedi
    Miért?