Ritka rendes fiút találni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dick Riddick
Nálam ez az unisex felállás nem mûködne. Viszont nálatok igen. Sõt ahogy írod elég jól.
Az erõviszonyok a kapcsolat elején általában letisztázódnak. Én nem akarok a szabadidõmben egy nõvel azon vitatkozni, hogy ki hordja a nadrágot. Ez olyan mintha fej vagy írással akarnánk eldönteni hogy ki fog vezetni.

\"Heroes never die. They just reload.\"

Dick Riddick
Nem szeretem ha egy nõ megmondja mit csináljak. Tudom hogy bunkón hangzik, de így van. Beszéljük meg, nyitott vagyok mindenre. De amikor megmondta(!) mikor hova menjünk, mit csináljunk, kivel(kikkel), az olyan volt, mintha egy alvó oroszlánt bökdösött volna. És amikor még társaságban is ezt akarta játszani (csináld ezt/azt), akkor telt be a pohár.
Biztosan vannak akik szeretik ha a nõ erõs, irányítja a férfit, de én nem közéjük tartozom.

NessieGraf
Ugye itt jönnek a kompromisszumok. Amikor mindkét fél tudja: a közös szekér akkor halad, ha nem akarja egyik fél sem mindenáron az általa elképzelt irányba húzni.

Salsoul biztos bólogatni fog most erõsen: Én is, a párom is oroszlánok vagyunk. Egyikünk sem az alárendelõdõ típus. Még soha nem volt köztünk fõnökségi vita. Feladat jön, mindketten elmondjuk a szerintünk jó megoldást. Aztán vagy valamelyikünké érvényesül, vagy együtt találjuk ki, merre tovább. Nem fáj, egyikünk dominanciája se sérül tõle.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

minigirl
Ezt kifejtenéd? Van még mit tanulnom. 😊

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

Dick Riddick
Annyiban van köze, hogy volt már dolgom túlemancipált nõvel. Okos volt, önálló, ment a saját feje után (nem utolsó sorban jó csaj is volt).
De õ akart lenni úgymond a "góré", és én azt mint írtam nem szeretem. Legyen önálló, független, de csak bizonyos határok között.

ez igaz.ha igazán ravasz bármit elhitethet<#vigyor>

<#eljen><#eplus2>

Narxis
haha, persze. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sir Quno Jedi
Ennek mi köze a dominanciához. Term. a férfi az ÚR hivatalosan, de attól miért kéne gyönge akaratú nõket keresni, akiknek folyamatosan támasz kell. Okos/ravasz nõ úgyis eléri, hogy azt akarjam, amit valójában õ akart, miközben váltig meg vagyok róla gyõzõdve, hogy Én akartam. 😄

Önálló nõkkel nyilván több gond van, viszont nem azon baxom fel az agyam, hogy semmire sem képes egyedül és leginkább egy emberi kullancsra hajadzik ugyebár (afféle energiavámpír).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

The Protector
én rendes fiú vagyok.sokan akarnak is csak forfítva nem igaz.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

NessieGraf
Én úgy gondolom, Salsoul pont ilyen kapcsolatról beszél. Mert a napi apró áldozatokat észre sem veszed, viszont mûködik a kapcsolat.

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Dick Riddick
Én egy olyan kapcsolatot szeretnék, ahol minimális az áldozat, a munka, a verejték. Ami egyszerûen csak mûködik.
Ha egyáltalán létezik ilyen (remélem létezik).

Dick Riddick
A drámai hatás miatt írtam rettegést. Nem vagyok az a rettegõ típus.

chhaya
felmerül a kérdés, hogy ha egyáltalán ennyi probléma merül fel, hogy állandóan oldogatni kell valamit, akkor érdemes-é ennyit idõt és munkát belefeccölni? vagy ettõl lesz izgi az élet?

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

salsoul
A kapcsolat a kölcsönösség jegyében egy folyamatosan alakuló folyamat és nem fix állapot.
Így folyamatosan dolgozni kell rajta, és áldozatokat kell hozni érte.
És minél több áldozatot hoz érte az ember annál értékesebb, tartalmasabb, nemesebb, edzetteb lesz.
És minél több benne felmerülõ problémát old meg (ergó nem elfolyt) az ember annál értékesebb, tartalmasabb, nemesebb, edzetteb lesz.

... a legdrágább dolog, s kérdés, hogy ki-ki meg tudja-e fizetni ...
... hogy a legdrágább pontosan mennyire drága tõlünk függ ...
... rajtunk áll hogy mennyit ér és mennyit fizetünk ...
... persze a maga módján mindenki megfizeti ...
... ár-érték arányban ...
... csak itt nem az érték határozza meg az árat, hanem a kifizetett ár (áldozat) az értéket ...

/Mindenek elõtt komoly elhatározásra van szükség./
salsoul
Õket az õrli fel amitõl rettegnek...
Vigyázz a rettegéssel!
Dick Riddick
Õk ettõl rettegnek. Én pedig az olyan élettõl mint az övék.
És lesz még pár kölyök akiknek elváltak a szüleik.

Dick Riddick
Az a lényeges, hogy mik azok a tulajdonságok amiket meg akar rajtam változtatni. Fõzök, mosok, takarítok, sokszor jobban mint a csajok. Ez együtt jár az agglegényélettel. Úgyhogy ezekkel biztosan nincs gond.
De nincsenek lefektetett határok. Legyél ilyen, olyan, amolyan, miért nem vagy ilyen...
Ez egy játszma. És nem szabad mindig engedni. Én így látom.

salsoul
rettegnek a magánytól, az egyedülléttõl - ezért nem tudnak szakítani

/az én példámban konkrétan/
Dick Riddick
Ez nem ritka. Én is ismerek ilyen párt, nem is egyet. Még a példád is stimmel rájuk.
Csak nem értem. Pontosabban tudom mik az indokaik, de én így nem tudnék élni. Ha sokszor van vita, megette a fene az egészet. Vita van elég az életünkben, a munkahelyen, stb.. , legalább a nõmmel ne ez menjen.
Viszont a pároknál akiket én ismerek, úgy vettem észre a srácoknak könnyebb. Mindig van egy mellékes luvnya, ha éppen nincs, ott az asszony. Ha jön a hiszti, kezdõdhet az érzelmi zsarolás, elhagylak, stb.. A nõnek sem tetszik persze semmi. A csaj nem lép le, fél attól hogy egyedül marad, álltatja magát, jó ez így (tuti hogy van pasija).
És jön a gyerektéma. Nekem pedig csak a homlokom ráncosodik amikor beszélgetek velük. Ijesztõ.

salsoul
Valahogy úgy van ahogy mondod.

A prioritásokat kell meghatározni.

1. ÉN
2. MI

vagy

1. MI
2. ÉN
salsoul
Az alattomos kritikus pont sokkal egyszerûbb: rettegnek a magánytól, az egyedülléttõl

/õk mondták el, persze nem tudatosan/
chhaya
a "megváltoztatás mint allapprogramhoz" nõi részrõl csak annyit fûznék hozzá (személyes tapasztalat alapján, mások nevében nem nyilatkozom), hogy van egy sor olyan dolog a másikban, ami eleinte tetszik meg aranyos is akár. csak késõbb válik zavaróvá, amikor tudatosul, hogy ez a másiknak igenis állandó szokása, nemcsak ritkán elõforduló valami.
amúgy szvsz a másik megváltoztatása nem vezet sehova, nem magunkhoz idomítani kell a másikat. hanem kompromisszumot kötni, mindkét fél részérõl. anélkül nem megy. aki azt mondja, hogy "márpedig én nem változom, ilyennek fogadj el, amilyen vagyok", az felettébb önzõ, saját magát szereti, nem a másikat.

chhaya
én csak a leendõ gyereküket sajnálom.

NessieGraf
Ez az az eset, amirõl alkotott véleményem már írtam. Minden kapcsolatban fontos lenne eldönteni: a státusz, a másik, vagy mi is a fontos. Aki mások véleménye és megszokás miatt marad együtt, bizalmatlan légkörben, magára vessen, ha önként zárja be a börtönajtót.

Mert úgyis az lesz a vége. Kilépni se fog tudni otthonról, csak ha vállalja a másik folytonos gyanúsítását. Szép élet, szép kilátásokkal. Hajrá szerelem, megismerés és szeretet nélkül!

salsoul
Elmesélek egy érdekes szitut.

Van egy ismerõsöm neki egy barátnõje, s már jópár éve együtt vannak - nem házasok, csak tervezik.
Amióta ismerem õket, mindig csak marják egymást, egyfolytában sértõdöttet játszanak, kritizálják egymást, megcsalassál vádolják egymást, veszekednek, semmi sem jó sat.
Soha nem láttam még õket vidámnak és jókedvûnek az elmúlt úgy 3 évben.

Namost még mikor kb egy éve ismertem õket megkérdeztem õket külön-külön egymásról, meg hogy mi ez a depi sat.
A férfi részérõl: jól fõz, házias... és ilyen és hasonló dologban kimerült a "szeretet", meg ami a kapcsolat mellet szólt.
A nõ részérõl: hát már 3 éve együtt vagyunk és az sok idõ... és ööö... meg az én koromban már nemigen találnék mást ha szakítanánk... ööö sat.

Ilyen okok miatt vannak együtt.
Aztán közben a férfinek kb egy éve van közben egy titkos szeretõje. Akivel meg is csalja a rezidens barátnõjét.
Namost nemrég borult a bili: elmondott mindenkinek mindent.
Persze a rezidens barátnõ kiborult sat, ám(!) sírt és könyörgött hogy menjen vissza hozzá és õt válassza...
Aztán asszem vissza is ment...

Utáljuk egymást, szenvedünk egymás mellett, szopatjuk egymást, tönkrevágjuk egymás életét... és mikor váltani lehetne (és kellene is)... még össze akarnak házasodni meg gyerek...

Na erre varrjon vki gombot...
Dick Riddick
Túl kevés az információ. Túl keveset tudunk róluk.

salsoul
Felruházta tulajdonságokkal és beleszeretett .
Tulajdonképpen nem abba szeretett bele akibe, hanem abba akit látott (képzelt) benne.
Aztán a rózsaszín köd egy ideg fedi/torzítja a valóságot. Aztén elkezd oszlani...
Dick Riddick
Nem biztos. Az hogy meg akarja változtatni, nem jelenti azt hogy nem ezekért a tulajdonságokért szeretett bele.

Dick Riddick
Attól amit Jedi leírt, biztosan.
Egy kapcsolatban én kell hogy legyek a domináns. Nem akarok sem alárendelt, sem papucs lenni. Ez alatt nem azt értem hogy csak az én szavam számít, vagy csak az van amit én akarok. De nem hiszek a teljes egyenjogúságban.
Egy számomra ideális kapcsolatban olyan nõ van velem, akinek megvan a saját véleménye, akivel meg lehet beszélni dolgokat, tud érvelni. De én nem akarok senkivel harcolni a dominanciáért. Egy férfi már van a csapatban, nem kell egy másik. És ha észreveszem hogy így áll a helyzet, azt nagyon gyorsan tisztázom. Akkor is ha szakítás lesz a vége.

salsoul
Pont az, hogy nem abba szeretett bele akibe, hanem abba amit akikbe beképzelt.
Dick Riddick
Az éremnek mindig két oldala van. És hidd el, a pasi nem így látja a helyzetet. Nagyon nem.

Dick Riddick
A "megváltoztatni" egy alapprogram a nõknél. Mindegyikben ott lapul, van akiben erõsen jelen van, van akiben kevésbé. És szerintem ez az, ami a legtöbb súrlódáshoz vezet.
Ha mindenben megváltozik, az a legrosszabb, unalmas lesz, más, nem az aki eredetileg volt. Nem az akibe beleszerettek.
És van aki nem akar megváltozni. Vagy nem annyira amennyire állítólag kellene. Én is ilyen vagyok, és valószínûleg ez is a fõ okok közé tartozik amiért nincsenek hosszú kapcsolataim. De én ilyen vagyok, ez az én "alapprogramom."
Ideális esetben éppen annyit változnak amennyi szükséges, nem többet nem kevesebbet. De Én ilyen kapcsolatot nem is igen láttam még. Persze biztosan van...

chhaya
peersze, de akkor viseld el, ha ez is adok-kapok lesz. 😄

chhaya
tapasztalatom szerint ettõl a hímek nagy része kiborul. 😄

chhaya
nekem van egy csaj ismerõsöm, akit elég ritkán látok, de akkor mindigmindig az a téma, hogy a barátja mivel borította ki már megint, milyen aljas gaztettet követett el, mit mûvelt már megint részegen, stb stb stb... kb a kapcsolatuk is ezzel kezdõdött: felsorolta, hogy mennyi mindent kell majd megváltoztatni a srácon, de majd szépen sorjában, hogy ki ne akadjon. nehéz felfogni, hogy ez miért jó.

chhaya
uff lehet hogy nem vagyok igazi nõ, de ilyesmit nem kérnék se a barátomtól, se senkitõl. egy ideje már azon vagyok, hogy az ismeretségi körömbõl leépítsem a nem kívánatos negatív emberszerû életformákat. #6750 -> mûködik, gyakorlom...

van benne igazság

NessieGraf
Eszük ágában sincs. Kb. mind úgy gondolkodik, mint ahogy Rita írta, hogyan kéne. De az anyai ösztön, a feladat izgalma, a nemet mondás képtelensége iszonyú hülyeségekre vezeti õket.

Amikor viszont valakibõl sikerül példás viselkedésût varázsolniuk, azonnal unalmas, mert nincs mit csinálniuk. Persze fejben meg nem fordul: nem a változtatás, hanem az összehangolódás a feladat.

Az iszonyú bunkóhoz meg annyit: mindenkinél más a mérce. Ha egyszer "emberedre" akadsz, szól majd vissza olyat (veszekedés és hiszti nélkül), hogy csoda lesz, ha a fejed megtalálod. (mondjuk idõnként én is csak a hely miatt fogalmazok ennyire szolidan és visszafogottan itt)

Sanyix
ajaj akkor én tuti nem vagyok az. A meló nekem olyan hogy hát kell csinálni, azért megyek. De ha azt mondaná nekem a fõnök hogy munkaidõn kívül csináljak ezt meg azt, lefejelném 😄 (bár ha megfelelõ pénzösszeggel kárpótol akkor nem 😄 ). Tanulást mindig leszartam, ami érdekelt azt meg nem kellett nagyon tanulnom. Szóval mégis rosszfiú vagyok. Ejha 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Dick Riddick
Érdekes szemlélet, nem is rossz! <#vigyor>

Narxis
Akkor a nõk vágynak rá, hogy megalázzák õket? <#idiota> Ezt örömmel olvasnám mert akkor nem gond, hogy iszonyat bunkó szoktam lenni. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

salsoul
rezonanciával is jól lehet szemlélteni a dolgot
ki, mire, mennyire rezonál
salsoul
Én nem hiszek a szerencsében, és abban sem, hogy csak úgy elkerülnek valakit a rossz dolgok.
Okkal van találkozója az embernek szerencsétlenséggel, és rossz dolgokkal.
Csak ezt sokan nem látják be. Sokan nem kutatják az okokat és a miérteket. Vagy külsõ dolgokra vetítik azokat.

Úgy is fogalmazhatok hogy valakin fogást talál a szerencsétlenség és a rossz dolgok. Valakin meg nem. Valakin meg a jó dolgok találnak fogást.

Nem hiszem hogy engem elkerülnének a rossz dolgok, vagy a szerencsétlenség. Pusztán más megoldóképlettel dolgozok...
És mindig kéznél van egy "függvénytáblázat" ha gond adódik <#kacsint>

/saját módszerem, saját meglátásom/
Dick Riddick
Nem biztos hogy mazochisták. Lehet félelem, valami fura hit hogy megváltozik, önáltatás, bármi.

Dick Riddick
Annyira azért nem rossz a helyzet. De a világ nem egy békés, barátságos hely ahol mindenki a nagyobb jóra törekszik.
Ha neked ezek a tapasztalataid, ne vedd sértésnek, de vagy nem találkoztál elég emberrel, vagy simán csak szerncsés vagy, és elkerültek a rossz dolgok az életben.

salsoul
Én mainstream nõknek hívnám õket <#kacsint>
Rita79
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy nincsenek mazohista nõk!
Sõt....
Ahogy Dick is mondta, állítólag többen vannak, mint a normálisak.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

salsoul
Dehogy!, az én tapasztalataim szemben állnak a te tapasztalataiddal.
Más körökben mozgunk. Az egyik ilyen, a másik olyan.

"úgy tûnik nekem, inkább te látod a világot egy sötét pöcegödörnek"
<#kacsint><#wave>