8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • drsenorita
    Goromannak ment a hozzászólás....
  • drsenorita
    igazad van,de engem akkor sem érdekelnek a külsősőgek, nem a pénz irányít és még sorolhatnám..... illetve ezt a külsőség dolgot hadd magyarázzam meg: igenis van egy fajta srác,akire azt mondom,hogy hű és az esetem, de nem az a kigyúrt alak (kizárt....). DE mindennél fontosabb, hogy előtte megismerjem az illetőt és ha belsőleg egy nulla, nincs agya, vagy bunkóként viselkedik, előítéletes stb...akkor szóba sem jöheet, akármennyire is jól néz ki....... ha nincsenek belső értékei, nem ér semmit az egész. lehet,hogy ez most sablonosan hangzik,hisz bárki mondhatja ezt,csak hogy jobb színben tűnjön fel,közben meg tök mást gondol....de én akkor is azt mondom,hogy az ember azért jó vagy rossz,amit tesz, nem pedig a pénze vagy a külseje miatt.....
  • salsoul
    #7114:
    "párkapcsolatok 95% a vizuális mérlegelésen múlik"
    Az indításnál lehet... de hogy a vizualitás nem fog összetartani egy kapcsolatat az tutti. S ha mégis, max addig amíg elvirágzásnak nem indulnak a tagok...

A médiával semmi gond nincs, és szerintem még brutálisabban kéne azt csinálnia amit csinál, hogy az EMBEREK VÉGRE FELÉBREDJENEK, ÉS GONDOLKODNI KEZDJENEK.

#7115:
    A kereslet határozza meg a kínálatot.
    Jelenleg a keresletnek (kanoknak) kancára van szükségük.
    Hogy a hímneműekből férfi helyett miért csak kanok lesznek... az azért van mert "elhanyagolják a bölcsesség csarnokait".

#7118:
    Nem illúzió.
    Szimplán nem élnek vele az emberek.
  • Goroman
    És pont emiatt van az hogy ma senki nem tesz semmit, csaka a saját érdekében.
  • Goroman
    Régen az embert a tettei alpján tették példaképpé, ma pedig a pénze és a külseje határozza meg, hogy sztár lesz-e.
  • Goroman
    Mert ha belegondolsz, a szabadságunk illúzió! Minden cselekedetünk meg van határozva,szabályozva mégha mi azt is hisszük, hogy mi döntöttünk akkor is irányított döntést hozol. És ez igaz a párkapcsolatokra is.
  • drsenorita
    hát ez meg mér érdekel téged?
  • drsenorita
    igen,ez így van......
  • Retsu
    Nem inkább fordítva?

#7112: Az hát, inkább nem mondom, mi a savanyú...
  • Goroman
    Szerintem mindenki foglalkozzon a saját és más külsejével, mert akárki akármit mond, a párkapcsolatok 95% a vizuális mérlegelésen múlik. De a média sajnos nagyon magasra emeli ezt mércét azzal hogy egy szétplasztikázott cicababát tök normál szépségnek tart, egy teljesen elnőiesített csávót pedig adonisznak!
  • Molnibalage
    Az alacsonyabb nők is lehetnek igen vonzóak szerintem.
  • salsoul
    Nem lehet egyébként, hogy csak savanyú a szőlő Retsu?
  • salsoul
    pl tizen x év korkülönbségkor, 60 cm magasságkülönbségkor sat

(tudom a reakciót: biztosan vannak akik 20 év kor- és 60cm magasság különbsággel is boldogan élnek )
  • Goroman
    Szerintem a legnagyobb probléma az a mai társadalomban hogy túl sok szabadságot adnak a média minden formájának.
  • Goroman
    Hogy érted a józan ész bevonásást? Mert sokféleképp lehet.Sok jó, és sok rosz értelemben.
  • salsoul
    Úgy jutottunk ide hogy a férfiakból kanok lettek a nőkből meg kancák.
    Meg értékek devalválásával...
  • Retsu
    Lehetnek külsőre elvárásaik nekik is, persze. De én meg azt nem értem, hogy jutottunk idáig hogy férfiak??? is nyomják ezt a feminista dumát. Az a helyzet, hogy nagyon elszállt a nőkkel a ló a nagy szabadságban,azt hiszik csak ők válogathatnak. Azért nem kéne elfelejteni hogy ehhez kellett a birkák elfogadása is, hogy itt tartanak. Bocs a kirohanásért,nem vagyok nőgyűlölő, de azért nem ártana elgondolkozni kicsit...
  • salsoul
    Bizonyos korlátok közt.
    Időnként nem árt a józan észt is bevonni a műveletbe.
  • Goroman
    Hány olyan nő van most itt köztetek akinek nincs jelenleg párkapcsolata?
  • Goroman
    Tök mindegy, hogy egy nő alacsony, vagy magas. Ez nem számít. Az számít, hogy meglegyen a kölcsönös vonzalom.
  • drsenorita
    jójó,mondtam,hogy szubjektív....azt meg nem mondtam,hogy mi 160 centisek feltétlen azok vagyunk.....
  • salsoul
    #7097-re
  • salsoul
    "160 vagyok" ... "sztem nem igazán nőies egy két méteres csaj"

Hát ha neked (melleted) nem is...

A kétméteres társadalomnak mindenképp
  • Rundstedt17
    Az a legdurvább hogy maguknak lőnek ezzel öngólt...az ő elvárásaik az egekben,de ők maguk....
  • Rundstedt17
    Na igen ebben egyetértek.Azt tartom a legszánalmasabbnak mikor egy férfi rinyál hogy a nők azok mind ribancok mert csak az számít nekik hogy jó képű kigyúrt legyen a csávó és gazdag...Az ilyen fogyatékosoktól kirázz a hideg.Egy ilyen férfi nem tudja felfogni hogy a nőknek is lehetnek külsőre elvárásaik nemcsak a férfiaknak?Persze az ilyen férfiak agya szerint ehhez csak nekik van joguk,a nőnek nincs..ezek a tipikus hogy ha jó csajok tömegei utasítják vissza őket ribancoznak pedig azért kellene egy belátás azoknak a férfiaknak hogy én ápolatlan girnyó vagy elhízott csávó vagyok ne akarjak nagyon szép vagy szép csajokat hanem keressek a magam szintjén...de nem helyette megy ez a szánalmas duma...
  • minigirl
    Persze, persze, persze!!! :)
    Itt van pl. az unokatesómék esete. Van egy egyéves kisfiuk, és mivel apuci katona, alig látja a gyerek. Ezétr karácsonykor végig le sem szállt az apuról a kölyök, még enni sem hagyta. :) Nagyon aranyos volt. :)
    Szóval, igen, mindenképp kell az apunak is foglalkozni a gyerekkel, mert ha nem, akkor az kiköveteli magának. :)
  • drsenorita
    micsoda marhaság!! egyrészt azért, mert akkor ez a valaki előítéletes, és az ilyenek nem veszik észre saját hibájukat. másrészt, mert manapság egyre több "alacsony" lány futkorászik, nemtom miért, de így van. harmadrészt pedig relatív ez a fogalom,hogy alacsony: attól függ, kihez mérjük, hol és amúgy milyen emberek laknak arrafelé. ha egy kicsit is odafigyelt vna biosz órán, nem mondana ilyeneket...... nem okoskodásból írom, de én is 160 vagyok. régen szerettem vna magasabb lenni, de ma már úgy gondolom, teljesen normális...... ja még egy dolog, sztem nem igazán nőies egy két méteres csaj. de attól még persze lehet szép és ez szubjektív.... :)
  • drsenorita
    aranyosan defektes??? :P tetszik ez a kifejezés. asszem értem,mit értesz ezalatt..... valszeg nekem is ez lenne a véleményem,ha fiú lennék,bár ezt nem tudhatom,de a mai gondolkozásommal valószínű ....
  • Fantomlovag
    Aha... És azt elmondta, hogy mi számít alacsonynak? Mert az én 2 méter 4 centis magasságommal, a nők elég nagy száalékára mondhatom, hogy hozzám képest alacson...

Egyébbként tényleg no comment aki ilyet mond. :)
  • HTS s3rg1nh00
    ma este 8 körül futott be egy okos a chat-re,aki szerint az alacsony csajok genetikailag selejtek...
    nem érdemes kommentárt fűzni a dologhoz...
  • Fantomlovag
    Ömm... Én kivétel vagyok. Nem azt mondom, hogy nem szeretem a szép nőket, csak azt hogy az ilyen modellektől, és "túl babaszerű", túl tökéletesre CSINÁLT nőktől végigfut a hátamon a hideg.

Egy nő részben attól szép, hogy van benne valami, ami olyan "aranyosan defektes"... Attól hogy természetes. Márpedig a természet nem alkot 90-60-90-et magától. Vagyis minimálisat. Ez csak egy mesterséges idea amihe ragaszkodnak sokan. Szerintem az olyan nő egyszerűen nem szép, mert nem elég természetes. Persze ez magánvélemény.
  • drsenorita
    na ja meg a nagy agy és a szem is...... sajnos.... tisztelet a kivételnek, bár személyesen még nem volt szerencsém a kivétellel találkozni.... meglepne,ha mégis.....
  • salsoul
    minden világos
  • Fantomlovag
    Azért apukának is kell néha "nyúzni" a gyereket.
  • minigirl
    Ó, jajj, ezt félreértetted. :)
    Ugyebár a gyerek nagyon hamar eléri azt a kor, amikor már nincs szüksége arra, hogy anyu ott legyen mellette a nap 24 órájában. :) Ekkortájt kezd el óvodába járni. És anyu ekkor otthon marad egyedül, és nem tud mit kezdeni magával. Ilyenkor szerintem érdemes elkezdeni egy részmunkaidős állást, vagy ilyesmit. Amíg a babuci az oviban, addig anyu is lefoglalja magát. Aztán, minél idősebb a gyerek, minél kevésbé van szüksége a mamira, annál hosszabb munkaidőt vállalhat.

De abban én is egyetértek, hogy amíg nem muszáj, addig nem szabad beadni a gyereket bölcsibe/oviba, addig szépen otthon kell ülni vele. :) Szoktam vigyázni az unokaöcsémre, aki most másfél éves, és tudom, hogy egy ilyen pici gyerek még napi 24 órát foglal le az életünkből. :)
  • salsoul
    Azt hiszem értelek.

A gyerek viszont teljes szülőket kíván, s nem lepasszolást.
  • minigirl
    Ohh, és még eszembe jutott pár dolog. :)
    Nem vagyok feminista, viszont azzal nem értek egyet, hogy a nőnek otthon a helye. Persze, ha már gyerek van, akkor minimum addig, míg a baba óvodás korba nem ér, otthon kell maradni vele, később viszont nem értek egyet ezzel a dologgal. A mai világban már egy nő halálra unná magát, ha csak a háztartással kellene foglalkoznia.
    Még egy példa: részemről nem élek a szavazati jogommal, és nem is érdekel a politika. Ha egy társaságban felhozzák ezt a témát, akkor én csendesen lesek ki a fejemből, és nem értek semmit. Meglehetősen humán beállítottságú vagyok, és olyan dolgok, mint pl. a gazdaság (válságostól), termelés, országvezetés... Nem érdekelnek. Nem is tudok hozzászólni, ezért általában csendben is maradok, mert ha lehet, elkerülöm azt, hogy hülyeséget mondjak. :)

ui.: nagyon sok dolog kattog még a fejemben, csak még nem érettek meg fogalomként... azt hiszem, ezen sokat fogok rágódni :)
  • minigirl
    Nos, talán megint az utolsó kérdés megválaszolásával kezdeném. Nemrég olvastam (már nem tudom, hol), hogy a feministák fellázadtak az ilyen típusú reklámok kiadása miatt. Azt hiszem, valamelyik nagy húsüzem reklámja volt a fő téma (az országban sok helyen láthattad), hogy egy női testet osztottak fel úgy, mintha az egy csirke lenne. Azt meglehetősen morbidnak találtam, de azért kuncogtam rajta egy jót, elvégre nem vagyok humortalan, begyepesedett vénasszony. :) És mivel a fogyasztói társadalmat nagyrészt férfiak irányítják, és elég sokmindent akarnak eladni férfiaknak, így valahol szükségesnek látom a "bikinis csöcsöket" a reklámkampányokhoz. Nem mondom, hogy egyetértek vele, de belátom, hogy elkerülhetetlen. Meg persze a nőknek is nagyrészt csak úgy tudják eladni a kozmetikai termékeket, ha beállítanak a kamera elé egy gyönyörű nőt, aztán azt sugallják, hogy a vásárló is oly csodás lesz, mint a képen látható modell. Felvilágosultabb hölgyvásárlók tudják, hogy ez nem igaz, de azért mégiscsak kipróbálják, hátha.

Napjainkban hogyan élem meg a nőiséget?
    Nehéz kérdés, sosem gondolkoztam még el rajta. Általában adom magam, és ez vagy tetszik az embereknek, vagy nem.
    Ám mélyebben tekintve a témát (és akkor már másszunk bele a topik zártabb témájába is), nagyon is szeretem, ha nőként kezelnek. Szeretem, ha fel- és lesegítik a kabátomat, szeretem, ha lovagiasan kedveskednek nekem, szeretek virágot kapni. Komolyan érdeklődő srácoktól (azt hiszem) joggal várom el, hogy udvariasak legyenek. Szeretem még, ha beszélget velem a barátom, szeretem, ha összebújva filmet nézünk, és szeretem a gyerekes hülyeségeket is, amiket együtt csinálunk, szeretek sokat nevetni, ilyesmik. :)
    De... Így a végére talán még annyit mondanék, hogy nem vagyok benne biztos, hogy megfelelő választ adtam, mert fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy állíthassam magamról, hogy én egy kiforrott nő vagyok. Persze, vannak nagyon nőies megnyílvánulásaim, és többször viselkedem felnőtt, érett nőként, mint nem, viszont nem vagyok benne biztos, hogy ez már teljességet is jelent. :)
  • salsoul
    Másik kérdés(ek) - érdeklődős napom van ;)

Szerinted - a biológiai determináltságon túl - mitől nő a nő, mi tesz egy nőt Nővé?
    Mit jelent nőnek lenni, miben áll a nőiség szubsztanciája?
    Szerinted napjainkban miként élik, élhetik meg a nők nőiségüket, s te mondjuk hogy állasz ezzel a kérdéssel?

Mennyiben javított, mennyiben ártott a nőknek az egyenjogúság létrejötte?

Mi a véleményed mint nőnek arról, hogy szinte minden (szart) - még a motorfűrészt, bányadömpert, légkalapácsot is - "bikinis csöcsökkel" "adatják" el a márketingesek?

________________________________________________________________________________
    ui: minden nő olvasó elmondhatja a saját meglátásait
  • Dick Riddick
    Határozottan cáfolom.