8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Sanyix
    én úgy nézek tv-t, hogy discovery, ngc, spektrum, tengeri dolgoknál (kivéve mélytengeri) meg ilyen szavannás őserdős izéknél kikapcsolom, mert rohadtul unalmasak már, annyi van az ilyenekből hogy már 5 éve is sok volt, meg a tuningos motorépítős izéknél is kikapcsolom. Maradnak a tudományos, haditechnikai, és történelmi műsorok (a legjobban a a 2. vh ról szólóakat szeretem).
    Meg persze comedy central, egy kis mrbean, l'art pour l'art, meg fekete vipera :) ha nagy ritkán más adón van jó film, megnézem, bár sokszor az első 10 perces reklámblokknál kikapcsolom, és rákeresek inkább a torrent üzletlánc oldalain, illegálkodás céljából :D

Neten mindenfélét olvasok, mindenféle tudományos, és politikai dolgot... persze a szüleim így is azt mondják hogy "nem olvasol" (merthogy az ősöknek csak a szépirodalom jelent olvasást, amiből sztem nem sok jó van, többnyire unalmasak).

Ezeken kívül játszom is a gépen, sokat (bár most már kevésbé) mert amikor nincs más akkor ezt csinálom, nem sok játékkal, főleg szimulátorokkal(il2, orbiter, lfs), stratégiával(world in conflict), vagy olyan jobb történetű, változatosabb fpsekkel, mint hl sorozat, stalker sorozat. Persze ha hív valami társaság, ugrok. Szóval számítógépnél csak az unalmas órákat töltöm. Mást mit csinálnék? Reszeljek követ, vagy zabot hegyezzek? :D

Én nem váltam a rabjává, bármikor otthagyom. Begyepesedés? Hát aki csak 1 dologra használja... én inkább azokat nevezném begyepesedettnek akik azt se tudják mi történik körülöttük a világon, mert tv ből informálódnak, vagy mert sehonnan.
    Ha jobb programom van akkor azzal töltöm az időt, de nem mindig van...
  • norbre
    vagyis ha neked semmi dolgod :P :D na jó nyilván.. amúgy a lénnyeg hogy minden nőnek más a "rendes" fiú.. Rita így látja de ismerek olyan csajt aki a pasijával együtt tolja a WOW-ot, nekik ez a szórakozás.. mindenkinek szíve joga úgy eltölteni az idejét ahogy akarja, a lényeg hogy magához illő párt találjon..
  • Rita79
    Nem akarok vitázni, mivel ugyanazt írjátok le, amit én.
    Engem nem zavar, ha a párom számítógépezik, de ne pont akkor, amikor mindketten otthon vagyunk, semmi dolgunk és mással is el lehetne ütni az időt.....
  • Dick Riddick
    Ó, nem azt mondtam én hogy le kell mondani bármiről is, sőt!
    De ha párkapcsolatba bonyolódsz valakivel, legyél annyira figyelmes hogy ő is kapjon helyet az életedben. Elég egyszerűen hangzik, mégis sok ellenpéldát látok rá. Túl sokat is.
  • Dick Riddick
    Ebben nincs semmi realitás. A függőség nincs számítógéphez kötve. A függőség emberhez van kötve. Téged irritál ha a barátodat gép előtt látod. De könnyen lehet hogy őt az irritálja hogy nem hagyod békén egy órára.
    Nem szabad azt nézni hogy a múltban mi történt. A jelenben és a jövőben kell élni. És a világ bizony változik.
  • Molnibalage
    Kicsit sok az OFF, de erre még válaszolok.

Azért káros ez a kurv@ számítógépezés, mert az emberke teljesen a rabjává válik és begyöpösödik közben.

És ezt mi támasztja alá? A hobbim által tanultam meg rendesen angolul és ismertem meg rengetek jófej embert. Valakivel már személyesen is találkoztam. Ha ez neked begyöpösödés... Ennyi erővel a tüc-tüc diszkóba járás is az. Bátyus nagyrész ugyanazokkal az arcokkal találkozik ott. Akkor mi a különbség a kettő között? Az nem begyöpösödés, hogy csak elektronikus zenét hallgat?

Mint írtam, hogy a játék és játék között is van eltérés. Az aknakereső 5 perc után uncsi. Van olyan "játék" amit évekig tart rendesen megtanulni. Magyarán hogy gyöpösdne be mikor minden nap újat tanul? Az én extrém esetemben nagyon komoly természettudományos és egyéb ismeretet is kell amit olvasva (főleg idegen nyelven!) vagy emberekkel beszélgetve lehet megszerezni. Ez is begyöpösödés?

Az arányokra kell ügyelni, de az arány mindenkinek mást és mást jelent.
    Amíg a környezetednek és neked sem káros addig nincs baj. Egy biztos, ha röplabda, nő, buli stb. VAGY számítógép között kell választani majdnem biztos, hogy a számítógép húzza a rövidebbet. Egyszer volt, hogy kihagytam egy társasági sörözést, mert hónapok után sikerült a felnőtt cimbikkel együtt repkedni. Érhető? Az arányokról van szó.

Vicc, hogy mindent ami a technikai újításokkal jön be azt annyira károsnak állítanak be. Most mit csinálunk. Fórumoznuk. Erre 10 év esély sem lett volna..
  • Rita79
    Azért káros ez a kurv@ számítógépezés, mert az emberke teljesen a rabjává válik és begyöpösödik közben.

Régebben társasjátékoztak az emberek, ami ugye "társas" játék, nem egy monitorra bambulás órákon keresztűl.....

Természetesen órában értettem a több ezret, de ez számomra érthetetlen, mert nekem még a mindennapi 1 óra is uncsi lenne játszani, nemhogy hétvégente 6!

Más programom van.
  • Molnibalage
    A 16 srác fociki és számítógépezik. Apám makettezik. A felnőttek legója, csak magasabb szintű azért egy kicsit annál. Az öregebbek meg zsugáznak, sakkoznak dámáznak. Mindenkinek van igénye a játékra kortól és nemtől függetlenül család mellett is. Ezek egy része családilag is űzhető.
  • Molnibalage
    Na attól függ, hogy a játék az mennyire játék. Mert egy hardcore repülőgépszimulátor (extrém eset) azért az már annál kicsit több. A kinti fórumokon van olyan, hogy az átlagéletkor 36 (!) év. Ott nincs olyan, hogy fél órára leülök azt megunom... Egy tisztességes repkedéshez órák kellenek. Ez azt jelenti, hogy hetekig semmi, de aztán akár 6-8 óra is egyhuzamban.

Hallottam már olyanról is akinek az életében több ezer!!!! eltöltött játékidő van

Ezt órában érted? Mert nekem biztos, hogy van ennyi. Csak éppen 11 éves korom óta játszom. Még, ha 5'000 óra is akkor az mennyi egy napra lebontva? 365*15/5000 = Az alig napi egy óra. Csak ez új jöhet össze, hogy hétköznap semmi, és hétvégén akár 2x6 óra is. Nem látom be, hogy ebben mi a káros főleg ma, mikor vannak nagyon magas szintű nem agyatlan hentelős online játékok. 20 éve a gyerekek együtt Gazdálkodj okosanoztak, ma meg Civilization IV-gyel játszanak? Árulja már el valaki, hogy az utóbbi miért káros?
  • Molnibalage
    Aki meg sok időt tőlt el a barátnőjével az nem kocka? képtelen néküle meglenni? Az nem függőség?

Az embernek vannak hobbijai az aktuális barátnője előtt. Arról lehet szó, hogy kevesebb időt töltök el vele (most is ez van), de lemondani nem fogok róla. Neki is vannak olyan dolgai amit nem értek, de attól csináljak csak, ha neki jól esik.
  • Rundstedt17
    Szerintem gyerekességre is vall ha valaki úgyis órákat tölt a játékkal hogy közben családja vagy párja van kivéve persze ha társa is hasonló...de abból komoly gondok lesznek ha esetleg párjának nem az a élet értelme hogy headshotokat érjen el....
  • Dick Riddick
    Úgy érzem, elég rossz tapasztalataid vannak ezen a téren. :)
    Ha valaki vállalta, hogy összejön egy nővel, legyen annyi esze hogy foglalkozzon is vele. Felnőtt ember, döntenie kell, áldozni rá az idejéből, mert más nem teszi meg helyette (pontosabban megteszi, de akkor a csajt már fújhatja :) ).
    Egyébként egyetértek Molni-val, túl sok mindenért és túl gyorsan húzzák rá valakire hogy kocka. A számítógép használók között is van sok, de nálam a kockaságnak jóval tágabb range-e van.
  • Rita79
    Egyetértek.
    Aki egyedül van és unatkozik, az üsse el az időt a gép előtt, ha éppen nem talál valami értelmesebb elfoglaltságot.
    De akinek társa van, az találja meg az arany középutat a játék és a kapcsolatával eltöltött idő között.

Vagy vegye feleségül a számítógépét.....
  • Rita79
    Még egyszer elmondom, kocka az, aki a munkáján kívűl is hosszú órákat el tud tölteni a gép előtt játékkal és más kevésbé értelmes dolgokkal.

Hallottam már olyanról is akinek az életében több ezer!!!! eltöltött játékidő van. A fél életét a gép előtt töltötte, ahelyett, hogy értelmes dolgot csinált volna.
    Engem is leköt egy-egy játék, de max fél-egy órára, mert utána megunom. Elvesztegetett időnek tartom.
  • Molnibalage
    És aki éppen sérült, nincs barátnője és tél van az mit tud csinálni? Hétvégén sörözés és társasjáték a cimbikkel. Már ha itthon vannak. Én kb. 70%-ban a gép előtt ülök hétköznap és télen. Ha bármi más adódik azonnal felállók, de ha nincs más?

Hétvégén most bartánő prgoram az már mindig van vagy éppen más lesz. Tavasszal már könnyű lesz kimozdulni. Bringázás, evezés és végre tudok röpladbázni is.

Nyáron 1 hétre szoktam túrázni menni. Se TV, se újság, se rádió. Nagyon ritkán hiányzik arra az 1 hétre a gép vagy bármi. Tehát képes vagyok elszakadni tőleg simán, de egy átlagos napon miért tenném? Az összes hobbim azon űzhető. A hobbi kapcsolattartást kíván meg CSAK külföldi emberekkel. Magyarán marad a net. A hobbi is számítógépen megy. Ha kell hozzá valami anyag az is neten van nagyrészt vagy ott beszélek a szakértőkkel. Az 1,5 évben alig játszottam már valamit a géppel...

Akkor én kocka vagyok? Nekem csak egy eszköz. Viszont sokat kell használnom.
  • Rundstedt17
    Jah ebben egyetértek.akinek barátnője van vele törődjön ne a wow előtt kockuljon napi minimum négy órát...
  • norbre
    szerintem néha szükség van arra hogy a dolgokat pusztán csak élvezzük, az agyunk kapjon egy kis kimenőt, sőt ez néha hasznos is tud lenni.. egy egy "agyszünet" után néha más színben lát az ember dolgokat..
  • Rita79
    A kockulás az, amikor a szabadidőd 70%-át már a gép előtt töltöd.
    Nekem például nem egyszer volt már olyan, hogy az otthoni gépemet napokig még csak be sem kapcsoltam esténként.
    Kit érdekel?
  • Rita79
    Pároddal való kikapcsolódás, utazgatás, mozi, szinház, beszélgetés, stb....
    Ha nincs párod, akkor is lehet sport, barátokkal kimozdulni, stb.....
  • Rita79
    Ott a pont!

Én azokról az emberekről beszélek, akik hazamennek és azonnal a gépükhöz futnak, hogy bekapcsolhassák és buherálhassák, letöltögethessenek, játszanak, chateljenek, stb.....

A házimunkát csinálja meg az asszony, a lakásban elvégzendő műszaki dolgok várhatnak, mert ugye nem ér rá az illető a rettentő fontos gépes tennivalók miatt.

Arról ne is beszéljünk, hogy közben az asszony a másik szobában vagy a hálóban éjfélig egyedül nézi a tévét...../jobb híján/ Ezek nem tudnak a számítógépük nélkül még egy napig sem meglenni.
  • Fantomlovag
    Na igen... Mikor fiatalabb voltam, mindenki azt mondta, hogy "A fiatalok mindíg csak a TV előtt ülnek, nem olvasnak" És nehezményezték. Most azt hallom: "A gyerek folyton a gép előtt ül, már a TV-t se nézi." ÉS nehezményezik... Őszinte kíváncsisággal várom a következőt.
  • chhaya #7182
    Olyanunk nincsen szerintem, nem rémlik. De tényleg kihagytam a NatGeot és a Spektrumot. :]
  • Fantomlovag
    Kihagytad a History chanelt. :)
  • chhaya #7180
    Jha, sztem is. Ha hazamegyek szüleimhez, csak akkor látok tévét, és néha ott tudok ragadni pl. Animal Planet vagy Discovery előtt, azok jóak. :) Az ilyen Mónnikasó meg Győzike szintű dolgokon röhögni sem lehet. -.-

#7177: Nagyon sok minden van még a könyvolvasáson kívül, ami hasznos időtöltésnek minősül. Azért szokták ezt emlegetni folyton, mert ezt hanyagolják a legjobban az emberek, merthogy semmi gyakorlati haszna nincs... és ha belegondolsz tényleg nem sok kézzel fogható előnye van, csak némi műveltséget ad és fejlesztő hatása is van, de a birkább emberek ezt már nem fogják fel. Régen a tévézést szidták nagyon, most a netet, de ez nyilván nem azokra vonatkozik, akik hasznosan töltik az idejüket a gép előtt... Hanem akik egész nap játszanak, videóznak, és a legcsekélyebb mértékben sem értelmes dolgokra használják fel a hálót. Tudod, akinek nem inge... :)
  • Fantomlovag
    Nincs. Sosem kapcsolódok ki. Ha olyat teszek ami annak tűnik, azt is csak önfejlesztésre használom. Régen úgy hívtak: "Az örökké megfeszített íj".

#7177 Szavaid nem süket fülekre találnak! Teljesen egyetértek. A technika is olyan mint bármi más. Lehet vele élni, és visszaélni. Elolvashatom a neten a legújabb sztár pletykákat, és csak időt vesztegettem. De elolvashatom a legújabb kutatásokat gyógyszerek terén, űrtechnikában vagy akár nyelvészetben. Kocka lennék ettől? Vállalom! Fontos a munkámban a net. Mert ha kell valami adat, akkor 2 lehetőségem van. Beülök egy könyvtárba 2 napra, és elkezdek katalógusokat nyálazni, vagy beütöm a keresőbe, és 20 perc múlva használhatom. Ne értsetek félre, szeretek szótárazni, de mert van egyfajta bája, ettől függetlenül a hatékonyság, ebben a felpörgött világban megköveteli hogy az ujjbegyeimnél legyen az információ.

#7178 Mel culpa mel culpa, mel maxima culpa.
  • Dick Riddick
    Mindig vannak boszorkányüldözések. Most ez a fő bűn.
  • Molnibalage
    Na ez az. Miér van az, hogy csak a könyv olvasást (és szépirodalmat) tekintik hasznos időtöltésnek? A számítógépet olyan démonnak tekintik sokan, hogy az már fáj. Pl. a tematikus fórumozás az mi? Ott a neve. Fórum. Mint a rómaiaknál. Csak akkor személyesen jelentél meg, itt meg szg-t használsz. Akkor ez miért rosszabb annál?

És aki hadtichnikát, történelmet vagy mást olvas netem ami papíron nincs is az már kocka. Ma már alig van olyan dolog amit papíron érdemes megvenni, mert elavul a dolog vagy ki sem adják soha főleg itthon....

Miről van szó? Haladni kell a korral. A tevékenység ugyanaz, csak az eszköz lett más. Ja és így nem a 10 szomszéd sráccal tudok dumálni, hanem Joe-val kanadában és Juan-nal Mexikóban is.
  • norbre
    kinek mi a kikapcsolódás.. biztos neked is van ami szórakoztat és nem a munkád az :) könyv, egy jó beszélgetés..
  • Fantomlovag
    Nem tudom... Én alapvetően nem vagyok kikapcsolódás párti. De tudom, ez csak én vagyok.

Ami a barátod illeti, valóban nem jó követendő példa...

Nem baj ha az ember életében van gépezés, amíg van élete (azon kívül is).
  • norbre
    én azt gondolom hogy kell a játék, a szórakozás, kikapcsolódás is az embernek és az hogy ezt ki, milyen formában teszi, mindenkinek a szive joga.. viszont a túlzás semmiből sem jó általában, sem a rengeteg agyleszívó tv-zésből, sem az egésznap a gép előtt ülök és játszokból..

régebben volt pár évem h én is rengeteget játszottam szgépen, társkeresést is ott próbáltam főként stb.. aztán jóideje úgy vagyok vele hoyg a való világ sokkal érdekesebb, sokkal jobb személyesen beszélgetni, vagy elmenni ide-oda, és eljutottam odáig hogy simán le tudok mondani a virtuális dolgokról.. van egy ismerősöm aki egész du a gép előtt ül, a család hanyagolva.. nekem ez nem igazán követendő példa, nem is tudnám megtenni.. dehát kinek a pap kinek a papagáj :)
  • Dick Riddick
    Én mindig szerettem számítógépezni, kölyökkorom óta. Játszottam is, TV-ztem is. Ezek azóta elmaradtak, de a gépet sokat használom, beleértve természetesen a netet is.
    Amit én értéknek tartok, az a médiának nem érték. De ez van.
    Arról amit a kockulásról írtál, nem egészen értek egyet. Attól hogy valaki nem néz TV-t és nem használ netet, még nem biztos hogy értelmesen is tölti az idejét. Eleve az hogy kinek mi értelmes, nagyon relatív fogalom. Annyi-de annyi dologra rá lehet fogni hogy értelmetlen, haszontalan. Minden csak nézőpont kérdése.
    Ha 2-3 napra, vagy egy hétre úgy el tudsz menni a gépedtől hogy nem hiányzik, nincs gond.
  • tigeroo
    hát egen... néha szoktam kimozdulni 1-1 koncertre meg bulizni a haverokkal de amúgy minimálisra próbálom csökkenteni az otthoni kimozdulásokat:D de vannak azért közös programok (pl. tegnap mentünk nyíltnapozni)
    ... csakhát bejárósok az osztálytársaim, nemis tudnánk találkozni hétközben, délután...

igy egyszerűbb:P
  • Fantomlovag
    ÉS még azt hittem én vagyok itthon ülő típus....
  • tigeroo
    én egész délutánokat msn-ezek át a barátaimmal

de az a jó hogyha nem írnak vissza akkor tudok gitározni vagy súlyzózni közben:D vagy ugy hogy ezek között néha visszaülök és válaszolgatok szépen
  • Fantomlovag
    Mi számít kockulásnak? A net hasznos infókkal is tele van.
  • dartonita
    Definiald az ertelmes idotoltest pls.
  • Rita79
    Én nézek tévét, igaz nem sokat, inkább filmeket.
    A show műsorokon meg jókat lehet nevetni.

Én inkább elítélem azokat az embereket, akik a fél életüket a net előtt töltik.......
    Kit érdekel, hogy valakinek nincs tévéje, ha ennek ellenére nem értelmes dolgokra fordítja az idejét, hanem kockul.

[és most nem a munkaidőben, munka miatt a gép előtt eltöltött időre gondoltam]
  • Rundstedt17
    Hagyjátok már ezt a tv témát,amúgy attól senki nem lesz értelmesebb a szemebe hogy nézz e tévét vagy sem...Viszont akik ilyen mónika shows kivágásokon nevetgélnek az már azért jellzi a szellemi szintet és közben álszenten áh ő nem nézz tv-t....
  • norbre
    hogy nem néznek tv-t? :) nem az a lényeg hogy nézel-e.. hanem hogy mit :) én nézek néha de nem prosztó műsorokat, és annak ellenére h bár elég keveset tv-zek, mégis abba a kategóriába sorolódom akik néznek tvt :) merthogy ezexerint van aki nézi és van aki nem.. :)
    mégis az az érzésem hogy az élet legtöbb területén nem tartozom a "birkák" közé :)
  • salsoul
    S pont így lehet megtalálni a nem közönséges embereket