8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Dick Riddick
    Nem tudom mi az alapja nálatok ennek a játék-ellenszenvnek. Nem értem. Az egy dolog hogy benneteket nem érdekel, de mást megvetni azért mert őt igen... Nem értem.
    Neumann János és Edison nevében ne beszélj, mert az ő korukban nem volt lehetőség számítógépet használni. Nem tudni hogy mi lett volna az ő véleményük. Azt hiszed talán hogy a nagy gondolkodók nem kapcsolódnak ki ilyen szórakozással? Dehogynem.
    És hogy ki mennyit költ gépre, embere válogatja. Nekem eddig három gépem volt, és mindegyiket jó pár éven keresztül használtam.
    Ne kössünk ki megint a kockáknál.
  • Rita79
    Sőt!
    Én annak a híve vagyok, hogy ne legyünk folyton egymás nyakán, hanem mindenkinek legyen saját elfoglaltsága.
    De azért próbáljuk már meg a közös szabad idő nagy részét együtt tölteni.
    És nem úgy, hogy én is mellette kockulok.....
  • Dick Riddick
    A párt te választod. Ezért ne hibáztass mást.
  • chhaya #7240
    Nőből vagyok, mégis egyetértek. Nálunk pont fordított a helyzet. :) És az a baj, hogy az ilyet tényleg nehéz megoldani úgy, hogy a másik ne sértődjön meg. Mármint, ha én nem vágyom társaságra, nincs kedvem azt csinálni, amit neki, vagy egyszerűen csak csendet szeretnék magam körül mert mondjuk tanulnék vagy olvasnék... ebből a másiknak rögtön az jön le, hogy nem akarok vele lenni, nem is szeretem, jönnek a kérdések, hogy miért nem vele foglalkozom... stb stb. Hangulatgyilkos. A férfiak sem jobbak a nőknél. :P
  • Rita79
    Ott a pont megint!

Nem arról van szó, hogy nem lehet netezni, hanem arról, hogy mennyit.
    Amikor az ember egyedül alszik el és éjjel arra ébred, hogy a párja még mindig a gép előtt ül, akkor az már gáz.

Ha egyesek másként gondolják, akkor remélhetőleg találnak olyan nőt, aki szintén a számítógépen éli ki magát....
  • Rundstedt17
    évente minimum 300 ezret tudomásom szerint...szánalmas szerintem is.
  • salsoul
    Oké, csak számomra szánalmas látványt nyújtanak a dedós szintre süllyedt felnőttek, amint egymást vagy szörnyeket lövöldöznek pc-n.
    S amint eme foglalatosságra százezreket vagy milliókat költenek...

Vajon mi lett volna, ha Neumann János vagy Edison is inkább csézni ült volna be...?
  • Dick Riddick
    Az egyetlen hátulütője, nem, nem is hátulütője, inkább mellékhatása az a páros barátságoknak, hogy szakítás után szakad a banda is. És előbb-utóbb be is következik.
    Rohadt egy dolog.
  • minigirl
    Ez nagyon jó meglátás, én is így látom a helyzetet. :)

Sőt, talán még kiegészítésként hozzátenném, hogy a csaj is elmehet a barátja barátaival, ha vannak olyan jóban. Mármint úgy gondolom, hogy a párocska nélkül. :) Meg persze fordítva is. :)

Konkrét példaként tudnám említeni, hogy ma mentem volna koncertre a barátom barátjával, mert a barátom nem szereti azt a zenekart, aminek a koncertjére mentem volna. Mindössze az tett keresztbe a dolognak, hogy hétfőn az edzésemen történt egy kis baleset, és még a fürdőig is problémás elmennem, nemhogy Kispestről Budára átvánszorogni. :)
  • Dick Riddick
    De ez te vagy.
    Én is szívesen eltöltök 1-2 órát játékkal. Főleg barátokkal, nagy jól kikapcsol. Attól hogy téged nem érdekel, ne ítélj el másokat akiket igen.
    Egyébként a sakkot én is szeretem (meg a strip-pókert csajokkal :) ).
  • dartonita
    Valahogy igy kepzelem,es tapasztaltam en is.
  • salsoul
    cs helyett meg lehet sakkozni ;)
  • salsoul
    én ezzel játék témával úgy vagyok, hogy megvan a maga ideje az ember megfelelő korában

elvégre szorzótáblával sem szórakozunk (mondókázunk) általános iskola után...
  • norbre
    en is az aranyok mellett voksolnek. sot en azt mondanam h siman el tom kepzelni h melo utan egyik nap egymassal toltik a nap hatralevo reszet.. masnap mondjuk moziba mennek harmadnap a pasi talalkozik a haverjaval .. negyednap a csaj talalkozik a baratnoivel.. otodnap mindketten faradtak barmihez is, egymashoz sincs kedvuk, csaj olvas faszi gepezik.. stb stb.. ez sztem eleg eletszeru es minden megvan benne mindket felnek.. elni es elni hagyni
  • Dick Riddick
    Szép. De akkor már inkább a hiperkocka.
    Könnyen megítél bárki egy fickót, ha a barátnője mellett napi 5 órát CS-zik.
    De mi a helyzet ha kétnaponta 2-t? És olyan időt ami elméletileg szabad? Ez is megbocsájthatatlan?
  • salsoul
    ditrigonális ikozidodekaéder?
  • Dick Riddick
    De ki beszél itt kockákról?
    Én is és szerintem mindenki más is elítéli azt ha egy párkapcsolat egyoldalú.
    De attól hogy a gép előtt is töltesz időt (a szabadidődből), még nem vagy kocka!
  • Dick Riddick
    Mellesleg ahogy én értelmeztem, nem azt írta hogy egy elhidegült, idegen kapcsolatot akar, hanem azt hogy a kapcsolaton belül meghagyja a másik személy szabadságát is. És szerintem is ez a legfontosabb. Kötődés és szabadság.
  • Rundstedt17
    Semmiféle sarkítás sincs,de mondom ha összeillenek akkor nincs gond tehát mondjuk a csaj is szeret órákig játszani,de ez valljuk be nem jellemző...a gond az hogy kockák akarnak nem kocka csajt...ebből később mindig bajok vannak.
  • salsoul
    Tévedsz. Amikor még összeházasodtak win95 is alig volt...
    A házasság alatt lett ilyenné... és így már neccesebb
  • Dick Riddick
    Teljesen sarkítottan nézed a témát.
    Ennyi erővel csak szentek és kőnarkósok sétálnak a világban.
    Egy rossz példa még nem a többség.
  • dartonita
    Az a baj hogy erre szemelyeskedes nelkul nem tudnek valaszolni.
    Egy kerdes azert motoszkal bennem.Mi tortenik akkor amikor ez a paros megunja hogy minden este egymassal foglalkoznak?Teljen el mondjuk fel ev,1ev,5ev...mindegy.Eljon ez az ido is.Akkor mit csinalnak majd?Akkor a ferfinak ott lesznek a hobbijai es a barati tarsasaga.Es Neked?
    (az meg hogy mi a normalis,tokeletesen relativ)

7215:gratulalok.Megfogtad a mondanivalo lenyeget.Dobhatsz ujat.
  • Dick Riddick
    Ami előbbre visz az életben, az értelmes?
    Erre nincs standard, mindenkinél más-és más a mozgatórugó. Erre nem lehet szabványt írni, maximum tanácsot adni, de csak egy bizonyos szintig.
  • Rundstedt17
    ez modern kor betegsége...El tudom képzelni azoknak a feleségeknek a helyzetét a férj haza jön a munkából és miután bekajált ül wow-zni csézni vagy vmi hasonló baromsághoz és fel nem áll hajnalig:D...ez aztán szép kapcsolat:D...max akkor müködik ha feleség is olyan antiszociális jelleg,tehát inkább géppel van el...
  • Dick Riddick
    Száz-százalékosan egyetértek Dartonita-val.
  • salsoul
    Vagy ez a "egy nő, meg szerintem egy férfi is alig várja már, hogy a párjával legyen esténként és egymással foglalkozzanak" dolog.
  • Dick Riddick
    Ebből mindig konfliktus lesz. Sok csajt ismertem/ismerek akik pontosan úgy kezelik ezt a dolgot, mint ahogy szerintem te is. Az egy dolog hogy egymással is törődni kell, de van mellette kikapcsolódás, szórakozás is, ami nem biztos hogy közös elfoglaltság. És MINDIG ez a rész az ami miatt veszekedés van. Nem állok egyik fél pártjára sem, mert az arány a lényeg, ahogy Molnibalage is írta.
    De a nőnek is figyelni kell a párjára, nem csak fordítva. Könnyen lehet hogy túl soknak tartja az együtt töltött időt, és kell neki egy kis idő külön. És azért jó érzés kikapcsolni egy kicsit a gép mellett, ha arra is van idő. 1-2 óra játék nagyon jól tud esni. Én például a mai napig szívesen lövöldözök együtt a haverokkal, a legeslegjobb stresszoldó.
  • salsoul
    Te egyáltalán tudod, hogy miről beszélsz?

Ember természete válogatja dolgot.
    Vannak emberek akikben nincsen meg az, amin keresztül megérinthetné őket a hétköznapi.
  • Rundstedt17
    Magyarán ha csak nem akarod dugni akkor közeledbe se legyen?Miután megvolt a menet,mész a dolgodra,gamelni?
    Ez gyerekes...Emlékszek 14 évesen mennyit játszottam egészen 17 éves koromig,azóta már nagyon ritkán,egyszerűen nem köt le a lövöldözés meg hasonló marhaságok....
  • Rita79
    Te egyáltalán tudod, hogy miről beszélsz?
    Vagy te nem dolgozol?

A normális emberek reggeltől-estig dolgoznak, este tudnak csak találkozni, amikor igenis egy nő, meg szerintem egy férfi is alig várja már, hogy a párjával legyen esténként és egymással foglalkozzanak.

De szép dolog lehet, hogy a hétköznapokon csak kerülgetik egymást a lakásban és mindketten hobbiznak az este hátralevő részében.

Nekem ilyen nem kellene az tuti.
  • salsoul
    affinitás kérdése, hogy ki mit néz, s azt miért nézi. Szórakozásból, unaloműzésből, tanulásból sat.
    Ez persze vonatkozik a könyvekre is, zenére is sat.

van akinek nevetséges, de inkább szánalmas

értelmes az mi előre visz, és nem csak az idődet (életedet rabolja el)

mert beszűkíti az emberek világát
    és azért rosszabb annál, mert régen a rómaiak szemtől szemben művelték, és versenyeket is írtak ki
    a forum tagok nagy százaléka pedig beszari a szemtől-szembe értekezéshez, felszólaláshoz, a köznség előtti szerepléshez, és rettegnek a bírálattól.

A haditechnika pedig ha nem visz téged emberileg előre akkor szart sem ér.
    Az emberiséget sem vitte előre - körbe lehet nézni.
    Technikailag fejlődunk, szellemileg és emberileg visszafejlődünk.
    Haditechnikailag a szamurájoktól kéne tanulni s nem a fizikusoktól és atombombát gyártani...

És teljesen más a személyes kontakt mikor valakival a valóságban együtt vagy és nem csak a hangja van veled.
    Dehát számítógép előtt csak a számítógépesek találkoznak - nemigaz? ;)

Én ha nincs más sem elégedek meg a szarral...
    Vegyél könyveket. Angolt.

Nálam mindig röhely tárgya a családapa akinek az életében a WoW vagy a csééé és hasonlók játszák a főszerepet. És a gyerekeit nem engedi a géphez, mert most ő...
    Hogy sajnálom ezeket a feleségeket... milyen lehet látni...

Ennyi idő alatt azon is elgondolkodhattál volna, hogy hogy kerülhetnél igazi repülő közelében.
    Egyébként meg irány a vidámpark, és kis fémpénz...
  • Dick Riddick
    Ez mellesleg (nem is mellesleg) az egyik leggyakoribb oka a férfi-nő konfliktusoknak.
    Egyetértek.
  • norbre
    én is ezt tapasztalom.. az egész baráti körömből 1 csajt ismerek akinek vannak saját elfoglaltságai is.. és egyetértek abban is hogy nem kell folyton egymás nyakán lógni
  • dartonita
    El ne dontsd mar mas emberek helyett hogy mi szamukra a fontos es kovetendo ertekrend,koszi.
    Sokaknak akadnak maniai,erdeklodesi kore,olyan dolgok amikhez ragaszkodik mert ez szamara a kikapcsolodas.
    Mennyivel egeszsegesebb mondjuk egy no cipok,retikulok es ruhak iranti perverz,kielegithetetlen vagyakozasa?Vagy az ures kirakatbamulassal eltoltott orai egy plazaban?
    Tudod a gyakori baj az hogy a noknek nagyon ritkan van sajat hobbija,es barati kore.Ergo egy darabig probalja el/kisajatitani a parjaet,aztan megunja es duzzogni kezd mert keptelen magaval mit kezdeni.Nem kell azt hinni hogy egy kapcsolat akkor mukodik tokeletesen ha a nap minden perceben egyutt vannak,es ugyanazokat a dolgokat szeretik/csinaljak.Fraszt,epp ellenkezoleg.Tisztelet a kivetelnek ofkorz.Onnantol kezdve hogy valaki megprobalja sajat szabalyai szerint befolyasolni a masikat,korlatozasrol beszelunk.Pisz.
  • Dick Riddick
    Az első mondatod egy ultimátum. :)
    Attól hogy használja a gépet még nem függő. Ha pedig gépfüggő, te választottad, majd legközelebb jobban kell figyelned.
  • Molnibalage
    Kicsit durván mondva aki jobban szereti a billentyűzetet ütni, mint dugni annak baj van a fejével. :)
  • Rita79
    Egy szónak is száz a vége, a barátom úgy töltse el a szabadidejét, ahogy kedve tartja, ha velem, akkor velem, ha egy géppel, akkor azzal.

Mindenki szabad ember eldöntheti, hogyan éli az életét.

De azért azt még odabiggyeszteném ehhez a témához, hogy kapcsolatot építeni egy számítógépfüggő emberrel egyszerűen lehetetlen.
  • Molnibalage
    Magyarán te úgy értelmezed, ha neked semmi dolgot és szabadidőd van akkor a bartáod úgy töltse el ahogy neked tetszik vagy konkrétan csak veled? Szép dolog a kapcsolat, de mint írtam van amit azelőtt is csinált a férfi mielőtt téged megismert.
  • norbre
    a gömböket én is jobban szeretem
  • Rita79
    Igazad van kocka a kockához, gömb a gömbhöz.