8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#7323 igen ez világos.. mármint hogy sokba kerülnek.. de a szórólapozás nem hajtja előr a világot semmilyen módon.. ha anyámnak nem lenne munkája és szórólapoznia kéne, inkább mondanám neki hogy ne tegye, inkább költözzön ide hozzám.. -
#7322 Legalább nem csak én nézek ki úgy, mint egy eszkimó. :D -
#7321 a gép előtt én is takaróban ülök :) -
#7320 Hát... Részemről fázós vagyok, mégis 19foknáál sosincs több a lakásban, mert a lakótársak lázadnak, hogy "drága lesz". Tehát kénytelen vagyok 4 takaróval megoldani ezt a problémát. Ráadásul a gép előtt is mindig takaróba csavarva ülök... Ezt más is meg tudná tenni, szerintem... -
#7319 Alapvetően egyetértek. Csak hozzáteszem, hogyha ez a munkájuk sincs, akkor a társadalom tartja el őket, segélyekből meg hasonlókból, amit egyrészről a rendes, dolgozó adófizetők pénzéből von el, másrészről ezt a pénzt mondjuk nem a rák kutatásba fektetik. És mint mondtam, nem fillérekről van szó, hanem nagyon csúnya milliárdokról...
De spec, általában én sem veszem el a szórólapokat... -
#7318 úgy értem hol lehet meghúzni azt a határt a környezeti terhelés szempontjából ami mindenkire egyformán igaz lehet? sokan azt mondják nekem ez létszükséglet és 30 fok van a lakásukban mert tényleg fázósak.. viszont én meg simán elvagyok legtöbbször fűtés nélkül, általában 16 fok van nálam, hétvégén 1-2x felnyomom 20-22-ig.. -
#7317 Fantom pont nem arra célzott, amit te csinálsz. :) Sörözni a haverokkal mindenki eljár, még Fantom is. :) Sőt, olykor mindenki játszik is. Részemről pl. Honfoglaló-fan vagyok, de azt sem viszem túlzásba. Sosem fordult még elő, hogy 2-3 óránál többet játszak, mert egyszerűen jobban kedvelem az aktív életmódot, mint a gép-előtt-ülőset.
Némi kikapcsolódás mindenkinek kijár, és mindenki maga választja meg, hogy ezt hogyan akarja véghezvinni.
Viszont, aki tényleg egész álló nap a gép előtt, vagy a kocsmában ül, az már igazán felesleges személy. Egyszerűen nem lehetünk olyanok, mint az állatok: nem követhezjük állandóan az ösztöneinket, sajnos... Pedig néha én is szivesebben mennék ki túrázni az erdőbe májusban ahelyett, hogy otthon meresztem a valagam, csak mert vizsgaidőszak van. -
#7316 egyébként biz szempontból én is radikális nézeteket vallok, mert pl az olyan munkákat nem becsülöm semmire akik mondjuk röplapokat meg papírreklámokat osztogatnak... régebben elvettem tőlük, mondván segítem a munkájukat.. de egy jó ideje őgy vagyok vele hogy nem támogatom a szemétgyártást.. ha emiatt egy embernek nem lesz munkája akkor ne legyen neki, keressen mást.. ha sokan vagyunk és nem talál munkát? majd kevesebben leszünk ha néhányan éhenhalnak mert nem tudnak értelmes dologból megélni.. ez is radikálisan hangzik de ezalól a nézet alól magamat sem vonom ki.. -
#7315 Minimálisat? Milliárdokba kerülnek azok az "emberek"! -
#7314 Nem a néhanapjáról mondtam, hanem aki állandóan... -
#7313 igen, de az emberek nagy része csak eljár valamit dolgozni.. sokan nem is szeretik igazán a munkájukat de meg akarnak élni.. ha így nézzük aki dolgozik már hasznos..
viszont az hgy valaki dolgozik még nem jelenti azt hogy értelmes ember, adott esetben lehet hogy pocsékolja az áramot, a gázt stb.. mennyivel jobb ember ő mint az aki az aluljáróban koldul és minimális környezetterhelést jelent? -
#7312 Mivel anyukád bölcsödében dolgozik, nagyon is hasznos a társadalom számára. Elvégre gyerekekkel foglalkozik, feltételezem, amíg ezt teheti, próbálja jó embernek nevelni őket. Tehát minden jó tanár, ovónő nagyon hasznos a társadalomnak. :) Én is nagy részben köszönhetem a tanítónénimnek, hogy ma olyan vagyok, amilyen. Aztán gimiben ott volt a töritanárom, végül az egyetemen is van pár tanárom, akik nagyon is ottvannak a jellemformálásomban. Nem beszélve az edzőmről. Mind-mind hasznosak. :)
Viszont. Már az is nagyon hasznos ember a társadalom számára, aki csak a gyerekét neveli tisztességesen, jó emberré. Ha nem szülő-gyerek kapcsolat van köztük, hanem baráti, amiben persze a gyerek nem muszájból tiszteli a szüleit, hanem azért, mert azok valóban megérdemlik. Mert ha a gyerek jó nevelést kap (és ne pl elit iskolára, vagy ilyen nyavalyákra gondolj, hanem egyszerűen jó szülőkre, tanárokra, stb.), akkor ezt a jó nevelést ő is tovább tudja majd adni a saját gyermekének, ésatöbbi.
Tehát, nagyon egyszerű hasznos embernek lenni, csak tenni kell érte, és nem kell hihetetlen erőfeszítéseket tenni. :) -
#7311 ok azt elismerem az állatokat valóban ká volt ide sorolni.. abban is egyetértek hogy az ember tegye meg a ami tőle telik azért hogy jobb legyen a világ.. viszont nem gondolom hogy az már kártevő aki elmegy a haverokkal sörözni (hacsak nem álló nap ezt teszi) és néhanap jólérzi magát.. én is ki szoktam kapcsolódni néha, hol sörözéssel, hol játékkal ami lehet strandröplapda, vagy lövöldözés, viszont ezek nekem kellenek hogy az egésznapos hajtások után egy hónapban 2-3x kicsit kikapcsoljam az agyam.. ezek a dolgok felfrissítenek és utána megint jobban tudok koncentrálni a munkámra, a feladataimra.. én valóban környezettudatos életet élek, és attól hogy néha játszom vagy sörözök a haverokkal nem gondolm hogy haszontalan lennék.. sőt.. de ez kicsit hosszú lenne -
#7310 Hogy ne lenne hasznos a társadalom számára édesanyád? A munkájával, amellett hogy vigyáz a jövő generációra, és neveli őket, egy igen kritikus időszakban, esélyt ad másoknak, hogy ennél nagyobb dolgokat tegyenek, és ne kösse le őket a gyerekük. Ez fontos dolog. Erre mondtam, hogy "legalább muszájból". Tesz valamit és ez lényeg. Az, hogy nincs mögötte eszme, gondolat, hanem csak dolgozni jár, "szelaví". A "vezetőknek" kéne elméletben lenni eszméiknek, és ilyen irányú átlátásuknknak, de már sok éve nincs, nem csak itt, szinte sehol... Ám ez kevéssé tertozik most a témához. -
#7309 Az emberekről beszéltem. Az állatok közt nincs olyan aki ne tenne meg minden tőle tellhetőt a természet rendjének és egyensúlyának fentartásáért (mégha nem is tudatosan). Tehát szerintem a ganajtúró bogár "becsületesebb" sok embernél, mert Ő legalább mindent megtesz ami tőle tellik.
Az ember a legfejletebb élőlény a planétán. Az iteligenciánk, tudásunk, ezközeink és sokminden más rendelkezésünkre áll. És ezekkel megszüntethetnénk a szegénységet, éhezést, a betegségek nagyrészét. Ehelyett mire használjuk? Nem gyógyítunk csak tüntekezelünk, mert az anyagilag jobban megéri pár gyógyszergyártó cégnek. Kihasználunk másokat, elszedjük még azt a keveset is amijük van (Afrikaik, Indiánok, stb.), és legyilkoljuk egymást olajért, pénzért... Ez is ugyanaz a kártékonyság, mint mikor valaki akinek van egy egészséges teste, és elméje otthon ül, és számítógépes játékok előtt, és cél nélkül nyomogatja a gombokat, vagy ugyanolyan mint a "hippi" aki a kocsmában a haverokkal iszik, füvezik és röhög még a telefonkönyvön is, vagy mint a bűnöző aki betörés közben megerőszakol és megöl gyerekeket. És ezzel nem egy kalap alá vaszem őket (vagy a "bűnüket" ha úgy jobban tetszik), csak azt mondom, hogy bizonyos szempontból mindannyian kártevők, és élősködnek a társadalom testén, mely eltartja őket. Azok testén akik dolgoznak, adót fizetnek, és tesznek azért, hogy haladjunk is valamerre. -
#7308 de nem erről volt szó.. hanem hogy ha nem teszel valami hasznosat a társadalomért akkor haszontalan vagy.. ok az állatok valóban nem volt jó példa.. de nézzük pl a szüleinket .. az én édesanyám pl bölcsödében dolgozik (nem világmegváltásból vagy hogy hasznára legyen a társadalomnak, pusztán ez a munkája) .. nem pocsékol semmit, se áramot, se vizet, de nem környezettudatos megfontolásból, hanem mert nem szeret pocsékolni.. namost ő elméletileg a társadalom számára semmi hasznot nem hajt a munkáján kívül, nekem mégis rendkívül fontos és ha valaki egy rossz szót is szólna rá kibelezném.. -
#7307 igen de nem azért mert ők így akarták.. és félreértés ne essék nem a környezettudatos életmód ellen vagyok.. sőt.. viszont mondja meg valaki mi az elégséges környezetszennyezés? ki mennyit világíthat, mennyit használhat gépet otthon? elvileg az lenne az ideális ha nem használnánk energiát, ha nem fűtenénk, nem autóznánk, nem hasznáűlnánk áramot, nem vágnánk ki a fákat stb.. ki mondja meg mi az elégséges vagy a muszáj? -
#7306 Nem kell atomtudósnak, sem polgármesternek lenned ahhoz, hogy tegyél a környezetedért. Viszont, már az is nagy előrehaladás, ha pl. nem szennyezed (a muszájnál jobban) a környezeted. :) -
#7305 A természet harmóniájának fenntartásáról még nem hallottál? Csak mert ezt az apróságot ők tartják fenn, a növényekkel együtt... Mi emberek csak pusztítjuk a természet szépségeit, erőforrásait. Az állatok legalább nem ölnek feleslegesen... Kivéve a rozsomákot... :D -
#7304 mellesleg én is elitélem az erőforrások felesleges pocsékolását, de nem gondolom hogy pusztán csak azért ki kellene végezni valakit mert nem atomtudós vagy polgármester.. -
#7303 ezek szerint az állatok is haszontalanok? ha így nézzük semmi hasznosat nem tesznek a bolygóért.. -
#7302 Nem attól válik valaki értéketelnne, hogy nem egész életében egynagy tudományos projekten dolgozik. Viszont attól, ha szemmi hasznosat nem csinált, attól igen. Hasznos alatt azt értem, hogy minimum a társadalom számára hasznos. De lehet hasznos a városa, az ország, a nemzet, a régió, a kontinens, a világ, a bolygó, a galaxis számára is. Nem ez a lényeg, hanem, hogy mindneki megtegye a töle tellhető legtöbbet.
Aki semmi hasznosat nem tesz, csak vesztegeti az életét az nem hogy nem hasznos, egyenesen kártékony. Miért? Mert erőforrásokat él fel: Eszik, iszik, lélegzik, vizet és áramot használ, etb. Viszont semmit nem ad vissza. Tehát gyakorlatikag élősködő, a társadalom, a nemzet, az ország testén (de tudnám folytatni a sort).
Elismerem ez a nézet radikálisnak fog tűnni sokaknak, de úgy gondolom, hogy aki legalább "muszájból" nem csinál valami olyat, ami hasznára van, legalább egy közösségnek, az az ember erőforrás pocsékolás. És mivel az erőforrások végesek... -
#7301 Erről beszélek!
Vegyük egy kalap alá a sorozatgyilkosokat és a volán mögött elalvó sofőröket, egy kalap alá a gyerekmolesztálást és a bolti lopást, egy kalap alá a fegyveres rablást és a számítógépes elfoglaltságot, szórakozást.
Ennyi erővel máglyára kéne vetni az összes gépet, és benzinnel alágyújtani. -
#7300 Ugyan, nem ismerted őket, maximum a könyvek borítójáról és egy biográfiából. Aláírom, letettek valamit az asztalra. De hogy boldog, kiegyensúlyozott emberek voltak-e, az már más tészta.
Mellesleg nagyon nem értek egyet a meglátásoddal. Attól hogy valaki nem egy komoly tudományos projekten dolgozott egész életében, már haszontalan? Vagy attól hogy tölt időt szórakozással?
Ugyan már... -
#7299 Nekem már volt benne részem. Az egyikük rossz néven veszi ha a másikkal is találkozok, és fordítva. Nem marad más lehetőség, az eredeti baráttal maradok. -
#7298 Nagyon szép ez a valósítsd meg önmagad rész.
Azzal ugye tisztában vagy hogy az elérhetetlen célok kitűzése nagyon káros lelkileg?
Vadászpilóta...
Kicsit nézz utána a kritériumoknak. -
#7297 ha már így belekötsz,az oldal és az oldallap két különböző dolog.
sal:te tényleg nem érted,egy vadászpilótának még tömött foga sem lehet...esetleg ha nem azt pofáznád,hogy amit nagyon akarsz elérsz,hanem leszállnál a földre és megnéznéd mik a követelmények,és azt tudja-e teljesíteni a kolléga,akkor te is látnád,hogy ennek az álomnak lőttek(és hadd tegyem hozzá,az is igaz amit mondott:van itthon mig29ünk sok-sok,de csak a földön,még ígyis qrwa drága a fenntartása,nem még ha repülnének is vele...)
mellesleg,nekem nincs jogsim,meghúztak már egyszer-kétszer forgalomban...de szimulátorozok,jobb mint a "szart enni",avagy ha semmit sem csinálnék...pontosabban mind2 szar,csak ez kisebb. -
#7296 Persze, hogy 6 oldallapja van egy kockának. De ő az írta, hogy legalább négy, tehát négy vagy annál több! :D Most komolyan, a 6 az legalább négy, szóval helyesen írta. -> Neked is problémáid vannak az értelmezéssel ;) -
#7295 No offense, de te teljesen el vagy varázsolva :D -
#7294 asszem te tényleg nem vágod miről beszél.. -
#7293 -
#7292 Én csak azt mondtam, hogy koránt sem biztos, hogy csak azok az utak vannak amiket eddig(!) kinéztél, elképzeltél és járhatatlannak bizonyultak számodra.
Ám ha ennyire ragaszkodsz hozzá... legyen...
"Fingod nincs a repülésről."
Látod ebben igazad lehet. Viszont ebből azt feltételezem, hogy neked van.
És mégis míly irónikus, hogy közülünk mégis nekem van több esélyem sokkal kevesebb tudással a repülésre mint neked a világ legtöbbjével...
(azt hiszem átvitt értelemben is...) -
#7291 Tudod mit. Jobb lenne, ha nem szólnál hozzám többet. Fingod nincs a repülésről. Pont. Úgysem tudod miről beszélsz. Az ilyen "dolgozz keményen és eléred amt akarsz" dumától repül le nálam a gépszíj. Melyik részét nem érted, hogy fizikailag nem vagyok alkalmas a sem a katonai sem a kereskedelemi utasforgalmi repülésre? A polgári kisgépes licensz meg milliós nagyságrendű összegbe fáj. Valahogy most nem erre kell a pénz. -
#7290 Valamelyik pokemon filmben láttam, (most közismerteb pokemonokkal mondom a példát, de nem ezekkel volt) hogy két pichu kis pichukat csinált, de elvileg ha belegondlounk a raichuknak kellen pichukat csinálni és ha elérik az ivarérett formát vagyis a raichu-t akkor tudnának elvileg utodot nemzeni, és elvielg akkor a pichuknak nem kellene tudni kis pichukat cisnálni, de valszeg akkor ha raichuk párzanának akkor az animében kis raichuk születnek, pedig pichuknak kellene. Ez egy alap hiba a rajzfilm megszerkeztésében. -
#7289 Nemondod.
Mondok mást amin szintén fennakadhattok:
egy meg három az durván kb egyenlő négy -
#7288 Oké, ha nem nem.
Kár, hogy csak egyféleképpen tudod elképzelni a dolgot.
De kijelntésed hogy nem az álmod, hogy szart egyél az nagyjábol ellentmond annak amit korábban írtál.
"Én kb. 70%-ban a gép előtt ülök hétköznap és télen. Ha bármi más adódik azonnal felállók, de ha nincs más?"
Azzal, hogy feladtad eszed a szart igazán életed végéig.
Így még a te verziód szerinti ici-picit sem fogsz repülni.
Marad a dzsojsztikk meg a tft panel... -
#7287 Hogy neked mennyi eszed van :D A kockás füzet az négyzetrácsos, és a téglalapnak (igen a négyzet is az) 4 oldala van. A kocka 3dimenziós test és hat oldallap-ja van -
#7286 Kezdesz felhúzni te nagyon nagyon...
Esküszöm te nem figyelsz arra amit írok. Régen még repülhetett a vadászpilóta nagyjából annyit ammennyi kell. Ma nem. Pont. Azért nem megyek el, hogy a földön töltsem az időmet. Nehéz a felfogásod? Valószínűleg már egészségügyileg sem mennék át, mert volt több lábsérülésem és más bajom is. Átlagember szintjén egészséges vagyok, de vadászpilótánál ennél több kell. Nem azért nem megyek el mert kifogásokat keresek, hogy ne menjek el, hanem azért mert szar. Világos?
Nem az az álmom, hogy szart egyek. -
#7285 Régen is ugyan ilyen voltam, csak akkor nem voltál érintett.
Tudtál objektív lenni.
Most is azt tudom mondani mint már sokszor sokaknak korábban: az ember azt keresse, hogy hogyan igen és ne azt, hogy hogyan nem. Mert csak így sikerülhet. Ennyi.
De mondom fel is lehet adni, aztán meg lehet magyarázni, hogy miért nem, hogy ne kelljen magaddal szembe nézned és azt látnod, hogy személyesen kurtad el az álmod. -
#7284 Sohasem akartad. Mert ha akartad volna nem adtad volna fel.
Most hogy lehetőség kínálkozna futamodsz
Melyik részét nem érted, hogy nem buli? Kinti szemmel szarét hugyért dolgoznak és évi 80 órát, ha repülhetnek. Ez vicc. Nincs lehetőség. Azok akik pilóták a képzettségükhöz képest alulfizetettek és helyhez kötöttek, mert itthon repülés = kecsó. Pont. Talán ne pofázz olyanról amiről fingod nincs. Régen értelmes voltál, de egyre többet trollkodsz.