8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • norbre
    a trendeket igyexem kikerülni, de legalábbis szándékosan sosem követek divatirányzatokat

ami pedig a liberalizmust és a konzervatizmust illeti ezek szerint én inkább a középutat járom.. nem vagyok híve a társadalomban az anarchizmusnak (szabályok, etika nélküliség, mindenki azt és úgy csináljon ahogy akar), viszont a jól bevált erkölcsök és értékrendek is elég érdekes megközelítés.. merthogy a mikori erkölcsök? és mi a jól bevált erkölcs és értékrend? apáink, az ükapáink vagy jézus korának, netalán az őstársadalmak erkölcsei és etikái? merthogy mindig mindenben van valami jó is meg rossz is.. nem hiszem hogy csak az lehet a jó amit apáink kitaláltak csak azért mert ők idősebbek nálunk.. sokszor az előző generációk is követnek hibás eszméket csak mert az hagyomány vagy mert az ő apjuk is így csinálta.. senki nem tévedhetetlen, még az ősök sem...
  • dartonita
    Sot varj segitek,hatha mas is hiszterikus sirogorcsot kap ettol.
    A modern zenei igenyesseg :D
  • dartonita
    Sarkitani fogok.
    Liberalizmus:az egyen es sajat donteseink szabadsaga,szabalyoktol,etikatol fuggetlenul.(pl marijuana legalizalasa,buzik egyre durvabb nyilvanossaga,szabadpiac,multikulti)
    Konzervek:a regi jol bevalt erkolcsok es ertekrend utani torekves.(pl csalad,vallas,hagyomanyok,kultura vedelme)
    Trendy meg...hat szerintem nezz korul a vilagban.Es borzadj el :)
  • Falconer
    "És senki se higyje azt, hogy 2.5 milából könnyebb félre tenni mint 25eFt-ból..."

Na ne legyünk teljesen hülyék azért.
  • norbre
    ezzel továbbra sem értek egyet általános szinten, a saját ismerőseim között tapasztaltakból itélve..
  • Dick Riddick
    Most olyan dologról beszélsz, amit úgy látom nem ismersz egyáltalán.
    A minimálbér vagy annak többszöröse között szakadéknyi a különbség! Szakadéknyi!
    Tudom, mert mindkét szülőm elég keveset keresett, sokszor két munkahelyen. Iszonyú nehéz dolguk volt, mégis megtettek minden tőlük telhetőt. És még azt állítod hogy nincs köze a környezettudatos gondolkodásnak az anyagi helyzethez?? Igazából semmi máshoz nincs köze.
    Hidd el, ha reggel négykor kelsz és éjfélkor még ébren vagy, nem a föld sorsa fog aggasztani. Sokkal inkább azok a bizonyos számlák.
  • minigirl
    Ohh, én mázlista vagyok, már a születésemkor is tudtam, hogy nem szabad korán kelni, szóval 10 körül születtem. :D

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM!!! NAGYON ARANYOSAK VAGYTOK! :)
  • norbre

• norbre
    szerintem majd a lányok megmondják hogy mikor off a topik, lehet az is érdekli őket hogy ilyen kérdésekben hoygan gondolkoznak a faszik.

én még sosem kategorizáltam hogy mi alapján gondolkodom vagy hogyan látom a világot, egyszerűen csak próbálom a józan eszemet követni.. lehet prosztónak nézni emiatt de én személy szerint nem tudom mit jelent pontosan a liberális és a konzervatív, vagy mi a trendi szabadelvű gondolkodás, légyszíves segíts ebben
  • Dick Riddick
    Ohó, boldog születésnapot!
  • dartonita
    Aha en is imadom amikor anyam pont abban az oraban es abban a percben hiv fel amikor megszulettem.Ez masnal lehet hogy nem gond,de en valamikor 05:14korul szulettem,es altalaban nagyon nagyon orulok a telefonjanak ilyenkor
  • minigirl
    Jajj, köszi. :)
    Eddig még csak az anyukámnak jutottam eszébe... Bár még korán van... :D
  • dartonita
    Neked pedig boldog szuletesnapot
  • dartonita
    Liberalis?Te tisztaban vagy egyaltalan azzal mit jelent ez a szo?En teljesen konzervativ vagyok,es magasrol teszek az uj trendy,szabadelvu gondolkodasra,es minden szarra amit ez az egesz kepvisel.Sot,nagyon is elitelem ha olyan fontos dolgokat szoritanak hatterbe amirol mar esett szo.
    Nincs kedvem flamelni,de orulok hogy Hozzad hasonloan gondolkodo emberbol egyre kevesebb van.
    Valaki szakitson mar vkivel,vagy legyen szerelmes mert totalisan felrevittuk ezt a remek kis topicot ☺
  • salsoul
    igen arra az egy és egyetlen konkrét esetre
    talán másik eset után kellett volna nézni...
    mindegy, hagyjuk ezt - le van zárva: nem nem

amit te mondasz az az, hogy nem lehet egyszerre két lovon lovagolni, mert az ember vagy egyikről (pl család) vagy másikról (pl karrier, hivatás) vagy mindkettőről biztosan leesik

így választania kell, áldozatot kell hoznia az egyikért vagy másikért
    vagy jó lesz a munkában és rossz a családban, vagy jó lesz a családban és rossz a munkában, vagy max középszerű, átlagos mindkettőben (vagy még az sem)
  • salsoul
    #7385:
    erről van szó
    a környzettudatosság, a környezet tiszteletben tartása (s ehhez egy peták sem kell) a fejekben legyen meg
    aztán ki-ki lehetőségei szenti maximálisan gyakorolja azt

#7384:
    Hát bazd meg lehet, de lehet a tied...

Ki beszélt itt síránkozásról meg sopánkodásról?

Napról napra üzemmódban is lehet méltósággal, környezettudatos és környezettisztelő emberként élni.
    Ez nem pénz, és nem vagyon kérdése.
    Ez annak a szikrának a kérdése ami vagy megvan egy emberben, vagy nincs meg.

Nem látom azt, hogy akik nem napról napra tengődnek valamivel is környezettudatosabbak lennének.
    Sőt mivel több az osztályrészük sokkal nagyobb íveb tudnak szarni a dologra.

Másrészről pedig kinek mi a napról napra.
    Van aki havi 25efT-ból is napról napra él és van aki havi 2.5 milából is napról-napra él - ki-ki a maga szintjén.

Nem az az ember él jól aki havi 25eFt-ot keres vagy 2.5 milát, hanem az, aki akár 5 Forinttal is kevesebbet költ mint amennyije van.
    És senki se higyje azt, hogy 2.5 milából könnyebb félre tenni mint 25eFt-ból...
    (Aki egyikből nem tud, az a másikból sem)

És ismét a szikránál vagyunk, ami vagy megvan egy emberben, vagy nincs.
  • norbre
    "Tudom, tudom ezért azért nem...
    Talán egy másik úton másképpen..."

de erre a konkrét esetre elmondta az illető hogy nem volt más megoldása, nem volt másik út.. fizikailag képtelenség kivitelezni.. hacsak nem csinál magából jópénzen terminátort..
    én is azon vagyok hogy a legtöbb dolgot elérheti az ember ha igazán akarja.. de mindig van egy határ amit már nem lehet átlépni.. pl ha családom lenne és el kellene tartanom őket, valamint foglalkozni is akarnék velük, akkor nem engedhetek meg magamnak már olyan kiadásokat és időbeni elfoglaltságokat amiket mondjuk egyedülállóként igen..
  • norbre
    én a bio feliratú kajáktól általában hátrálok, a legtöbbre azért írják rá a nagy bevásárlókp-ban hogy drágán el lehessen adni közben meg nincs is mögötte semmi.. én pl mindig piacon veszek zöldségetgyümölcsöt
  • HTS s3rg1nh00
    olyanféle gondok,hogy hidd el,én is szívesebben ennék biokaját,de a múltkor voltam anyámmal bevásárolni,és épp a biosarok előtt álltam meg h.ne legyek útban...olyan árak voltak,hogy mondom b+ abból négyszer annyit veszek a normálisból...és amíg ketten élünk anyámmal 110k-ból,mert még nincs munkám,addig nem ilyeneken fogunk élni...de speciel a hulladékot szelektíven gyűjtjük,ami tőlünk telik,azt megtesszük...nem dobunk ki felesleges ruhákat sem,inkább odaadjuk valakinek a családban,vagy valamilyen szeretetszolgálatnak adjuk...és ezt most nem az önfényezés miatt mondom...de engem erre neveltek,és remélem én is erre tudom majd a következő generációt.
  • Molnibalage
    Nehéz bazdmeg a felfogásod? Aki napról napra él az nem lamentál. Próbál életben maradni. Nem tudom hány éves lehetsz, de olyan álomvilágban élesz, hogy az már röhejes.
  • salsoul
    "azon az negy úton" >>> "azon az egy úton"
  • salsoul
    #7377:
    Miféle gondok?
    Hiába oldódnak meg azok a gondok, ha közben egyre jobban emelkedik a természeti szarszint körülöttünk...

#7378:
    arra az estre visszatérve
    én már megtanultam, hogy nem csak azon az negy úton juthatok el a célba amit kinéztem, elképzeltem, s aztán amihez görcsösen ragaszkodtam,
    hanem olyan utakon is amikről elképzelésem sem volt. És a legnagyobb hiba, hogy ezeket - korlátoltságomban - nem voltam hajlandó figyelembe venni. Mindig csak arra koncentráltam amit kinéztem ami persze nem vitt el a célba.

Annak aki elkönyvelte, hogy nem - akár mi miatt - annak fölösleges már bármiféle segítő ötletbörze.

Tudom, tudom ezért azért nem...
    Talán egy másik úton másképpen...

#7379:
    Még mindig nem értelek.
    Miért ne lehetne?

Az emberek pénze és az emberekben a környezettudatosság miként aránylik egymáshoz?

Szerintem sehogy,
    Aki környezettudatos az szegényen és gazdagon is úgy él.
    Aki meg nem az sem gazdagon, sem szegényen nem él úgy.
    A szegénység nem ok sem a beleszarásra, sem a civilizálatlanságra, sem a kulturálatlanságra, sem a tudatlanságra sat.

#7380:
    A számlák kifizetése után meg majd azon, hogy hol szívhatna friss levegőt, ihatna friss tiszta vizet, hol sétálhatna egy friss üde érintetlen csendes nyugis madárcsicsergős virágos rétes tájon, és mi lesz az egészségével sat.
    És hogy gazdálkodja ki a rákkezelést...
  • norbre
    nem tudom ezt miből gondoljátok de szerintem ez nem így van.. ismerek kisnyudíjast is aki attól függetlenül hogy kevés a pénze szelektíven gyűjt hulladékot, és már csak a pénze miatt is spórol az áramon és a fűtésen.. kevéspénzű egyetemistákat is ismerek nem egyet és a nagy részük szintén környezettudatosan él.. öcsém se keresett pár évig jól és mégis törekedett ezekre a dolgokra.. szal nem értem ezt honann veszitek
  • Dick Riddick
    Éppen ezt mondtam én is. Megfelelő anyagi háttér nélkül nem azon jár az eszed hogy mit tudnál tenni a környezetvédelemért. Sokkal inkább az hogy miből fizeted majd ki a számláidat.
    Az összefüggés egyértelmű.
  • Molnibalage
    Kevés pénzből nem lehet környezettudatosan élni.
  • norbre
    ennyire nem lennék biztos a helyedben.. azért mert te azt gondolod hogy nincs válasz rögtön a kérdésedre, vagy nem az a vűlasz amit te helyesnek gondolsz még nem jelenti azt hogy az "igazság" útján jársz.. hadd emlékeztesselek a nem olyan régi "nem teszel meg mindent hogy pilóta legyél" c hzzászólássorozatodra ami szerintem inkább puszta kötözködés volt mintsem vita amiben próbálod megérteni a másikat..
  • HTS s3rg1nh00
    nem azt mondtam,szerintem jogos,hogy kritizálsz,de van az embereknek más gondjuk is,mint a környezetvédelem-főleg,ha ezt az országot nézzük...
  • salsoul
    " Van fogalmad róla hány ember él létminimumon, vagy létminimum alatt a világban?"

Ez most miképpen jön ide?
  • salsoul
    Igen, sokan jönnek azzal, hogy csak kritizálni tudok.
    De arról már senki sem beszél, hogy jogos-e a kritika/észrevétel személyemtől elvonatkoztatva...

Minden esetre én ebből már tudom, hogy teli találatom van.
  • Dick Riddick
    Szerintem a legtöbb ember simán és gyorsan átállna tisztább energiák használatára és a szelektív hulladékgyűjtésre is. A szüleimnek is folyton ezen jár az esze, hogy lehetne elhagyni a műanyagot, komposztálnak, takarékoskodnak az energiával. Pedig koránt sem környezetvédelmi mérnökök.
    Viszont amíg állami szinten Sz@rják le a környezetvédelmet, addig ez édeskevés marad.
    Amit itt a természet tiszteletben tartásáról írtál és az, hogy nem jön meg az emberek esze... Ez naivitás. Van fogalmad róla hány ember él létminimumon, vagy létminimum alatt a világban? A nagy többség. Azt hiszed nekik az a legnagyobb gondjuk hogy a gyerek miben viszi a reggelit a suliba? Ugyan már!
  • HTS s3rg1nh00
    "A rendes fiúhoz hozzá tartozik az is, hogy igyekszik környezettudatosan élni, és felősséget vállal a világért pl"
    az már inkább a tökéletes jellemzője...
    egyébként az elmélettel baromira tisztában vagy és kritizálni is tudsz másokat,de azért kíváncsi lennék,te mennyire tudod a gyakorlatba átültetni a dolgokat...
  • salsoul
    #7360:
    "Azt hiszed hogy az emberek nem használnának szívesebben tiszta fűtőanyagot, tiszta forrásból származó energiát?"
    Igen azt. Az emberek többségének jelenlegi mentalitás az, hogy nekem legyen jó, a több le van szarva. A környezetszennyezéssel csak akkor van gond, ha az én telkemet szennyezik sat.
    És hogyha a környezetszennyezőbb olcsóbb, akkor még ha megtehetné, hogy tisztábbat használjon is, az olcsóbbat és szennyezőbbet fogja választani (amíg nem az ő telkét/egészségét szennyezi, mert ha azt szennyezi rögtön tud tilatkozni és cselekedni).

És valóban egy fecske nem csinál nyarat.
    Annak az esélye, hogy az embereknek maguktól időben megjön az esze... kb nulla.
    Így marad egy orbitális természeti krach kivárása... aminek majd már lesz kényszerítő/motiváló ereje.

Egyébként az első lépés szerintem nem a napelem haname a természetnek és alkotójának tiszteletben tartása, és az anyagi érdekek elébe helyezése. Nagyjábol ahogy pl a muszlimok (nem a szélsőségesek, és nem a képmuatók) teszik.

A rendes fiúhoz hozzá tartozik az is, hogy igyekszik környezettudatosan élni, és felősséget vállal a világért pl

#7370:
    Majd eljön az idő amikor 10 falu épít egy szelektív szemétgyűjtőt...
    Ma még nem érzi senki a saját bőrén ennek szükségességét.
    És a felelősségtudat is hiányzik az emberekből.
  • Dick Riddick
    Sem az idealisták, sem a realisták nem tudják megváltoztatni a világot külön-külön.
    Ehhez bizony mindenképp összefogás kell.
  • Dick Riddick
    Az idealizmussal nincsen baj.
    Ez nem pesszimizmus. De ha egy közepes méretű városban lényegében nincs lehetőség szelektív hulladékgyűjtésre (van valahol eldugva, de olyan mintha az 51-es körzet lenne, senki sem tudja létezik-e), akkor nincs miről beszélni.
  • Dick Riddick
    Mivel a topik lényegében hónapok óta halott, és az idejárók száma limitált, nem hiszem hogy ártani fogunk bárkinek is.
    Ha igen, majd szólnak. De addig nyugodtan maradhat így, nem igaz?
  • Fantomlovag
    A rendes fiúk gondolkodnak ilyesmin is, :P
  • Picar77
    A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
    aha persze
  • norbre
    talán úgy van ahogy mondod.. de ha ezen oknál fogva mindenki csak legyint hoyg hát jólvan.. úgyis mindegy.. akkor tuti nem lessz semmi változás.. viszont ha vannak páran akik próbálnak egy normális utat járni, és azok így nevelik a gyermekeiket, próbálják rávezetni a barátaikat, akik közül páran fogékonyak lehetnek, és majd ők is nevelik az ő gyermekeiket, szépen lassan kialakulhat egy olyan többségi szegmens akik miatt élhető marad a környezet, jobb lehet az élet.. nem gondolom hogy mindenkit meg lehet változtatni, de hiszem hogy lehetnek többségben azok akik értelmesen élnek.. akár még a vezetők között is..
    én pl biztos nem tudnék nyuggodtan ülni a babérjaimon és csak legyinteni az egészre..
  • Molnibalage
    Lenin is szívfájdalom nélkül gyilkoltatott le bárkit...
  • Fantomlovag
    A reális gondolkodók, is egy ideát követtek. Egy magasabb célt...

A robespierri rendszer szép idea, de a csőcselék tönkretette. Marx és Lenin is jót akart csak aztán jött Sztálin, aki korrumpálta a rendszert. De mondok jobb idealistát: Mahatma Gandhi... Tőle inkább ne mentsen meg az ég. És voltak hozzá hasonlók sokan...

Minden félre tud csúszni, de... Fogalmazzunk úgy, hogy Sztálin reális gondolkodó volt. Mao Ce Tung szintúgy... Minden oldalon van ilyen is, olyan is.

De ha nincs magasabb cél, nincs eszme ami felé lehet törekedni, akkor senki nem fog törekedni. Egy realista azt látja mi van. Egy idealista, azt is hogy mi lehet!

(Jomagam pl mindkettő vagyok)