8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#1969 Az már fél siker, ha boldognak látszanak. Szvsz -
#1968 Nálunk is így volt, anyám vagy 10szer szeretett volna elválni, de miattunk, gyerekei miatt nem akarta megtenni. Újra kezdeni sem akarta.
Gyerek miatt sem szabad együtt maradni, ha nem megy a szekér. A gyerek is kárát látja. Ezt tapasztalatból mondom. -
#1967 én abból a sok családból egyenként megkérdezném a tagokat, hogy ezt ők is így látják-e. vagy csak vetítenek -
#1966 Még jó, hogy ismerek sok családot, akik boldogan élnek.... -
#1965 Apám így született.
A nóta vége az lett, hogy végül csak a gyerek miatt maradtak együtt.
A gyerek felnőtt, ők megöregedtek és kényelemből együtt maradtak.
És mindhárman jól megszívták. -
#1964 Igazad van! Mellesleg csak annak szülök gyereket, aki el is vesz feleségül. Ez a minimum! -
#1963 Leginkább azért önzőek az emberek, mert úgy gondolkodnak, mint te! Attól, hogy egyszer már csalódtál, attól még valószínű, hogy meg fogod találni a párodat, csak kicsit pozitívabban kellene hozzáálnod!
Akinek érték a házasság és szeretne is házasságban élni, az nem önző, hanem egy társas lény!
-
#1962 én csak azért nem veszem el a páromat mert nincs annyi pénzünk lagzira, amennyi kéne... majd ha jön a baba akkor bemegyünk papírért, mert "törvénytelen" gyereket vmiért mégse akarunk... de maga a házasság már tényleg elvesztette jelentőségét -
Jacky #1961 Igen, nekem elköteleződés volt! Igen, nekem bizonyíték volt! De neki?!
Nem kell semmiféle papír mostanság. Bizalom kell. Papír tökmindegy hogy van-e vagy nincs. Ugyanúgy felrúgják mint az élettársi kapcsolatot.
Láttátok a metró újságban, hogyan változtak a dolgok? 1980-ban azt hiszem 67% volt a házasságban élők aránya, (asszem) 2007-ben meg 47%. Szinglik aránya megnövekedett nagyságrendekkel, 31%-ra! Na ez mit mutat ha azt nem, hogy a házasság elvesztette azt a fontosságát ami volt korábban!
Tisztára elértéktelenedik már minden. És most nemcsak a házasságról beszélek. Felborult az értékrend és ez begyűrűzött a kapcsolatokba is. Manapság semmiben nem lehetsz biztos. És senkiben!
Tökmindegy hogy van papírod vagy nincs.
Pár (remélem azért még sok) mohikán még tartja magát, de már rég felborult itt minden. Mindenki egy önző dög lett, mert ezt látja a többiektől, ezt tapasztalja. -
#1960 Jujj, ezt nem tudja bevenni szervezetem. -
#1959 Neki biztos csak az esküvő volt az álma, s miután megkapta...
A komoly szándék kifejezéséhez nem esküvő és szerződés kell, hanem feltétlen bizalom. -
#1958 "Emlékezz arra, hogy mindenről, ami gyönyörködtet, ami hasznos számodra, és amit szeretsz, a legjelentéktelenebb dolgoknál kezdve megmondd: miféle. Ha szeretsz egy tálat, mondd azt, hogy tálat szeretsz. Így, ha eltörik is, nem fogsz háborogni. Ha a gyermeked vagy a feleséged szereted, mondd azt, hogy csak egy embert szeretsz. Így, ha meghal, nem fogsz háborogni."
"Nem a tények zavarják az embereket, hanem a tényekről alkotott vélemények. A halálban például nincsen semmi szörnyű; ha szörnyű volna, Sókratésnak is úgy tűnt volna, hogy azonban a halálról úgy vélekednek, hogy szörnyű, maga ez a tény a szörnyű. – Így hát sohase másokat okoljunk, amikor akadályokra bukkanunk, vagy nyugtalanok és szomorúak vagyunk; magunkat, azaz a magunk véleményét hibáztassuk. A műveletlen ember szokása másokra panaszkodni, amikor ő maga cselekszik helytelenül. Aki tanulni kezd, az magát hibáztatja, a bölcs pedig sem mást, sem önmagát."
"A természet akaratát azokból a dolgokból ismerjük meg, amelyekre nézve véleményeink nem térnek el egymástól. Amikor például másnak a szolgája eltör egy poharat, kéznél van ez a mondás: “Ilyesmi előfordul”. Tudd meg, hogy ugyanúgy kell eljárnod, amikor a tied törik el, mint amikor a másé. Ugyanezt az elvet terjeszd ki a nagyobb dolgokra is. Amikor másnak meghal a gyermeke vagy a felesége, mindenki kész van a megjegyzéssel, hogy emberi dolog; de mikor neked hal meg valakid, jajgatsz: “Ó, én szerencsétlen”. Eszed-be kellene jutnia ilyenkor, hogy miképp viselkedünk, amikor mások felől halljuk ugyanezt." -
#1957 A fájdalom elmúlik, ahogy a szerelem is. -
#1956 a k..va nagy fájdalom elmulik, ha jön 1 ujabb jo lélek
ámen :) :P -
#1955 Csak komolyan vehette, amikor kimondta a boldogító igent.
Ezért jó és kell a házasság, mert ez egyfajta elköteleződés és bizonyíték a másik számára, hogy vele képzeljük el a további életünket. -
Jacky #1954 "Ha valaki már nem szeret akkor jöbb egy őszinte "viszont látására" mint egy látszat ill. érdek kapcsolat."
De mi van olyankor ha te még mindíg szereted? K..va nagy fájdalom!
-
Jacky #1953 Egy papír nem tart össze egy kapcsolatot. Tévedés azt hinni, hogy majd jobban meggondolja a dolgot a másik, ha már eleve nem is vette komolyan. -
#1952 Házasság...
A Biblia nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire kerüljük az esküket, a fogadalmakat, a kezzéseget stb. Főleg az Úr előttit.
Mint mindig most is jellemzően csak a mézes-mázas szép dolgok kellenek a házasságból.
Az eskü, fogadalom komolyan vétele már mellékes... mert nem kellemes.
A házasság előtti szex szintén... mert nem kellemes.
Pedig ez is a dolog része.
Én ha tehetném soha nem engedélyezném a válásokat.
Tanuljanak meg felelősségteljesen gondolkodni és beszélni az emberek.
Egyébként egy papír (szerződés) miatt együtt maradni vagy mert nem lesz tető a fejem fölött kb olyan mintha csak a pénzért, lakásért házasodnál.
Valójában egy ku*rva az ilyen ember - eladja a tesét, lelkét, szabadságát, boldogságát egy házért, kellemességért, kényelemért stb...
És ezt kimagyarázni teljesen felesleges...
A kulcsszó a: szabadság.
A kulcs az, hogy valamit a szabad belátásomból teszek és nem muszájból, kötelezettségből.
Ha valaki már nem szeret akkor jöbb egy őszinte "viszont látására" mint egy látszat ill. érdek kapcsolat. -
#1951 Igen szokott lenni, max. a másik lakásában hagyott ruhák, dolgok elhozatala. Az meg találkozás nélkül is könnyen megoldható és elég rá egyetlen alkalom is.
És én arról beszéltem, hogy ha mind a két fél büszke, akkor futhat zátonyra egy amúgy jól működő kapcsolat folytatása. -
#1950 Én ezzel nem értek egyet. Papír ide vagy oda, találkozás ide vagy oda, ha csak az egyik képes túllépni a büszkeségén, akkor megoldható a probléma. A papír nem jelent mást, csak a válás megnehezítését. Mivel a törvény ismeri az együttélés fogalmát, így az teljesen egyenrangú a házassággal. Ha szét megy két ember, mindenképpen kell, hogy találkozzanak, hogy rendezzék a közös ügyeiket. Márpedig több év után azért szokott lenni. -
#1949 Ebben nem értek egyet. Ha van házasság, akkor még egy sértődés után is van esély a kibékülésre, mivel a feleknek még találkozniuk kell a válási procedúra miatt.
Ellenben, ha nem éltek házasságban, akkor a büszkeség mindenféle gond nélkül örökre véget vethet egy olyan kapcsolatnak is akár, amely jóra fordulhatott volna akkor, ha a felek újra látják egymást.
A kibékülés nagyon sokszor csak egy újbóli találkozáson múlik, de ha nincs papír, akkor a büszkeség /én sem hívom, mert ő sem hív/, egy nagyon-nagy szerelmet is tönkre tehet. -
#1948 Nem voltam meg hazas, eleg valoszinu hogy a kozeljovoben sem fog megvaltozni ez :) ... viszont szerintem ha egy "apro problema" miatt mar azon gondolkozna az egyik fel hogy hopp eltunok, es esetleg egy darab papirnak meg a maceras valasi proceduranak kell visszatartania ott eleve problemak vannak... lehet rosszul gondolom, de ha valakit szeretek, es o viszont szeret akkor kisebb nagyobb problemak johetnek, ahogy papirral, papir nelkul is ki lehet tartani a masik mellett... viszont ha nagyon nem mennek a dolgok valoban mindenfele nehezseg nelkul elvalhatnak utjaink :o -
#1947 Azért álljunk meg egy szóra!
Nem csak a nőnek jelent biztonságérzetet a házasság!
Egy férfit is ott lehet ám hagyni!
Ha viszont házasságban él egy nő, kétszer is meggondolja, hogy elváljon vagy megpróbálja megoldani az adott problémát. -
#1946 Tudom, mondjuk kivancsi lennek hogy miert... biztonsagerzet? - ha mar elvett nem hagy el? - vagy nem tudom,ha nem, akkor tenyleg erdekelne miert :) -
#1945 Nekem is volt ilyen kapcsolatom, amiben az akkori párom kategorikusan kijelentette, hogy soha nem fog megházasodni.
Ott is hagytam.
Ha egy nőnek ez fontos, akkor nem fogja feladni az álmait, csak azért, mert egy palinak ekkora ellenérzése van a házassággal szemben.
Szerintem, aki igazán szeret egy nőt, az elveszi feleségül, mert higgyétek el, egy házasságot sokkal nehezebben dob fel az ember, mint egy sima együttélést.
Ha csak együtt élek valakivel, egyik napról a másikra ott tudom hagyni úgy, hogy soha többé nem kell vele találkoznom, ha nem akarok.
A házasság egy kicsit más. Ott az ember már elgondolkozik, hogy egy apró dolog miatt fogja-e a sátorfáját vagy adjon-e még egy esélyt a kapcsolatnak. -
#1944 Így van, egy darab papírról beszélünk, de a nőknek sokkal többet jelent. -
#1943 Nem vagyok vallasos, a hazassag ezen reszenek mumbo jumbojaban nem hiszek... ezen kivul meg egy darab papir, szerintem. -
#1942 Az egyik hosszú kapcsolatom (a legutolsó) azért ment tönkre, mert megmondtam, hogy senkit sem vagyok hajlandó elvenni. Ez csak az egyik ok volt, ami miatt szétmentünk, de azért ma már örülök, hogy nem vettem el. Ugyanakkor most már úgy gondolom, hogy a házasság akár jó is lehet. -
Jacky #1941 Az tuti, hogy többet nem házasodok! Becsülje meg a másik a törődést, amit nyújtok! -
#1940 kő, salétromsav, királyvíz - szépen sorban -
#1939 -
#1938 Igaz. Mondják, hoy a házaság egy újabb szintre emeli a kapcsolatot... ha elötte is volt tisztelet törödés odafigyelés, szeretet...stb. akkor sok újat már nem lehet adni. Tipikus példa ez is, hogy az emberek többsége álomvilágban él. -
#1937 Na így már rendben van. -
#1936 Ja, és nem mind arany, ami fénylik! -
#1935 A jó életbe, azt hittem a gyönbgyhalász/búvár tápigba tévedtem! Éppen vettem vón ki a favból, amikoris rájöttem, hogy hé! :D -
#1934 A bizonygatás és a bizonyítás két különböző dolog. Bizonygatni a hamis gyöngy igaz voltát szokás. Igazgyöngyöt akkor tudod, ha megbizonyosodtál igaz voltáról.
A tényleges gyöngynél se véletlenül vannak szakértők! -
#1933 Mint említettem sose voltam házasságpárti. A gomb: megvolt a papír, azt hitte ez neki jár. Nem győzöm emlegetni a tulajdonlás szintjén rekedést. Ha nem veszed el, boldog lett volna, hogy még mindig megkapja a szeretetet, tiszteletet. -
#1932 :O -
Jacky #1931 Ugyan-ugyan! 5,5 évig volt egy barátnőm, majd elvettem. Még fél évet se voltunk házasok és elhagyott. Pedig ugyanúgy szerettem, tiszteltem, odafigyeltem rá, törődtem vele, mint azelőtt több mint 5 évig!
Na erre varrjatok gombot! -
JAKK #1930 ez szép volt:)