8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#2009 olvasd el az adatlapját ;)
(gondolom, igaziak az adatok ) -
Nandusz #2008 egy földi életbe beavatalan marslakó vagyok
Nos, ha neked ilyeneket magyarázni kell, akkor valóban a Neptunuszról jöttél, nem hogy a Marsról.
Hihetetlenül élet ellenes hsz-eket olvastam itt mostanság.
(Nessiegraf te nem véletlenül fiú vagy biológiailag, csak lánynak érzed magad?...bocs, csak elkezdtem gyanakodni...ami ugye nem személyeskedés, csak jogos kérdés.) -
#2007 Nem kár, meséld el.
Tényleg.
Vagy nézzük azt, hogy egy földi életbe beavatalan marslakó vagyok, aki a #2005-ben említett kérdéseket illetően szeretne megvilágosodni. -
#2006 Úristen! Te honnan jöttél?
Kár a szóért! -
#2005 Miért szerencse hazássaág?
Vagy miért szerencsés(ebb) a házas? -
#2004 Társas és a többségnek igénye is van, hogy házasságban éljen.
Szerencsére! -
#2003 A te véleményedet a fiú-lány kapcsolatokról már tudjuk!
Siralmas! -
#2002 Társas vagy házas? -
#2001 De ha a világ egészét nézzük, azért többnejűség és többférjűség is létezik. Ez az egy férfi, egy nő kapcsolat kizárólag a katolikus világra igaz.
És a többiektől való megkülönböztetés, meg a vagyoni viszonyok áttekinthetősége volt az alapja. Hozzátartozik még: a jó Isten, aki csak büntet. Mindenért, ami a papoknak nem tetszett.
Bár véleményem szerint Isten nem tehet az egészről. Ráadásul ha a maga képére teremtett minket ... -
#2000 A házzasságban mindig is volt valami elrettentő. "Míg a halál el nem választ". Főleg a vallásos embereket lehetett /márpedig az sok ember/ a házassági esküvel kordában tartani.
Semmi másról nem szól mint a másik elvesztésének félelméről, és a többi együttélő pártól való megkülönböztetésről. -
#1999 Nos van egy mondás, hogy nőnek akkor higgy, ha lovak legelnek a sírján. Ez persze igaz a férfiakra is szvsz. Nem tudom mi kéne ahhoz, hogy megbízzak egy idegen nőben. Főleg, hogy már réges-rég nem bízom senkiben sem. Ha összekötöd az életed valakivel (term. érdekből, mi másból, hiszen minden más múlékony), pláne megházasodsz, akkor tulajdonképp oroszrulettet játszol, csak hosszabb távon és gyors halál helyett a lassú kínokat választod. :D
Valaha én is jó naív voltam és csak szoptam csendben, soxor úgy meglepődtem, hogy kiestem a saját számon, de manapság már nehéz meglepni. Az emberek hazudnak, mint a vízfolyás és ami nagyobb gond, hogy elsősorban MAGUNKNAK hazudnak. -
#1998 A mondás gyönyörű és tökéletesen precíz.
#1986 Az ember génjeiben hordozza, hogy társas lény. A házasság csak kitaláció. A valósághoz köze semmi. Kizárólag a szokásaidban hordozod.
Ráadásul az ember nem tartozik a monogám fajokhoz. Így sokak számára a hosszú távú házasság olyan, mintha az oroszlánt szénával etetnéd.
Kijelentéseid előtt kicsit érdemes lenne tanulmányoznod a genetikát.
#1992 Mindig megvigasztalsz. Kösz. -
#1997 Igazad van. A másik kettő meg akár barát is lehet...
-
#1996 Mert az ember alapvetően egy társas lény! -
Jacky #1995 Igen, félig jól látod, de csak félig.
Csakhogy nem vagyok már 20 éves, aki még annyit csajozik amennyit akar. Félreértés ne essék, nincs kapuzárási pánikom, legalábis remélem
De nekem már nincs annyi időm, mint a fiatalabbaknak. Ez tény. Ettől még nem keresek görcsösen, sőt én is mondtam már lánynak, hogy kösz nem, nem jössz be.
De valamerre lépni kell ha meg akarod találni a boldogságodat, márpedig a Földön minden ember ezt keresi!
3 lányból lehet hogy egyik se fog bejönni. Ki tudja előre? És egy randi még nem kötelez semmire, ezt ne felejtsétek el!
Ha szeretnék többet, mert megtetszett a lány, akkor már igen, veszélyes vizekre eveznék, ha mindhárommal vagy kettővel is fenn akarnám tartani a kapcsolatot.
De amíg nincs kapcsolat, igazi kapcsolat, ez semmi. Miért lenne ez megcsalás, ha nincs párom. Hiszen éppen azt teszem, keresek! -
#1994 A nők akarnak max. 30 éves korukban megházasodni, mert 30 fölött már idősnek gondolják magukat a gyerek vállaláshoz. A férfiaknak 40 körül is elég megházasodni (feltéve, hogy a nő fiatalabb). -
#1993 Gondoljkodj el azon, hogy akkor is így gondolkodnál-e ha sohasem halottál volna a házasság intézményéről. -
#1992 És mi a bizonyosság arra, hogy ez valóban így a normális?
Nagyon régen még az volt a normális, hogy korong alakú a Föld és az a naprendszer középpontja. -
#1991 Valamelyik topikban olvstam, hogy a boldogságot nem lehet bebiztosítani... te pont azt akarod...
És... szvsz
csak én véleményem, én meg barom vagyok, szoval ne sértödj meg. De eleinte pont a nőket beszéltük ki, hogy milyenek, ha a mostaninál jobb jön akkor csere, meg 5 percenként váltogatnak. Ha valakiért küzdeni kell akkor nem ott hagyátok, stb. szoval igen szép dolgok ezek, de ha egyszerre háromal foglalkozol, akkor valamilyen szinten átvágod őket. És ugye nem tudhatod mi lesz a vége, lehet, hogy ketőt pofára kell ejtetned... Valamilyen szinten versengenek, csak nem tudnak róla...
Persze elég ostoba felfogásom van, elég naiv vagyok... igy nem kell csodálkozni ha mindig pofára esek... -
#1990 Ezt most találtam: A férfi addig vadászik a nőre, mígnem a nő elejti. (Japán közmondás) -
#1989 Nagy számok törvénye
Egyébként mindig kell próbálkozni és egyszer csak bejön valami. Csak nem szabad feladni. (mióta optimista vagyok semmi sem sikerül ) -
Jacky #1988 De nem ám! Mindíg próbálkozok! Most eccerre 3-al is muhahahaha!
Valamelyik csak összejön. -
#1987 Ne őrülj meg!
Én sem "trafáltam bele" egyből, hanem keresgéltem.
Újra és újra pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz, nem szabad feladni! -
#1986 Egy szónak is száz a vége, aki normálisan "működik", az előbb-utóbb családra fog vágyni, mivel benne van a génjeiben.
Még ha nem is 20 évesen, de 30 körül már biztosan!
És a család már jó pár száz éve a házassággal kezdődik. -
#1985 És továbblépés sok kapcsolatban, ha a második bekezdésed tartalmát megvalósítják. Attól egy halódónak tűnő kapcsolat is képes kivirulni. -
#1984 Azok amiket írtam nem zárják ki sem a párkapcsolatot, sem a gyerekeket.
Pusztán azt mondja, hogy ha túlérett a kapcsolat akkor tovább kell lépni.
És a továblépéstől /szakítástól, válástól/ nem kell utálni, kerülni a másik embert, és nyugodtan lehet gyerekeket nevelni.
A lényeg a szabadságban meghagyásában van.
Abban, hogy nem akarom sem birtokolni, sem kisajátítani a másikat.
Abban, hogy minden döntését elfogadom és tiszteletben tartom a másiknak.
Hiába a család meg a gyerekek ha az egész rózsaszín ködön és hormonális alapokon nyugszik.
Változás:
én évről évre észreveszem magamon a változást.
Volt egy barátom akivel jó barátságban voltam, ám idővel rengeteget változott az életfelfogásom.
Szöges ellentéte lett az övének, anélkül, hogy ezt ő észrevette volna.
Terhes volt számomra minden együttlét mert már nem találtam vele közös nevezőt - elképzeléseinek 80%-át rosszaltam magamban.
Végül írtam egy levelet amiben kifejtettem az álláspontomat és lazítottunk a barátságunkon.
Ő ezt minden további nélkül tudomásul vette, elfogadta - és ezért nagyon becsülöm őt.
Mai nap is kiváló munkatársak vagyunk, és remek szakmai megbeszéléseink vannak.
S így mindkettőnknek sokkal jobb lett. -
#1983 Az ellenerők? A szeretet, a türelem és a tolerancia. (Ezekhez nem kell papír.)
A szerelem nem mérvadó, mert az ember biológiai felépítése nem teszi lehetővé a szerelem hosszú távú fennmaradását. A szervezet ugyanis visszaszabályozza a szerelemmel járó adrenalinszintet, mielőtt halálossá válna. Azaz a halálos szerelem: születési rendellenesség. -
#1982 azér az ember társas lény :)
én legalább is megőrülök 4 nap magány után, és mégse nézek másik után (nem lustaságból) pedig sok éves a kapcsolatom -
Jacky #1981 Ha tényleg így lenne, kihalnánk. Hiszen csak egy rövidebb-hosszabb ideig lehetnénk együtt. Akkor meg minek a gyerek, minek a kaparkodás stb.
Szóval szerintem van egy keményen ez ellen ható erő is (hál istennek), ezt részben szerelemnek, fajfenntartásnak, családalapítási vágynak nevezhetjük. Na meg ott a szex is.
Egyelőre elég komolyan szaporodik az emberiség. Az más kérdés, hogy egyre több a házasságon kívül született gyerek, mert már keveseket érdekel csak hogy családba szülessen. És egyébként is, teljesen elfogadott már az élettársi kapcsolat, majdhogynem ugyanazok a jogok/kötelességek mint egy házasságban, csak nincs akkora macera ha valami nem stimmel és szétmennek.
Még annyit, hogy egyik napról a másikra nem változik meg alapvetően senki. Esetleg akkor, ha hatalmas trauma érte. De minden változás lassacskán történik meg, szépen fokozatosan, észre se lehet venni sokszor, csak a végén az eredményt. Amikor rádöbbensz, hogy "De hát én nem is ezt a nőt vettem el/szerettem meg!"
Persze hogy nem, ha közben eltelt több év, esetleg gyerek is lett stb. Mindenki fejlődik.
-
#1980 Érdekes, amit írtál. A 2, 3. bekezdés olyan mintha idézet lenne, de jók.
Talán tények ezek... -
#1979 A dolgok természetét kell tudomásul venni és innentől kezdve nem éri csalódás az embert.
Azt pedig ami a gyerekszobában, a romantikus filmekben, regényekben, novellákban és mesékben van el kell felejteni. Nem létezik.
Idővel változnak a dolgok.
Holnap már nem az az ember vagyok aki ma.
Akit ma szeretek holnap már nem ugyan az az ember.
És lehet hogy olyan irányba változunk hogy aztán csak egymás terhére leszünk.
A boldogságot nem lehet bebíztosítani.
Aki megpróbálja garantáltan elbukik.
Érdemes kicsit asztrológiához fordulni mert segít megérteni a helyzetet.
A bolygók végihaladnak a zodiákuson és a hazákon miközben különböző kapcsolatokba kerülnek egymással. A bizonyos bolygók egy ideig együtt állnak aztán szétválnak, máshol más bolygókkal találkoznak és harmonikus vagy diszharmonikus kapcsolatba kerülnek stb.
És ezt az egész folyamatot nem lehet megállítani (sem eskükkel, sem szerződésekkel), akár milyen szép is egy asztrogram az adott pillanatban.
És ezt el kell fogadni.
Az embereknek is van úgy hogy keresztezik egymást az útjaik, egy ideig együtt futnak, s aztán szétválnak. -
#1978 Szíves figyelmetekbe: Bertold Brech - "Kantnak az erkölcsök metafizikája c. művének házasság definíciójáról"
Nem lesz egyszerű megtalálni, de megéri megkeresni.
Én nő létemre vagyok maximálisan házasságellenes. Szerintem kapcsolatnak nem lehet alapja. Ha valaki kilépne egy nem házas kapcsolatból, csak azért nem teszi, mert házas, azt a házasságot fene megette. Macerás, állami, sokba kerülő procedúrák miatt együtt maradni? Az minden lehet, csak nem boldog együttélés.
Ez olyan, mint amikor azért maradsz valakivel, mert hogyan magyaráznád meg az ismerőseidnek, hogy szakítottál. Brrrr........ -
#1977 Ha valaki a kedvesének bejelenti hogy nem akar soha megházasodni, ne csodálkozzon ha elhagyják. A nők gondolkodása teljesen más, ennyi erővel azt is kijelentheti hogy nem szereti.
Én nehezen tudom elképzelni hogy valaha házasságra adjam a fejem. Nekem egész egyszerűen egy jogi kifejezés, egy elfogadott együttélési forma. Semmi több. -
#1976 aha, te olyan rendes fiú vagy...
(emosok alapbol buzik, minden emos buzi, de nem minden buzi emos) -
#1975 még maga az elgondolás is -
#1974 teljes kudarc -
bcrics #1973 a rendes fiúk 7.én vonultak fel....megis verték őket:D....a rendes fiúk mind buzik..vagy emok..vagy mind2...
-
#1972 biztonságérzet igen... ha történik vele valami akkor én vagyok az örökös... valaki eltart stb.
-
Jacky #1971 Az nem ér semmit, te se gondolhatod komolyan. -
Jacky #1970 Mindig próbálok pozitívan hozzáállni. De azt mutatják a tapasztalatok (nemcsak egyetlen kapcsolatból), hogy sokan nem gondolják komolyan az egészet.
Mit csináljak ha állandóan ilyenekbe ütközök?
Megoldás? Állandóan gyanakodni kell? Már a kapcsolat elején is? Akkor megette a fene az egészet.
Ha meg végig figyelem a másikat, annak sincs túl sok értelme, mert erre fogok koncentrálni az egész kapcsolatban és közben elmennek a fontos dolgok mellettem.
Nincs jó megoldás.
Kivéve ha véletlenül beletrafálsz és kapsz egy rendes csajt/srácot aki tényleg szeretni fog és komolyan gondolja. Úgy ahogy te.
Ez egyre ritkább azonban és amíg megtalálod beleőszülsz.
Persze próbálkozni kell. Én is azt teszem és nem adom fel!