8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#2049 Nem kell vállalnod, leirtad kultráltan a véleményed, elolvastad másét véleményezted, én is ezt tettem. Különböző emberek más más korosztály más vélemények. Ezen nem kell szerintem összekapni, ha meg valaki felhuzza magát mint lentebb akkor menyen a gumiszobába ... -
#2048 -
#2047 Köszönöm ismét neked és akiket még illet, a párommal együtt, meg azzal a jó néhány emberrel együtt, akik az ismeretségi körünkben szintén így gondolkodnak. Már kezdtünk félni, hogy teljesen egyedi problémáink vannak. -
#2046 Csak magamra vállaltam a saramat.
NessieGraf: Személyeskedésnek személyeskedés, de nem negatív hangvételű. -
#2045 Én kezdtem el a személyeskedést sajnos, hiszen 3 embert is megneveztem. Mivel te voltál az egyik, elnézésed kérem érte. -
#2044 Én az elaszticitást vállalom fel.
És azt hogy azért marad velem valaki mert velem szeretne és nem azért mert visszafordíthatatlanságot fogadott, vagy írt alá. -
#2043 igen tudom, de nem ezen vitáztunk -
#2042 Tehát szerinted a házasság ennyit jelent?
Magadhoz láncolsz valakit egy életre?
És mi van ha szakítanak veled, és válás lesz a vége? -
#2041 Tévedsz. Én már elmúltam 50 éves. Éltem házasságban, elváltam. Mindkettőnek volt oka. A volt férjem ma a legjobb barátom. Nem mentem férjhez azóta, de 18 éve élek együtt a párommal. Kösz, jól vagyunk.
Az, hogy te fiatal vagy és keveset tapasztaltál az ember valódi természetéről, egy dolog. Az, hogy sose múlik ami késik, meg egy másik.
Az, hogy fogalmad sincs arról, mennyivel más egy házasságot megélni, mint beszélni róla, most részedről még természetes. Ha túl lesztek a 3. kiló són, majd megbeszélhetjük. Addig fogadd el: még sokat érzel és keveset tudsz. -
#2040 Nézd, ha sértegetsz és személyeskedsz, ne csodálkozz ha visszavágok.
Szerintem éppen te értetted félre, a birkát jelzőként használtam. -
Nandusz #2039 A visszafordíthatatlanságot vállalod fel vele. Te fel mernél vállalni ilyen volumenű döntést az életedben, vagy megelégszel a kis "biztonságos", "nekem jó legyen, oszt kész" felfogással? -
Nandusz #2038 Kár hogy magadra vetted (lehet a cáfolatod ellenére betalált volna?) -
#2037 Ezek szerint elképzelésed nincs, hogy miért akarsz valójában megházasodni.
Csak láttad valahol, hogy ez de jó, de szép és a többség ezt csinálja és kész ennyi, nekd is ezt kell tenned. -
#2036 És tisztátzzuk már azt is, hogy mi az hogy élettellenes, és mitől lesz valami az. -
Nandusz #2035 Mert ilyen kérdésekre nem létezik válasz. Ezzel az erővel mindenki kérdezhetné: minek a törvények és előírások a törvénytelenségek és szabálytalanságok ellen? Miért?...Mert kellenek. Mert anélkül nem működik ez az élet. Persze megkérdőjelezni meglehet a világ törvényszerűségeit, az más kérdés, hogy ez mennyire célravezető. -
#2034 Ezt én írtam, nekem csak egy papírt jelent. De nem tettem rá megjegyzéseket, és hozzátettem hogy egyéni vélemény. -
Vitázol?
Mikor?
Semmi mást nem csinálsz mint gyalázol másokat.
Írtam már eddig is, idézz hogy mikor sértettünk meg személyedben, elnézést fogunk kérni tőled.
Nem vagyok sem életellenes sem antiszociális. A fogalmakkal nem vagy egészen tisztában. -
Nandusz #2032 itt nem az üzlet az alapja a szerződésnek, hanem a hűség. -
#2031 Tehát nem tudsz válaszolni. -
#2030 Nem azt mondtam, hogy egy vacak papir. Igaz tényleg egy eskű is, de nem szerződés...
Mindenki maga dönti el, hogy komolyan veszi vagy sem... ha már odament akkor ne legyen képmutatás meg majd meglátjuk milesz... igyekszem stb.
És ez nem verseny, hogy mindenképpen házasodni kell... ha ugyérzitek, hogy ilyen szintre értetek a kapcsolattal akkor kell a házasság... de csak ha mindketten tényleg ezt akarják és komolyan is gondolják...
erőltetni pedig nem kell...
Szükségesség... attól még mert ráeröltetném valakire hogy házasodnuk meg attol még nem lennék boldog... a szerződéstől pedig üzletté válik -
Nandusz #2029 Számomra eddig pedig nekem tűnt úgy, mintha könyvből idéznél....
A kérdéseidre meg ott van valahol benned a válasz. -
#2028 És mi lesz a szerelemből ha elvesszük belőle a hormonokat és a szexualitást? -
Nandusz #2027 Nem nem azt nézem le birka bácsi, csak azt, hogy az életellenes és antiszociális elveiket próbálják itt is népszerűsíteni különböző demagógiák kidolgozásával.
(Ehh...miért érzem úgy, hogy beteg lelkű emberekkel vitázom itt már?....) -
#2026 Na akkor lehet válaszolgatni:
Mi a házasság?
Mi lesz jobb a házasságtól?
Miért kell megházasodni?
Miért kell házasság a gyerekneveléshez?
És miért szabad a szex házasság előtt mikor a házasság előtti szex tiltott dolog minden házasság fogalmát ismerő hagyományban?
Senki se azt mondja válaszként amit a könyvek, a vallás, a közvélemény, a konvenciók mondatnak az emberrel.
Önálló álláspontokra és érvelésekre (önálló gondolkodásra) van szükség. -
#2025 Ezt a hangnemet pedig jobb lesz ha elhagyod, ez egy fórum, nem a te szószéked!
Idézz már legyél szíves hogy ki kezdett személyeskedni. -
#2024 Nem azért mondom, de ez teljesen úgy hangzott mintha saját magad akarnád győzködni.
"Elvárja a hedonista életének mindenkitől való kiszolgálását". Mivagy te, valami Jehova Tanú?
"Aki a fentiekkel úgy nagyjából sem ért egyet, az maxi egoista és full gyáva ember". Te pedig az a fajta ember vagy aki megnézni mit csinálnak a többiek, azután megy utánuk mint egy birka.
És hogy szerintem mi az undorító? Az hogy lenézel másokat, akik mást választanak. Le a kalappal... -
Nandusz #2023 Valószínű te inkább taktikázol a nyílt, tiszta szeretet és szerelem helyett. Nos én inkább emiatt sajnállak téged és te is inkább magadat sajnálhatnád. Persze csak akkor, ha van tükröd....
Másfelől, csak mert te 55 éves vén nyanya vagy és senki nem kívánt meg arra, hogy elvegyen, attól még nem kéne frusztrálódnod. -
Nandusz #2022 És itt az előző hsz-emmel el is oszlattam egy kialakulóban lévő demagógiát. Mégpedig azt, hogy a házasság egy papír.
Nem nem barátom, nem papír, hanem egy szerződés, egy eskü, egy írásban is megerősített pecsét. Aminek sajnos itt (is) sokan elbagatellizálják a szükségességét. -
#2021 Nem kötelező a templomi esküvő, persze szép meg jó, és tényleg lehet hogy egyfajta hagyomány is ha nem hiszel benne ne csináld. Attól még lehet házasodni. Van akinek az a darab papir és a név sokat számít, mert értéke van. (persze csak ha nem érdek házasság) -
#2020 Sajnálom a szerelmedet, hogy megkap téged. -
Nandusz #2019 Igen...én szívből hozom meg azt a DÖNTÉST, hogy feleségül veszem a szerelmemet. Igen ez a szív és ész gondolata, mert felvállalom a döntésemet és annak minden harcát. Még a mélypontokon való átjutás krízis harcát is vállalom, mert nem vagyok gyáva. Igen, nem vagyok gyáva, mert meg merek házasodni és KÖTNI magamat ESKÜVEL a szerelmemhez, mert a Szerelmem MEGÉRDEMEL minimum ennyit.
Sajnos mindaz, aki a fentiekkel úgy nagyjából sem ért egyet, az maxi egoista és full gyáva ember, aki elvárja a hedonista életének mindenkitől való kiszolgálását. Na ez undorító, már bocs -
#2018 De hála Istennek, vagyunk. Mert néha jó olyanokat találni, akik szívvel és ésszel gondolkodnak.
Szerintem az általam említettek szeretetét elnyerni és megtartani nagyon nagy érték. Százszor többet ér, mint egy házasságra törekvő katolikus beállítottságúhoz feleségül menni. Az ugyanis lehet, hogy nem nekem szól, hanem a szokásoknak és az illető saját vágyai kielégítésének. -
#2017 Hát a mai világban... inkább gondolkoznak anyagi dolgokon mint azon, hogy kell-e házasság vagy nem a gyerekhez...
Ismerösömhöz odament a 8 éves unokája, "mama képzeld anyuék összeházasodnak" :)
persze ez csak egy eset, kivételek pedig mindenhol vanank...
Az pedig, hogy akkor jó a házasság ha késöbb gyereket akarnak. Hány olyan ember él házasságban, hogy nincs és valószinű nem is lesz már gyerekük... de mégis házasok... -
#2016 de akkor jó a házasság ha később családot akarnak alapítani nem?
mármint, értjük mi hogy álszent dolog, meg csak egy papír...
de egy gyereknek nem ez a háttér kell?
amúgy én úgy vagyok vele hogy...ha a jövőmet tervezgetem a párommal akkor a házassággal kezdenénk... -
#2015 Beteges és szélsőséges??
Írta itt valaki, hogy ez követendő példa?
Szerintem senki.
De tartom magam a nézeteimhez, a terrorizmus nem mindenképpen a pokol bugyra, Amerika nem éppen a szabadság földje, a vallások legtöbbször álszentek, és a házasság nem egy kötelező eljárás, aminek alá kell vetnünk magunkat egytől-egyig.
A többség pedig nem a helyes szinonímája.
Külön utakon járok, kerülöm a "többséget".
Mellesleg elég támadó hangnemben írsz, na ki is az elvakult? -
#2014 Szerintem ebben a kérdésben sem lehet megegyezni, ahány ember anyi fle nézőpont, kár kategorizálni őket. Megváltoztatni a másik véleményét ugysem lehet, max. valamilyen szinten hatni lehet rá. És jobb is, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a véleménye. -
Nandusz #2013 Mi, akik meg házasságra törekszünk, az a véleményünk, hogy a ti gondolkodásotok a beteges és szélsőséges. Ráadásul kevesebben is vagytok (leszámítva a buzzancsokat persze), hála istennek.
-
Nandusz #2012 Páran itt jóformán degradáljátok és szektásítjátok a házasság intézményét mintha az kizárólag egyfajta autentikus katolikus kinyilatkoztatás lenne....Ez a baj.
Holott a világon az összes ideológiában alaptétel, mely nem egyfajta katolikus szellemi diaszpóra következtében manifesztálódott volna.
Szinte az összes kultúrában megtalálható ez a társulási forma, mint a szerelem beteljesülése. -
#2011 Én a magam részéről Dick Riddick, Salsoul típusú partnerekre szavazok. Ők a valóságot látják, rózsaszín ködökbe burkolt agymosás helyett.
Sir Quno Jedi hozzáállását nagy csalódás következményének érzem, de őt biztosíthatom arról: nőből is sokféle van. Még nincs veszve semmi. -
#2010 Nincs igazad. Végre valaki aki nem sztereotípiákra alapoz!
Életellenes hozzászólások? Idézz, mert nem ugrik be ilyen.
Épp arról van szó hogy egy esküvő nem egyenlő a boldog együttéléssel. Csak éppen olyan régóta mossák az emberek agyát, hogy el sem tudnak képzelni más formát, sőt felháborítja őket ha valaki máshogy látja.
Nem hiszek általában a vallásokban, nem tartom fontosnak az esküvőt, de hogy életellenes?
Röhej.