8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#2089 Ha eddig nem jött volna le, akkor én házasságpárti vagyok! -
#2088 Azért ciki másoknak magyarázkodni, mivel hogy nekem is ciki lenne, ha ilyen szituba kerülnék.
És ezzel meg is válaszoltam mind az 5 kérdésedet. -
#2087 Ha neked "ciki" másoknak magyarázkodni, akkor máris több ponton buktad az önálló gondolkodás és véleménnyilvánítás intézményét... :DDD
1. miért kéne BÁRKINEK is magyarázkodni
2. mi köze hozzá másoknak
3. miért érzed úgy, hogy magyarázkodnod kéne MÁSOKNAK
4. miért nem mered vállalni a saját döntéseidet, akkor is, ha a társadalmilag más az elfogadott
5. miért nem érzed, hogy enyhénszólva is (pre)ovis gondolkodás "ciki"-nek érezni ilyesmit
Még sorolhatnám, de úgyis hiába...
-
#2086 "a házasság egy jelkép is, az összetartozás jelképe"
Ott a pont! -
#2085 ennél több fajtával találkoztam már...
főleg haveromnak köszönhetem, akiről irtam már pár sort...
1sikuan meg nem látom a dolgokat, a nők nem képesek 1 bizonyos pont után 1nél több sikot látni...
részben megértem őket is + az érveiket is, dehát ha csak az 1ik szenved...
és itt jön képbe pár olyan téma, ami nem ide tartozik, viszont törvény szabályozza, ugyh mégiscsak :)
de ezekről nem irnék inkább...
és nem vok nőgyülölö, csupán annyit tapasztalok a nőkből, h rendes, normális pasi, aki tud szeretni, és mindent megtesz az imádottjáért, hát azt le se szarják...
más tapasztalatom csak 1etlen 1 volt, de az csak erősiti a szabályokat :) :P
-
#2084 Gondolod, hogy nem olvasom a topik minden hsz-ét, amikor én vagyok a házigazda?
Az utóbbi pár napban egyesek úgy állítják be a házasság intézményét, mint egy elavult dolgot, a hosszútávú emberi kapcsolatokat, mint messziről elkerülendő rosszat!
Ezek az egyének ebben a topikban már egyfajta klikket alkottak és egymásra rákontrázva hirdetik, hogy ezek a dolgok nem értékesek, nem fontosak már!
Nektek!
De hála Istennek a társadalom nagy többsége, még mindig hisz a házasság intézményében. -
#2083 Itt most nem csupán a nőkről van szó. Az ember, mint olyan egy önző és megbízhatatlan fajta. Ez ellen nem sokat lehet tenni. -
#2082 Meglehet, hogy tisztán látni siralmas, dehát ez van. :D -
#2081 "Ha terhesen tartják az esküvőt a környezete tuti kibeszéli, hogy csak azért vették el, mert teherbe esett.
Ezt tapasztaltam már a környezetemben is."
Ez nagyon igaz. Uncsitesóm is úgy házasodott össze, hogy a menyasszony hasában volt a gyerek. (Légyszíves ezt ne boncolgassátok.)
Az rendben van, hogy amikor a házasságra kerül a szó, akkor azt kell figyelembe venni, hogy mi a jó és a leghelyesebb a KÉT ember szempontjából. Nálunk az a helyzet állt elő, mint gondolom sok más helyen a világon, hogy a nagyszülők, szülők, idősebb rokonok egy régebbi értekrendet képviselnek, ahol a házasságnak sokkal fontosabb szerepe van , mint manapság. Így a pletykálgatások, akarva-akaratlanul elkezdődnek. Tehát ez mindenképpen benne van a pakliban, kivéve, ha gyors, titkos esküvővel rendezi le a pár a dolgokat.
Másik vonzata érdekes, biztos igaz, hogy aki házasságkötés nélkül szül gyereket azt "lenézik". Itt is akarva-akaratlanul a hagyomány még képviselteti magát.
Belegondoltam, hogy lehet, hogy csak azért házasodnék, hogy a mutterom boldog legyen. Ezután meg beugrott az, hogy a házasság egy jelkép is, az összetartozás jelképe. -
#2080 Szerintem nagyonis a való világban élünk.
"csak ha valaki a normális emberi viselkedésmódot akarja követni lehurrogjátok és valami robotszerű, érzelemmentes világot hirdettek, mintha az lenne a normális." Nem hirdetés, egyéni véleménnyilvánítás. Nagy különbség!
A házasság nem a normális emberi viselkedésmód szinonímája, még ha annak is kellene lennie. Te a családról beszélsz, és most nem jogi kifejezésként használom.
A lehurrogással kapcsolatban: Nem figyelted mire irányult. Tudod senki nem szereti ha betegesnek, életellenesnek, gyávának nevezik. Ha valaki ilyet ír, ne csodálkozzon ha nem hagyják rá!
Ha visszaolvasol egyvalami derül ki, vannak emberek akiket sért ha mások nem úgy látják a dolgokat ahogy ők, és valamiért úgy érzik joguk van megszabni, hogy mi számít normálisnak és mi nem. -
#2079 Valószínű -
Jacky #2078 Ööö, izé, valakit kiütöttem? -
#2077 Abban is igaza van Jackynak, hogy azt a nőt nagyon lenézik, aki úgy szül gyereket, hogy nincs férje, sőt már akkor is, ha úgy jár el terhesgondozásra, hogy még nem férjezett.
Ha terhesen tartják az esküvőt a környezete tuti kibeszéli, hogy csak azért vették el, mert teherbe esett.
Ezt tapasztaltam már a környezetemben is.
Tehát kedves férfiak, ha gyereket akartok egy nőtől, nem kényszerítitek megalázó helyzetekbe és magyarázkodásokba. -
Jacky #2076 Túlságosan egysíkúan fogod fel a dolgot, az anyagiak oldaláról nézve.
Gondolom találkoztál egy olyan nővel, aki úgy állt hozzá, hogy majd a férfi/férj dolgozik, ő meg otthon fog üldögélni vagy szépítkezik stb.
Na ezt el kéne felejtenie az ilyeneknek, de nagyon sürgősen! Mindkét félnek keresnie KELL! -
#2075 Egyetértek Jackyval, talán most már Salsoulnak sincs több megválaszolatlan kérdése........ -
Jacky #2074 Bár túl sok a kérdés, megpróbálok megválaszolni párat. Ahogy én látom.
Miért szerencse a házasság, miért szerencsésebb a házas? Ezt egy kérdésként kezelem, lényege ugyanaz. Azért szerencse a házasság, mert látod, hogy van valaki aki téged szeret, és ezzel "bizonyítja" is. Benne van ebben a biztonságra való törekvés is, ami általában a nőkben van meg, de sok férfiban is előfordul (pld. bennem is).
Attól érzik sokan szerencsésebbnek magukat, mert a házasság intézményét elfogadja a társadalom, sőt támogatja is. És azért is, mert ez "bizonyíték, nem ígéret" , kvázi azt jelzi, hogy a másik egy életre szeretne téged.
Próbálj meg nem férjezett nőként szülni egy kórházban, majd megtudod, hogy állnak hozzád! Ezt egy kedves ismerősömtől hallottam, elég durva, hogy kb. kurvának, hülyének nézték és úgy is viselkedtek vele, amíg az apuka le nem állította.
Mi a házasság? A társadalomban a férfi és nő támogatott együttélési formája. Elfogadott, pártfogolt intézmény.
Mi lesz jobb a házasságtól? Ha úgy gondolja valaki, akkor semmi. Ha meg máshogy, akkor minden.
Miért kell megházasodni? Nem kell, csak lehet. Régen volt a kell, mostmár hál istennek csak a lehet van.
Miért kell házasság a gyerekneveléshez? Nem kell házasság hozzá.
Utolsó előtti kérdésedre nem válaszolok, mert benne van a válasz a kérdésben.
Miért szabad a szex a házasság előtt? Kit érdekelnek ma már a hagyományok? Hát persze hogy ki akarom próbálni milyen vele a szex! Hiszen az az életnek, egy párkapcsolatnak a nagyon fontos része! Ha egy kapcsolatban nem jó a szex - tökmindegy miért - abból nem sül ki semmi jó.
Ha nem jó a szex, nemhogy házasságra nem gondolnék, hanem azon gondolkodnék, hogy minek nekem ez a kapcsolat.
Úgy hiszem valamennyire megválaszoltam a kérdéseidet. Még egyszer hangsúlyozom, ezek a válaszok az én véleményemet tükrözik, nem biztos hogy a többségével egyezik. -
#2073 Igen ez igaz, nem kell 200 embert emghívni.
Ha pedig a nő anyira házasságot akar akkor talán meg érti, ha nincs pénz nem lehet 200 embert hívni... talán de nem mindegyik... -
#2072 Ebben legalább egyetértünk.
De szerintem egy kisebb lagzit össze lehet hozni pár száz ezerből, ami valszeg a vendégek ajándéklóvéjából vissza is jön.
Nem muszáj rákot felszolgáltatni, megteszi egy átlagos vacsora is, ettől még a vendégek jól érezhetik magukat és mégiscsak volt egy normális lagzid az életedben, amire mindig emlékezni fogsz. -
#2071 Esküszöm, nem értem.
Hol hirdettük mi hogy ez a helyes út, aki nem követi az nem normális?
Iyesmit senki nem hangoztat.
Gyógyítani való? Ennyi erővel Kína meggyógyítja tibetet, mert máshogyan gondolkodnak. -
#2070 Ott a pont.
Igy van ahogy irtad, nem kell elkapkodi a házasságot sem. Sosem lehet tudni mit hoz a jövő, mi fog történni... viszont ha a másik fél anyira vágyik rá akkor elkell gondolkozni, hogy akarod-e vagy nem... mert ha nem akkor most köszönjetek el egymástól, ha pedig akarod de valami végett nem most akkor meg lehet beszélni mindent.
Mai világban kevesebben házasodnak, ennek talán az is az oka, hogy egyre többen válnak el, igy egyfajta félelem ott van az emberek többségében. -
#2069 Mintha hatalmas esküvő kellene egy házassághoz.
Két ember hatalmas lakodalom nélkül is összeházasodhat 30eFt-ból. -
#2068 1 pasi hiába akar normális, igazi kapcsolatot, ha nincs lovéja...
csakh kiegészitsem a kövi sorod részletét:
"A másik dolog a csúnya anyagiak."
a többi ugyse számit
ámen
1 pasi hiába akar igazi kapcsira, ha a hülye nő nem fogja fel, h kell az ő bérezése is a johoz
üzenet vége -
Jacky #2067 Ezt nagyon meg kell gondolni. És ha átgondoltad, akkor még egyszer.
Ha nem vagy biztos a másikban, nem szabad házasodni.
És manapság ki/mi biztos?
Olyan ritka a rendes ember, hogy topikokat kellett indítani róluk!
És ha találsz egyet, az se 100%, hogy szeretni fog. Vagy hogy sokáig szeretni fog.
A másik dolog a csúnya anyagiak. Nem két fillér házasodni, főleg ha nemcsak anyakönyvvezetőt terveztek, hanem esetleg lagzit is. Ruhák, esküvői torta, kaja, pia stb. Rengeteg pénz. Nászutat ne is említsem.
Sokan ezért nem házasodnak egyébként, mert egyszerűen nincs pénzük rá vagy nem erre akarják költeni, hanem fontosabb dolgokra. Lakásra, hogy ne kelljen az anyósnál lakni, autóra, hogy el tudjanak menni szabadon akárhová, vagy éppen a kissrácra ha van.
Egyvalami biztos: sokkal kevesebben élnek ma házasságban mint 20 éve. Sokkal elfogadottabb lett az élettársi közösség.
-
#2066 Tehát nincs semmi válaszod a feltett kérdésekre.
Egyébként itt nem az életemről van szó hanem arról, hogy meg szeretném tudni hogy a házasságpártiak miképp vélekednek a házzasságról a következő kulcskérdésekre kapott válaszokból:
Miért szerencse hazássaág?
Vagy miért szerencsés(ebb) a házas?
Mi a házasság?
Mi lesz jobb a házasságtól?
Miért kell megházasodni?
Miért kell házasság a gyerekneveléshez?
Miért jó az ha valaki csak muszájból és beszariságból marad velem?
És miért szabad a szex házasság előtt mikor a házasság előtti szex tiltott dolog minden házasság fogalmát ismerő hagyományban? /Ez itt tényéleg baromira érdekel ám/
ÁM mint általában mindig, abban a pillanatban, hogy kicsit komolyabbra fordul a dolog senki sem válaszol és mindenki ignorálni kezdi a kérdéseket, talán mert soha nem gondolkodtak róla őszintén.
Égybként múltkor két hangformátumon ment a vita egy másik topikban, hogy az egyik mmennyivel jobb mint a másik és a másik mekkor fos.
Én csináltam vak hallgatási tesztet és mindenki csak kifogásokat keresett arra, hogy miért nem tud részt venni benne...
Még a legnagyobb pártolók és éllenvetők is.
-
#2065 Úgy néz ki tényleg az vagy
De akinek ezt eleve magyarázni kell, annak nincs is értelme bármit is mondani, mert úgy is csak a saját elvetemült elgondolása szerint fogja tovább élni a sivár kis életét.
Ennyi! -
#2064 Okés, én gyenge elméjú vagyok és erre tekintettel légyszives foglald össze a már válaszoltakat pár mondatban.
Valamint sorold fel nekem, hogy melyik hozzászólásokban vannak a válaszok.
/Eddig úgy néz ki ma sem kapok értelmes érveléseket/ -
#2063 Már válaszoltunk, de mint már mondtam, neked kár a szóért!
Olvass vissza, mert ott minden kérdésedre megkapod a választ! -
#2062 Tegnap nem tudtam meg pár dolgot.
Íme miket:
Miért szerencse hazássaág?
Vagy miért szerencsés(ebb) a házas?
Mi a házasság?
Mi lesz jobb a házasságtól?
Miért kell megházasodni?
Miért kell házasság a gyerekneveléshez?
Miért jó az ha valaki csak muszájból és beszariságból marad velem?
És miért szabad a szex házasság előtt mikor a házasság előtti szex tiltott dolog minden házasság fogalmát ismerő hagyományban? /Ez itt tényéleg baromira érdekel ám/
Ma vajon kapunk érdemleges választ, vagy ma se fogja tudni senki házasságpárti elmondani, hogy valójában miért dönt házasság mellett?
Hogy könnyebb legyen a válaszadás felételezzétek azt, hogy én egy afrikai törzsből jöttem, akik boldogan élnek együtt egymással, boldogan boldog gyerekeket nevelnek, és még soha nem hallottak a házasságról és ezért szeretnének felőle tájékozódni. -
#2061 Még annyit,ha az életben megtalálom az igazi párom,természetesen én is feleségül venném.Azért mert szeretem,és boldog vagyok vele.]Nem kötelességből,vagy nyomásra. -
#2060 Igazad van, sértegetni tényleg nem sértegettetek senkit, csak ha valaki a normális emberi viselkedésmódot akarja követni lehurrogjátok és valami robotszerű, érzelemmentes világot hirdettek, mintha az lenne a normális.
Ébresztő! És menjetek emberek közé a való világba! -
#2059 Igen ebben igazad van..egy gyerekvállaláshoz,ha tudatos,szükség van a házasságra,és igy is a helyénvaló,hogy családban nevelkedjen.
Az más kérdés,hogy sokan elválnak meg satöbbi.Táradalmilag ez az elfogadott képlet.
Ha nem tudatos a gyerek,csak bejött akkor van,hogy nincs házasság,de sokan azon vannak hogy utóbb ezt bepótolják,mivel esetleg szeretik a párjukat,és a picit.Na persze vannak kivételek mint tudjuk.
-
#2058 Végre egy érzelmileg nem sérült ember!
Irigylem a párodat!
-
#2057 Házasság intézménye csak egy választási lehetőség.
Van aki hisz benne,van aki nem.Nemkell itt egymásnak esni!
mint tudjuk az emberiség történetében,ez egy szertartás,ahol 2 ember hivatalosan is összeköti az életét,ugye ez lehet szerelemből,érdekből,vagy akármiből.
Azért elitélni másokat,mert nemakarnak megházasodni,vagy épp fordítva.
Kinek mit jelent ez,mindenkienk joga van eldönteni.
Általábana lányok,nők szeretnének férjhezmeni,mert szép ruha esküvő,meghitt pillanat,lakodalom stb.
Lehet úgy szeretni nagyon valakit,papírok nélkül is.Barátaim közt is van,ki nem házasodott,és gyerek is van.Jól megvannak,de van másik véglet is.Én speciel nem vagyok ez házasulandós ember,persze ki tudja,egyszer talán eljön,de ha nem nem.Ezt úgy is érzi 2 ember,hogynekik szükségük van e rá,és mikor hogyan.
Mint ahogy pártválasztani is,senki nemszól bele ki mit választ,vagyis ha már belszólnak az régen rossz.
Házasságot is csak úgylehet,érdemes,ha tiszta szívből gondolják,és nem külső nyomásra.Ugyan lányom,fiam,házasodjatok már össze,hát a nagy család már ezt várja!Hányszor megkaptam én is már,hogy na nem nősülsz még,ideje lenne,meg ilyenek.Olyankor eléggé morcos szoktam lenni..ez nem lóverseny,hogy bekell érni a célba,hogy nyerj.
Persze egy szép esküvő meghitt,megható,emlékezetes pillanat,sokan inkább ebbe az érzésbe szerelmesednek bele.:-)
Ez az én szerény véleményem adologról.:-)
-
#2056 Ott a pont!
Ha komolyan gondolod a kapcsolatot a pároddal és ő is veled és a gyereket tervezgetitek, akkor igenis egy normális pár házasságot köt.
Ti nem vettétek észre, hogy a társadalom családnak csak ezt formát fogadja el?
Ha gyereket szül egy nő és nincs férje, akkor egy halom procedúra mire az apuka a nevére tudja venni a gyereket.
Miért van erre szükség?
Azt még hozzátéve, hogy úton-útfélen magyarázkodhatnak, hogy nem vagyunk házasok, csak gyerek van!
Enyhén ciki! -
#2055 Egyetértek!
Itt azoknak van problémájuk, de nagyon nagy, akik sem normális párkapcsolatra nem vágynak, házasságra annál inkább nem, sőt vannak itt olyanok is, akik a sok éve meglévő partnerüket akarják hirtelen megváltoztatni.
Mi ez, ha nem gyógyításra váró emberek gyülekezete?
Tisztelet a kivételeknek. -
#2054 Ott a pont! Problémáitok vannak! -
#2053 Én meg sajnállak téged, hogy neked ilyen nem jutott!
Ritka egy példánya vagy a női nemnek, ha te az ilyen értékeket lefikázod!
De szvsz csak azért írsz ilyeneket, mert szeretethiányod van, de nagyon erősen.
Tényleg dobd ki a mostani palidat, mert látszik, hogy egy "picikét" frusztrált vagy! -
#2052 Ott az igazság. -
#2051 Most találtam. Tanulságos lehet. -
#2050 Egy véleményen vagyunk.