8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Rita79
    Nanduszkám először is ne az anyagiak merüljenek fel egy kapcsolatban szvsz.
    Hanem az, hogy minél inkább ki tudjam mutatni a szeretetemet a másik felé.
  • Nandusz
    Ja bocsi,....Z-vel értek egyet (részben:D)
  • salsoul
    Okés de ha válásra készülnek akkor miért kötik össze életüket életfogytiglanig?
  • Nandusz
    Már miért ne merülhetne fel?...Én részben egyetértek csacsival, mert ha mindkét fél így akarja, akkor miért kéne egy olyan béklyóhoz kötnünk magunkat, hogy "húúú..ne is beszéljünk az anyagiakról, csak szeressük egymást". Sztem szituáció és megbeszélés kérdése minden. Ha vevő erre a megoldásra mindkét fél, akkor nyerő, ha az egyiket frusztrálja ez, akkor bukó. Nem kell ebbe misztifikumot belevinni.
  • salsoul
    Egyébként meg úgy van a szöveg, hogy:

... AMÍG A HALÁL EL NEM VÁLASZT ...

És mindenki ALAPOSAN gondolja végig hogy ez mivel jár mielőtt igent-mond.
  • salsoul
    Ezer sebből vérzik ez a házasság.

Egy jó kapcsolatban szerintem fel sem merül annak a számolás, hogy ki mit vitt be anyagilag.
    Ha itt a válás ideje mindenki maga tudja (a szíve mélyén), hogy mit vitt bele és abból mennyi smiként az övé és aszerint viszi azt amit belevitt. És nem osztozkodik.
    Legalább is az érett emberek így tennék. - szerintem
  • Csacsi
    Eléggé érdekes a hozzáállásod a dologhzo. Mi az, hogy anyagiak megosztása. Ez egy kapcsolatnál rendben van, de ha már együtt élés, és házasságról beszélünk, akkor ez nem működhet normálisan. Meg ezzel kiküszöbölni a bizalmat. Ha nincs bizalom, minek kapcsolat? Szóval nem értelek teljesen.

Például számolgassam a lakásba azokat a dolgokat, amiket én vettem, vagy amiket a párom/feleségem vett? Ezt egyszerűen nem lehet követni. Meg hogy van ez. Felezzük a kiadásokat? Meg mondjuk Ő vett egy zacskó chipset a nagybevásárlásnál, de én nem ettem belőle, azt nem fizetem ki? Vagy hogy gondolod ezt a megosztás dolgot.

Nálunk a feleségemmel nincs ilyen gond. 1 bankszámla, két bankkártya, és mindkettőnk fizeése oda megy. Ilyen egyszerű. Mivel közös életünk van, ezért közösek az anyagi terheink, és nincs olyan, hogy az én lakásom, az én autóm. A Tv-t én vettem, de a DVD lejátszót meg Te.

Szóval ha két ember szereti egymást, és öszekötik az áletüket, akár házasság szinten. Akkor nem szabad, hogy a pénz az ilyen mértékben szét legyen választva. Ha netán már gyerek is van, akkor meg már megint nem működhet. Szóval nem értek Veled egyet. Persze nem rögtön így kell kezdeni, de ezt szépen lassan be lehet vezetni, és ez így jó. Legalábbis nálunk, és a környezetemben élőknek szintén. Hiszen már nem csak saját magamért vagyok felelős, hanem kettőnkért. Nincs Te, meg Én, Hanem mi vagyunk.

Remélem egyszer majd megérted, mert ha így állsz hozzá majd később is, az régen rossz.

Már az elején arról beszélgetni, hogy ha majd válunk, akkor a kanapét én viszem, a foteleket meg Te, mert így fizettük. Nincs értelme.

Bocsi, ha hosszú volt, és köszi, ha elolvastátok.
  • kovecses
    Ilyen fórum címet! Az ember esze megáll! Még jó hogy engem senki nem ismer!
  • salsoul
    valóban, ez a szerelem
  • Rita79
    Igen!
  • MaSzKa
    amúgy saját BMW?

:D
  • Dick Riddick
    Mindenki azt látja a másikban amit látni szeretne. A másik pedig ösztönösen megpróbál arra hasonlítani, még ha az nem is ő /mert hát egyszer be kell jutni az ágyba is, nem?/.
    Később pedig már nem tud vagy nem akar tovább másnak látszani, na olyankor jön a szakítás.
  • Z
    "Azért gondolom mindenkinek azért kell a másik mert az aki és nem azért,hogy valaki más legyen." --- ezt eleinte sokan így gondolják. Aztán valahogy mégis inkább arra tendálnak a dolgok, hogy idővel egyre nehezebb elfogadni a másik apró hibáit, és megpróbál rajtuk változtatni az ember azáltal, hogy befolyásolni próbálja a másikat.

És hát ugye a jellemtől függ, hogy ki mennyire tudja uralni a másikat, illetőleg ii mennyire hagyja befolyásolni magát.
  • Rita79
    Ez igen! Teljesen egyetértek!
  • jhetedikj
    Pl.: számíthat rám bármiben
    meghallgatom esteleg tanácsot is adok neki
    nem átb@szni akarom
    nem élek vissza a bizalmával

Mondjuk ez sok ezer kis dologból tevődhet össze és mivel minden ember más,mindenkinek mást jelent a rendes is. A másik embert,ha el tudjuk fogadni minden kis hibájával együtt akkor abból lehet egy tartós kapcs.,de még itt is van kiskapu,mert sok dolgon lehet változtatni,ha hajlandó rá a partner. Azért gondolom mindenkinek azért kell a másik mert az aki és nem azért,hogy valaki más legyen.
  • Jacky
    Perszehogy küzdenék.
  • Nandusz
    Küzdenék érte.
  • Z
    Annyira érdekes vélemények jelentek meg a fórumon, hogy már-már a való világban éreztem magam. Megjegyzem, nem olvastam el az összes hsz-t.

Én még mindig nem vagyok a házasság oldalán. De valószínűleg "mi", akik kevesebben vagyunk, túl racionálisan gondolkodunk. Túlságosan kevés az önzetlen érzelem, a szeretni akarás bennünk. Van akinél a csalódások miatt, másnál egyszerűen így működik jól az élet.

Ha lenne egy olyan nő, aki ÉRDEMES RÁ (így csupa nagybetűvel, mert ez sokkal többet jelent nekem, mint pl az, hogy "jónő, bombanő, stb"), akkor nem hezitálnék, és elvenném feleségül, amennyiben nem lenne ellenére. Egyetlen kikötést tennék meg, jelesül azt, hogy amit beviszünk a kapcsolatba, akkor egy esetleges szétmenés esetén mind ki is visszük belőle...külön-külön of course. Egy iszonyú egyszerű dolog miatt: így ki van küszöbölve a bizalom része a dolognak. Mert onnantól kezdve nincs miért aggódnia a másiknak, nincs miért tepernie a gonoszabbnak, ti. hogy elvegyen a másiktól még valamit a bíróságon keresztül. Így a vagyoni rész (a pénz mindennek a mozgatója) biztosítva van, és anyagi kérdésekben már nem is lehet probléma a jövőre nézve.

De az, hogy a szerelem bizonyítéka a házasság szerintem hibás gondolat. A szerelmet lehet tettekkel bizonyítani. És nem csak azzal a tettel, hogy elveszek feleségül egy nőt.

A ciki dologra visszatérve: miért kell aszerint cselekedni, hogy a szerintem mások által cikinek tartott dolgok ne kerüljenek be az életembe? Az, hogy valaki nem csinál ciki dolgokat szerintem hazugság. Ez olyan, mintha azt bizonygatnánk, hogy munka közben sosem hibázunk. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Szerintem ez a ciki. És azt veszem észre, hogy a fiatal nők nagyon sokszor olyan elvárások szerint, trendek mentén döntenek a szituációk döntő többségében, ami a Cosmo-s újságírónők (ez csak egy példa volt), vagy bármilyen más női lap (netes, vagy írott) szerint menő/ciki. Sokszor elnézést kérnek azért is, ami nem az ő hibájuk. Máskor pedig nem ismerik el, ha hibáztak egy olyan szituban, ami a fent említett lapban közölt korábbi eset alapján az ő igazukat támasztja alá (akár helytelenül is).

Az a része, hogy ha szeret, akkor megteszek érte annyit, hogy elveszem, szerintem nem áll meg a lábán, mert ilyen gondolkodás mentén ha ő szeret engem szerelemmel, akkor megtesz értem annyit, hogy nem akar házasodni. Ez kettős játék. Vagy akkor hiába volt a szerelmem, nem tesz semmit a szerelmünkért, és otthagy egy olyan pasiért, aki hajlandó őt elvenni? Szerintem pont ez az önzőség, mert az úgynevezett szerelme érdekeit nem veszi figyelembe.

Nandusszal a hazugságos-megmentős esetben értettem először egyet. Pusztán elméleti síkon: ha a szerelmed lenne, és pl kész lennél elvenni, vagy akár már a feleséged, netán a gyermeke(i)d anyja lenne, és akkor jönne ki rajta egy ilyen dolog...akkor is otthagynád a diliházban? Vagy szerelmed bizonyítékaként küzdenél érte?
  • salsoul
    Nézd az én esetemet.
    Ezerféle ember ezerféleképpen sértegetett már itt a fórumon.
    Ettől független nem érzem megsértettnek magam, és nem tudom miért kéne megsértődnöm.
    És azt sem értem miért jó megsértődni.
  • salsoul
    Jacky te kis huncut, Nandusz konkrétan mondott valamit, konkrétan elmondta MIT beszélne.
  • Jacky
    Talán ha nem sértegetnél, máshogy állnék hozzád. De mivel ezt teszed, mit vársz?
  • Jacky
  • salsoul
    Csak Te gondolod, hogy rád szálltam.
  • Jacky
    Amikor azt mondtam, hogy meg kell beszélni vele, az mi volt szerinted?
    Könnyen elsiklasz dolgok felett.
    Egyébként jó lenne már ha leszállnál rólam.
  • salsoul
    Én azt válalom fel, hogy meghagyom a másik ember szabadságát.
    Azt vállalom fel, hogy a boldogságomat nem teszem külső dolgoktól függővé.

Kár, hogy mindent csak szó szerint tudsz venni.
    Az iszlám is pont a Koránt szó szerint vevő nem gondolkodóktól lett olyan amilyen.
  • Rita79
    Elmennék a "bulira", de félek, hogy egyesek rámzúdítanák a sérelmeiket.
  • salsoul
    Ez egy nagyon jó megoldás lehetne.
    És kár, hogy Jacky-nek ilyen nem jt eszébe.

Ettől független kiderül a hazugság és hiába kötözöd le az első adandó alkalommal véghez viszi a tervét.

Nem feltétlen akkor amikor te vagy bárki más ott van.

Egyébként városunkban volt egy ember aki az élet nehézségei elől menekülve vett 30 méter kötelet, felment a templomtoronyba, begyógyszerezte magát, nyakára kötötte a kötelet és ugrott.
    Kb 3 órán keresztül nem tudták leszedni, mert nem volt a közelben olyan eszköz ami a templomtoronyig felért volna.
    Az emeberek meg ezen csemegéztek a vársoban.
    Családi program volt.
    Az emberek gyerekestül mindenestül kivonultak, kajával piával távcsővel...
  • Rita79
    Én ügyibb voltam, mert ezt a nicknevet elég könnyen kidobta más közösségi oldal is.
    Tehát, ha azt akarod, hogy ne találjanak meg, akkor szerintem legalább ott ne a Daffitot használd!
  • Dick Riddick
  • Jacky
    Már megint a szexnél tartunk. Jó téma, folytassuk! Hehe
  • Jacky
    Nem én mondtam!
  • Jacky
    Már késő, megnéztem. Visznek a kórházba
  • Dick Riddick
    Persze, tangában pózolva, csókot dobva, mi?
    Szép is lenne! /Hmmm, tényleg szép lenne.../
  • Daffit
    Nem kell megnézni és még véletlenül se üssd be a google-ba a Daffit-ot!!!
  • Jacky
    Hát, őszintén szólva a csajok képei jobban érdekelnek
    De egye fene, ha annyira akarod, megnézlek!
  • Daffit
    Nálam látnod kell, már képet is raktam fel, hogy jobb legyen...
  • Jacky
    Bocs, igazad van.
  • Jacky
    Jó lenne ha mindenki legalább néhány adatot megadna magáról, mert nehéz "fantomokkal" beszélni.
    Néha még azt se lehet tudni, fiú-e vagy lány.
  • Daffit
    Mikor lesz az első "Ritka rendes fiút találni" sörözgetés?
  • Rita79
    Mindig az van!