8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • NessieGraf
    Azért borzasztó, hogy egy épkézláb nő ennyire leértékelje magát. Az meg különösen, hogy a szexből eredő érzéki dolgokat keverje az érzésekkel.

A meg nem ismerés az ok. Ha ennek az embernek nem az ágyába dől, hanem időt szán előtte a megismerésére már lehet rég elfelejtették volna egymást.
  • GyuriX2572
    Senki sem tökéletes.
  • NessieGraf
    Sajnos nem vagyunk beoltva ellene. Egyik barátomat a járdán a buszmegállóban ütötték el. Azóta tolókocsis.
  • Dick Riddick
    Biztosan akadnak ilyenek, de ritkák.
  • Rundstedt17
    most öszíntén kinek menne?
  • Dick Riddick
    Ugyanarról beszélünk, ha elsőre nem is szimpatikus, a benyomások folyamatosan változtatják a véleményem, pozitív vagy negatív irányban.
  • Dick Riddick
    Nem bűn, szép dolog /bár itt csak testi hibáról beszéltünk/.
    Csak éppen szerintem nekem nem menne.
  • Rundstedt17
    khm...
  • salsoul
    Te is lehetsz még szellemi és testi hibás
  • Rundstedt17
    teljesen igaz.Beteg testi szellemi hibás emberrel összeállni bűn saját magunk ellen...lehet hogy kegyetlenül hangzik de ez van
  • Rundstedt17
    LOL.nem megmondtam?
  • Z
    Én belátom, hogy te sosem fogod megérteni, hogy az alkalmazott pszichológiához, de igazából a pszichológia alapjaihoz is szükség lenne némi logikára. Hogy a gondolataidat tisztán önthesd formába, illetve a mondandód ne egy halom leírt, és összefüggéstelen mondat legyen csupán.

A probléma az, hogy dobálózol a fogalmakkal, a gondolataiddal, de nem támasztod alá azokat. Állítasz, de nem bizonyítasz. Lehullázol másokat, mert írtak. És nem azért, mert haszontalan dolgokat írtak, hanem mert írtak. Idézlek:
    "mindenféle több1000 éves hulláktol, akik szo szerint sz@rt se tettek azért, h bármi is jobb legyen, csak irtak, irtak és irtak, mert unatkoztak :)
    (mint a legtöbb szánalmas iró)" --- Állítasz, de nem tudod bizonyítani a helyességét. Bezzeg te írtál egy verset, és az milyen jó is lett. Ezt én nem vonom kétségbe, mert nem értek a szépirodalomhoz. Mindig is utált tantárgyaim egyike volt az irodalom. De miért nem jelenteted meg? Biztos van kiadó, aki segítene. A "szart se tettek azért, hogy bármi is jobb legyen" elég gyenge lábakon áll. Nincs bizonyítva. Ennyi erővel az általad folyton felemlegetett alkalmazott pszichológia megalkotói is ide sorolandók. Vagy bármely bölcs írásai.

"nem neten talált hülyeségekre vok kivi, én is ismerem a guglit, és használatát" --- Az nem jutott eszedbe, hogy ez a neten talált hülyeség esetleg papírról került oda, mi?

"de kivi leszek, h 12.-éig ki mit produkál... sztem nem ér (kellemes) csalodás..." --- nehogy má' a nyúl vigye a vadászpuskát! :DDD Úgy próbálod meg beállítani, mintha most szívességet tennél a fórumozóknak azáltal, hogy lehetővé teszed, hogy megválaszoljunk egy lényegtelen kérdést. Én meg kivi vagyok, hogy mikor nősz fel végre, és veszed észre, hogy nem úgy pattognak az emberek, ahogy szeretnéd. :))

ÉS VÉGÜL:
    "az én versem bezzeg tárhellyel együtt töröltették, mert szurta a honatyák szemét az igazság...
    vagyis nem törölték, csak simán nem lehet ujra regisztrálni a cimet, a jelszot meg nem fogadja el, holott 4 éve ua a jelszo :)
    és jelszoemlékeztetőt is hiába kértem, azota is várom a "password reset" linket...
    a cime amugy Edward King '08 [HUN] volt :)

nah, kb ennyit a magyarokrol is...

megjegyzés: TRIANON = mindenki, aki lecsatoltak, jobban él, mint mi :P
    miniszterelnök ur megmondta: ha nem tetszik a rendszer, el lehet huzni! hát én inkább lennék szlovák, ukrán, román, v akármi más, csak fizesse ki az utiköltséget!!!"

--- megmondtam én, hogy nagyon frusztrált vagy. Miért nem csinálsz inkább valami olyasmit, amitől kinyílik a világ számodra, ahelyett, hogy keseregnél az ilyesmiken? Trianon? Hogy jön ez ide? Atyavilág! És miért fizesse ki az utazás ktg-eit? Nem olyan nagy dolog elutazni egy szomszédos országba. Legyél nagyvonalú, és előlegezd meg ezt neki! :P
  • El Deloro
    Nem akarok megsérteni senkit, de egyre jobban leírod magad. Miközben mindenki mást hülyének nézel.

ps.: Egy vitának a célja ÁLTALÁBAN, hogy belátásra bírd, meggyőzd a másikat helyes vagy nem helyes "dolgokról".<-ezt nem részletezném
    Itt ez annyit jelent, hogy megfigyelheted a fórumozók hozzáálását(-ait), több szempontot megismerhetsz, s mérlegelheted azokat, de eddig (lehet hogy csak én olvastam keveset) nem találkoztam a fennti módon (vett) sikeres, ténylegesen lezárt vitával.

• El Deloro
    :D
    Nemnem vele kell a randi. Csak olyannyira fontos volt SoulHunternek az este 20:00-ig tartó igénye a tűzfoltos válasszal kapcsolatban, hogy azt feltételeztem neki van randija.
  • salsoul
    [korrekció- #2928]
    nem tudom > nem tudod
  • salsoul
    És még egy dolog kimaradt.
    A szeretet sokkal jobb megismerő erő mint az alkamazott pszichológia.
    Az alkalmazott pszichológia szeretet nélkül semmit sem ér.

Csak azt ismerhetem igazán akit/amit szeretek, aki ami felé szeretettel fordulok. (NEM SZERELEMMEL!!!)

És ahogy egy csipkerózsikai hulla mondta:
    "A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
    a szeretet nem féltékeny,
    nem kérkedik, nem is kevély.
    Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
    nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
    Nem örül a gonoszságnak,
    örömét az igazság győzelmében leli.
    Mindent eltűr, mindent elhisz,
    mindent remél, mindent elvisel."

/A szeretett itt semmiképpen sem keverendő a szerelemmel!!!/
  • salsoul
    Festhetek és magányos céderust de az sosem lesz olyan mint az eredeti.

helyesen:

Festhetek én magányos céderust de az sosem lesz olyan mint az eredeti.
  • salsoul
    1.
    a senset én megfelelésként írtam. A szenv megfelel a sense-nek ami megfelel az érzés, érzék, érzéki, érzékelés szavaknak. De nem az angol sense miatt jutottam arra következtetésre amire.

Így ha azt mondom hogy szenvnek megfelel az érzés, érzék, érzéki, érzékelés szavaknak ugyan az mint az előbbi.
    Ezekhez a megfelelőkhöz viszont az asztrális (vagy állati, ösztön szintű, indulat szintű) jelzőt még oda kell tennünk.

Arra viszont figyelj mikor ezt olvasod, hogy a megfelelés nem egyenlőség, azonosság.
    És a dolgokat nem gondolkodás nélkül, szó szerint kell összerakni.

Továbbá nekem volt a dologról elképzelésem - ami kapásból le lett szólva -, neked nem.
    És jobb ha nem hurrogsz le másokat amíg nem tudsz jobbat.

2.
    Egyszer olvassunk netet (hullák írásait) utánna meg nem a hullák gondolatára vagy kiváncsi.
    A ha a hullát idézem, ha nem akkor sem lesz mentes a gondolat, a mondandó pár idióta hulláétól.
    Az idézetek lényege ugyan az mint a képé.
    Festhetek és magányos céderust de az sosem lesz olyan mint az eredeti.
    Én pedig az eredetit akarom megmutatni torzulások nélkül.

Az alkamlazott pszichológiádat is idióta hulláktól tanultad, és gondolom egy kezed bőven elég lenne annak a megszámolására, hogy hányszor gondolkodtál a pszichológia tanok helyességéről, hitelességéről.
    Továbbé érthetsz te a pszicholóiához ha nem tudom megfelelően használni...
    Már pedig irásod sítulsa a sorok mögött ezt árulja el.
    Gyilkos kezében van a kés.
    Vagy a balga beképzelt eszement primitív király ki, tükörbe nem néz, mert nem tud belenézni rosszul/vissza él a hatalmával, tudásával.

3.
    Sajnálom, hogy csak alkalmazott pszichológiul tudsz gondolkodni.
    És nem saját gondoltaid szerint.

4
    Az idióta hullákra visszatérve.
    Mielőtt kiállítod róluk, hogy idióták ismerd meg őket, olvasd el műveiket, keresd meg, hogy vajon miért gondolták azt amit.
    Értsd meg a műveiket. Hisz egy kapcsolatban rengeteget számít a másik ember és annak véleményének megértése.
    És miután ez sikerült utána rájuk mondhatod, hogy idióták.
    Bár utána már nem fogod.

5.
    Mindenki legaláb annyira van benne a szarban amennyire kiemeli belőle magát.
  • Dick Riddick
    11 évnyi alkalmazott pszichológia után tudnod kell hogy nem lehet senkit kielemezni néhány hozzászólás alapján.
    És ez a "kapcsi"...
  • kocsisgabor9999
    Tetszenek a soraid viszont az ,hogy szánalmas írók az nem. Márai Sándort már olvastál?
    Hogy miért nem látja az értelmes sorokat sok fórumozó? Igazad van mert marha. A médiának nagy sikere van. Többet elérnek olyan téren mint a tanárok vagy szülők. Nem értelemre neveli a gyereket a média hanem valami egészen másra amit nem szeretnék bepötyögni mert még hibapontot kapnék.
  • Jacky
    Ne haragudj meg érte, de ez a hsz. eléggé nagyképűre és felületesre sikeredett.
    Hogy kerül ide Trianon? Nem hinném, hogy a szlovákiai, erdélyi vagy vajdasági magyarok jobban élnének...
  • soulhunter
    nah, 2,5 ora mulva indulok :)
    de még bekukkantottam :)

nos, előttetek a NET, miért nem tjátok használni, és amit olvastok, azt miért nem tjátok saját szavakkal kifejezni?
    (akár kapcsiban is)
    megjegyzés: kapcsiban 1 szerelmes smst nem a NETről kell lekapni, és pötyögni... annak szivből kell jönnie, és EGYÉNINEK kell lennie! még ha nincs is mindenki megáldva rimfaragással, a párja értékelni fogja, h mégiscsak gondol rá az illető :P

aztán:
    a tüzfolt nem öröklődő, ugyh e téren a pasi is nyugodt :P
    (ideje lenne többet olvasnotok minden vádaskodás nélkül)
    megjegyzés: ti nagyon nem figyeltek a többiekre, csak kiszurtok 1 személyt, aztán azt szapuljátok... más ÉRTELMES gondolataira nem reagáltok, mintha /ignore parancs lenne a neve előtt...

aztán: tényleg fogalmam sincs, mi lehet az a "szenv", de már akkor is elismertem ezt, amikor feltettem, h boncolgassuk...
    csak néha tni kéne a sorok közt olvasni... az,h ezt nem irtam le igy konkrétan, az nem az én hibám, ti nem ttok a sorok mögé látni... holott ez pl. 1 kapcsiban nagyon is számit!
    testbeszéd, hangsuly meg főleg :P

aztán: most egyenlőre elfogadom a "sense" szot, mig nem találok jobb megfejtést :)

és igen, igaza van annak, aki azt irta, h különbnek tartom magam másoknál. ennek 1 oka van: 11 évnyi alkalmazott psychologia, és már többségetek kielemeztem :)
    de kivi leszek, h 12.-éig ki mit produkál... sztem nem ér (kellemes) csalodás... de remélem pénteken tényleg gép elé jutok :) - netfüggőség rulez :)

és pl. az is feltünt, h sir quno jedi az EGYÉNI megfogalmazásaival nagyon is szálka lett a szemetekben, ah én is, mert nem birjátok, ha vki ki meri mondani a SAJÁT GONDOLATAIT, nemcsak idézget mindenféle több1000 éves hulláktol, akik szo szerint sz@rt se tettek azért, h bármi is jobb legyen, csak irtak, irtak és irtak, mert unatkoztak :)
    (mint a legtöbb szánalmas iró)
    az én versem bezzeg tárhellyel együtt töröltették, mert szurta a honatyák szemét az igazság...
    vagyis nem törölték, csak simán nem lehet ujra regisztrálni a cimet, a jelszot meg nem fogadja el, holott 4 éve ua a jelszo :)
    és jelszoemlékeztetőt is hiába kértem, azota is várom a "password reset" linket...
    a cime amugy Edward King '08 [HUN] volt :)

nah, kb ennyit a magyarokrol is...

megjegyzés: TRIANON = mindenki, aki lecsatoltak, jobban él, mint mi :P
    miniszterelnök ur megmondta: ha nem tetszik a rendszer, el lehet huzni! hát én inkább lennék szlovák, ukrán, román, v akármi más, csak fizesse ki az utiköltséget!!!

asszem ennyi, pénteken megprobálok lenni, de nem igérek semmit, mer nemtom, mennyire igaz az, h van netkapcsolat :(
    és nem szeretnék 1500 hsz-t elolvasni 12.-én :D
  • NessieGraf
    Szerintem sejtszinten is látszott, hogy nem egymásnak teremtődtek.

Mint a rajzfilm ami két szereplős. A pasi és a farok. Utóbbi mondja mindig a lényeget. Itt a kromoszómák voltak.
  • salsoul
    Okés, ez rendben van.

Amit én mondok az az, hogy - meglátásom szerint - a genetika csak mutatta, hogy gond van és nem okozta azt.
  • NessieGraf
    Ebben az esetben én azt mondom: nagyon durva intő jel volt arra: ne szülj gyereket ettől az embertől, ne menj hozzá! Mert süketnek ordítani kell. De akkor se hallja, ha nem akarja.
  • salsoul
    Szerintem valamit a genetikára fogni olyan mint a Szaturnuszra fogni.

A genetika mögött még van valami ami az egészet irányítja.
  • NessieGraf
    Ez amit mondasz, nem tűnik dicsekvésnek. A természetes működés része, ha már a megismerkedés fázis működik.

Ez a keresed azt, aki... Bonyolultabb, mint hiszitek. Ma már megvannak az eszközök a kiderítésére, hogy meglátástok mennyire igaz, de eddig csak egyetlen pár élt ismeretségi körömből a genetikai összeférhetetlenség vizsgálatával. Jó volt az eredmény.

Tudom, hogy megint kapni fogok néhány beszólást, de egy másik történet eléggé igazolja a dolog létjogosultságát. Egy kolléganőm mindenáron férjhez akart menni. Terhes lett, mert véletlenül elfelejtette bevenni az antibébit. Még nem volt 3 hónapos terhes, mikor megmondták: genetikai probléma miatt nyitott hátgerincű gyereket fog szülni.

Javasolták: vetesse el. Ő úgy gondolta: gyerek nélkül nem veszi el akivel jár. Összeházasodtak. Megszülte. 3 órásan már az idegsebészeten volt a kislány. 2 hónapig tartott a házasság, mikorra kiderült: a gyerek járógép nélkül soha nem fog járni. A gerince sose lesz ép. Az apja nem bírta nézni a gyerek szenvedését. Elköltözött, elváltak.

Most jöhet a komszomol. Meg a számító gondolkodásom. A felületességem és a mindenáron házasság, mert ha nem, az kudarc.
  • salsoul
    Erre egyébként a Bibliában az Ószövetségi részben Dániel könyve kiváló példa.
    Tele van látomásokkal és álmokkal, és azok megfejtésével.
    Persze mai észzel azt mondjuk, hogy mese és baromság... aztán jót kacagunk rajta.
    /Az egész Bibliát úgy kell olvasni mint ahogy Dániel a király álmát/

Akit érdekel Dániel könyve itt olvashatja:
    http://www.kereszteny.hu/biblia/showchapter.php?reftrans=1&abbook=D%E1n&numch=1
  • Jacky
    Alapprogram bizony. Keresed azt, aki majd egészséges gyermekeid apja/anyja lehet.
    Az egy pillantással c. dologgal picit vitába szállnék. Nálad lehet, hogy így van, de nálam akadt már olyan eset, mikor elsőre nem volt szimpi, aztán elkezdtünk beszélgetni és mégis bejött. És lett is valami belőle.
    Megesett ennek a női részről való verziója is, mikor elsőre én nem jöttem be egy csajnak, aztán elkezdtünk beszélgetni ...
    Na most, hogy elolvastam, kissé dicsekvésnek hathat, de tényleg így volt.
  • salsoul
    Ők képnyelvben éltek.
    A szavak régen képek voltak.
    A szavak ma defínicók.

Régen az egy volt a legnagyobb szám.
    Ma a végtelen.
  • NessieGraf
    A mennyire régiek fejével kéne? Ez a nagyon bonyolult kérdés.
  • NessieGraf
    Ezt majdnem beleírtam az eredetibe :D
  • salsoul
    A régi hagyományokat mai ésszel (gondolkodásmóddal) nem lehet sem olvasni sem megérteni. A régiek fejével kell gondolkodni.
    Különben csak félreértett csipekrózsika lesz az egész...

Lásd asztrológia.
  • Jacky
    A sz@r jóízű! Annyi légy nem tévedhet!
    Csak vicc, nehogy ebbe is belekössön valaki okoska..
  • NessieGraf
    A tévedés? Nem hiszem, hogy tévednek. Csak azt: gőzük sincs már, miről beszélnek igazából.
  • Dick Riddick
    Dehogynem.
  • NessieGraf
    Na most ha már ilyen szépen beszélgettek a szenv szóról:

1. a magyar gyöknyelv, ennek a gyöknek is valószínűleg igen sok szava van.
    2. a biblia esetében most jöttem rá, hol van elhibázva. Ennek megfejtését köszönöm.

Szóval: a jelenlegi értelmezés = szenvedj egy életen át. Az igazi megfejtés = ÉREZZ egy életen át! Törődj a környezetedben élőkkel, figyelj rájuk. Igen, a tűzfoltosra, a rossz szeműre és a gyengeelméjűre is! Mert csak azzal teszel a világért bármi fontosat.

Nagyon köszönöm mégegyszer ezt az eszmefuttatást! Ha Isten másképp akarta volna, nem Jézust küldi, aki szeretetet tanít...

Egyébként lehet, hogy a Biblia mese. Csak túl sok olyan dolog van benne, amit minden nép egyformán mesél. Érdemes átgondolni. Ennyien nem tévedhetnek.
  • salsoul
    Egyébként tényleg, felsorolhatnád a leszólókat.
  • salsoul
    Teljesen mindegy - az esetek 97%-ban.
  • Dick Riddick
    De már ismerik egymást.
    Nem mindegy.