8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#2985 Te tényleg lelkileg sérült vagy.
Attól, hogy neked minden kapcsolatod zátonyra futott, attól még másnak lehet boldog és tartós kapcsolata örök életre.
Nekem nem ez az első komoly kapcsolatom az életemben, már kettő hosszú véget is ért, de attól még nem úgy megyek bele egy újabba, hogy "ennek is úgy is vége lesz egyszer"!
Nem igaz!
Egy idő múlva az ember már másképp értékeli a kapcsolatát, főleg 2 elrontott után és én hiszek benne, hogy a mostani lesz az utolsó és az életre szóló.
És nem vagyok már annyira fiatal, hogy ne lennék biztos az állításom igazában. -
Nandusz #2984 És bár nyugodtan alámgyújthattok, a problémátokat ez nem fogja orvosolni.
Lelki békéteket nem fogja elhozni.
Az enyémét igen. -
#2983 Kicsi sasszem: azért, mert éjszaka dolgozom, mikor a párom éjszakás. Mert olyankor nappal vele foglalkozom. -
#2982 1.
Nem szálltam rá senkire.
Ti képzelitek, hogy rátok szálltam.
2.
Minden sor a témával kapcsolatos.
A problémát a cukormázmentességem okozza.
Valamint az, hogy nem elégszek meg a felszínes megoldásokkal.
3.
A halál felvetésének a gondolata, úgy jön ide mint a szorongásé.
Az összes szorongás mögött ott lesz a haláltól (elmúlástól) való félelem (szorongás).
És ha ehhez most hozzáveszük azt amit a szonrgókról írtál...
4.
A topikot (témát) úgy látom inkább a saját forumok főkategóriájában kellett volna megynitnod, ha csak a számodra szimpatizáns véleményeket tudod elfogadni.
5.
A következő a felállás:
Én vagyk az akit mágjára tesznek, mert népszerűtlen, s a rendszer ellensége.
/Aki nincs velünk az ellenünk van/
Ti vagytok azok, akik mágjára tesztek mert számotokra népszerűtlen vagyok.
És bár nyugodtan alámgyújthattok, a problémátokat ez nem fogja orvosolni.
Lelki békéteket nem fogja elhozni.
6.
"1. Lángol a szerelem, nagyon erős igény van a másik jelenlétére."
Elmúlik, s erre mérget vehetsz. /Akkor is ha alámgyújtasz/
De vajon mi marad utána?
7.
"ha nem látom egy napig, szinte már fáj a hiánya és már alig várom, hogy újra együtt legyünk."
Ez a társfüggőség jelensége. /Akkor is ha alámgyújtasz/
Ameddig vki benne van a rendszerben nem fogja belátni. -
Nandusz #2981 Egyébként miért ilyenkor írogatsz esténként? Ez is sok mindent elárul rólad, meg a kapcsolatodról a magamfajta sasszemű emberkéknek ám. -
#2980 Te el vagy tévedve. Nekem az érzelmek és kapcsolatok igen széles skáláját volt részem átélni, igen kevés ember társaságában.
Csak a kapcsolatok változnak. Az ember is az idő múlásával, ha szerencséje van és képes felnőni.
Neked nem volt még részed abban: mi lesz a kapcsolatoddal, ha ez a lángolás elmúlik. Ez nem leszólás. Még nem jött el az ideje. Amióta itt elkezdtem a számat jártatni folyamatosan erre az időre próbálom figyelmeteket irányítani. A megismerés és a szeretet fontosságának hangsúlyozásával. Hogy akkor is boldogok maradhassatok.
Amikor megpróbálom megértetni: találok egy sasfiókot, megszeretem, akkor is eljön az ideje, mikor sas lesz. Ő nem lesz rossz attól, ha repülni akar. Én se attól, ha hagyom. A szeretet megmaradhat, a kettőnk útjainak különválása nem kudarc, csak másságunk elfogadása. Arra az a reakció: nem vagyok normális.
Ha belegondolsz, rájössz: nagyon sok dolgot nem láttatok még az életből, érzelmekből, kapcsolatokból. Ez nem hiba, nem hiányosság, tapasztalatlanság. De azt hinni: ez az egyetlen üdvözítő út, arra kell menni, mert arra szoktak, az hiba. Önmagatokkal szemben. És ezért a rossz hír hozójáról azt gondolni: nem voltak lángolóan szerelmes kapcsolatai, hideg és érzelemmentes, netán kielégítetlen vén kurva (amit már megkaptam) ostobaság. Saját magaddal szemben. Mert csukott szemmel falnak menni nagyon nagyot üt. -
#2979 Attól például, hogy már megint milyen elvont kérdést fogsz feltenni! -
Nandusz #2978 Persze hogy nem, hisz neki az autista felfogás a mérce -
#2977 Sőt!!!!!!!
Hogy még nagyobb döbbenetet hozzak rád, ha nem látom egy napig, szinte már fáj a hiánya és már alig várom, hogy újra együtt legyünk.
Persze nem azért vagyunk külön, mert bulizni KELL egymás nélkül, hanem mert a munkánk nem egy helyre szólít minket. -
#2976 A válaszom az 1. pontod!
Bár úgy néz ki ez neked elég hihetetlen, valszeg, mert neked még ilyenben nem volt részed.
Sajnállak! -
#2975 Mitől szoktak leginkább szorongani az emberek? -
#2974 Csak arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy más megítélést alkalmaz egy átlagember, mint egy szakorvos. Tehát aki orvosi szemmel nem tartozik az átlagba, az a hozzám hasonló átlagos halandó szempontjából lehet teljesen normális, sőt bizonyos viselkedési formái még szimpatikusak is.
Egész pontosan: egy ember megítélését nem az általános felfogás, hanem maga a személy szempontjából célszerű eldönteni.
A másik: A nem megyünk szívesen egymás nélkül sehova. Ennek általában 3 oka szokott lenni:
1. Lángol a szerelem, nagyon erős igény van a másik jelenlétére.
2. Már nem lángol. Fellépett a régi barátokat elhanyagoltuk, újakkal kínos kezdeni (kialakulhat bizalmatlanság), meg egyébként is: a környezet kapcsolati kudarcként értékelné, ha külön mászkálnánk el.
3. Ugyanabban a cipőben jártok, mint Tomi, csak nektek mé nem mondott ilyet orvos. -
#2973 Tőled?
Mit? Az újabb beteges hsz-edet?
Szállj le rólam, de nagyon gyorsan, mert nekem csak egy laza csuklómozdulat a beteges megnyílvánulásaid kiszűrése.
A témával kapcsolatban írj, vagy csak olvass! -
#2972 A személyen érzéseimen túl látom azt már napok óta, hogy nem a témával kapcsolatban ír.
Hogy jön ide a halál felvetésének gondolata???????
A többi hsz-ében sem ír kézzelfogható dolgokat egyáltalán. Ez egy laza topik, ahol értelmetlen 50! soros filozófikus elméleteket irogatnia, mert esetleg egy ilyen felfogású ember, mint én nem erre kiváncsi.
A napi, valós problémák és történések érdekesek, amikben tudunk tanácsot adni a másiknak. -
Nandusz #2971 Te nessigraf...végül is azon kívül, hogy nyalod falod salsoult, csak mert számodra kedves hsz-ei vannak, azon kívül mikor fogod kifejteni, hogy miről beszél és milyen szellemből és milyen életérzéssel és milyen valódi tartalommal? Hihetetlen sokszor felhívtad itt többek figyelmét, hogy olvassák őt (salsoult) a szavai mögött, meg hasonló badarságok. Akkor most én kérlek téged, hogy segíts nekünk megérteni őt és fejtsd ki, hogy végül is mi a lényege a mondandóinak? Mert itt többen azt látjuk, hogy semmi. -
#2970 Lehet ideje pszichológushoz menni
/nem mellbe szívni/ -
#2969 "sokan szeretnek olyannal élni, aki nem kifejezetten szeret nélkülük menni mindenfelé."
Az én párom is ilyen gondolkodású velem együtt, ehhez nem kell autistának lenni vagy szellemi problémákkal küzdeni. -
#2968 Hát most én sem értem igazán mire akarsz kilyukadni.
Halál meg szorongás?
Összejöhet valaki egy sérült emberrel, de ha kerüli őket /ismerkedésre gondolok/, az miért lenne helytelen? -
#2967 Salsoulnak nincs baja. Csak sokak számára kínos éllel teszi fel a kérdéseket. Megpróbálhatnál túllépni a személyes érzéseiden vele kapcsolatban. Ugyanúgy mint az éleket figyelmen kívül hagyni. Csak úgy egyszerűen mélyebben belegondolni: mit kérdez? Mit mond? Meg fogsz lepődni! -
#2966 Meg fogsz lepődni. A srác egyébként olyan, hogy nagyon sok ember szíve vágya ilyennel élni. Kedves, értelmes, szórakoztató. És nem hiszem, hogy tévedek, ha azt állítom: sokan szeretnek olyannal élni, aki nem kifejezetten szeret nélkülük menni mindenfelé.
Szóval hozzá nem kell Teréz anya ahhoz, hogy együtt lehessen élni vele. Nem kell kézenfogva istápolgatni. A legtöbb ilyen emberről úgy tudjuk, teljesen normális, csak kissé visszafogottan él.
Róla teljesen véletlenül derült ki, hogy ilyen van a háttérben. Még középiskolás korában volt, mikor az egyik tanárnak feltűnt, milyen sebességgel tanul, fejlődik. Be akarta juttatni egy olyan programba, ahol nagyobb sebességgel végezheti az iskoláit. Az ottani pszichológus derítette ki a dolog hátterét, eltanácsolta. Az volt a javaslata: minél több időt töltsön teljesen átlagos diákok között, mert a túl gyors tanulás kapcsolati téren visszafejlődést okozhatna. -
#2965 Én csak az álláspontomat írom ami láthatóan nem egyezik a tietekével. -
#2964 Az első kocka: #2957
A második: #2958
Csak kapcsos zárójelbe írtam... -
#2963 [#2957]Én pontosona tudom, hogy mit mondtam.
Sehol egy elírás.
[#2958]Azért mert nem érted még sem nekem sem másnak nem kell orvoshoz fodulnia. -
Üdv a clubban! -
Nandusz #2961 Érdekes lenne, egyik kapcsolatom sem volt pengeélen táncoló, a mostani meg pláne nem az, de hát játsszad csak itt továbbra is a tapasztalt szellemi vezető szerepét.
-
#2960 Légyszi' fuss neki mégegyszer. -
#2959 Szerintem én rendes vagyok! -
#2958 Nem személyeskedésből írom, de egy jó tanács neked.
Keress fel egy illetékes szakorvost, ne minket fárassz! -
#2957 Ez is egy értelmetlen válasz volt.
Azért fog pengeélen táncolni a kapcsolata, mert nem egy szellemi, testi sérült emberrel áll össze???????????
Te magad sem tudod, hogy mit beszélsz............
Mi van veled? -
Nandusz #2956 Érdekes egy gondolkodásod van neked hallod...simán elítéled azt az embert is, aki nem tud/akar/képes foglalkozni és megérteni egy másik ember mély és súlyos lelki problémáit. Ráadásul úgy, hogy a szófordulatod alapján "visszanyúl hozzá", tehát szoros közösséget vállal vele.
Tán kicsit szét kéne nézned egészséges emberek között, mert számomra kezdesz olyan benyomást kelteni, akinek óriási lelki és szellemi törése volt az életében, amit nem bír megemészteni és a kiutat sem találja a problémáiból.
Relax, relax... -
#2955 Legalább annyira a témához tartozik mint a depresszió (s főleg) a szorongás. -
#2954 Ha így gondolkodsz akár milyen párkapcsolatod is lesz abban biztos lehetsz, hogy penge élen fog táncolni. -
#2953 Ez már megint hogy jön ide?
Te folyton olyan témákkal jössz elő, aminek semmi köze a topik lényegéhez.
Ráadásul teljesen elvont gondolatokkal.
Ez a fiúk, lányok, kapcsolatok fórum, nem a te fura gondolataidra, megnyilvánulásaidra és kérdésözönödre vagyunk kiváncsiak. -
Nandusz #2952 Én pl. ha megtudnám valakiről mondjuk egy első tali előtt, hogy "minimálisan autista", akkor simán visszamondanám a talit. Nyilván senki sem várhatja el a másiktól, hogy egy misszionárius lelkész feladatára legyen "kárhoztatva" egy egész életen át, a másik irányába végzett szolgálata révén. És emiatt, hogy egyesek így gondolkodnak, hogy a testi/szellemi defekteseket kizárják az életükből, mint potenciális kapcsolati tényező, nem kell elítélni, sőt meg kell érteni őket/minket is.
Akinek meg ilyenre van ingerenciája, hogy beteg emberekkel foglalkozzon, annak valószínűleg élethivatása az ilyesmi. Ami szintén nem elítélendő. -
#2951 Félsz a haláltól?
Hogy viszonyulsz hozzá? -
#2950 Szellemi probléma nálam már a depresszió is.
Ki akar egy örök pesszimista, szorongó emberrel együtt lenni.
Nem valami felüdítő.
Nem akarok senkinek a pszichológusa lenni.
-
#2949 Szellemi probléma alatt mit értesz? Teljesen gyogyós? Agyilag zokni? Esetleg csak olyan, mint a húgom nagyobbik fia, aki minimálisan autista? Ő jelenleg egyetemre jár, csak arról látszik a problémája, hogy nehezen ismerkedik és nem szívesen megy egyedül idegen helyre. Viszont ez is szellemi probléma. -
#2948 Visszatérve még ehhez a testi hibás problémához, természetesen, ha a Szerelmemmel történne valami, akkor biztos, hogy vele maradnék.
A szellemi problémás emberek meg teljesen kizárva.
De szerintem senki nem állna le ilyenekkel, ez nem önzőség, csak egyszerűen az embernek szüksége van egyfajta külső pozitív ingerre a másik felöl, hogy egyáltalán felkeltse az érdeklődést.
"A külső megfog, a belső megtart."
Ez egy nagyon frappáns mondás és IGAZ! -
#2947 Végre befejeződött a filozófálgatás és visszatértünk a valós kapcsolati problémákhoz.
Üdv mindenkinek!:D -
#2946 Tajgetosz?