8043

A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
  • Rita79
    Teljesen igazad van. A párommal is hasonló helyzetben vagyunk és mindig alig várjuk, hogy újra lássuk egymást.
    Bár már jó lenne minden nap együtt aludni és kelni.
  • tomasz18
    sziasztok!
    barátnőm és én már lassan másfél éve együtt vagyunk,és bár 30km-re vagyunk egymástól,és csak heti 2x-3x látjuk egymást de ha tényleg igazi szerelem és mindenre hajlandók vagyunk a másikért akkor csak a tüzet kell óvni és semmi más!
  • Timber
    ez igy szerintem baromsag. Nekem pl a legjobb baratom ellenkezo nemu volt es eszunk agaban sem volt mas sikra terelni a kapcsolatot. Viszont volt olyan csaj aki ha fiu lett volna valoszinuleg ki nem allhatom :D
  • Z
    Akkor lesz jó hosszú távon egy kapcsolat, ha olyan nő és férfi találkoznak, akik ha azonos neműek lennének, a legjobb barátok lehetnének.
  • Rita79
  • Rita79
    Csókólom!
  • panther112
    Én enm így értettem, ezért is raktam időzőjelek közé. Nem is ezt az oldalát fogtam meg a dolognak, hogy mennyi szabadságot adok a másiknak, hanem, hogy emnnyit veszítek (függetlenül attól, hogy a másik mit csinál, vagy egyáltalán létezik-e, létezett-e).

Az általad felhozott megközelítésre csak valamiféle praktikus megállapításom van, azoka kapcsolatok lesznek időben tartósak, ahol annyi mozgástere van a másiknak, amennyire az titkon, vagy nem is annyira titkon vágyik, és viszont. Nem hiszem, hogy általános tételeket lehet itt megállapítani, mert ilyen szempontból nagyon eltérőek vagyunk egymáshoz, és persze idővel változó önmagunkhoz képest is. Nemm lehet megmondani, hogy 5 méter az atávolság, ami egy kapcsolatban tartani kell, avgy 15, avgy 0. Esetfüggő. Szintén nagy ostobaság ebből morális, vagy jellembeli következtetéseket levonni. Általában azért az igaz, hogy ahol ez a mozgástérigény nagyon eltér a tagok között, azok nem stabil kapcsolatok, bár erre egy jó nagy ellenpéldák a bármilyen alá-fölé rendeltségben élő, és erre vágyó párok.

• Z
    Kár a gőzért...
  • Jacky
    OFF: Én már 7 és fél éves tag vagyok itt, lehet csókolomot köszönni!
  • Jacky
    Azzal korlátozod önmagad, hogy nem dughatsz meg más nőt, nem fekhetsz le más férfival. De a másikat is ugyanúgy korlátozod ezzel, sőt jó esetben ő teszi ezt önmagával, önként.
  • panther112
    OFF: azért nem vok vip tag, mert úgy tartom baromságnak az egész vip rendszert, ahogy van (a névtábláról nem is beszélve). Az 5 évre vonatkozó megjegyzést nem egészen értem, Nándi is csak 1 hónappal régebbi tag, mint én, mégis ott a korona:) bár tényleg nem tudom a vip-nak mik a feltételei, sosem érdekelt, sosem néztem utána.
  • Jacky
    Azért sokan vannak, akik szerelmesek, mégis adnak szabadságot a másiknak és el is várják a másiktól. Tudom, nehéz dolog szerelmesként nem állandóan rajta lógni a másikon, de valamennyire módjával kell ezt is, mert besokallhat tőle.
  • Rita79
    Aztán neked milyen a fórumozási kultúrád?
    Visszaolvastad a hsz-edet, amire most válaszolok?
    Ráadásul gyerekes vagy, hogy valakinek a koronáját hozod fel.
    Miért nem vagy VIP tag?
    5 év múlva neked is lehet, hacsak nem banolnak ki.
  • Rita79
    Nessi újra lejáratta magát.
    Nem semmi ez a privi üzenet.
    Nandusz azért remélem nem veszed komolyan Nessike jóslatát a jövődre nézve, mert akkor te is olyan depressziós leszel, mint ő.
    Kár lenne érted........
  • panther112
    Ahogy én láttam (nevekre nem nagyon tudok hivatkozni, ezért egy fiktív "ők"-et fogok használni, nem valós emberek interpretációjára törekszem, hanem, ha úgy tetszik egy magam kreálta agyrémet fogok felvázolni, remélem azért sokan találónak érzik majd) ők egy olyan alapról nyilvánították a szerelmet negatív érzelemnek, hogy az (legyen akármilyen is) ellentmond bizonyos más, számukra fontosabb, értékeknek. És ez már közel sem értelmetlen beszéd, vagy egy merőben szubjektív megnyilatkozás, hanem egy megfigyelések után levont objektív igazság, mindössze annyi benne a szubjektív, hogy azokat a sarkalatos értékeket, amiknek ellentmond a szerelem valóban kívánatosnak tartják. De az, hogy a szerelem ellentmondáásban van azokkal az értékekkel már ténykédés.

Közelebbről nézve igaz az az állításuk, hogy a szerelem korlátozza a szerelmes egyén cselekvőképességét, vagy inkább viselkedéses válaszreakcióinak szűkítia körét (a szerelem biológiai folyamata majdnem uolyan elven működik, mint egy kényszerbetegség), tehát ha úgy tetszik a "szabadságát". Most az már csak részletkérdés, hogy vannak szerelmesek, akik úgy érzik, mintha nőne a "szabadságuk", mások úgy érzik, mintha csökkenne. Ki lehet mutatni, hogy a szerelem destruktív, mivel rengeteg egyéb más viselkeéses formát legátol, csökkent, megszüntet, akár csak egy más típusú függőség, kényszerbetegség. Az más kérdés, hogy ez egy olyan destruktív folyamat, aminek valaha evolúciós előnye volt, ezért is jelenhetett meg. (az, hogy egy folyamat destruktív, nem jelenti valamiféle "rosszaságot") Hogy ma nincs a szerelemnek előnye az nyilvánvaló, viszont az is, hogy különösebb hátrányt sem jelent, ezért teljességgel mindegy, hogy van-e szerelem, vagy nincs, egyik sem élvez előnyt a másikkal szemben.

Ha vannak olyan emberek, akik a "szabadságot" (számomra egyébként felfoghatatlan okokból) önértéknek tekintik, és erről az alapról elvetik a szerelmet, hát vessék el. Az érvelésük világos, átlátható, legfeljebb én, csakúgy, mint sokan mások nem biztos, hoyg a szerelmet áldoznám be a szabadság kedvéért, hanem fordítva, de ez részletkérdés. Azt viszont helyesen mutatják ki, hogy a kettő nem fér meg egymás mellett, aki ez ellen a tételük ellen viaskodik, az olyan, mint ha a 2+2=4 ellen próbálna érveket hozni.
  • Timber
    Azert jo latni, hogy a lanyok rinyalnak amiatt, hogy nehez rendes fiut talalni. Ez ugyanugy (ha nem meginkabb) igaz visszafele is. Es akkor el lehet kezdeni azon vitatkozni, hogy vajon a csajok tettek a fiukat ilyenne vagy forditva.
  • Timber
    LOL ilyen topik is van? :D +fav
  • Nandusz
    Fején találtad a szöget valahol, hisz én pl. folyamtosan a deskripcióra törekedtem a nessigrafék által alkalmazott preskripció helyett. (Tehát tényként, elrendelésként közölték a szerelmet, mint negatív érzelmi valóságot)
  • panther112
    Kár aggódni, sem flame-elni, sem offolni nem áll szándékomban, kezdem úgy érezni, hogy ezen a téren valamiféle üldözési mániád van:)

A szerelem egy 3-4 évig tartó sajátos idegrendszeri állapot, amit a tudomány már elég jól le tud írni, ill. képes reprodukálni. Viszont, amit mi tapasztalunk azok a szerelem kísérőjelenségei, merőben szubjektív élmények, amik annyira bonyolult, és egymásra csak részben hasonlító jelenségek, hogy szinte tanulmányozhatatlanok. Nagyban függenek az adott egyén világról alkotott elképzeléseitől, biológiai felépítésétől, idegrendszerének szerkezetétől, stb. De az viszont egy tény, hogy az összes szerelmes emberben hasonló módon beáll egy jól leírható idegrendszeri változás (bizonyos tipikusan az emberre jellemző arányok szerint megváltoznak idegrendszeri átvivőanyagoknak az arányai, bizonyos, hosszan tartó aktivitásbeli változások állnak be egyes agyterületeken, stb.) Ez a biológiai folyamat 3-4 évig áll fenn. Ez egy olyan tény, mint az, hogy a gyomorban a táplálék kb. 30 percet tölt mozdulatlanul (ez idő alatt szívja magát tele sósavval), mielőtt a perisztaltikus mozgású emésztés megkezdődne. Tényeken nem lehet vitatkozni.

Az olyan típusú gondolkodással nem tudok mit kezdeni, ha valaki egy sajátosan szubjektív kísérőjelenséről kijelenti, hogy az a valódi jelenség. Viszont hajlandó avgyok arról beszélni, hogy mit jelent a szerelem. Hogyan használjuk ezt a szót, milyen kultúrális vonzatai vannak, stb.

Tehát számomra a szerelem (amiről érdemben lehet egy fórumon beszélni) 1. biológiai folyamat, ez esetben érdemes inkább szakcikkeket olvasni 2. a szerelem szó jelentése, kultúrális szerepe, stb. Ez utóbbiról értelmes dolog beszélni.

Amiről értelmetlenség beszélni: 1. mit jelent nekem a szerelem, mivel a jelentés nem privatív dolog.
    2. Milyennek kell lennie a szerelemnek; a preskripció használata egy deskriptív jellemzést igénylő fogalomra, jelenségre (ebbe a hibába a fórumozók közül főleg Rita szokott esni, tehát ez annyira enm is neked szólt)
  • Z
    Na jó, most pont rácáfoltál a 3332-ben. De amit előtte műveltél sok-sok oldalon keresztül, azt nem értettem.
  • Z
    Csak abból gondoltam, hogy folyton személyeskedsz, és gorombán szólsz másokhoz. Ha nincs benned türelem, empátia mások irányában, akkor hogy tudsz egyáltalán szeretni?
  • Nandusz
    Nem tudom miről beszélsz...nincs bennem ilyesmi.
  • Nandusz
    Meglehetősen felszínesen olvastad végig akkor a topikot, ha ilyen dilettánsan tudod csak összefoglalni a dolgokat.
    Nem akarom magam ismételni százszor, de annyit azért megjegyeznék: nem barby babás feelingben élnek azok, akik komolyan veszik a szerelmet és tudatosan meg is őrzik ezt, hogy megmaradhasson. Teszik mindezt nem egyfajta hedonista és egoista életérzésből, csakis azt lesve, hogy medig lesz ez nekik jó, hanem önzetlenül, felvállalva a mélypontokon való átjutás okozta krízis érzéseket, valamint felvállalva a HARCokat is, melyek ideje alatt épp nem a rózsaszínfelhős érzelemvilág fogja leuralni a lelküket (bár spec nekem sosem uralta ez le annak ellenére, hogy szerelmes vagyok, dehát ez itt többeknek beteges rögeszméje, hogy a szerelemet kizárólag ezzel a maszlaggal együtt lehet megélni).
  • Z
    Belőled miért süt az utálat?
  • Nandusz
    Gondolom feltett szándékod, hogy te is beszálj a flémelők és offolók csapatába, emiatt is vergődsz itt folytonosan.
  • panther112
    Amúgy elolvastam a történteket. Egyik féllel sem tudok azonosulni. Az egyik oldal rendkívül naivan képzeli el a szerelmet, ezért még feltehetően sok csalódás fogja érni (adok rá jó 98% esélyt, aztán persze lehet, hogy le tudja élni az életét Barbie World-ben -> 2%; és hozzá kell tennem a csalódások közel sem biztos, hogy felnyitják a szemét!) a másik pedig tudatosan megpróbálja kikerülni, átalakítani... a szerelmet, de legalább sokkal reálisabban képes nézni a dolgokat. Saját megfigyeléseimet a szerelemről most nem írom le, mert hosszú lenne, és per pill nincs kedvem sokat írni.
  • panther112
    Rita még mindig tartod, hogy ez a Nandusz gyerek frappáns?
  • Z
    Ejj, mekkora igazság. De a fiatal (18-30 közötti), néhány csalódáson túl lévő nők általában azt mondják: vagy foglalt, vagy meleg. :D
  • Zetorg
    nem is értem miért van még nyitva ez a topik.
    tele személyeskedéssel és korrekt moderálás nélkül...
  • kisvirág
    Jézusom mi van itt.
    Na most kicsit olvasgatok :)
  • BEAST #3324
    En azert 1-200 hszenkent belesek, de tenyleg egyre kevesebb ertelme van :)
  • HTS s3rg1nh00
    "egyszer" ebben benne van a halál is
    részemről a sok személyeskedés miatt a topic: -fav.
  • Dick Riddick
    Nem te, Rita!
    Még korábban olvastam elég durva üzeneteket mindkét féltől, utána szóltam nektek. Tudom hogy elkapja az embert a gépszíj, de ez már túlzás volt. Értelmes emberek vagytok, érvekkel, akkor meg minek?
    Ha el akarsz távolítani valakit a topicból, annak is megvan a módja.
  • Nandusz
    Ja még annyit:

Látom sikerült venned egy koronát a neved mellé, grat, szükséged is lehet rá

Valóban sikerült, bár nem kevés összespórolt pénzemet emésztette fel. Egyébként próbálj meg te is venni egyet, ha adnak neked pénzé ilyet, akkor én állom a csekket. (van miből)
  • Nandusz
    Nos tekintve, hogy balfaszság területén nem titkoltam senkinek a véleményét a topik elől, ezért bemásolnék egy privit egy beteg elmétől:

Feladó: NessieGraf
    Elküldve: 2008. 08. 07. 08:29
    Tárgy: Kicsi virág
    A gondolkodás helyett kizárólag mások pocskondiázása és az öntömjénezés jut neked. Sajnálatos.

Szerencsétlen barátnőd lehet még azt sem tudja, hogy egy súlyos pszichiátriai alannyal van dolga!

Ha a te kapcsolatodnak nem csak időtartama, hanem tartalma is lenne nem lenne szükséged a bizonygatásra és arra, hogy mások leszólásával emeld fel magad. Mert fent lennél. Mert tisztán büszke lehetnél és boldog. Amik közül egyik se leszel csak mutatóba.

Számomra ismét sikerült nessigrafnak (már sokadszorra) bebizonyítania az életre való degeneráltságát. Ráadásul az is kiderült, hogy féltékeny érzésekkel viszonyul a boldogságomhoz, melyet a szerelmem tudata plántált bennem.
    Továbbá még annyit hozzáfűznék nem védekezésből, mert ilyenek ellen sosem szoktam védekezni, max. sajnálkozni, hogy mintha nem magamat védtem volna itt sok hsz-emmel, hanem az életképtelen, érzelemmentes, frusztrált, halálváró, elmúlásnak örvendő agymenésnek mentem ellen.
  • Nandusz
    Arról nem tehetek, ha úgy utálnak téged itt mint a sz@rt fiam, lehet tükörbe kéne nézned, nem pedig a flémet szítani itt.
  • minigirl
    Nos, a terhesség témát inkább hanyagolom előtte, mert pont azon volt köztünk a legtöbb vita, hogy én nem akarok gyereket, ő meg igen. És hirtelen nem szoktam megváltoztatni az ilyen nézeteimet (és ennyire még ő is ismer).
    Az elkalapáltatást úgyis arra az esetre hagytam volna, ha személyesen is elkezd zaklatni.
    De az tetszik, hogy feljelenthetem. Remélem, nem lesz szükség rá, mert nincs hangulatom bíróságra rohangálni, de legvégső esetben kénytelen leszek. Köszi a tanácsokat, remélem, sikerül már végre lerázni.

Vajon akkor is zaklatásnak minősül, ha időnként kihagy 1-2 hetet? Mindegy, ezt majd megérdeklődöm az edzőmtől (főállásban úgyis zsaru... :D).
  • Rita79
    Én még mindig csak azt tudom neked tanácsolni, amit én is tennék egy ilyen durva helyzetben. Azt mondanám neki, hogy terhes vagyok az új barátomtól, hidd el tuti lekopik.
    A kalapáltatást nem ajánlom, mert rendőrségi ügy lehet belőle.
    De, ha van egy olyan haverod, aki nagydarab és kemény szavakkal is észre tudja téríteni, az is egy jó megoldás lehet.
    Egyébként tájékoztasd, hogy az új törvények szerint zaklatásnak minősül amit művel, tehát fejezze be, ha meg nem hagyja abba, jelents fel a legközelebbi rendőrségen.
    Én ezt tenném.
  • minigirl
    Azóta már volt barátom, nem segített... :S Az a szitu, hogy már mindent próbáltam, de tényleg! Még azt is megtettem, hogy intellektuálisan lealáztam. (Lehet, ezt nem kellett volna, mert szegényke nem értett belőle semmit...)
    Az ímélcsere, számcsere, minden megvolt, de a nevemet sajna nem tudom megváltoztatni. :S Azaz igen, de ennyit nem ér. Hónapokig nem foglalkoztam vele, sosem írok vissza az üzeneteire. Most küldött néhány youtube videot, amire hajlandó voltam reagálni ennyit: "ha már zaklatsz, értelmes zenét is küldhetnél". Nos, ezt nem tudom, minek vette, mert még küldött 5 linket, a már valóban kedvenc számaimmal. Azzal az üzenettel, hogy sajnálja, de nem bír magával.
    Az én válaszom annyi volt, hogy "oké, ha te nem bírsz magaddal, én megoldom a problémát: letiltalak". Elküldtem az üzenetet, azóta (lehetőség hiányában) nem zaklat. Csak, sajna ismerem annyira, hogy megtalálja megint a módját, hogy kapcsolatba kerüljön velem, és már tényleg nem tudom, mit tegyek.
    Néha már eszembe jut az is, hogy elkalapáltatom a haverjaimmal... :s
  • Rita79
    "Szerelemtől félni annyi, mint az élettől félni!"

idézet