8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#7643 Kit érdekel, hogy az átlag micsinál'?
Azért mert az átlag lehúz minden mást. Ez tény. Nézd meg a világot. Hány milliomos nigériai vagy Zimbawei van. Hány tudja azt megcsinálni amiről most beszélnük. Akkor ugorj át mondjuk Svédországba vagy más TOP20 államba...
Miért kereshetnék én csak annyit mint az átlag?
Akkor sorold, hogy mihez értesz amiért olyan nagyon sokat fizet mindenki és te szabod a feltételekete. Kíváncsivá tettél. Én a legrangosabb magyar műszaki egyetemen végeztem az egyik igen durva szakirányon. Most 280 bruttóm van. Ha lesz nyelvvizsga akkor olyan 310-320. Aztán egy darabig nem lesz emelve. Ha lesz Mérnök kamarai tagság akkor talán megint. Az alsó hangon 2 év (mert ennyi szakmában eltöltött év után állnak veled szóva egyáltalán). Akkor ilyen perspektívával vázold fel, hogy 28 évesen én mivel kereshetek bruttó 800 ezret? Sokáig azt hittem, hogy átlagos vagyok. Most már tudom, hogy talán csak egy picivel, de átlag feletti. Akkor mennyivel kell átlag felettinek lenni ilyen keresethez? Ahogy írtam, lehet álmodozni. Én dolgozok rajta és nem siránkozok, de a valóság akkor is mást mutat. Kb. olyan vagy, mint Erik a Viking filmben az Atlantisziak mikor süllyed a város. A valóságot teljesen figyelmen kívűl hagyod.
Akkor mennyi lenne a reális?
Az attól függ, hogy mit tudsz és mennyire vagy csókos. Ha tényleg tudással akarsz annyi pénzt amiről beszélnük akkro nem itthon fogod 30 éves kor alatt megkeresni.
Naés akkor mivan ha az átlag csinál valamit nagyon rosszul?
Igen, az egész ország hülye. Vagy esetleg te nem vagy normális és nem látsz tiszán? Melyikre van nagyobb esély? Kérdessük meg dr. Occam-ot. Tényleg sok elmeroggyant van, de nem ennyire.
Úgy gondolom az a reális, amit az ember kitűz maga elé, s aztán hisz abban, hogy azt el tudja érni.
És aztán ennek megfelelően önfegyelemmel munkál.
Te bevetted a fejedbe, hogy a havi nettó 350 kivitelezhetetlen cél hasonlóan a diákhoz, ki azt vette be a fejébe, hogy őt úgyis meghúzzák ezért inkább nem is tanul a vizsgára.
Nem. Nem fejembe vettem, hanem ránéztem a munkerőpicra, a munkára és hogy mit kap az ember. Ő hit alapján jelenti ki, én meg az alapján amit látok. Egészen "apró" eltérés...
Aztán annak pedig ki jelesre vizsgázik azt mondja: csak szerencséje volt, csak mákja volt, csak jó vizsgabiztoshoz került sat.
Az eszébe sem jut, hogy esetleg annak köszönheti a jeles vizsgát, hogy vette a fáradtságot megtanulni az anyagot...
És itt mondtak ki a varázsszót. Mázli is kell. Engem is vágtak ki úgy vizsgán, hogy tényleg semmi alapja nem volt. Az előttem lévő srácot azt hittem kivágja a tanár (csak makogott és még én is tudtam, hogy 50%-ban hülyeséget mond). Kapott egy hármast. Aztán én korrektül végigmondatam a 3-ból két példát és az utolsóban levő hiba miatt kivágott. Ennyit a mákról...
Vagy olyan is volt, hogy 1-14-ig volt tétel. Aki az első húzta olyan anyagból felelt amit egy gimis is tud. Az első előadás felvezető anyaga volt. Rizsa. Én a 13. tételt húztam. Parciális diffegyenletek meg relaxációs anyagmodellek strutúrviszkózus anyagkora. Stb. Egyenlő esélyek? Aha... Mázli, az kellett nekem a ketteshez is. A srác meg semmit nem tanult csak az első előadásra még emlékezett fejből is. Jeles.
Vágod? -
#7642 "Az optimizmus meg az, hogy talán azon kevesek közé tartozhatom akinek ez összejöhet."
Igen itt lesz a fő különbség, meg a kulcs.
Vannak akik inkább úgy beszélnek, és abban a tudatban munkálnak, hogy
én "azon kevesek közé tartozOK akinek ez összejöN" -
#7641 #7632:
Rendben van hogy átöltözik, de ne már valami szakadt rongyos szarba.
Otthon is (lehetne) igényes az ember – ha másér nem is, saját maga miatt.
Én azért levonom a messze menő következtetéseket mert beválnak.
Olyan ez mint a grafológiai is pl. Aki nem teszi fel az i-re a pontot, az élet más területén sem teszi fel az i-re a pontot sat. ...
#7633:
Kit érdekel, hogy az átlag micsinál'?
Miért kéne nekem az átlag [töketlenségét] követnem?
Miért kereshetnék én csak annyit mint az átlag?
S mi van akkor ha nem tudok az átlagról?
Akkor mennyi lenne a reális?
Naés akkor mivan ha az átlag csinál valamit nagyon rosszul?
Úgy gondolom az a reális, amit az ember kitűz maga elé, s aztán hisz abban, hogy azt el tudja érni.
És aztán ennek megfelelően önfegyelemmel munkál.
Te bevetted a fejedbe, hogy a havi nettó 350 kivitelezhetetlen cél hasonlóan a diákhoz, ki azt vette be a fejébe, hogy őt úgyis meghúzzák ezért inkább nem is tanul a vizsgára.
Aztán annak pedig ki jelesre vizsgázik azt mondja: csak szerencséje volt, csak mákja volt, csak jó vizsgabiztoshoz került sat.
Az eszébe sem jut, hogy esetleg annak köszönheti a jeles vizsgát, hogy vette a fáradtságot megtanulni az anyagot... -
#7640 Az egyedül eltartsak az szerinted mit jelent? --> #7600? -
#7639 nettó 350?ha a feleség nem dolgozik,akkor esetleg...amúgy a fele is elég,ha nincsenek extra elvárásaid(nem szaladgálsz napi 100kmt kocsival és hasonlók) -
#7638 értemén csak arra akartam utalni hogy korábban nem a mellett ment a kardoskodás hoyg a reális célokat el lehet érni, hanem úgy jött le hogy hiába képtelenség amit akar, mégiscsak azon múlott hoyg nem akarta eléggé.. -
#7637 Amúgy ezt értem, barátnőm is azért nem felvételizhetett a katonasághoz, mert túl alacsony és szemüveges... :/ -
#7636 Csak általánosságban írtam... nem azokra gondoltam, ahonnan indult meg ahová jutott. :) -
#7635 jaj lemaradt:
szóval pilótának lenni nem irracionális cél, hiszen az is egy munka, de adott esetben egy ember egészségi állapota igenis korlátot szabhat ennek.. és ez esetben hiába akarná olyan nagyon -
#7634 egyébként ha jól emlékszem ez az egész onnan indult ki hogy felvetődött hogy ki a kocka és milyen bűn a számítógépezés...
Monibalage írta h néha szimulátorokon repülőzik ha már pilóta nem lehetett belőle, amire megvannak a fizikai korlátai.. erre írta Salsoul hoyg biztos nem tett meg mindent és hogy csak akarni kellene a dolgot..
-
#7633 Te írod le. Reális cél. Ma reálisan, hogy egyedül eltarts egy család úgy ahogy írtam havi nettó 350 kell. Az bruttó 750-800 alsó hangon. A magyar átlagjövedelem mennyi is? Ennyit a reális céloról. Egy kisebbségnek lehet ez itthon reális célja. Miért olyan nehéz ezt belátni? Ez nem pesszimizmus. Ez a realizmus. Az optimizmus meg az, hogy talán azon kevesek közé tartozhatom akinek ez összejöhet. -
#7632 #7586: Én is át szoktam otthon öltözni, hogy ne a rendes ruhám koptassam. :S Az már oké, hogy hogy rendet kell(ene) tartani, sőt inkább tisztaságot, de azért messzemenő következtetéseket nem kell levonni. E téren ismerem a két végletet, az egyik a családom (főleg anyám, a rend- és tisztaságmániájával), a másik meg barátom családja, akiknek a házától kisebb sokkot kaptam, ugynais olyan belülről, mint a filmeken az éppen kifosztott lakások... Jellemileg ez max assnyiban mutatkozik meg, hogy szétszórt, de az élet más területein, pl. munkában vagy barátokkal a legkevésbé sem nemtörődöm. A rendetlenségtől nem lesz rosszabb ember. (S mondom ezt úgy, hogy én szeretem a rendet és a tisztaságot, s néha hozzávágnék valamit, amikor nagyobb felfordulást hagy maga után.)
#7624: Miért ironizálod el, csak mert salsoul írja? Ha reális céljaid vannak, és nem piros alsógatyában akarsz röpködni, akkor azokat el is lehet érni. Csak igen, tenni kell hozzá, és ha így nem megy, akkor változtatni kell. Hangsúlyozom: reális célok esetében. Ebben mi olyan észvesztően nagy őrültség, hogy ekkora indulattal reagálsz? -
#7631 Ez elég jó ellentmondás. :)
Én úgy látom már alig-alig hisz valaki a pártoknak. -
#7630 Néha átmegy....
Ignoráld én sem olvasom el az ilyen hsz-eket. /túl hosszúak/ -
#7629 Ismered a viccet az autósról aki a forgalommal szembe megy az autópályán és hallja a rádióban? Mire ő:
- Egy? Mind!
Akkor töprengj ezen el, ha már ilyen magas szinten űzöd ezt szerinted. -
#7628 elé=él -
#7627 És még én élek álomvilágban...
Az egész ország abban elé. -
#7626 Én nem ítélem el őket.
Csak ostobának tartom őket.
Mert nem keresik a kiutat.
Hanem pl pártoktól várják azt.
Hogy majd jön a megmentő és akkor milyen jó lesz. Nem, nem jön.
A következő körben a fidesz sem fogja elhozni, de utánna az mszp sem és így tovább... -
#7625 Nem tudom, hogy szupermen helyett miért nem mondjuk inkább egy Konfuciusz császárt hozol fel?
Mert ő nem egy rajzfilm figura?
Mert lehetne olyan mentalitást elsajátítani mint amilyennel ő bírt? -
#7624 Felsőfokon? Inkább röhejes fokon...
Arról, hogy az ember ha eléggé kitartó és nyitott [a változásra] elérheti amit szeretne.
Oké. Én esküszöm, hogy nyitott voltam arra, hogy Supermanként repkedjek. Aztán felkeltem az ágyamban keltem vasárnap reggel.
Lásd be, belőled sem lehet sokminden, csak azért mert nyitott vagy. -
#7623 De. -
#7622 Attól hogy valaki nem minden percben szemléli pozitívan maga körül a világot, még nem tehetetlen siránkozó. Ha te megteremtetted magadban ezt a légkört, nagyon helyes. De másokat nem ítélhetsz el, főleg hogy más pszichével, múlttal rendelkeznek. -
#7621 nem ment át a "ritka rendes fiút találni topic" a pszichológia oktatása felsőfokon topiccá? -
#7620 Nekem is vannak ismerőseim akik bármikor bármit megtesznek értem, de más emberekkel alapállásban hatalmas tahók. -
#7619 Lehet de nem annak szántam. És eredendően Széchenyitől származik ki a kiművelt agyvelőben látta a haza boldogulását.
"A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma: Ezek statisztikája az ország legérdekesb – leginteresszánsabb – része. Nem termékeny lapány, hegyek, ásványok, éghajlat sat. teszik a közerőt, hanem az ész, mely azokat józanon használni tudja. Igazibb súly s erő az emberi agyvelőnél nincs. Ennek több vagy kevesebb léte a nemzetnek több vagy kevesebb szerencséje. Mi nagy erő egy- vagy több százezer ember, fő nélkül? Nézzük a történeteket a Duna folyta körül* 1828- és aztán 1829-ben. Nem a sok katona vívja ki a csatát diadallal, hanem a tábornok által jól elkészült s bölcsességgel vezetett bajnok. Nem annyira a fegyverhordók 5-600 ezres számátúl kell félni, hanem azon morale pondustúl – erkölcsi súlytúl – mely tán annyi ember közt hihetőleg rejtekezhetik. S mily természetes, hogy valamely háború kimenetelérűl annak mindég meg kell csalatkoznia, ki az ellenség számát s ágyúit veszi csak számba, nem pedig a hadinép műveltségét s vezérinek eszét. – S azért bölcsen cselekszünk, ha – mint hajdan Karthágó Lakedaimónbúl hítt hadvezért, Szicília Athénébűl törvényhozókat, úgy mi is csak kevés idő előtt építőmestereket Olaszországbúl – ma mechanikusokat Britanniábúl hozatunk sat. S midőn szinte mindent mechanikai sarkigazságokra lehet végre visszaidézni, tagadhatlan, hogy a kormányozónak vagy fővezérnek maga dolgában úgyszólván mechanikusnak – műszerésznek – kell lenni, hogy alattlévőit jó sikerrel vihesse. Sokszor, ha csak oly szakácsok forognak a konyhában, kik előbb sohasem főztek, vagy csak úri kocsisok ülnek a bakon, ily javaslatot volnánk hajlandók adni: Bizony, hozassunk inkább valahonnan egy bölcset." -
#7618 Én - ha lenne a közelemben - állandóan azon az emberen csüggnék akinek jobban sikerül mint nekem. Bizony.
És nem sajnálkozó sirató klubba lépnék be.
"Nem nevetséges-e nézni oly gazdát, ki, teszem, sáfrányt akar ültetni, s mindent próbál, időt, pénzt, békestűrést áldoz fel, s erővel önmaga akarja kitalálni a leghelyesb vele bánást, vén szomszédját pedig, ki egész éltében jó sikerrel termeszti azt, nem látogatja meg, s tőle útmutatást nem kér. – Gazdaság s kereskedés dolgában pedig szórúl szóra így vagyunk, s higgye az olvasó, hogy úgy vagyunk, s Istenért! nem mivel én mondom, hanem maga szemeivel vizsgálja meg." -
#7617 Szép mondás.
Mint a "pénz nem boldogít."
Nekem is vannak olyan barátaim, akik például társalgásban nem éppen szalonképesek. De ha segíteni kell valamit, még kérni sem kell őket.
Úgyhogy nagy könnyelműség a barátokról ítéletet mondani, mert nem neked volt közös múltad velük. -
#7616 Ez most nagyon nagyképű volt. Már elnézést. -
#7615 vagy nem érted amiről beszélek vagy nem akarod érteni.. -
#7614 A folyamatos pozitív hozzáállást nem lehet erőltetni. Lehet gyakorolni, lehet a gondolataid menetét terelgetni, de ha valaki magára erőlteti, annak egy nagyon görcsös állapot lesz az eredménye. És mindig sokkal könnyebb pozitívan gondolkodni, ha a dolgaid pozitív irányban változnak, ezt ne feledd! Ezért olyan frusztráló mikor olyan embertől hallja ezt valaki, akinek jelenleg is jól megy a szekér. A pszichológiai problémákat sem lehet egyik pillanatról a másikra megszüntetni, ha meg lehet egyáltalán. Erre is ugyanez igaz.
De ha valaki be tudja állítani magában ezt a gondolkodásmódot hosszabb távon, az csak jót tesz.
"Nem nyafog, nem sopánkodik, nem panaszkodik... tör előre..." Néha az az érzésem, túl sokan is vannak ezek az emberek. -
#7613 méghozzá kiművelt -
#7612 nyilván agyvelő is kell hozzá -
#7611 nem.. azzal valóban egyetértek hogy a legtöbb ember hozáállása a a "hogy nem lehet csinálni" filozófián alapul.. de ha nem ilyen valaki akkor is van olyan hogy az akarat önmagában kevés.. -
#7610 Ezzel most azt mondod, hogy hazánkban mindenki szellemileg sérült?
Hmm... igazat szólhatsz... -
#7609 Madarat tolláról, embert barátjáról -
#7608 Nincs tökéletes ember. Én sem vagyok az, de még mennyire hogy nem!
Az, hogy ki mennyire teszi magasra a lécet, már más kérdés. A lényeg az hogy szeressen. És ha mellette még szexis és jó a háztartásban is, az már csak plusz.
Mindenkinek van egy alaptermészete, és ezt hosszú távon nem lehet eltitkolni, még ha akarja is. És akkor dől el, hogy elnézem-e a kisebb hiányosságait, vagy nem. -
#7607 ez általánosságban nem működik.. hiába akar valaki futóbajnok lenni ha mondjuk béna.. -
#7606 A barátait biztos hogy nem tudod helyesen megítélni, és a kedvelt zenékből és azok szövegéből sem a legjobb ötlet következtetni.
De ahogy otthon él, az sok mindent elárul. Az biztos. -
#7605 Arról, hogy az ember ha eléggé kitartó és nyitott [a változásra] elérheti amit szeretne. -
#7604 Melyikről a sok közül. Írtál te itt aztán már mindenről...