8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#7683 ...ha nem a neten próbálkoznál... ;) -
Don wert #7682 hély hiába töröm magam idese irnak csajok -
Don wert #7681 ja közbe fözök ezért irok ilyen helytelenül
-
#7680 Mindenképpen legyen őszinte. Beszélgessen velem sokat, és törődjön velem. Kb ennyi. :) -
Don wert #7679 én alap vetüen redes fiu vagyok de a csajok lese sarnak ezért szemétleszek nincs más választásom.
-
#7678 Büntet ez a tekintet. :) -
#7677 -
#7676 hellóka, a következő kérdésem a lányokhoz szól......milyen srácot tartotok rendesnek? milyen az aki megfelel az elvárásoknak? -
Topic új címe: Mi az élet értelme?:D -
#7674 Miáááú! -
#7673 #7668
Nos addig takarózok amíg a paplan ér.
Meddő témákra nem veszek fel hitelt.
Max befektetésekre, amik belátható időn belül busásan megtérülnek.
Nem szeretném ha x évre előre deficites lenne a kasszám.
Azért Iszlám módra még így is jobb:
"A saria törvényei szerint tilos a kamat szedése. Az iszlám bankházak a hozzájuk fordulók kamatmentes kölcsönt nyújtanak. A hitelkrízisben bajbajutott átlag amerikaiak szívesen veszik ezt a lehetőséget és élnek is vele. Ezrével jönnek át "régi" bankjaikból. A "Wasington Post" szerint egyedül a Guadance Residential több mint 5000 házvásárlást finanszírozott eddig. A bank saját információja szerint a 2002 alapításuk óta ez év a legjobb, már most 4% a növekedésük, míg az amerikai bankok csak mínuszban számolnak.
Ugyanilyen jól mennek a dolgai az University Islamic Financial -nak. 2007 márciustól 2008 márciusáig megnégyszereződött az ingatlanhitel kihelyezésük. A kölcsöneiket kamatmentesen, leasing formájában adják. Az évek alatt visszafizetett nettó, kamatmentes összeg befizetése után a ház, ingatlan a kölcsönvevő tulajdonába megy át. Természetesen a hitelügyleten kivül a bank minden kérdésben, akár vallásiban is, a keresztény ameikaiak rendelkezésére áll!"
#7670:
Nyilván ha dilettáns.
Én arra utaltam, hogy az ilyen ember maga vállal felelősséget az életéért és sosem másokat hibáztat ezért vagy azért, pl kormányt, amerikaiakat, cigányokat, zsidókat, kínaiakat, szomszédot sat. -
#7672 Én nem szabom meg senkinek hogy mit vegyen fel és mit ne. De én teljesen hitelellenes vagyok, és ebbe nincs beleszólása senkinek. A lakáshitel az egyetlen kivétel, de szeretném elkerülni.
-
Dehogy az albérlet! Még jó hogy a lakáshitel!
A fiatal párokat azért írtam példának, mert tudom hogy nem könnyű az élet. -
#7670 Az a szerencsés ember aki mindig csak magára számít.
Aha. Ne tudd meg hány ilyen ember halt meg saját hülyesége miatt. -
#7669 Szerinted az albérlet? Mert szerintem akkor tévedsz. Albérletben lakni olyan, mintha lakás törlesztőt fizetnél, csak éppen soha nem lesz a tied.
"Apróság"...
Mostani melómmal egyedül is 3-4 év alatt össze lehet szedni egy lakás kezdőjét. Ha van bartánőd / élettársad / feleséged akkor meg végképp. Ennyit még kibírok talán. Viszont elmenni most egydül albérletbe... A fizetésem 1/3 része simán elmenne rá és akkor egy patkánylyukban élnék bent a büsöd, ótvar fővárosban. Inkább jövök ki onnan most. -
#7668 Remek. És a jelenlegi fizetésed kétszerese mellett is + infláció mikor fogsz így lakáshoz jutni? Vagy egy házhoz? Sok szerencsét...
aki még hosszú-hosszú éveken keresztül fogja törleszteni (bár van olyan is aki 40 éves koráig törleszti a szabad felhasználású személyi hitelét, 3 milliót, no comment)
Az alkotmány nem tiltja meg, hogy hülye legyén és ostoba módon vegyél fel hitelt hülyeségre.. -
#7667 Ha a két alternatíva az albérlet és a lakáshitel, nem kétséges a válasz. Főleg hogy a legtöbb fiatalnak még az önrészt is nehéz kipengetni. -
#7666 Jaj. Tudtam, hogy benyögöd ezt. Mindenféle csűrcsavarral simán megkerülik ez. Kérdezd meg Bucsert. Ő nagyon vágja a témát. -
#7665 Egyébként én szeretem ha nekem van lakásom és nem a bank albérletében lakok 20-40 évig... -
#7664 A iszlám pl tiltja, a kamatot is. Miért? -
#7663 Nekem ne mondd. A lakáshitelt még elítélni sem lehet. Sok barátom van aki még hosszú-hosszú éveken keresztül fogja törleszteni (bár van olyan is aki 40 éves koráig törleszti a szabad felhasználású személyi hitelét, 3 milliót, no comment). -
#7662 Az, hogy laksát akarsz az neked látszatjólét? Egy összegben kigatdálkodi és úgy venni ésszerű határidőm belül képtelenség. Részletre venni két jól kereső embernek meg nem olyan vészes dolog. Egyesek a hitelt úgy állítják be, mint valami rossz dologot. Miért? -
#7661 A szerencse létezik. Egy faktor amire nincs egyenlet, nincs képlet, nincs megoldás. Pont mint a nők. :) -
#7660 Máshogy az ember nem tud lakást venni ma. -
#7659 És kismacskák (logo). -
#7658 Kiskakasok. ^^ -
#7657 Az a szerencsés ember aki mindig csak magára számít.
Egyébként én is hitel ellenes vagyok.
Ha mégis max vállalkozásra...
Semmiképp sem látszat jólétre. -
#7656 Szerintem ti úgy vitatkoztok hogy ugyanazt állítjátok. Nem semmi.
Ha úgy nézzük én hozzátok képest sehol sem vagyok. Otthon műszaki laboránsként bruttó 130-ért nyomtam nem fizetett túlórával, most külföldön próbálkozom, 27 évesen. Sok veszteni valóm nem volt, most sincs. Az a szerencsém hogy hitelellenes vagyok, eddig sem volt, ezután sem lesz.
Az élethez kell a pozitív gondolkodás és a szerencse is. De vannak időszakok amikor mindkettőből hiány van. Ott csak magad maradsz. -
#7655 Érdekességként - most találtam. -
#7654 Két gyerek nevelése és a háztartás vitele az smafu? Ott kezdődik, hogy valószínűleg akar is. Csak nem 8 órában.
Ki beszélt itt több házról meg lakásról? Én biztosan nem. -
#7653 a nő meg otthon ül és nem dolgozik?
másrészről meg nem kell beleugrani felesleges lakás-autó-stb.kölcsönökbe,és akkor nem kell a részleteket fizetni...nekem a maximális az egy lakás/ház lenne,de nem egy hatalmas...kocsira nem vennék fel,személyi kölcsönt meg aztán pláne...btw remélhetőleg belőlem is valamilyen mérnök lesz,szóval annyira aggódnom nem kell a jövőm miatt,pláne ha egyedül maradok:-) -
#7652 És kimondtál még két nagyon fontos dolgot a többségről:
1. arról ami fontos és ami busásan jövedelmezne azt mondják: "hogy aki ezt csinálja az nem normális."
2. "jól képzett mérnökből hiány van" és jól csak a jól képzett jó mérnököt érdemes fizetni -
#7651 1. Ehhez nem kell egyetem.
2. Felfele van, ha az ember felfele tör, és - tudattalan - nem az átlag körülményekhez igazítja életét.
3. "ráadásul én nem csak hogy alkalmas volta, pont olyat kerestek mint én"
Akkor lehet kicsit többet is kérhettél volna és lehetne 400k kézhez, nem?
A kánaánt az önfegyelem és kitartó szorgos munka, a kíművelt emberfő hozza el.
És ha nem tudod amit tudnod kell, nyilván nem juthattál volna arra a munkahelyre ahova. Szerncse, mázli ide vagyoda.
És ez ugyan így igaz az [hétköznapi] életre.
Te nem hagytad ott, végigcsináltad, s ennek magvan a gyümölcs, miközben mások azt mondták, hogy aki ezt csinálja nem normális.
Hasonlóan ahhoz, mint ahogy te mondod nekem, hogy nem vagyok normálás. Holott pusztán csak a "szakirányunk" más.
Az én esetmben a másik négy órát a magánéletemre, magamra tudom fordítani.
Mikor egy másik jellegű suliba jártam szoftverek és informatika terén én is jóval többet tudtam a szakiknál, s magam reformáltam meg az eszközparkukat...
Ha valaki ott van a szeren akkor ez nem okoz nehézséget ;) -
#7650 Miért hiszed azt, hogy egy rangos legdurvább egyetem elvégzése hozza el majd a kánaánt?
1. Mert ott olyan dolgokat tanultam ami sehol nincs leírva még és nem is lesz soha valószínűleg. Tök vicces, hogy az amin a diplomamnukám alatt dolgoztam az 6 hónap múlva megtalált a cégnél. Ugyanaz a probléma volt és én szakértettem meg. :)
2. Mert már most elhozta és innen már csak felfele van szerintem. Többet keresek apmán és anyámnál is jóval, peidg már 30 évet lehúztak. Apám repülőgépkarbantartó...
3. Az "Egyetemet mindenki el tud végezni" dumán csak röhögni tudok. Nálamnál sokkal okosabb (én annak hittem őket és másban tényleg azok is voltak) emberek hagyták ott a szakirányomat, pedig ők csak mellékszakiránynak vették fel. El sem hittem. Közölték, hogy aki ezt csinálja az nem normális. Nekem feküdt, de nagyon sokaknak nem. Én meg az alkalmazott mechások feladatait látva gondoltam ugyanezt. A kb. 150 végzett gépészből 4-en ember végzett a szakirányomon. Mindenki dolgozik közülünk (csak nekem nem volt állásom államvizsga idején, mert én nem is akartam). 1 hét alatt szereztem ezt a melót. Szerencse. Igen, részben. Viszont 2 hét alatt az állásra én voltam az egyetlen alkalmas jelölt. Miért? Mert jól képzett mérnökből hiány van, ráadásul én nem csak hogy alkalmas volta, pont olyat kerestek mint én! Akkor itt meg visszatértünk oda, hogy miért is hozza el a kánaánt és mi is a mázli..
Viszont nem tud mindenki az életben boldogulni.
A jelek szerint ez is megy. A kettő meg szerintem igenis összefügg. Lehet, hogy más egyetemen végeznek lógok a szeren típusú arcok.
Ha azt nézzük, hogy te 28 évesen keresel 280-at és azt, hogy én 24 évesen napi 4 órával 200-at...
Azt nem mondtam, hogy mennyivel jön össze a pénz. Ez nem tűnt fel? 8 órában vagyok bent, csak mivel gyorsan dolgozok tudod mikor volt abból tényleg 8 óra tényleges meló? Szinte soha... A szabadidőmben nekiálltam megtanulni azokat a benti szoftvereket amiket használnak. Nem írták elő, de hat már ott vagyok és ingyér van. Meg bármikor kellhet.
Volt olyan amit megvettek és csak egyszer próbálták használni. (SoundPlan). Két hét után messze többett tudtam róla, mint bárki más. Kettőt találhatsz, hogy ezek után mi történt. :) Aztán jön szépen sorba a többi. Hysys, HTFS+, Stoner, stb. -
#7649 (190 az durván 200) -
#7648 Ha azt akartam volna kitűzni azt tűztem volna ki.
Felkerestem volna olyan embereket akiknek sikerült, meghalgattam volna őket, és elindultam volna. -
#7647 1.
Nyilván hasonlóan funkcionáló agyvelővel van ellátva a nigériai is és a zimbawei is csak nem arra használják amire kellene. Építésre és összefogásra.
2.
Miért hiszed azt, hogy egy rangos legdurvább egyetem elvégzése hozza el majd a kánaánt?
Egyetemet mindenki el tud végezni. Viszont nem tud mindenki az életben boldogulni.
Én 24 vagyok, egy szaros gimnáziummal a hátam mögött, 3 éve dolgozok, autodidakta mód elektronikai készülékek szervizelésével foglakozok napi 4 órában és 190 bruttóm van egy olyan városban, egy olyan üzletben amire mindenki azt monda, hogy kizárt, hogy összejön.
És minden évben emelkedik a fizetésem.
Ha azt nézzük, hogy te 28 évesen keresel 280-at és azt, hogy én 24 évesen napi 4 órával 200-at...
A receptet keresed?
Milliárdszor mondtam már el...
Nem az a menő, ha vki – ész nélkül – sok kemény munkával keres keveset...
“Nem. Nem fejembe vettem, hanem ránéztem a munkerőpicra, a munkára és hogy mit kap az ember. Ő hit alapján jelenti ki, én meg az alapján amit látok. Egészen "apró" eltérés...”
Engem ez – mások statisztikája – nem érdekel. Megyek a saját fejem és statisztikáim után.
Ha meg ott nem kap az ember akkor nyilván nem ott kell hanem máshol másképp...
Mondtam én hogy eszébe sem jut, hogy a másik esetleg valamiben többet tudott...
Csak mázlija volt...
-
plump #7646 *tűzd -
plump #7645 Salsoul: tűzz ki célnak, hogy 4 év múlva meg akarod dönteni Phelps rekordját az olimpián. A leírásod szerint csak akarni kell...
ps: tudom javasolni a gyakorlatiasabb gondolkodást! -
#7644 Már megint a rózsaszín köd. Tudod a háborúban is meghalhat az ember úgy vagy autóvezetés közben is, hogy tényleg mindent jól csinál, de rajta kívűlálló ok miatt mégsem úszhatja meg.
Komolyan mondom felfogásod egy beszívott hippi szintjén van aki a világbékért dugott a Vietnámi háború idején és olyna bölcsnek érezte magát a kábszertől.