Megmutatta a Naprendszer peremét a Voyager 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Világos <#zavart2>#zavart2>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egyébként ezek a távolságok ahol vannak valami hihetetlen az én szemben. Kb. olyan érzés ez, mitha valaki a Wright fivérek korában felrepült volna egy X-15-tel a felsõ légkörbe a többiekhez képest. Ilyen messze van a többi szondától ez a kettõ. Számomrá már szinte misztikus ez az egész. A mély ismeretlenbe tart a két szonda.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hogy az ûrkutatás teljesen baromságnak tartom az sem igaz mert vannak dolgok amik az érdekességen túl olyan problémák amiknek megoldása egy talán jobb földi léthez vezet, de felesleges a problémákért olyan messzire menni!
A másik ha jól tudom simán látják amit akarnak távcsõvel, akkor ismét felesleges ûrhajókra fejleszteni, a kutatásokat is inkább robotokkal csinálják felesleges embereket lövöldözni minden felé.
A jaj szétesik a föld és majd máshová költözünk érdekes feltevés, NG volt egy pár mûsor ezzel kapcsolatban számokra már nem emlékszem, meg pontos adatokra de rengeteg probléma van ezzel az elképzeléssel.
Annyira nem értek a témához ez csak egy vélemény ne tessék bunkózni inkább ha valaki jobban ért hozzá magyarázza el miért látom rosszul a dolgokat ha rosszul látom.
"Az ember által épített eddigi leggyorsabb ûreszköz, a Helios-2 legnagyobb sebessége 253 000 km/h volt, ami a fénysebesség 0,0235%-a. Ez az ûrhajó tehát 17 000 év alatt érné el a Proxima Centaurit. Ha egy emberöltõt 35 évnek veszünk, akkor ez majdnem 486 nemzedéket jelent." (katt ide)
Kara kánként folytatom tanításom.
1. Nem tetszett a sok fahrenheitezés. Tessék SI-ben számolni, mert a mértékegységek keverése miatt már zuhant le ûrszonda.
2. Stagnálás.
Fejlõdni sajnos csak emberekkel lehetne, de az emberek többsége iszonyat korlátolt, önzõ, lusta és buta, és az ilyenek egyre többen lesznek. Nemtom a megoldást. Illetve, ha tudnám sem mondanám el. :-)
3. 100 ezer km/órás száguldáshoz nem kell H-bombás hajtómû, ilyent a mai gyerekek is tudnak.
4. ? (elfelejtettem, majd eszembe jut)
Kara kánként folytatom tanításom.
De tény, ha nem találnak ki valami forradalmian új meghajtást, vagy utazási formát akkor sosem fognak eljutni tényleges távolságokra...
Márpedig az univerzum méretének a szintjén a kis naprendszerünk elhagyása kb olyan mintha 30 év alatt kijutottál volna a fürdõkádból és a Holdra szeretnél eljutni...
Csak inkább úgy fogalmaznék, hogy nem akarnak költeni rá.
Alapból is irdatlan sok pénz megy el ûrkutatásra a világon. Mellesleg szerintem mégtöbbet is megérne.
De egyeseknek meg a háború jobban profitál. Nincs sok motiváció mégtöbb pénzt beleölni. Legalábbis nem látnak nagy profitot benne. Sajnos maga a felfedezés meg nem ér meg nekik annyit, mint egy jó kis háború meg egy kevéske kis olaj ami elõbb utóbb úgyis elfogy.
Bezzeg amikor a Szovijetuniót kellett megelõzni akkor volt pénz! Az usa 20 év alatt majdnem a semmibõl eljutott a Holdra. Egyszerûen nem volt pénzbeli limit, mind1 mibe került meg kellett elõzni az oroszokat.
A Nasa a 80-as években az ûrsikló project végkifejletét menetrend szerinti járatokra tervezte! Aztán amikor vége lett a hidegháborúnak valahogy megakadt minden... visszaesett a fejlõdés. Vajon mért...Már nem volt kit megelõzni, leelõzni.
A 70-es években hidrogénrobbanással hajtott ûrhajót is terveztek, ami elméletben 100 ezer km/h-ra lett volna képes, és a kor technikai szintjén megvalósítható lett volna, viszont az már tényleg felemésztett volna minden anyagi forrást (via Carl Sagan - Cosmos).
Meg lehet nézni manapság már a legfõbb szempont a költséghatékonyság... Így tényleg nehéz feltalálni, kitalálni, fejleszteni, kísérletezni ha állandóan azt kell lesni hány dollár maradt még...
Talán most, hogy a Kínaiak meg talán a Japánok, esetleg még az oroszok is beindultak kicsit, talán kialakul megint egy verseny, ami újra fellendítheti az ûrkutatást...
Ki nem szarja le a Visztát?
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Az urkutatas elorehaladasahoz ket dolog kellene. Az egyik hogy vizet talaljanak a marson (ez megvan), a masik hogy sikeruljon osszerakni egy mukodo fuzios reaktort (ezen meg dolgoznak). Igy egybol felertekelodne a Hold, mivel ott rengeteg fuzios hajtoanyag van, tovabb megerne a Marsra elmenni, mert akar ott is lehet maradni. Amilyen a helyzet a Foldon, elobb utobb a gazdagabb emberek kozott lesz olyan aki atkoltozik. Es o jo esellyel visz magaval egy teljes koloniat is. A technika megvan mar ma is, csak meg nem eri meg anyagilag es csak az oda ut lenne biztonsagosan megoldhato.
Miért nem Celsius fokban vannak a hõmérsékletek? 😊
http://csiri.blog.hu
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Gaming is believing.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
meg is van az eredménye<#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas><#felkialtas>#felkialtas> <#vigyor1>#vigyor1>
Gaming is believing.
A világ a túlnépesedés miatt sokkal komolyabb problémákkal kell, hogy megküzdjön, mint a Holdra mászkálás dollármilliárdokból.
Biztos lehetsz benne, ha a Mars oxigén légkörrel rendelkezne és majd' összeroppanna az õserdõk súlyától, akkor nem itt tartana az ûrkutatás ahol...
A jelenlegi technológiával esélyünk sincs gyorsan elhagyni a naprendszert, vagy terraformálni valamelyik közeli bolygót, így nincs az a bolond kormány, mely komolyabb ûrkutatásba szórná a fölös pénzét.
Az ûrkutatás (Mit csinál az ûrhajós? Ûrkutat ás...) luxus.
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Ezt nevezem én mérnöki munkának. 30 év a borzasztó "sivatagban" és még mûködik, méghozzá többmilliós szuperszámítógépek nélkül. A kérdés, ha akkor ezt tudták azzal az erõforásokkal akkor mit kellene ma tudni a mai erõforrásokkal... és valójában mit tudunk. Az USA két év múlva nem lesz képes az ûrbe menni (Space Shuttle nyugdíjba vonul), a Holdra több mint 10 év felkészülés kell... és az sem biztos, hogy meglesz, mindez 40 évvel az Apollo 11 után... szóval fel kellene tenni a kérdést, hová mennek a milliárdok (nem csak a NASA-ban hanem pl. az oktatásban stb.) ha ekorra erõforrásokkal ilyen kicsire vagyunk képesek (viszonyítva a ceruza és papír mérnökökhöz akik óriásit alkottak)?
...Persze 30 évvel ezelõtt nem létezet sem .jpg sem .gif 😊 de azért volt Apollo és olyan történelmi forradalmak mint pl. a számítógép... mi van most mp3 lejátszó és uborkahámozó? Ja és 100 éves belsõégésû motoron alapuló autók amelyeket minden 5 évben cserélünk mert szebb a lagozás és a "design"... egyébként még tökéletesen mûködnek de mit szól a szomszéd ha "öreg" autónk van. 😊 a mobilról ne is beszéljünk... hatékonyak vagyunk nincs mit 😊