47
-
#7 Megfeledkezel a víz és a vízbe merülő kormánymű fékező és irányító hatásáról. Az űrben nincs ilyesmi. Az "oldalról fúlyó napszél" nem fogja előre lökni az űrhajót. Ez egyszerű alkalmazott fizika, és bár nem vagyok fizikus, józan eszem van.
Bár azt nem tudom elképzelni, hogy napszéllel szemben hogyan haladhatna egy ilyen vitorlás - hacsak be nem vonja a vitorláit, és a lendületre bízza magát.
Esetleg visszafelé ionhajtóművel gyorsíthatna... vagy elmegy az alpha centaury-ig, és annak a csillagát használja gyorsításra. Na akkor aztán várhatunk míg hazaér :) -
wOlFbYTe #6 Űrjárműként nem lehet felhasználni, mivel a nagy sebességre történő gyorsulás után valahogy meg is kellene állnia ahhoz, hogy A-ból B-be biztonságosan eljuttassa a személyzetet, vagy felszerelést. Mivel ekkora sebességre nem tudunk rakétával felgyorsítan egyetlen űreszközt sem, ebből egyenesen következik, hogy megállítani sem tudjuk -> a fékezéshez pontosan annyi befektetett energiára van szükség, amennyi a felgyorsításához kellett, ami rakétahajtóanyaggal nem elérhető. Nincs egy második napunk sem a túloldalon, hogy a vitorlát a másik oldalról "fújja".
Ergo: ez csak arra jó, hogy elküldj egy szondát egy objektum mellett, majd egyszer ha egyáltalán valamilyen objektumot ér, hatalmas sebességgel becsapódva megsemmisül. -
fade2black #5 fézerek tölts fotontorpedok tűz..... :) -
fade2black #4 sött továbbvive a gondolatot akár még ionhajtoművel is kombinálni lehetne, a k* nagy vitorla mért ne lehetne napelem....? Már az elöző hibrid verzsön is olyan sebességet érhetne el amit ember kéz alkotta dolog még soha hát még ha a hajtásba egy ionhajtomű is bekapcsolódna...
végülis idő van bőven elvileg van vmi akadálya egy 20.000km/secnek? Ha gyorsulást nem számoljuk(na itt ment el a pirula vigkipp)akkor aktuális távolságtól függően de gyak mindig 10percen belül oda lehetne ruccanni? :) -
fade2black #3 gondolom itt is a cikkcakk elvel mennek a szélel szemben. ""jelben is van a szemben mert ugye cikkcakk. (vagynem)
Egyébként szerinem elég izgi dolog ez és egy hybrid verzióban akár nagy fantázia is lehet.... konkrétan: az út elején egy szokványos rakéta gyorsítja az űrhajót aztán levállik, vitorlak kinyílik és ürhajónk gyorsul tovább. Elején is gyors az ernyő kinyílása után meg idővel soha nem látott sebességeket lehetne elérni. Persze ez a "soha nem látott" még mindig büdös lassú ha nem a naprendszert vesszük alapul. :( -
skati #2 Szerintem megépítik a Bolgyó Hollandit egy űrjármű formájában -
waterman #1 "Emellett a napvitorlás haza is térhet, a vitorla ugyanis manőverezésre is alkalmas, így "széllel szemben" visszajuthat a Földre."
nem vagyok egy nagy vitorlás, de nem tudom elképzelni, hogy az űrben ezt hogyan akarják véghezvinni napvitorlák alalmazásával, mivel a rendes vitorlások sem a szél konkrét nyomását használják ki, hanem a vitorla felületén ébredő nyomáskülönbséget. csak a spinaker szerű vitorlákkal lehet korrekten tat felől fújó szélben menni, a többinek inkább oldalirányból kell kissé fújnia. tehát ezt a kis tudásom felhasználva az életben nem fog ez a valami napszéllel szemben haladni. vagy homályosítson fel valaki, hogy hogyan gondolhatták vajon.