1908. június 30.: Amikor felrobbant az ég

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon is sokat tudtak errõl a robbanásról csak jött egy újabb tudósgeneráció aki megint a 0-ról indult ahelyett, hogy átolvasott volna pár orosz szaklapot: Meteoritika, Geohimija, meg jópár tanulmányt és a szemtanúk beszámolóit!
1908. június 30-án reggel 7:17-kor a szibériai Köves Tunguzka erdõi felett kb. 5 km magasságban rakéta robbant ... ez adták le a magyar sajtónak is.
Hogy kik a szemtanúk? Merthogy nem egy emberrõl van szó: a transz-szibériai vasúton utazók, a környék lakói. A vonaton utazók azt vették észre, hogy egy piros felhõ halad nagy sebességgel át a nyugat-keleti irányban húzódó vasútvonal fölött fehér csóvát húzva maga után s tart észak felé. Lényeges, hogy 3 robbanás hallatszott, és minden robbanáskor különbözõ színû üvegszemcsék és magnetit golyók ágyazódtak a növényekbe, tõzegbe amit késõbb a kutatók meg is találtak és a tomszki egyetem szakemberei elemeztek. Végül olvassunk el egy szemtanú állítását.
Naumenko politikai számûzött a vasúttól északra, az Angara folyó túlsó-partján Kezsma falucskában állt amikor furcsa égzengést hallott közeledni ...
"Az idõ szokatlanul tiszta volt, szél nem fújt és abszolút csend volt. Hirtelen a távolból még alig hallhatóan mennydörgés közeledett. Akaratlanul is minden irányban körülnéztem. A hang az Angarán túlról gyorsan erõsödött. Volt valami rendkívüli benne, mivel egy felhõt sem lehetett látni az égbolton. Amikor az elsõ csattanás irányába fordultam, azt láttam, hogy a Nap sugarait jobbról egy tûzfehér sáv keresztezte. Egy szabálytalan alakú, fénylõen fehér, kissé elnyújtott testû test repült a tajga felett. Olyan volt, mint valami felhõlabdacs, de jóval nagyobb, mint a Hold. Néhány másodperc múlva olyan erõs csattanás hallatszott, mint villámcsapáskor, vihar idején. Utána a labdacs már nem volt látható, de a farka, most már a Nap bal oldalán, szélesebbre terült. A harmadik csattanás olyan volt, hogy az egész föld beleremegett. Folytonos, süketítõ morajlás visszhangzott az egész tajga fölött."
- Krinov: Giant Meteorites. Pergamon Press. 1966.
Ezek alapján 100%, hogy az égbõl jött az áldás, a kérdés már csak az, hogy rakéta volt-e vagy meteorit.
Alekszej Zolotov több expedíciót is indított a területre, itt az utolsó interjú vele miután meggyilkolták a házában. <#alien2>
katt ide
NEXUS6
Én meg reflektálnék a korábbi LHC-s cikkre. Hát csak ekkora pusztítást tud csinálni egy minifeketelyuk, vagy egy nagy energiájú részecskékbõl álló sugár hatására kialakuló vákuum instabilitás. Ha ezek okozták volna a Tunguzka esetet akkor ugyan úgy nem találnánk semmit, ahogy egy jégaszteroida esetén sem. Szal ez akár lehet bizonyíték arra is, hogy ezt nagy energiájú kozmikus sugarak hatására a légkör felsõ részében kialakuló jelenség okozta.😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Csak nekem tünt fel hogy ez az esemény Oroszországba történt, ott ahol minden egyes katoni és ûrrepülési kudarcot szönyegalá sepertek. Itt miért tetek volna másképp. Akármi is történt ott, természeti katasztrofa vagy idegen égitest becsapodása. A jó öreg Komcsik tettek rola hogy ne derüljonki...
'Elsõként egy, a területen dolgozó orosz ásványtudós, Leonyid Kulik vezette le a történéseket a szemtanuk beszámolója alapján.' - Mármint amit megengedtek neki, hogy nyilvánoságra hozzon.

A borg volt. Azt hitték erre fogunk figyelni a fegyvergyártás helyett, és könnyû célpontok leszünk <#buck>
drfaust
Londonban a robbanás utáni szétterjedõ világító felhõket láttak nem magát a robbanást! Azért elég érdekes, hogy a XXI. századi "modern" technológiáinkkal se tudjuk megfejteni mi történt Tunguzba. Szerintem tudják csak nem publikus!

Csak a semmi lehet tökéletes!

Alwares
Hát szerintem az UFO-ók voltak 😄

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Látszik, hogy most hallottál elõször errõl az esetrõl. Már rögtön belekevered a NASA-t meg földönkívülieket. Ebbe az esetbe annyi összeesküvés elmélet van, mint abban, hogy Pomei-t elpusztította a Vezúv vagy a Délkelet-Ázsiára lecsapott a szökõár.

Katasztrófaturizmus??
Oda?? Tudod kimegy oda....pár tudóson kívül a kutya se, nagy pénzt lehet ám belõle csinálni.

nézzétek meg a kapcsolódó linkeket - már 2001-ben megoldották 😊

Hehe, ajánlott irodalom: X-Akták 4x09 és 4x10😛

\"...lámák kíméljenek.\"

A cikk eleje hatásvadász. Több dolog vált nyilvánvalóvá:

1. Senki se olyan okos, mint szeretne lenni, ez jó, mert tudatja hogy még van mit felfedezni.

2. Az oroszok a semmibõl is üzletet csinálnak. A katasztrófaturizmusra nagy kereslet van, ha sikeres akkor robbantanak atommal egy második tunguszkát!<#buck><#pias>

3 Talán másnak is FELTÜNT, hogy mostanság egyre több ufo-idegen-földönkívüli-paranormális bejelentések érkeznek hivatalos szervektõl. PL: NASA-tól, hogy az ürhajósok valami azonosítatlant láttak. A Román légierõtõl, hogy a vadészgépek szintén valami azonosítatlant láttak, bár ez utóbbi kétséges, mármint hogy hihetünk-e a románoknak. Mindenki abba hisz amibe akar, de ha 2 év mulva találkozna a nyilvánosság az 1. idegennel, akkor nem lepödnék meg, persze nagy rá az esély hogy nem. Az összeesküvés-elméletekkel az a gond, hogy aki azt hiszi, hogy értelmes az osztja az észt, hogy ebbe nem lehet hinni de mi van ha csak 1 igaz ezek közül? Na ez különbözteti meg a hiszékeny embert az értelmestõl.

4. Ennek a cikknek a hossza fordított arányosságban van az értékével.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Ja ez olyan, mint amikor a 10 emeletes panelházban az egyik lakó érezte a 40 km-re történõ földrengést, a másik meg nem, pedig mind2 ébren volt és nem csinált semmit... Szóval bemesélik maguknak, hogy azt látták amirõl egyfolytában szól a híradó, közben meg csak valami katonai gyakorlatot láttak 😛

Csak az egyik Quantum torpedónkkal céloztunk rosszul a Borg ellen.
Ezer bocsika... <#worship>

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

Bár vodka nincs itt, de az én teoirám is valami ilyesmi... egy olyan aszteroida zuhant be a légtérbe, ami vizet zárt magába, a légtérbe érkezéskor felhevült, de nem tudott eltávozni, felbomlott a H2O hidrogénre és oxigénre, elérte a kritikus hõmérsékletet, majd BUUUUUUUUMMMMM (hidrogén bomba)

Lost Lont
"földönkívüli objektum maradványai" végülis egy meteor is az, nem kell hozzá juefó 😊

Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.

Direkt csak a londoniaknak világított. Másnak nem.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

smv
Ez a cikk tetszik. És tényleg érdekes, hogy mi is történhetett.

Starcraft + Diablo III - esemve

Még nem olvastam végig a cikket, de nemértem hogy a fenébe láthatták Londonban a fényét ?
A kép alapján Tunguzka nagyjából a Mongólia fölötti területen van.
Ez légvonalban durván 6300km-re van Londontól.
Hogy a fenébe láthatták ennek a fényét a Föld görbülete miatt? De még ha látták is akkor annak több száz km magasan kellett lennie, hogy a Föld ne árnyékolja le. Elvégre a fény nem görbül ilyen körülmények között.
Meg ha látták is Londonban, akkor ezek szerint legalább 6300km-es körzetben mindenhol látni kellett volna... Nem értem én ezt... 😊

Falconer
Mert gondolom az annyiba kerülne, amiböl még vagy kétszáz évig mehetnek helikopterekkel a helyszinre. Mocsarat lecsapolni, erdöt kivágni, stb.
"A legközelebbi nagyváros, Krasznojarszk 600 kilométerre található."
Akkor indíts innen egy ekkora projektet egy mocsárba...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

háháááááá!végigolvastam!nem kell válasz😄köszi!<#taps>

Magyarországon biztos köd volt közben. >.<

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

"Többen megégtek az eseményben, aminek a fényét még Londonban is napokon át látták."

Heeee?Napokon át?Akkora erdõtûz volt?Vagy egy b*szott nagy reflektor esett le?<#conf>

Hú wazze végigolvastam.

Magyarul fogalmuk sincs semmirõl még mindíg.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

elgondolkodtató... o.o

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

zyppy
akkor nem ufók voltak?<#szomoru1>

0Speed0
Azok az olaszok nem siették el a dolog publikálását... xD

Amúgy meg ha még mindíg ilyen idõigényes és fáradtságos eljutni a helyszínig, nem értem, hogy 100 év alatt miért nem sikerült egy normális utat és bázisállomást megcsinálni... <#fejvakaras>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

bertino
ucccso kép durva <#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ravkin
azért nem tudják mi volt ott, mert mindenki magasról leszarja <#mf1><#eplus2>

Windows 7

← ElőzőOldal 2 / 2