1908. június 30.: Amikor felrobbant az ég

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
gondolom nem az utcán sétáló emberekrõl van szó, hanem az akkori idõjárás megfigyelõkrõl és csillagászokról...

Tetsuo
Hat ez az. Ha Londonban lattak, akkor egesz Magyarorszagon is..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Félek tõle, hogy hamarosan a Közel-Keleten lesz sok ufó-észlelés.

Kara kánként folytatom tanításom.

A nap fényét is látod, miután lenyugodott. A fenébe!

Kara kánként folytatom tanításom.

Chocho
Az benne a nagy dolog, hogy ezek folyamatosan világítanak is... a cikkben le is írta, hogy mitõl, idézem:

"A gáz kiszökésekor töltötté válhatott, ami begyújthatta a metánt, napokon át tartó égést gerjesztve a légkör felsõ régióiban, magyarázta Kundt."

Bár való igaz, itt felhõrõl szó sincs... ezt csak az alanti fórumozó önkényesen nevezte felhõnek.

Gaming is believing.

Itt nyugszik Döme
Ráesett a malomköve,
Mire leszedték róla
Holtan mászott ki alóla ...

Ki nem szarja le a Visztát?

Frayer
Itt van egy kis leírás a bibliából, úgy néz ki hogy ezékiel látott valami ufót.
ezékiel 1.

"Láttam, hogy forgószél jött észak felõl, nagy felhõvel és egymást érõ villámlással, körülötte fényözönnel. A közepébõl, a villámok közül mintha ezüstös csillogás tündöklött volna. 5Négy élõlény alakja volt ott. Ilyennek látszottak: emberhez hasonló alakjuk volt"

Amikor jártak, olyannak hallottam szárnyaik zúgását, amilyen a nagy vizek zúgása, mint a Mindenható hangja. Hangjuk zúgása olyan volt, mint egy tábor morajlása. Amikor megálltak, leeresztették szárnyaikat. 25És egy hang hallatszott a fejük fölött levõ boltozatról amikor megálltak, és leeresztették szárnyaikat. 26A fejük fölött levõ boltozaton fölül egy zafírfényû trónus alakja látszott, a trónus alakja fölött pedig emberhez hasonló alak látszott.

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Majdnem végigolvastam. Szerintem nem ember okozta, mert csak az atom/hidrogénbomba lenne képes ekkorát robbani, de akkor már mindenki, még a kutatók is meghaltak volna rákban a sugárzástól - ráadásul még ma is kimutatható lenne. Inkább valami furcsa meteor lehetett, vagy van még az "idegenek-sztori", de abban én nem hiszek.
Idegenek rakétája pl. - használjuk a fantáziánkat. <#alien>
A Bibliában is van egy "atomrobbanás":
Szodoma elpusztítása
Hát én a múltkor a kurucinfón olvastam, hogy a Gyurcsány volt. Túl sok babot evett...<#crazya>
Mindenesetre a rakéta-verziót én sem értem... Az atombomba elõtt több mint 30 évvel 1000-szeres hirosimai pusztítással? Eléggé valószínûtlen...
A meteorit természeti jelenség. Nem értem a problémádat.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Érdekes cikk! Szeretem az ilyesféléket néha elolvasgatni. Várom a jövõ heti folytatást (feltéve h addigra találnak vmit)
baráti társosággal gondolkoztunk, hogy kimegyünk , a nyelv nem gond, már az anyagi sem, persze nem helivel mennénk xD .
De egyelõre mindig vki miatt húzodik a dolog =/ .

Ha majd ott leszek jól megkérdem a helybélieket, hogy volt-e ott, tó vagy nem x)

én láttam azokat a világító felhõket <#smile>
Ha egyszer 1908-ban történt a változás esetleg, arra hogy találsz olyat aki emlékezik?

a helybéliek folyamatosan járták/járják a környéket , ilyen nagy változásra csak emlékeznek, nem ?

Talán mert 100 feletti túlélõt keresel, akik emlékszik a pontosan 100 év távlatából arra, hogy azon a helyen, volt-e ott tó vagy sem.

mint egyszerû ember, felötlik bennem a kérdés, hogy a helyieket miért nem kérdezték/kérdezik meg ,hogy az a tó ott volt-e vagy keletkezett "nem rég" ?

Zsoltika 007
Miért? A meteorit neked mi?

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Nem volt, viszont van bõven természeti jelenség amivel magyarázni lehet az esetet.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Engem az érdekelni, miszerint "lehet, hogy rakéta" mûve az egész(lejebb olvastam a teoriát)namost ez szép csak,hogy 1908-ban milyen rakétáról beszélhetünk ami 10-15megtonnás robbanásra képes.Nem vagyok egy rakéta tudós, de az sztem minimum atombomba vagy hidrogén bomba ereje(mondom nem vagyok jártas a rakétákban).Tehát minden kötekedés és cikizés nélkül, tényleg érdekelne volt egyáltalán valami hasonló amikor még a repülõgépek is gyerekcipõben(sem) jártak?

Asus P5LD2-VM,P4 3Ghz,Sapphire Radeon X1950Pro(512),3Gb DDR2 ram,200G HDD(Samsung 120,Samsung 80),Chieftech ház,Artic cool freez 7 pro,pioneer dvd rw,A4Tech X-750F,Samsung SyncMaster 753s

Nem a robbanás fényét látták Londonban. A felsõlégkörbe került porfelhõt látták, ami visszaverte a napfényt. Normális körülmények között ott nincs ilyesmi.

Látom nem mindenki van képben: 1908-ban nem sok embert érdekelt ez a becsapódás, amirõl igazából kevesen hallottak. A kormányzat leginkább a belsõ feszültségekkel volt elfoglalva (1905-ben már volt egy felkelés amit levertek) és nem azzal, hogy mi csapódott be valahol szibériában. Aztán 1914-ben jött a háború, majd az immár sikeres forradalom és utána a polgárháború. Arról nem is beszélve, hogy az odajutás sem volt egyszerû, a tél nagy részében irtózatos hidegek vannak ott, nyáron meg mocsár és kismillió szúnyog. Útak nincsenek, a század elején pedig semmilyen repülõeszközzel nem tudtak volna ide eljutni.

hát, ezt a londoni fényességet én is kétlem, azért nem olyan magas a felhõréteg, hogy a föld domborulata el ne takarná. vegyetek a kezetekbe egy földgömböt, és láss csodát! 100 kb meg nem olyan magas.

valamit
Az, hogy viszonylag kevés tábortûz fénylik annyira, hogy éjjel Londonba a felhõkön azt lássák 6300 kilóméterrel odább. Tunguzkába viszont sikerült elég fát tenni a tûzre.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

#27: "az utolsó interjú vele miután meggyilkolták a házában" - miután meggyilkolták, hogyan nyilatkozott? <#vigyor2>

Én egyszer egy dokumentum filmben azt láttam, hogy a földi robbanás elõtt pár nappal hasonló robbanást láttak fel a Mars felszínén is. Meg hogy azért csak sok évvel késõbb érkeztek oda "tudósok", mert addig az orosz hadsereg tudósai és katonái tisztították a terepet, mert egy csomó nem földi eredetû anyagot találtak. Szerintem itt lehet találgatni, de a megoldás az orosz kormány egyik aktájában van.
Én azt nem értem, ha nem sikerült ilyen jelenségeket okozni a Cárral, akkor egy annál kisebb robbanás, miért képes rá?

Sanyix
A nap a sima felhõket is világítja, hajnalban meg alkonyatkor, úgy hogy a föld már árnyékban van. Akkor mi ebben a különleges?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Vízpárából?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Finom porból voltak a felhõk a sztratoszférában, ilyenek nagy vulkánkitörésekkor is keletkeznek. A Nap világítja meg õket, ezért fénylenek éjszaka, ott fönt még éri õket a fény.

Szerinted milyen anyagból van a felhõ?

2001-ben mar irt rola az SG. Akkor mar "megoldottak" a rejtelyt: http://www.sg.hu/cikkek/18546/a_tunguzka_rejtely_megoldodott Van ott is szo Londonrol... En azt hiszem 7 ev mulva megint visszajovok es elolvasom a tudomany uj allaspontjat. (Hacsak ram nem esik addig valami megmagyarazhatatlan.) <#smile>
6 nap múlva beindítják az LHC-t. A keletkezõ mikró-feketelyukak ahelyett, hogy megsemmisülnének (mint ahogy jósolták), energiát nyelnek el a világunkból - ezáltal megszakítják a téridõ-kontinuum folytonosságát. Visszarepülnek az idõben száz évvel ezelõttre. Aholis 3 nagy pukkanással lealázzák a tajgát.

megfejtve <#idiota>
Sanyix
Mi a ráktól világít egy felhõ?

Tudtommal a világító felhõket látták.

Szerintem akkor is Tesla csinálta az egészet. <#vigyor2>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Sanyix
Azt nemtudom hogy láthatták napokig, de robbanáskor simán. Föld légköre is szép naranccsárgás gyûrû mondjuk geoszinkron pálya távolságból, akkor amikor pont mögötte van a nap, és az egészet eltakarja, mert a légkör töri a fényt, úgy viselkedik mint mondjuk egy optikai kábel.

Daffit
"1908. június 30-án reggel 7:17-kor a szibériai Köves Tunguzka erdõi felett kb. 5 km magasságban rakéta robbant"
1908-ban rakéta?!? Igaz, hogy kb. 1200-as évektõl ismeretes volt a rakéta katonai felhasználása, de csak az 1920-as évektõl kezdtek "nagyban" gondolkozni és a V2-es rakéták voltak az elsõ komoly fegyverek. Ráadásul mennyi robbanóanyag kellett ahhoz, hogy ekkora detonációt okozzon? Véleményem szerint az akkori technológia nem volt arra alkalmas. De ha létezett is volna, miért nem vetették be az elsõ vagy a második világháborúban?

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Egyszer a csillagász szabadegyetemen beszélt errõl az elõadó (aki csillagász). Természetesen õ is azt vallja, hogy egy légkörben szétrobbant meteorit okozta az egészet. És egy érdekesség, õ is említette Londont, csak más vonatkozásban. Õ ugyanis azt mondta, hogy Londonban kétszer is észlelték a föld remegését, amit a tunguzkai robbanás okozott. Egyszer amikor odaért a hullám, másodszor pedig amikor körbeérte a Földet. Persze csak mûszerekkel érzékelték. Szóval nem arra kell gondolni, hogy remegtek a tányérok a konyhán. 😊
Narxis
Szerintem egy földönkívüli tárgy, I WANT TO BELIEVE!!!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

"1908. június 30-án reggel 7:17-kor a szibériai Köves Tunguzka erdõi felett kb. 5 km magasságban rakéta robbant"

Félresikerült mars expedició?

Tesla volt az egyik legnagyobb tudós akkoriban(sõt,õ volt a legnagyobb) nem hinném,hogy ilyet tett volna.
Sõt,ha jól emlékszem Edison cseszett ki vele folyton,volt ott propaganda,meg minden.

Kapcsolja ki az érzelemcsipjét,Déta.

drfaust
Bocsi a #32 gotchaaanak ment! Mindig félre nyomok.<#vigyor2>

Csak a semmi lehet tökéletes!

drfaust
Hát ennyi erõvel a Borgok is lehetek volna! Tesla a század elején honnan szerzet ekkora energiát egy ilyen méretû energia kisüléshez? Zseni volt, de nem varázsló!

drfaust
Nem gondolod, hogy egy kicsit túl részletesen és tudományosa fogalmazta meg ez az ember egy hatalmas katasztrófa minden részletének a történését? Az átlag ember fejét behúzva menekült volna fedezékbe!

az én teóriám meg az, hogy a néger kissrác sétált az aknamezõn és BUMM, így lett a chocapic.

Nikola Tesla - "Amikor a jövõ háborújáról beszélek, ezen azt értem, hogy az elektromos hullámok közvetlen felhasználásán kell alapulnia, repülõ szerkezetek vagy más pusztító eszközök alkalmazása nélkül... Ez nem álom. Már most fel lehet építeni egy olyan vezeték nélküli erõmûvet, amelynek a segítségével a világ bármely pontját lakhatatlanná lehetne tenni anélkül, hogy a környezõ részekben bármilyen kárt okoznánk." -

A század elsõ évtizedében Tesla erõfeszítései a vezeték nélküli energiaátvitel megvalósítására összpontosultak. De az évtized közepe táján mély depresszió vett rajta erõt, amiben sok különbözõ tényezõ játszott közre: a rivális Marconi sikerei a rádiózásban, financiális problémák, a tudományos világ elutasító magatartása. És ekkor, 1908 június 30-n Közép-Szibériában, a Tunguzka folyó körzetében iszonyatos robbanás következett be, amelynek ereje 10-15 megatonna TNT-vel lehetett egyenértékû.
Minden valószínûség szerint meteor volt, noha meteorkrátert máig se találtak. A történetünkbe pedig azért kerül be ez az esemény, mert olyan híresztelések keltek szárnyra, hogy talán az elkeseredett Tesla hozta mûködésbe pusztító energia-fegyverét.
De miért ekkor és miért pont ott? A világ azokban a napokban a híres sarkkutatóra, Pearyre figyelt. A csalódott Tesla a legenda szerint, azzal akarta felhívni magára a figyelmet, hogy óriási detonációt idéz elõ Peary téli szállása, az Ellesmere szigeti Alert és az Északi Pólus közötti lakatlan területen. A célzás azonban nem sikerült pontosan. Az irányzék jó volt, mert a Long-Island-i laboratóriumot és a Tunguzka vidéket összekötõ hosszúsági kör pont áthalad Peary akkori szálláshelyén, de a távolság túl nagyra sikerült.
Érdekes 😊

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Molnibalage
Meg, hogy napokig. Itt valami nagyon nem kerek...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Oldal 1 / 2Következő →