Nem tünteti el a Földet az LHC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért sztem nem kéne megfeledkezni arról, hogy ez csak egy szimuláció 😛 Itt minden sokkal kisebb lesz a valóságosnál. Másrészt meg ez mégiscsak a tudósok dolga. Csak nem gondoljátok, hogy õk ezeken nem elmélkedtek, vizsgálódtak hosszasan? Õk sem akarnak meghalni...
NEXUS6
Mondjuk azért itt nem a Halálcsillag energiasugaráról van szó😉 Ugyan az történne ilyen esetben, mintha a céltárgyba csapódik be, max mint egy kisebb robbanótöltet, vagy mondjuk egy gépágyú lövedék. Legalább is az eddigi tapasztalatok szerint.

A gond inkább az, hogy nem tudjuk mi az amit eredményez ez az egész, a feketelyuk létrejötténél sokkal veszélyesebb, ha a vákuum kerül instabil állapotba. Az õsrobbanás idején ugyanis volt egy felfúvódásnak nevezett folyamat, ami gyak a vákuumból nyerte az energiáját. Bizonyos elméletek szerint a vákuumnak ez el is vitte az energiájának nagy részét, más elméletek szerint viszont a vákuum hasznosítható energiatartalma ma is olyan mintha 1 liter térfogatba a Föld teljes tömegét benyomnánk, de ez nem a teljes energia tartalom, az még ennél is jóval nagyobb lehet. Vagy is gyakorlatilag egy feketelyukban élünk!
Az anyag normál körülmények közöt dinamikus egyensúlyban van ezzel a hatalmas energiával, de bizonyos körülmények egyszerûen kiszakíthatják a téridõ szövetét. A legrosszabb esetben nemhogy a Föld semmisül meg, hanem egy egész új bébiuniverzum jön létre hatalmas robbanás közepette!;DDD

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Egy igen fontos dologról megfeledkeztetek!

Mi van a részecskék vámkezelésével? Hm? <#vigyor3> Ha a részecske kilép a svájci oldalon, de vissza már nem jön, mert megsemmisült a francia oldalon, akkor ki és hogy fog utána fizetni vámot? (Jó tudom, EUR.1-et adnának hozzá, tehát 0%-ról vitázok, de akkor is!)

Hattyú? Hol?

Engem csak ez az egy aggaszt egy kicsit:
"The LHC is a machine of extreme hot and cold. When two beams of protons collide, they will generate temperatures more than 100 000 times hotter than the heart of the Sun" Ami 15,7millió c x 100.000... Így már érthetõ, hogy hogy is mennek vissza az ösrobbanáshoz 😊

Ha valamiért megsérül a gyûrû, akkor ez a szuperforró plazma fénysebesség haladva igen csak érdekes dolgokat produkálhat 😊

http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

No problem, te majd mindent és mindenkit szépen a helyére teszel.
Hiszen már mindent tudsz.

Ehh, szóval link.

2. idézet linkje[/url].

2. izézet linkje[/url].

Úgy látom, te azt sem tudod, kinek mit írsz (én ugyanis nem bvalek2 vagyok), és olvasni sem szeretsz túl figyelmesen, legalábbis azokat a hozzászólásokat, amikre reagálsz. Ezek után így leoltani másokat nem kis pofátlanság.

Igaz, bvalek2 kicsit pongyolán hivatkozott a marxizmusra, miközben marxizmus-leninizmust kellett volna írnia (vagy röviden leninizmust). Ugyanis Lenin tette hozzá többek között ezt a marxizmus általa adaptált változatához:

"The party must then use the powers of government to educate the proletariat, so as to remove the various modes of false consciousness the bourgeois have instilled in them in order to make them more docile and easier to exploit economically, such as religion and nationalism." (link)

Ennek legjobb eszköze a a helyette hasonlóan elvakulttá tevõen fejekbe vert materializmus és racionalizmus volt.

Nem is véletlenül választották ezeket. Már a marxizmusban is megvolt erre az alap:

"a belief that people's consciousness of the conditions of their lives reflects the dominant ideology which is in turn shaped by material conditions and relations of production"

Ugye, az - anyagi - lét határozza meg a tudatot...

És sajnos ez a baj. Hogy nem érdekli az embereket, hogy hol élnek. A legtobb ember sztem azt se tudja, h a nap is csillag meg ilyen alapveto dolgokat. Fontos, h megismerjuk azt aol élunk.
Sippie
csak az a nem mind1, mire mennyit költenek. Ehelyett a frankó kis ojjektum helyett biztos lehetett volna hasznosabb kutatásokat pénzelni, mert valljuk meg õszintén, azért a legtöbb embert se nagyon izgatja az univerum rejtélye.
NEXUS6
Igen ez így van, a hisztéria az egyik, a másik meg az, hogy az LHC-t pont azért hozták létre mert nem ismerjük az anyag-energia-tér ezen tartományát, pont azzal a céllal, hogy kicsiny feketelyukakat, meg mindenféle eddig ismeretlen részecskét létrehozzanak. Ráadásul ugye azért ismeretlenek, mert a jelenlegi matematikai/fizikai elméleti apparátussal nem megjósolhatók.
Aztán azt mondani, hogy semmi veszély, bármire is hivatkozzanak, az azért nekem olyan sajtószóvivõi fogás.

Mondjuk a Föld vagy az élet megsemmisülésében én sem hiszek, az azért szerintem lehetséges, hogy valami nem várt "nem lineáris reakció" tönkreteheti a berendezést. Az hogy az anyag/tér az általunk ismert tartományban stabilnak mondható, nem azt jelenti, hogy más energiaszinten is az.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Köszi tanultam 3 évig. Mondom a XIX. szd-i filozófusokhoz, meg társadalomtudósokhoz képest nagyon jó. Lenin egy diktátor volt Sztálinnal együtt szal pont az ellenkezõjét csinálták annak, amit Marx meg Engels akart. Sajna a tömegeket nagyon jó lehetett hülyíteni az ilyen propagandával amit õk csináltak az eredeti elméletbõl. Ajánlom Orwell Állatfarmját.

Chocho
Épp ez benne a hihetetlen. Áldjuk az Internetet, a tömeges kommunikáció forradalmáról beszélünk, és mégis, az egész egy tömeghisztériába torkolló hülye-gyülekezetté válik, ha nem vigyázunk rá. Abban meg, hogy sok ember HISZI, hogy ért dolgokhoz, teljesen egyetértek... ugye, dez?

Gaming is believing.

Chocho
A mrxizmus egy eltorzított dolog. Mondom, olvass utána, van két szép szemed, egy kis agyacskád, tessék használni, nem jársz rosszul!

Gaming is believing.

zeus89
pont mikor wan a szülinapom ....

P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles

zeus89

P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles

NEXUS6
Attól még, hogy van amikor olyan, az nem azt jelenti, hogy az is.

A kvantummechanika jelenlegi modelljei perturbáció számítás nevû matematikai eljáráson alapulnak, kis különbség kis változást eredményeznek. Csakhogy a dinamikus nem lineáris rendszerekre (káosz rendszerekre) az ellenkezõje a jellemzõ: kis különbségek, nagy változásokat okozhatnak. Mellesleg a szuperhúr elméletek nem tartalmazzák a perturbációszámítás módszerét, a kiszámíthatóságuk is ezért olyan mint a káoszrendszereké. Csak maximális pontossággal kimért paraméterek alapján tudjuk majd kiválasztani azt a lehetséges modellt, ami a mi univerzumunkat is jellemzi. Másrészt ha a világ ezen a szinten gyakorlatilag egy dinamikus nem lineáris rendszer és az egyensúlya mondhatni látszlagos, akkor bárki bármennyit is eszküszik a nem létezõ nobeldíjára bizony most készülünk elkövetni egy olyan kísérletet, mint pl egy éve amikor pár önkéntesnek az állatkísérletek után az immunrendszerüket szuperstimuláló anyagokat adtak be. Õk úgyan éppen hogy túlélték ki tudja milyen egészségkárosodással, de pl a gyógyszergyártó cég azóta csõdbe is ment meg ilyenek. De hogy frappánsabb legyek: vajon miért nem ismertek a robbanóanyagokkal nem sikeresen kísérletezõ feltalálók nevei?<#hehe>

NEXUS6
A múzeumok éjszakáján megnéztünk egy plakátkiállítást, ott volt egy valami "reális gazdasági program" vagy mifene nevû párt választási plakátja, szépen a karikatúrára fel voltak sorolva, hogy mi az ami a kisember vállát nyomja: gázdíj, ilyen adó olyan adó, az autó fenntartása, lakáshozjutás stb. Az év 1922!
Hát mi a fene változott itt 100 év alatt?
Ja hát volt 1-2 háború, meg gengszterváltás de kb a gondok is uazok meg a vezetõk is. Sajna Orwel 1984-e sem volt soha annyira aktuális, mint manapság.

Fejlõdés? Kac-kac, még azt sem hiszem el, hogy tényleg járt ember a holdon!<#hehe>

NEXUS6
Na ja, nem úgy kellett volna aktualizálni, hogy mátol márpedig ez van, mert Lenin/Sztálin/Brezsnyev elvtárs esszonta.

errõl ennyit. na megyek nagy szõrõs fekete lyukakat is nézek má' <#buck>

Ki nem szarja le a Visztát?

a fekete lyuk mérete reciproka míg ideje fordítottja a fehér lyukénak

fehér lyuk : ("nagy bumm") az antianyag kilépése egy inverz téridõbõl, melynek ideje és mérete megközelítõleg exponenciálisan változik.

fekete lyuk : a téridõ csücske, melynek határán megfordul a téridõ, egyben egy független dimenzió, melyben minden más dimenzió találkozik. A végtelen univerzum végtelen dimnziói közül a 4-es számú végtelen idejû és méretû téridõ nevû dimenzióban élünk.

drfaust
Én nem akarok kötözködni veled, de azért elég abszurd egy lábas forró vízhez hasonlítani az univerzumot formáló erõket! A lábosból elpárolgó víz kölcsönhatásba lép a levegõ molekuláival, és ezzel változást idéz elõ a környezetébe ha nem is olyan látványos, de hatás mechanizmusa van!

Csak a semmi lehet tökéletes!

"Na már most ha józan paraszti ésszel belegondolok, akkor nem lesz ez egy kicsit veszélyes, hogy olyan részecskéket engedünk be a mai fizikai valóságunkba amik már nagyon régen átalakultak mássá?"
Nem, mert olyan, mint a fortyogó víz: ha leveszed a tûzrõl, akkor megszûnnek a a buborékok.

http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

(Mármint õk ilyen mindenki felett állóan értelmesnek képzelik magukat. De én nem ezt a vonalat propagálom.)

<Értelmes ember alatt nem tudomány-fanatikust, elvakult szkeptikust, és más effélét értek.>

Azért a Blikk fórum törzsközönségébõl ne extrapoláljunk a népesség egészére vonatkozólag. 😊
Szerintem ilyen államvezetési alapszabály, hogy a túl sok értelmes ember nem nyerõ (túlzottan a körmükre néznek a vezetõknek, és nem csak hümmögnek egy sort azon, amit látnak). 😛

Háát nem tudom..
Szerintem eyek a félelmek teljesen alaptalanok... Mindent bekebelezõ "egzotikus" részecskék.. Meg pár "amerikai" tudós "eztet" mondja. Nevetséges... Persze a net errõl is szól.. Teljes a szabadság, és mint tudjuk a hülyeség nagy úr. Az emberek nagy része szereti az ilyen híreket. Ezt hívom blikk effektusnak.. Persze, ha kicsit jobban utánanéznének, akkor kiderülne, hogy a természetben sokkal nagyobb energiájú folyamatok vesznek körbe minket.. Gondoljatok csak a kozmikus sugárzásra. Onnan olyan energiára gyorsított részecskék érkeznek nap mint nap ami kb. szemléletesen egy hangya tömege(lhc) és a bálna(kozmikus sugárzás) tömege közötti arányban áll.. és ez fent áll azóta amióta a világegyetem létezik... A blikk legújabb szösszenete is jó volt: Tigris tank a föld alatt! Meg annak idején Józsi bácsi vontatta lovakkal. namármost kimentek a valódi szakértõk és nem találtak semmit.. De a "nép" napokig csámcsogott rajta. Persze e helyett ha vette volna a fáradságot és utánanéz kiderült volna, hogy ilyen 60 tonnás monstrumot annak idején nem hogy lovakkal, de a legnagyobb német mûszaki mentõ 18 tonnás FAMO-val is 3 darab együttesen tudott elvontatni.. Nem értem én ezt.. sokszor a valóság ha normálisan, közérthetõen le lenne írva, legalább olyan érdekes lenne, mint ez a sok "mesterségesen" kitalált "parasztvakírás"!
(Vagy ezt ne vegyék észre túl sokan.)

Na igen... Túlzottan ne elõzzük meg a korunkat. 😊

Csak az a baj, hogy bizonyos államok akkor akarták ezt beleprogramozni az emberekbe, amikor már igencsak idejétmulttá vált, a XX.sz.-ban. 😊

Nem azért, de az szinte csak véletlen volt, hogy éppen a CERN-ben dolgozott, amikor elkezdte megalkozni a WWW alapprotokolljait. A W3C-t pl. már a MIT-en alapította. (Egyébként egy igazán jó programozó optimálisabban is meg tudta volna csinálni ezeket.) Amúgy persze nyilván igazad van, az alapkutatások fontosak.

drfaust
Csaó!
Én nem vagyok fizikus ezért a fizika olvasmányos részével szoktam foglalkozni. Ha jól emlékszem szimulálni akarják majd az LHC-ben az õsrobbanás utáni pármásodperces állapotokat és egzotikus részecskéket akarnak elõállítani! Na már most ha józan paraszti ésszel belegondolok, akkor nem lesz ez egy kicsit veszélyes, hogy olyan részecskéket engedünk be a mai fizikai valóságunkba amik már nagyon régen átalakultak mássá? Lehet, hogy hülye kérdés, de engem egy kicsit emlékezett a Jurassik parkra a dolog. Az embereknek van egy rossz tulajdonságuk ha vérszemet kapnak akkor a dárdából egybõl sugárágyút akarnak csinálni, és elsiklanak a kockázati tényezõk fellett!

Csak a semmi lehet tökéletes!

Erõsen specializált területrõl van szó, és vedd hozzá, hogy a fizikusok nem sebészek, nem azonnali problémafelmérésre és megoldásra képezték ki õket (minket). Modellalkotásban õk a legjobbak, de hozzászoktak hogy van idõ bõven. Ezt a kettõt figyelembe véve, amennyire ismerem õket kb. 1% tudna döntést hozni 1 héten belül egy ilyen elemzés alapján, de ne legyen igazam. Ettõl még persze kiváló tudósaink vannak, csak az utánpótlás siralmas (kevesen vagyunk, meg aki végez, az se egy zseni... sajna én sem erõsítem a mezõnyt ez ügyben be kell hogy valljam).

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Nem vitatom hogy racionális vagy, de amit írtál az trollkodás. Súlyosbító tényezõ, hogy fogalmad sincs miért <#levele>

Tiszta egyház: "Fúúj, lámpája van, az ördög mûve!! Rohadt eretnek!!"...

Senkiben sem kezd üvölteni a 6.-os kisiskolás, hogy nem egészen van ez összhangban azzal, amit töriórán tanult? Vagy csak én nem aludtam a padban aznap? <#wilting>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

NEXUS6
Én alapvetõen nem vitatom az alapkutatás szükségességérõl szóló gondolataidat. A gond ott van, hogy a tranzisztor, dioda kifejlesztése nem azonos nagyságrendû ahhoz képest amit az LHC képvisel. Az olyan dolgok mint a GPS kifejlesztése pedig nem alapkutatás, hanem technológiai fejlesztés kérdése, más pénzek más módszer, más szervezet.

Sokkal inkább olyan veszélyt látok, hogy az emberek agyába belenyomták, hogy manapság már mindent tudunk kb 100 000 000 $-os szintig bezárólag (mert kb így van meghatározva a dolog és nem tudományosan!!!!), aki alapkutatást akar csinálni, annak csatlakoznia kell egy ilyen nagy és látványos projekthez és a hozzá tartozó több ezer fõs intézményhez.

Had hozzak egy jól ismertnek vélt példát: Fleischmann és Pons esetét. A dolog nem azért lett akkora botrány, mert nem tudták eldönteni, hogy igazuk volt vagy nem. Hanem mert kémikusként belehugyoztak a szenteltviztartóba, bemerészkedtek a milliárd dolláros megagépezetek szentélyébe az 50 dolláros kütyüjükkel. És a hivatalos álláspont szerint 50 dolláros kütyükre épülõ technológiával nem lehet energiát termelni, autót mûködtetni, ház energia ellátását biztosítani. Nem függetlenítheted magad, sem a tudományos sem az állami/korporatív kontrol alatt álló szervezetektõl. Tessék tudomásul venni!😉

NEXUS6
Nem vagyok egy megveszekedett marxista, de be kell vallani, társadalomtudományi szempontból a XIX. szd-ban marx tudományos szempontból tényleg a csúcs volt! Kb mintha ma lenne egy technokrata, a káoszelméletet, a modern közgazdaságtant, az ökológia és a humánetológia újabb eredményei is figyelembe vevõ, aktívan társadalomjobbító egységes elméletre épülõ világmozgalom.

Ehhez képest nagy összeesküvéselméletesdi nagy zéróság van!

Minden kételkedõnek, akik nem értik, hogy mire jó mindez.

Megállapításotok, hogy mire kellett ennyi pénzt "kidobni" érthetõ és jogos, hiszen nem értitek mire lehet használni az eredményeket.

Kicsit visszatolatva az idõben amikor -relatíve- hasonló összegeket kölöttek alapkutatásokra, lett pár hasznos eredmény: tranzisztor, dióda, mikrochipek, majd az egész elekronikai ipar fejlõdése. Mûholdak, GPS, idõjárás elõrejelzés... stb.

Az alapkutatás lényege, hogy nincs közvetlen anyagi vagy gyakorlati haszna, csak azért kutatjuk, hogy megértsük hogy mûködik a világ. Kicsit olan, mint a LEGO: ha szétszeded, tudsz építeni mást belõle.
Az ugy mindenki tudta, hogy a WWW-t a CERN-ben fejlesztette ki egy tudós, Tim Berners Lee? Minden alapkutatás évek múlva "fejti ki" a hatását. Ki tudja, hogy egy LHC-s kutatás egyik elhanyagolt eredményére nem mondja majd egy tudós azt 2020-ban, hogy "Áhá, ez az apróság hiányzott az ingyen energiatermeléshez".

Én jártam az LHC-ben és láttam a detektorokat, az alagutat, midnent. Beszéltem fizikusokkal, akik megnyugtattak mindenkit, hogy ha létre is jönnek (mikroszkópikus) fekete lyukak, akkor azok AZONNAL elpárolognak.

© loky, örülök, hogy tetszett a bejegyzésem.

NEXUS6
Off: Külpolitikát tekíntve Clinton átlagos elnök volt, csinált 1-2 háborút. Pl ott van ugye Koszovó is ugye. Valahogy marhára nem hisznek abban az amcsik, ami Lengyelországnál, Cseheknél, vagy nálunk, de ami Szaddamnál is sokáig bejött. Kis pénz, kis mézesmadzag és a legkeményebb diktatúra is azt csinálja, amit õk akarnak. Nekik vallahogy mindíg kell egy háború.
Másrészt amit a Bushpapa elszórt pénzt a szélbe Clinton annak 10X-esét begyûjtötte. Akkor volt a dotcom forradalom meg ilyenek.
Bush egy csapásra végetvetett annak az elgondolásnak, hogy a XXI. szd a vízöntõ korszaka lesz! OK 0911 nagyon dúrva támadás volt, de azzal a hisztériával amit az amcsi vezetés keltett, kapásból padlóra küldte a légiközlekedést. Aztán a nemzetközi jogilag értelmezhetetlen terrosistázásával kicsinálta azt a bizalmi légkört, ami a XX. szd végi világpolitikát jellemezte, és ami az üzletnek azért alapja lenne. Ha a Kínaiak nem xarnának az egészre, ma a fejlett civilizációnak már annyi lenne!!!!!
Ja és persze Bush bebizonyította azt is, amit csak néhány szélsõséges mert hangoztatni, hogy Amerika katonailag és gazdaságilag egy agyaglábú óriás! Ehhez képest Clinton a valamit visza víz szerû abszolút nem látványos politikájával sajna fényévekkel megelõzi azt ami most van. Persze nem biztos, hogy az ami most van azt nem azok találták ki, akik Clintont is támogatták!!!???

On: Hát igen az internetnek hála az emberek sokkal több mindenrõl gondolják, hogy értenek, és ráadásul a média alaptulajdonságának mondható hisztéria hullámok ciklusideje is jelentõsen lerövidült. 15 éve a 10X nagyobbat is lexarta mindenki, de manapság az összeesküvés elmélet, meg a katasztrófavárás a divat, jobban mint bármikor szal ehhez képest egy lepkepuki miatt is mindenki idejét érzi egy kis pániknak. Káoszelmélet rulez, nem igaz?😉))) Hiszen ha Malajziában egy gyerek valami influenzához hasonló betegségtõl belázasodik attól összeomolhat az egész civilizáció. Be van bizonyítvva!!!😉

"A marxizmus egész mást mond, jobb lenne kicsit utánaolvasni... "

Á, tényleg, a marxizmusnak semmi köze a racionalizmushoz (és emellett a materializmushoz)...

Willcox a klasszikus fizika feltétlen híve, mivel képtelen abból kiszakadva gondolkodni. De a nyilvánvaló korlátait, és nem egyezését a valósággal már nem ismeri, érti.

Chocho
Kis off: Clintont nagyon túlértékelik, mint jó politikust. Azt is csak azért mondta, hogy szimpatikus legyen. Egy kis utánaolvasással hamar rá lehet jönni, hogy szimplán azért volt "jó" a posztjában, mert az alatt a 8 év alatt semmi igazi botrány nem volt az államokban (nem, a nõcskéje nem ide tartozik, az bulvár). Ha nem lett volna Irak és 9/11, Bush-ra is mondanánk, hogy jó elnök volt...

on: Azért valahol ironikus, hogy az amcsiknál nem lett volna para a 10x ilyen nagy teljesítmény. Akkor nem lett volna pattogás? Vagy csak szimplán az információs társadalom fejletlensége miatt minden visszhang nélkül belevághattak volna? 😊

Gaming is believing.

NEXUS6
Hát kb. Eredetileg arról volt szó 1987-ben hogy kb 4 mrd-bõl kijön. '93-ban asszem 12 mrd-nál tartottak és még nem volt vége. Ráadásul a Szovjetunió is összeomlott, szal nem volt kivel versenyezni, a republikánusok meg szokás szerint éppen rekordnagyságú költségvetési hiányt hoztak össze. Pont Clinton, mint szenátor, vagy kormányzó volt aki azzal próbált érvelni a kongresszus elött, hogy a törléssel gyak beismerik, hogy Amerika elvesztette a tudományban betöltött vezetõ szerepét. Azért gáz, hogy rá kb 15 évvel egy 1/10 képességû gyorsítóval Európa az ûberszuper tud lenni.

Persze mondjuk miután Clinton elnök lett rá egy évvel valahogy még sem jutott eszébe feléleszteni a programot.

Chocho
Ja, biztos kellett nekik a zsé a háborúra. Az ugye drága...

Gaming is believing.

NEXUS6
Kis történeti érdekesség, hogy az amcsik Texasban elkezdték építeni 1991-ben az SSC-t, ami kb 10X ekkora ütközési energiát biztosított volna, a mérete is látványosan nagyobb lett volna mint az LHC-nek. A projektet pénzügyi okokra hivatkozva 1993-ban abahagyták.

Szal akkor lehet összeesküvéselméletet gyártani, meg elgondolkodni a tudomány töretlen és hatalmas léptekkel történõ fejlõdésén.
Másrészt lehet hogy ezzel kaptunk 20 évet még a létezésre!;D

Csak Magyarországon úgy 5-6 ezer embernek lehet fizikus diplomája, ennek mondjuk úgy negyede tudna rendesen értékelni egy LHC-s kockázatelemzést. Szorozd fel a világ népességével, akár Afrikát kivéve.

Nem tom feltünt e de nem gondolom komolyan mivel én is tudom a középiskolás szókészletemmel h az sem profitáló egyrészt másrészt reagáltam valamire... de ha nekem minden fekete és fehér akkor egészségedre.
Chocho
Miért lenne marxista dolog a racionalizmus? Nevetséges. A marxizmus egész mást mond, jobb lenne kicsit utánaolvasni... A véleményem az, hogy az emberek mindig féltek attól, amit nem értettek és ezt pont Te írtad alant: "Biztos hogy van 100000 ember aki megérti, hogy mi történik az LHC-ben? Attól tartok sokkal kevesebben vannak. Sõt, Feynman saját bevallása szerint nem ismert senkit, aki értette volna a kvantummechanikát." - azaz alig van, aki ezzel igazán tisztában van, és az fél, mert nem érti... Tipikus emberi reakció, a lélektan alapja...

Amúgy ami a fekete lyukak létezését illeti, a matematikai bizonyíték olyan erõs, hogy már 100%-nak veszik. Arról nem is beszélve, hogy a galaxisokat összetartó erõt is egy középsõ oriás feketelyuknak tulajdonítják.

Akuma: Jó Neked, hogy Te lehetetlennek tartod. Alig várom, hogy nyilvánosságra hozd kutatási eredményeidet és letarold a világ vezetõ fizikusait. Hawking fejét úgyis unom már...

Gaming is believing.