45
  • Latya2
    #45
    Ahelyet hogy valami olyasmira költenék a pénzüket,meg az idejüket ami megelőzné az ilyen fajta konfliktusokat inkább háborúznak és közben az ilyen cégek akik abban érdekeltek hogy az emberek halomra öljék egymást csak nagyon-nagyon meggazdagszanak belőle.
    God Bless America!
  • Epikurosz
    #44
    Köcike, a Klónok támadása volt az.
    Imádtam azt a selypítő lovat. :-)
  • vampyre
    #43
    Mekkora Logitech reklám...
  • MrBrain
    #42
    Ekkora faszságot!!
    1. beszariak
    2. ne csinálják a háborút (pl:Irak), akkor nem kell ilyen faszság
    3. mikor van idő minden saroknál elővenni a távirányítós autót?
  • kukacos
    #41
    Van ilyen kamera standard gránátvetőbe:

    http://www.gizmag.com/go/4419/

    És ha jól emlékszem, repülő kamera létezik épületen belülre is. Kintre kell a UAV méret, mert elfújja a szél.
  • valamit
    #40
    Amennyire tudom az UAV-ok azok azért egy hátizsákba jellemzően túl nagyok. Nem véletlen mondtam a modelrepülőméretet, abban van tenyérnyi is manapság már egy digitális kamera se sok helyet kíván.
  • loky
    #39
    A Csillagok Háborúja III alcíme a Sithek bosszúja... a II-esnek meg a Klónok támadása...:D
  • Anomaly
    #38
    És mi van ha zavarják a kommunikációs csatorna frekvenciáját? Akkor ha jól tudom már sokat nem ér, hogyha nem tudják irányítani.
  • Epikurosz
    #37
    a Csillagok háborúja jut eszembe, a III. rész, ha jól emlékszem (Robotok támadása).

    Csupaüveg űrbázison, kezüket tördelve tanakodnak a kaftános, hegyes sipkás, aszottvén, galaktikus kereskedők, hogy mi lesz, mert az ellenség nagyon nyomul előre. Végül be kell vetni a droidikákat is, de emlékeim szerint az sem segít. Túloldalt meg ott van a Nabooh, a maga napfényes, lenyűgöző, barokk, égignyúló, növényzettel befuttatott, vízeséses palotáival.
  • loky
    #36
    Asszem veszek egy ilyet a gyerekemnek ha baja lesz a suliba a tanárokkal:D

    Amúgy a jövő csatái előbb-utóbb úgyis "virtuális asztalokon" és hiper-haditechnikán fog múlni... Így majd egy jól felszerelt katona, fel fog érni 10 gépfegyveres terroristával...
    Ja mi van ha a technika rossz oldalon áll? Pech és szívás:D
  • Epikurosz
    #35
    na, ez egy baszottnagy beszólás volt. :-)
  • kukacos
    #34
    Miért is baj pontosan, hogy a háborúkban kevesebben halnak meg? Győzzön az, akinek életképesebb a gazdasága és fejlettebb a hadiipara. Ma is ez van már tulajdonképp, csak egyelőre még emberek írányítják a gépeket, így ők is meghalhatnak. Talán feloldódik a régi ellentmondás az emberölés és a háborúk között, amit egy kedvenc könyvem úgy fogalmazott meg, hogy "embert ölni kizárólag akkor nem bűn, ha az illető fiatal férfi, és egy orvosi bizottság teljesen egészségesnek találta".
  • Benedekco
    #33
    hányni tudok az ilyenektől, a robot kutyától meg kirázott a hideg... nem normális ami itt folyik... pár év és egy baszott nagy érintőképernyős fektetett "asztalon" fognak "játszani" a fejesek és mint egy stratégiai gaméval fognak háborúzni, benyomnak pár száz robotot meg fele annyi katonát Ők meg egy kijelzőn keresztül irányítják a robotokat és osszák az észt a katonáknak, mindezt jó messzire a helyszínről... nembaj max mind meghalunk, ez még a jobbik eset. a rosszabbik, hogy egy baszott nagy bombától szétreped a föld kérge na akkor már nem csak mi pusztulunk ki... remélem azért legalább a delfinek és a bálnák túlélnek minket...
  • Looooser
    #32
    hmmm ügyes láccik hogy nem játsottál konzolon FPS-t javasolnám szűklátó körűséged kitágítását, pl House of The Dead 2 játszása X-box-on vagy PS 2-őn a Killzone-t vagy a datrkwatch-ot
  • kernerster
    #31
    Kurt Vonnegut: Utópia
  • brueni
    #30
    előre menve
    a macska meg a fára felmászódva
  • JL666
    #29
    van aki magára szerel bombát, ezek meg annyira fosnak, hogy robotokkal végeztetnek minden gennyes műveletet. Hogy van ez?!
  • kukacos
    #28
    A nem katonai alkalmazásokat fejlesztő kutatási szféráról beszélek, aminek lényegesen jobb átjárhatósága és nagyon sok kitűnő elmének morálisan elfogadhatóbb. Ezt a csapatot terelgetni nehezebb, mint egy csapat macskát, de a szaftos, nehéz és érdekes, jól definiált, nyílt feladatok a hírnéven keresztül vonzzák őket, mint a mágnes. Pl. a Stanford autós rendszere ott szerepel minden AI konferencián, amióta megnyerték a DARPA díját.
  • kukacos
    #27
    Sajnos általában nincs elég Kempelen Farkas, és a monitor sem ugyanaz, mint ha ott ülnél. Az is előfordulhat, hogy egy automata rendszer többet lát a monitorból, mint Kempelen. Na meg Kempelennek izzadhat a tenyere, mert körülötte lövöldöznek, és nem lát semmit a füstben. Katonáék egyelőre fáznak az autonóm megoldásoktól, de az ellenség első működő ilyenje meghozza majd az étvágyat.
  • Palinko
    #26
    #22
    nos igen te jobban utánna jártál.

    #23
    nem mondtam hogy mindenhol jobb az ember mint a robot, csak nem látom túl sok értelmét háborúban. mert túszmentés városi felhasználás teljesen más

    #24
    "Katonáék kezdik megérteni, hogy kell terelgetni a tudósokat, hogy nekik dolgozzanak... "

    kezdik? szerintem már nagyon régen tudják.. csak a legtöbbek által ismert példát említsem 2.vh német rakéta, atom tudósok, csak úgy kapkodták őket :)
  • Epikurosz
    #25
    Ha a vonal végén ott ül Kempelen Farkas és látja monitoron a terepet, akkor mi kell még?
  • kukacos
    #24
    Épp kismilió ilyen kezdeményezés van már:

    http://www.robocuprescue.org/
    http://www.srrcc.org/

    De jónéhány kutatói versenyt a hadsereg szervez, és rengeteg pénz van bennük:

    http://www.darpa.mil/GRANDCHALLENGE/
    http://www.challenge.mod.uk/

    Katonáék kezdik megérteni, hogy kell terelgetni a tudósokat, hogy nekik dolgozzanak... Na meg lassan a hardver is kezd megérni a valós életben felmerülő feladatokra, legalábbis lassan képesek vagyunk néhány fogós régi problémát real-time megoldani (járás, járművezetés, stb). Néhány egyszerűnek tűnő és fontos probléma azonban ma is fogós, pl. a lokalizáció vizuális információk alapján (SLAM), vagy akár csak egy sérült, fekvő ember detektálása (több szenzor fúziója szükséges).
  • cateran
    #23
    Csak követtem a logikádat:)
    Nem tudta hatástalanítani a robot a robbanószerkezetet - szar a robot
    Tűzszerész felrobbantotta vele magát - eredménynek éppen eredmény,de ez alapján a tűzszerész is szar....
    (pedig állítólag nem volt rossz szakember..namost ha a képzett tűzszerész nem tudta rendesen hatástalanítani - és a kezét csak jobban irányítja, mint 1 robotot messziről-akkor pontosan mit is vársz 1 robottól?)
    Amúgy ez 1 harci robot...kis helyen "besurranhat" épületkbe,túszokat szabadíthat ki (gáz vagy más módon) és úgy általában 1000 féle helyen jobb lehet vagy inkább eredményesebb,mint 1 ember:)
  • kvp
    #22
    "nem a tűzszerészekkel van baj hanem a robottal. 20 kg a maxja? nevetséges..."

    Alapvetoen egy felderito robotrol van szo, amit tuzszereszek is hasznalnak. A szabalyos megoldas ilyen esetekben a robbanoszerkezet biztonsagos tavolsagbol torteno szetlovese. Ha civilek is vannak a kornyeken, akkor oket el szokas kuldeni (vagy felrobbantani a bombaval, ez orszagonkent valtozo). Egy haborus zonaban senki nem probal meg bombat hatastalanitani, foleg ha lehet benne taviranyito rendszer is. Ilyenkor vagy megsemmisitik a bombat tuzfegyverekkel, vagy otthagyjak es kikerulik, vagy szetbombaztatjak a kornyeket, ami felszedi a lehetseges bombakat es a bujkalo civileket is. Ehhez kepest a magyar csapat megprobalt elvontatni egy eles, rendeltetesszeruen mukodo bombat. A 20 kilos limit pedig nem lett volna gond, mivel ugyis csak egy kotelet akartak rakotni, ami nincs 20 kilo, csak robottal vegezve sokkal tovabb tartott volna, viszont nem csokkent volna le a magyar csapat letszama.
  • Palinko
    #21
    #11
    nem a tűzszerészekkel van baj hanem a robottal. 20 kg a maxja? nevetséges...

    #13
    láttam ilyen víziókat igen hogy kilőnek millió (szó szerint!) lövedéket és szétlövik a tankokat stb. szerintem ez vízió is marad, de majd meglátjuk :)

    #19
    "hát, ha már ilyen távirányított dolgok, modelrepülőkbe is tehetnének digitális kamerát felderítéshez"

    UAV nézz utánna.
  • Epikurosz
    #20
    Az RC-sek már tesznek.
  • valamit
    #19
    hát, ha már ilyen távirányított dolgok, modelrepülőkbe is tehetnének digitális kamerát felderítéshez, aztán az elférne akár egy hátizsákban is. vagy például ezek a robotok sebesülteket is elhúzhatnák a tűzveszélyes zónákból. lámpával sötét helyeket, alagutakat és épületeket is felderíthetnének, stb.
  • kuci06
    #17
    gamepaddal nem lehet célozni -.-

    egér + billentyűzet kombó nélkül nem ér semmit sem
  • wednes
    #16
    Szerintem ez a egymásra sorakoztatott töltényeknek is vannak hátrányai. Talán közel távra jó, mint valami sorozat lövés. De például a legelső töltény nem oda fog becsapódni mint a leghátsó, ami jóval nagyobb utat tett meg a csőbe.
  • bmw
    #15
    Ez meg csak a kezdet, skynet elso prototipusa.:))) T01
  • Looooser
    #14
    hmmm hol kezdődött így a történet? jah megvan Terminator.....
  • HunGripen
    #13
    A Metal Storm megoldását nem feltétlenül csak kézi fegyvereknél lehet használni(bár annál is). Repülőgépek aljára szerelve "bombázásként", hajókra-járművekre stb. szerelve rakéták kilövésére, harcjárművekre is fel lehet szerelni stb..
  • lamer the true
    #12
    Király lesz, nemsokára (100 év?) ellepik a csatamezőt a MECHWARRIOR ok, ez csak a kezdet. Bár itt is lehet válogatni, milyen cuccot pakolnak fel, rakéta, lézer golyószóró :) Tisztára, mint a játékban.
  • cateran
    #11
    Az "eredmény" alapján a tűzszerészek sem túl hasznosak....
  • Voronyezs
    #10
    teljesen egyetértek
  • smv
    #9
    Amikor ott jártam, hogy iRobot, azt hittem Apple termék lesz
  • bertino
    #8
    skynet
  • BCS pixel
    #7
    van hozzá egér is?
    mert azzal jobban lehet célozni
  • JCSR Apache
    #6
    Igazából puskapor van, csak elektromosan gyújtják be. Meg pl mivan ha megkerülik és szitává lövik.
  • Palinko
    #5
    szerintem ez még nagyon nem jó megoldás. robotokra még elmegy, de katonák kezébe még jó sokáig nem. vízre is érzékeny asszem, meg felesleges ez a tűzgyorsaság, lőszerpazarlás lenne.

    a robotokat meg viccnek tartom, a tűzszerészeti hasznosságáról is "meggyőződtünk" a mostani eset hallatán, szerintem mindenki tudja mire gondolok.