51
  • Wilddog
    #51
    Addig örülj, amíg van választási lehetőséged. Majd amikor hozzánk is el akarják hozni a demokráciájukat, akkor nem lesz.
  • Teppik Amon
    #50
    Misz*rt képzelnek ezek? Idáig sem vágytam oda nagyon de erősödik az érzés hogy nem is fogok menni. Inkább Kuba :D
  • hdo
    #49
    Ja, most látom már megelőztél ... látom tudod mi a jó! :D
  • hdo
    #48
    Truecrypt 5.0 - AES + Twofish kódolás oszt csókolom. Lefoglalhatják ameddig csak akarják, de hogy pár évbe beletelik nekik még nagygéppel is feltörni a kódot az kurva hétszentség!
  • vaddiszno
    #47
    Legjobb a meg se tortent/nincs is ott strategia vagyis nem rejtek nem titkositok hanem ami fontos azt nem tartom a gepen, lementem az egeszet ghost-al es felrakok egy linuxot. Visszapakolni a lementett vindozt meg ugyancsak egyszeru.
  • Csaba42
    #46
    Szemét amcsik, hozzájuk se mennék látogatóba.
  • aaaaa
    #45
    Melyik határon ??? És ha nem stimmel a szám sittre vágnak, vagy csak lefoglaja magának saját használatra a vámos "úr", esetleg visszafordít a határról, nehogy terroristáskodj a másolt I-Go-val ???
    Ismerősöm mesélte... , na igen Ő is hallotta valahol... Valami konkrétabb ? És a mobilodat se merészeld magaddal hurcolni, ha nincs nálad az összes Java játékról a névre szóló Áfás számla A4-es méretben , mert még fejbelőhetnek...
  • Camouflage
    #44
    Az EU sosem fog ilyesmit bevezetni az USA allampolgaraival szemben. Ezt barmibe le merem fogadni.

    Ez itt a REKLAM helye: http://index.hu/politika/belfold/schiffer9008/
  • PíszLávJuniti
    #43

    Régebbi verzióban nem volt ilyen. Végre!
  • A1274815
    #42
    Ott a pont, ha őke ezet teszik velünk, akkor legyen már kölcsönös.
  • A1274815
    #41
    Én soha sem akartam oda utazni és ezek után végképp' nem akarok. Szemétláda barmok, persze Mexikói mehet hozzájuk minden nélkül.
  • redfish
    #40
    Ki az a hülye-barom-állat-lamer aki a notebookján hurcolja a szupertitkos adatait?!

    Internetre feltöltve milliónyi tárhely áll rendelkezésre, ahol a titkosított cuccaimat tárolhatom, a Világ bármely pontján letölthetem...

    Basszus, most nem értem : most vagy nekem túl magas az IQ-m, vagy az USA hatóságok embereinek túl alacsony?...

    Van még egyáltalán valaki, aki az USA-ba vágyik?!
    Én már évek óta NEM!

    Nálam már az is kiverte a biztosítékot, hogy le akarják venni az ujjlenyomatomat, holott nem vagyok bűnöző!
    Úgy gondolom, hogy nem vagyok hajlandó megadni a bankszámla számaimat, email-címemet, munkáltatóm adatait, ingatlanom telekkönyvi adatait az USA hatóságainak egy rühes vízum miatt!!! Az meg végképp felháborít, minek kellene a munkáltatóm ill a gyerekeim iskolájának igazgatójától beleegyezési nyilatkozatot kérnem, ha bárhova utazom?! (USA vízum feltétele ez is!)

    Azt sem értem, hogy Európa országai miért nem követelnek hasonló adatokat az USA állampolgáraitól?! (Ujjlenyomat, vérvétel, notebook-vizsgálat, bankszámlaszám, ingatlan-adatok, munkáltató nyilatkozatai, stb.)
    Ja, és a beutazás előtt 3 nappal internetes regisztrációt kellene előírni!
    Lehet, elgondolkoznának kicsit, vajon kell-e nekik ez a csesztetés?

  • atlagember
    #39
    A világ legdiktatórikusabb országaz az USA. Ezt mindenki tudja, csak ők maguk képzelik azt, hogy demokráciát csinálnak.
  • atlagember
    #38
    Nekem többezer kép van rajta. Azt egyesével mire mind átnézik egy nap. Azalatt lekésem a csatlakozást, stb.
  • arrakistor
    #37
    Truecrypt 5-től kezdve az egész boot partició is on-the-fly titkosítható egy saját truecrypt bootloaderral (pre-boot authentication)
  • Camouflage
    #36
    Ezentul akkor sem utazom az USA-ba ha fizetnek erte. Komolyan, lassan minden joerzesu emberbol hanyinget valt ki az orszag nevenek puszta emlitese is.

    Tegye fel a kezet ki az aki onszantabol, mondjuk nyaralas celjabol (tehat nem hivatalbol) utazna az Egyesult Allamokba?
  • floatr
    #35
    paranoidlinux.org

    Tom, nem redmondi. Mongyuk azok sosem fognak ebben az irányban tenni semmit
  • Maco13
    #34
    "A titkosítás egyébként azért jobb módszer, mint az elrejtés, mert az utóbbi automatikusan gyanút ébreszt. Hiszen felmerül a kérdés, miért is akarta azt a dolgot az illető elrejteni"

    Ha titkosítva van valami, az nem gyanús? Főleg ha a balfasz vámos észre se veszi a rejtett dolgokat. Esetleg nem rejted meg nem is titkosítod, csak átnevezed kiterjesztéssel együtt, mit tud csinálni?
  • PíszLávJuniti
    #33
    A boot partíciót nem tudod letitkosítani vele.
  • PíszLávJuniti
    #32
    Ismerős mesélte, hogy a határon megnézték az iGO-jának a licenszét, a PNA-ján..
  • waterman
    #31
    különben az a szép, hogy ezek az őrültek az átlag júzerből is paranoid üldözésmániást csinálnak azzal, hogy átkutatják, meg a gépén kutakodnak. tehát lehet, hogy semmi extra nincs a gépén, csak mondjuk lefényképezte valaki a feleségét meztelenül a vakáción, aztán nem akarja, hogy ezt bárki megnézhesse. elrakja titkosba aztán utána meg az arcába ütögetik a laptop szélét ha megtalálják..
  • waterman
    #30
    a truecryptben az a szép, hogy a rejtett partíciók mellé pakolhat az ember ál-rejtett particiókat. azt feltöltik valami bizalmasnak tűnő dolgokkal, aztán ha kérik a jelszót akkor azt a jelszót kell megadni ami az ál-titkos meghajtóhoz szól.. amig nem kötnek hazugságvizsgálóra, nem hiszem, hogy megtudják, hogy van ott még egy jóóval nagyobb valódi titkos partició..
  • szarvasdinnye
    #29
    Ezereve hasznalom, tenyleg jo kis cucc. Rejtett particiok vannak itthon is. Azt mondjuk tenyleg kutathatjak, nem is latjak, hogy letezik.
    Masik dolog, hogy neten keresztul erem el a dolgaimat, ergo olyat nem viszek, amit ott ne tudnek konnyeden beszerezni. Ilyenforman egy idiota allat, aki illegalis filmet visz a laptopjan az USA-ba. Zenet itthonrol is tudom streameltetni, vagy akar VPN, egyszeru megoldasokkal lehet bohockodni. Jo upload kell hozza, nem ilyen sittes ~25k, amit T-teso dobal. Vagy csak egyszeruen vesz az ember egy kulso vinyot, azt meg nezegethetik, hogy milyen frankon csillog a boritas.
    iPod-ot is atnezik remelem lassan, aztan johetnek a nyomorek jogvedok, hogy ticcsakbejazipodot, mert tamogatja a zenemasolast.
    B*zi egy vilagban elunk.
  • arrakistor
    #28
    Erre a cikkre az egyetlen és a legjobb válasz :


    TRUECRYPT.ORG
  • mogyi925
    #27
    Megragadnám az alkalmat, hogy egy kiváló könyvet ajánljak mindenki figyelmébe, aki még nem olvasta: Cory Doctorow: Little Brother. Tippek-trükkök a "terroristák" elleni harc szenvedő alanyainat, regénynek álcázva.
  • FoodLFG
    #26
    Titkosított kapcsolaton keresztül majd átküldik az interneten az „adatokat”. Persze ennek is vannak korlátai. De ne aggódjatok, azt is be fogják tiltani, mer' terrorista..
  • arrakistor
    #25

  • arrakistor
    #24
    lásd az előző válaszom, nyaraláshoz/utazáshoz ab ovo nem viszek laptopot, ha mégis akkor nem az xSzázezer forintosat, hanem a tizenezer forintosat fossá kódolva , és ugye nem USÁba hanem Thaiföldre
  • arrakistor
    #23
    ilyen patkány országba nem is mennék... inkább megyek thaiföldre maszíroztatni magam , kókusztejet inni, meg trópusi gyümileveket szivogatni ...
  • qwertly
    #22
    Annyi érdekes ország van még a világon nem tudom miért kell annyira erőltetni usa "kirándulást" amikor már itthon a követségen szopatnak 1000.
  • assdf
    #21
    Nem fejtik vissza mint ahogy irtam. Egyszerüen kiutasitanak az országból a laptopod meg elkobozzák.
    Biztos nem lesz jó érzés ha a nyaralás az usában -300 ezer forint- uszott, de legalábbis a repülöjegy tuti kidobás volt, plusz még a laptopod is elkobozzák. Akkor aztán tiszta haszon lett az utazás, és a hajadra kenheted a tizenszázanezer bájtos kulcsodat.
  • assdf
    #20
    Én is láttam a filmet, de ott ő futár volt nem turista vagy üzletember.
    Szóval feltételezhetjük hogy a legtöbb ember ismeri a jelszót a saját adataihoz :)
  • arrakistor
    #19
    ha a vámos, vagy a nagyorrú "szakértő" haverjai visszafejtik a kulcsomat (cirka 431ezer okcsillió év múlva) akkor az övék lehet minden titkom az illegális windowstól kezdve a letöltött (és megosztott) illegális kalóz filmeken és programokon keresztül a kormány ellen szervezett titkos katonai puccsokon keresztül a sufniban forgatott gyerekpornóvideókig minden
  • arrakistor
    #18
    MUHHAHHAHHAHHAHAA

    TRUECRYPT.ORG

    Vámos: - "Mi a kód?"
    Én: - "Miféle kód?"

    MUHAHHAHHAHHAAAAAAAAAAAAAAAAA
  • bakagaijin
    #17
    Mnemonikus futár, nem tudja a jelszót az anyaghoz :).
  • bakagaijin
    #16
    Hát igen, a személyes cuccaim a neten szétdobálva tárolom, leginkább azért hogy bárhol hozzá tudjak férni, és legyen automatikus backup.

    Egyébként tényleg röhely, 10MB-on Shakespeare összesnyi tenorista tervet lehet írni. Az pedig nem kevés, sok ármánnyal és cselszövéssel :).

    Céges szinten ez gáz, gondolom így akarják a titkosító piacot fellendíteni. Clinton ugye feloldotta a legtöbb titkosítási export-korlátozást (akkor 56 bit-nyi szimmetrikus kulcs volt a limit) kivéve a "gonosz" országokba. Igaz, cserébe aláírta a DMCA-t.

    Hmm... most hogy belegondolok, a zsaroló vírus feltörése is illegális, a vírusirtó cég felhívása a "közös, elosztott" törésre pedig felbujtás... A "mozis" törvény védi a vírust, beteg világ...
  • dstern
    #15
    A cikkből idézve, az átkutatás jogi indoka, hogy "egy mobil számítógép gyakorlatilag egy koffer és ezért nyugodtan beletekinthetnek a vámosok."
    Na most: ha a merevlemezt ideigelenesen, az átvizsgálás alatti időre kiveszem a laptop-ből, akkor ugye magát a laptopot átkutathatják, mert az koffer (bár a merevlemez nélkül nem érnek vele semmit), de a merevlemezt magát nem, mivel az már önállóan nem számít "koffernek", nem? A vinyót egyszerűen beteszem valamelyik hátizsákomba és ennyi...
  • tom235
    #14
    Demokrácia rulz! Az utasok agyát nem kutatják át esetleg? mivan ha pedofil gondolatokon vagy a másolt filmen jár az eszük?
  • assdf
    #13
    Az a baj hogy azt fogják mondani ha nem adod meg a jelszót és/vagy kulcsot akkor azt úgy veszik hogy valami illegálisat rejtegetsz, és elkobozzák a géped és nem engednek be az országba.
    na most ha te egy átlagember vagy akkor vszinü nagyobb szopás hogy mondjuk a 200 ezres laptopod soha nem kapod vissza, ha meg biznisz men, akkor hogy nem tudod a céges ügyeket intézni az usában.
    Ezután mit fogsz tenni?
    Szerintem megadod a kulcsot.
  • Narxis
    #12
    Nem engednek be az országba, bármikor visszafordíthatnak.