Fringe/A rejtély (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Flamer
jaok. thx.
hat erdekes volt ez a resz,, D:

http://loal.atw.hu

Malakai
Nem, az unokahúga, Rachel lánya.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Flamer
ella nem a lanya a masik olivnak?

http://loal.atw.hu

Tower Guard
Jó akkor határ vagy perem, de a lényeg hogy vehetjük úgy kb valaminek mindig a határán, peremén vagyunk, szóval tükrözheti ez a magyar címet

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Malakai
Valójában nem, nem az a címe. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Tower Guard
Épp ezért Rejtély a sorozat címe! :D
Egyébként, meg majd úgyis megtudunk mindent. Jól csinálták a wtf lezárást, hogy érdekeljen a következõ évad, és ez tetszik!
Ha úgy zárják le hogy vágsz mindent, csak azért mégis folytatják mert, miért ne, lehet nem néznék már annyian...

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

de még akkor is felmerül a kérdés, hogy akkor mi van Bolívia gyerekével? :D a gólya hozta? vagy az is eltûnik? :/ Az az érdekes, hogy az observereket minden egyes részben adagolták, és nem csak úgy voltak. Szóval ez a nagy csattanó tényleg már régebben ki volt gondolva! :P
sonic syndicate
lehet végülis

mindenesetre comment:com-on is írtak egy elképzelést, mire értették a megfigyelõk, amit mondtak

Walter a '80-as évek tájékán rést ütött az univerzumok szerkezetén, aminek köszönhetõen évtizedek múltán mind a két univerzum elpusztult. Az Observerek látták, hogy ez így nem jó, ezért "visszatekerték az idõt" (illetve tudjátok, az Observerek "egyszerre érzékelik az idõt", nem úgy, mint mi, ilyen értelemben az idõ bármelyik pontján ott tudnak lenni bármikor), és beleszõtték az idõk fonalába Peter személyét.

Peter eredetileg nem létezett, Walternek sosem volt gyereke és egyáltalán nem miatta történt az univerzumok sérülése sem. Volt valami "accident" (ahogy azt Walter a végén Walternate-nek el is mondja), ami miatt elpusztultak az univerzumok. De az Observerek beleszõtték Petert a történetbe, így, ebben a módosított valóságban már Peter volt az oka az egésznek, és így Peter végigvihette életcélját: azt, hogy megmentse a két világot.

Mert ahogy Walter mondta, az, hogy az univerzumok megsérülnek, elkerülhetetlen, azon már nem lehet változtatni. Ezt tudták jól az Observerek is, ezért nem próbálták meg megakadályozni magát az "accident"-et: helyette belerakták az egyenletbe Petert, mintha minden miatta történt volna, és így õ, Peter, meg tudta menteni a két világot a "bridge" létrehozásával. Ezzel beteljesítette életcélját, és az Observerek - mint jó matematikusok - kivonták az egyenletbõl.

Így minden visszatért a régi kerékvágásba: Walteréknek sosem volt gyereke, és már az univerzumok legelsõ felsértése sem miatta történt. All in order.

Malakai
Annyiban fordítottad rosszul, hogy nem azt írja, hogy...

"a 4. évad pedig peter keresésérõl fog szólni"

Hanem, hogy amikor majd keresik Petert, akkor a Liberty islandnél fogják megtalálni egy ilyen "biosuspension", altatott állapotban. Feltételezi, hogy majd valahogy rájönnek, hogy volt egy olyan ember, hogy Peter Bishop. Tehát nem azt, hogy az évad arról fog szólni, hanem hogy majd benne lesz az évadban.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

sonic syndicate
Team Fringe goes searching for Peter Bishop next season, they’ll find him very close to their Liberty Island HQ, slumbering in a “biosuspension” cocoon like Sleeping Beauty. But which of his princesses will succeed in kissing him awake: Olivia, the woman he loves, or Bolivia, the mother of his child?

Narxis
Lehet, hogy rosszul fordítottad.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

sonic syndicate
mondom, én csak a cikkbõl vettem ki, semmit nem írtam oda magamtól

AlrightSir
Peter keresésérõl? De hogy keresik, ha nem is tudják, hogy létezett??! lol

Narxis
Nem felesleges.

sonic syndicate
szerintem fölösleges, ha közvetlen utána írom

Zomil
jajjj, igazán használhatnád már a válasz erre gombot... :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Sir Quno Jedi
Liberty Island-ra gondol szvsz.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

sonic syndicate
én csak az alább linkelt cikkbõl fordítottam

Zomil
mivan? :D
ne szivjál olyan sokat,mert megárt :D
meg milyen sziget? :)

és ez amugy csak az 5leted vagy van rá vmi utalás is?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

sonic syndicate
akik figyelmeztetik az embereket a géprõl(pl a sam weiss-ok) stb azok peter klónjai, és az igazi peter vezeti õket...de amint végez, suspended animation állapotba kerül, és valószínûleg a sziget közelében fog lenni, alvó állapotban, mint csipkerózsika....és vajon, hogy ki fogja felébreszteni, bolivia, a gyermeke anyja, vagy a szerelme, az olivia

a 4. évad pedig peter keresésérõl fog szólni

az évadzáró végén ott volt egy szó: biosuspension, meg még további 2, amik bár el voltak homályosítva, de meg kellett hozzá állítani a lejátszást: water és hope

és valószínûleg szerepet kap a moreau nevû terrorista is

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Herold
Nagyon remélem.

Zomil
hát arrol nem sok jot hallottam...egyáltalán megéli a 2.évadot?

Herold
The Event? Félig-meddig az is sci-fi.

ForzaInter
ja csak amennyi komment van errõl a részrõl, annyi féle verzio is van:D

Yo, Bitch!

Sir Quno Jedi
Pedig nem bonyolult.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ForzaInter
na a sok komment elolvasása után nálam azt értétek el, hogy teljesen összezavartatok, és már semmit nem értek:D

Yo, Bitch!

sonic syndicate
csillagkapuból van 15 évad? <#idiota>

Zomil
én már régota nem keresek logikus magyarázatokat a fringe-ben, mert csak elrontja az élményt :)
Szomoru, h nincs ennél a sorozatnál jelenleg jobb sci-fi sorozat.
Mármint nem a fringe-et akarom fikázni, mert én is imdáom...viszont el kell ismerni, h teli van logikai baromságokkal...és sajnos semmi jo sci-fi sorozat nincs jelenleg ezen kivül.

Sir Quno Jedi

Olíviának semmilyen képessége nincs a géppel kapcsolatban, azt direkt úgy programozta Walter, hogy Olívia tudja leállítani, ha gond van, mivel pontosan tudták a jövõben, hogy lesz gond. :D Ergó Olívia telekinetikus képességére építette fel a dolgot, mivel az dimenziókon keresztül is mûxik (leaglábbis Olíviának, mert õ tud utazni is).

A kérdés inkább az, hogy "ki", avagy "mi" készítette magát a gépet, hiszen azt nem Walterék készítették, majd visszaküldték a múltba és megtalálták ééés újra az egész elõlrõl. A gép csak úgy létezett magától, örökké fogva, legalábbis ebben az idõtartományban (ez a paradoxon lényege, Walter utal is rá, hogy itt bezony paradoxon van és punktum :D). Szóval a gépnek így nincs alkotója. Igazi Istengép, amit maga a paradoxon hozott létre (vagy nem és valakik belebabráltak közben).

Úr isten..hát ez a dimenzióváltás még úgy ahogy érthetõ volt, de ez az idõutazós téma már kevésbé. Nagyon nagyra tették a mércét szerintem.. ez már tényleg kezd a Heroes-ra hasonlítani. Olíviának is az az egyéni képessége! :D hát nem is tudom. Nekem jobban tetszett volna, ha Peter megtudja, h van egy gyereke és azzal mit kezdenek a mi Olíviánkkal. :) DE az utolsó jelenet kétség kívül kielégítette az igényeimet. Mindig tetszett mikor az Alter Egok találkoznak! :P
Sir Quno Jedi

Azért vannak itt problémák, de mind megmagyarázható így-, vagy úgy, fogjuk rá.

Pl. mikor a nagy wormhole-on ugye vissza akarja küldeni a gépet a múltba Walter (meg magukat is, ugyanis maga is utalt rá, hogy vissza kell menniük, másképpen nem rejthetik el az alkatrészeket). Namost amikor ezt megteszi, akkor már csak az egyik világ létezett a jövõben, így a gépet csak annak a múltjába tudják visszaküldeni ezzel a wormhole-lal. Igaz, lehetséges, hogy valaha egy világ volt, csak valami miatt "ketté szakadt" két párhuzamos univerzumra egy bizonyos esemény miatt, így ha a múltba elég régre küldik vissza a gépet, akkor az mindkét oldalon létezni fog, azaz õ is megduplázódik, mikor kettéválnak. Node, ha bizonyos alkatrészeket nem találtak ezen, vagy azon az oldalon, akkor hogy lett két komplett(!) gép összerakva, mikor csak Walternate oldalára csempésztek át alkatrészeket... :D

Még kiscsillió ilyen van, de lényegtelenek, megoldhatók mind egy-egy huszárvágással. Kíváncsi vagyok visszamegy-e a film abba az idõbe, mikor az õskorban éppen rejtik el a gépet, mert az ott szép kaland és gondolom utána valami kis kolóniát alapítanak a régmúltban... és akár elhagyják idõvel a bolyót, vagy az anyagi létsíkot... esetleg egy újabb párhuzamos diemnzióba költöznek, vagy csak lehibernálják magukat, hogy a jövõben visszatérhessenek, miután már visszamentek az idõben és ott már nem léteznek, így kikerülve az idõtörést. Van még mit elõadni itt. :D

precision
hát nemtom... lehet meg kéne néznem még egyszer a finálét
összességében valóban remek volt, de azért a részleteken még agyalni kell, vagy nem tetszik valami... de hát ez legyen a legkevesebb

nekem az ütött a legjobban amikor Walter azt mondta, hogy

õk az "elsõ emberek" és õk küldték vissza a gép darabjait az idõben... :)

amúgymeg segítsetek, hogy jól értelmezem e:

most akkor nem olvadt egybe a két univerzum és nincs minden emberbõl kettõ? :D ha jól értettem, akkor megmaradt mind a két világ, és csak az a pár ember került "fizikailag" egy térbe és idõbe (Walt és Walternative, Olivia és másik Olivia) akik abban a "szeletében" tartózkodtak az univerzumnak amit Peter megbabrált (a gép és környéke)
jól értettem?

Bazinga!

sonic syndicate
figyelik az események alakulását, és ha valami nem a megfelelõ módon történik, akkor beavatkoznak, bár errõl már volt szó egy korábbi évadban asszem

és kb ez a mintája a sorsügynökség címû filmnek is

Fillmore Dude
Ne írjátok már azt, hogy nem is létezett, amikor világosan kimondták.

Én egyébként az ilyen idõutazós dolgokba nagyon bele tudok zavarodni, a Hõsöket is ezért utáltam meg, mert már követhetetlen volt elsõ gondolatra, elsõre nem volt egyértelmû, mindig gondolkozni kellett utána és én így már nem élveztem.

Nekem egyetlen kérdésem van, ami végül is az egész sorozatot érinti:

Kik ezek a megfigyelõk egyébként???? (mit csinálnak, mit akarnak, mi a szerepük) Nem értem, hogy miért vannak ha soha nem tesznek semmit, az meg inkább csak idegesítõ, hogy figyelnek mintsem elgondolkodtató.

egy gagyi eltûnés effektel :DD

Herold
Egyáltalán, hogy tüntették el?

AlrightSir
De mi az hogy eltũnt és nem emlékeznek rá? Számomra a "Peter never existed" nem ezt jelenti. Na mind1.Az biztos h felkeltették ezzel a figyelmet.

Victor1103
Közbe leesett:)

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Malakai
Hogy legyen valami cliffhanger.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ForzaInter
de miért kellett petert eltüntetni?

Yo, Bitch!

Herold
A kiscsaj Olivia húgának a lánya.

Malakai
De létezett Peter, de senki nem emlékszik rá, a közvetlen bizonyítékok valószinüleg eltüntek dettó (fotók pl). De így is le fog leplezõdni az igazság minden bizonnyal, csúnya lenne, ha Petert így most kiírták volna (és nem tették).

Walter pedig visszaküldte a gépet az idõben, hogy a gép elõreküldje Peter tudatát a jövõbe, hogy lássa mi történik, amit meg is tett, ezt láttuk.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

AlrightSir
Uram atyám. Ez igazi WTF volt. De viszont így csomó mindent nem értek. Pl. mi az, hogy sosem létezett Peter? De hát az egész Õ MIATTA kezdõdött, hiszen Walter érte ment át, elindítva a lavinát. Másrészt akkor a gép sosem fog mûködni, hiszen csak Peter képes mûködtetni; de akkor ha nem tudnak Peterrõl, és ott állnak a laborban, nem merül föl bennük a kérdés hogy: most ki hozott ide minket, és miért is vagyunk itt? És mi van Állívia és Peter gyerekével? Meg azt se vágtam, hogy a jövõben mondta Walter: "Elõre kell küldenem a tudatod Peter. Elõre? Hova elõre? Nem vissza? Vagy a "jelen"-bõl elõre hogy más döntést tudj hozni (ez történt meg)? ÁÁÁÁÁÁ válaszokat akarok!!! Totál kib@szás, hogy szeptemberig kell várni!

Narxis
OMG ez kurva jó évadzáró volt, ütött rendesen. Én nem tudok õszig várni a folytatásra, hibernáltatom magam.

sonic syndicate
nem, csak 22 részbõl állt a 3. évad, majd õsszel jön a köv rész

lesz még 23 dik rész ugye?
grebber
Ez kb olyan hiba mint az vissza a jövõbe filmekben.
Hogy marti visszament az idõben és apja alá adta a lóvat hogy üsse meg Bifet.Az megütötte és más lett Marti múltja.Õ meg visszamenve abba az idõbe látja hogy Bif nagy csicska ,meg hogy õvé a fain kocsi.
A kérdés csak az hogy az a Marti aki ezt a jó életet leélte hol a rákba van ha õ nem tud róla??

Ez a gond az idõutazással amíg nem történik meg a valóságban csak fikciónálunk róla hogy mi és hogyan történne. SZERINTEM de nem értek hozzá

Next PC upgrade: 2022

Zomil
Jó rész volt, bár kicsit érdekes dolog ez a
mindenki elfelejti Peter dolgot, meg ugye mondják, h nem is létezett...ha nem létezett akkor viszont a tettei sem történnek meg nem?
franc tudja...
nem örülnék, ha egy ilyen jo karakter eltünne a sorozatbol

Sir Quno Jedi
Gyjó volt ez. Innen aztán tényleg bármerre folytathatják. Az a jó ebben a sorozatban, hogy szinte büntetlenül tudják csûrni, meg csavarni, no persze nem árt hozzá némi IQ, de úgy tûnik azzal meg vannak áldva rendesen. 10/10