Fringe/A rejtély (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
fringe division attól még lehetne, mert sok furcsaság volt aminek kb semmi köze a tóban történtekhez

Azért ezt nem értem:

Amikor a párhuzamos világban Walternate megalkotta a gyógymódot Peternek, akkor ugyebár a megfigyelõ közbeavatkozása miatt nem vette észre, hogy jó a gyógyszer. A "mi" Walterünk ezek után döntött úgy, hogy átmegy a másik világba és megmenti a másik Petert.
Ezek után a többi megfigyelõ tanácsára mentette ki õket September (asszem így hívják, vagy valamelyik másik hónapnak😄) a tóból. Tehát, ha a megfigyelõ nem avatkozik közbe, akkor Peter a másik univerzumban élne, az átjáró sosem nyílik meg, nincs rés az univerzumok szerkezetében és mindenki hepi (meg nem utolsó sorban nincs sorozat sem, hisz nincs Fringe Division)...vagyis azzal, hogy hagyták megfulladni piros Petert, mégiscsak felborították az eredeti rendszert

Yippee-ki-yay, motherfucker

ProGabe
"mikor Walter egyszer elmesélte a megmentésük történetét Peternek, akkor azt mondta, hogy ha a figyelõ nem segít mindketten meghaltak volna...de ez még annyira nem nagy baki"

ez egyáltalán nem baki, mivel Walter csak tippelt, ezek szerint rosszul

ez az elsõ 3 rész nem volt rossz, fõleg ha csak a "monster of the week" aspektusukat nézzük, mert nagyon ötletesek voltak! fõleg az emléklopásos: saját, meg nem élt emlékeit nem bírta elviselni a faszi. ez egy olyan dolog volt, ami csak ebben a sorozatban kivitelezhetõ, ugyebár a 2 dimenzió miatt

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Narxis
Nagyon köszönjük a feliratot, remek munkát végeztél!

Jó rész volt, kicsit töltelék, de tele apróbb utalásokkal, a vége pedig epic. Végre nem húzzák tovább ezt az elmebajozást, aszittem ez lesz az évad végéig vagy kb. addig...

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Zomil
természetesen köszi a feliratot 😊
nem semmi, h ilyen gyorsan kiadod.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Herold
<#worship>

Zomil
Sztem jo rész volt...föleg a képekböl kirakhato szo: REBORN 😊

sztem az is teljesen normális, h olivia is megörizte az emlékében peter-t, mert ö is elég erösen kötödött hozzá érzelmileg

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

4x03 az, nem 4x02 és köszi 😊

Nagyon köszönjük a gyors feliratot!
Tegnap nézegettem a facebook oldaladat, és le a kalappal, hogy ennyire elkötelezetten végzed ezt a munkát!
Azért az nem semmi, hogy ha a neted nem szarakodik, gyakorlatilag az angol felirattal egy idõben felkerült volna a magyar is! 😊
Minden elismerésem és még egyszer köszi!

Nekem nagyon tetszett ez a rész, és nem mondanám tölteléknek, mert szerintem egész sok dologra választ kaptunk.

Kiderült pl. hogy mit jelent az, hogy Petert kitörölték az idõbõl. Ezek szerint csak simán annyi történt, hogy a figyelõ most nem avatkozott közbe. (Persze, mikor Walter egyszer elmesélte a megmentésük történetét Peternek, akkor azt mondta, hogy ha a figyelõ nem segít mindketten meghaltak volna...de ez még annyira nem nagy baki)4/1-ben mondják is a figyelõk, hogy most minden úgy van, ahogy lennie kellett volna, mielõtt az egyikük közbeavatkozott...az egész "galiba" ezzel a beavatkozással kezdõdött.

Az is tök jó, hogy Olivia is "emlékszik", bár -mint azt már egy korábbi hozzászólásban írtam- ennek is voltak jelei, azért az a rejz téma kicsit mesébe illõ volt, mármint, hogy eddig fõként Walter "emlékeire" fókuszáltak rá a készítõk, most meg hirtelen kiderül, hogy Olivia is ugyanígy lát dolgokat.

A kérdés már csak az, hogy hogy fogják megtalálni...erre mondjuk lehet egy olyan módszer, hogy Peter gyerekkori képét (amibõl biztosan jó pár darab van Walternak) egy programmal "megöregítik"...de hogy hogyan hozzák vissza, azt még nem nagyon tudom elképzelni. A legfõbb kérdés mondjuk az, hogy a késõbbiekben Peter mennyire tud majd kommunikálni velük, tud-e majd infókat megosztani a figyelõkrõl, vagy hasonlók. Mert akkor Olivia simán rákényszeríti a kiskopaszt, hogy hozza vissza Petert😄

Ezt a Lee/Olivia témát én annyira nem erõltetném, semmi szüksége a sorozatnak még egy szerelmi háromszögre...

Nekem tetszett, és már várom a következõ részt!

cassoneitaly
4x03

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

cassoneitaly

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

szerintem elég unalmas volt, de a végén legalább történt valami
"töltelék rész" :/
de azért voltak jó pillanatok 😊

a következõ rész jó kéne legyen! 😄

Teppik Amon
Ééérdekes rész volt, 1nek elment.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

VIGYÁZAT SPOILER VESZÉLY!!!4négy

<#taps>
<#banplz>

pfúú, még nincs angol felírat, ehh :/

ForzaInter
de ahoz nem elég, hogy tovább folytassák.. ilyen kevés szerintem még nem is volt a nézõszám mint legutóbb

Yo, Bitch!

OptimusPrime
Most mi van J.J. "azújspilberg" Abrams-el?
Nem akarja megreformálni a sorozatot?
Ráférne...

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

QuippeR
a pénteki napon azért ez nem olyan szörnyû nézõszám

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

ForzaInter
nézik? ja 3 millionak nézték legutóbb, az kurva gyenge, idén tuti kasza lesz sajnos.. elmult években meg minden évad végén izgulni kellett, hogy nehogy elkaszálják.. kurva kevesen nézik sajnos..

Yo, Bitch!

Zomil
Pedig néznek, különben nem lenne ennyi évadja 😊
Még pénteki müsorként is elég szép nézöszámot hoz.

ForzaInter
nem értem egy ilyen sorozatot miért nem néznek az amcsik..

Yo, Bitch!

AlrightSir
Jajj neee, csak ezt NE!

penge96
Hát én marhára nem 😄

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Fenrir
Nemrég kezdtem el nézni a sorozatot és baromira tetszik, tisztára X-Akták érzés.

Az külön plusz pont, hogy végre ez az elsõ olyan sorozat ahol a nõi rendõr/FBI ügynök nem körömcipõben vagy tûsarkúban sasszézik, kommandózik és tartóztat le mindenkit.

Amúgy Anna Torv-ot simán el tudnám képzelni egy Mass Effect film nõi Shepard-jeként is.

A halál csupán a kezdet...

http://www.thetvaddict.com/2011/09/30/seth-gabel-fringe/
Na ez a cikk azért már meredek!
Csak az olvassa el, aki már látta a negyedik évad elsõ két részét is. 😊
Remélem, azért a csaj eltúlozta kicsit és nem csinálnak a sorozatból brazil szappanoperát!<#bohoc>

Megmentette Petert, ergo beleavatkozott, és a másik megfigyelõ is beleavatkozott a történésekbe, még meg is halt egy lány miatt, hogy így a csaj "fontossá váljon" és megmeneküljön.
Ha pedig nem avatkozik be és nem menti meg õket a tóból, akkor ugyebár nem léteznek a jövõben, nem küldik vissza a gépet, nem írják meg az Elsõ emberek c. könyvet...stb. Az egyetlen valamire való megoldás az lehetne, hogy egy tök más(pl. sárga) univerzumból küldték a gépet, meg mindent, akkor meg az a para, hogy egy gépet hogy küldenek 2 helyre, ha pedig egy gép alkatrészeit küldték kétfelé, akkor hogy lett mindkét oldalon mûködõképes? Mindegy a harmadik évad végétõl már túl sok a csavar (idõutazás a múltba, meg elmeutaztatás a jövõbe, féregjárat, miegymás) és ez így már gagyi

Persze ettõl függetlenül nézni fogom, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok hogy az alkotók hogy jönnek ki jól ebbõl a szituból, vagy kijönnek-e egyáltalán.

Zomil
Nem is avatkoznak bele...csakhogy volt egy kis baki, az egyik megfigyelö megmentette peter-t és azota is azt a bakit probálják helyrehozni.
Amugy, mint már irtam lenntebb, szerintem peter nem egy sima emberi lény(ilyen messiás szerüségnek gondolom)

ezt a cikket azért érdemes elolvasni...egy fizikus/filozófus beszél a Fringe alapötletének valóságalapjáról, nekem nagyon adta!
http://www.sfx.co.uk/2011/09/28/the-science-of-fringe/

és a negyedik évad egyáltalán nem tetszik! Ez a paradoxon téma teljes baromság...a paradoxonnak pont az a lényege,hogy elméleti feltevés,és a valós világban nincs rá példa (Mint pl, isten mindenható,mégsem tud akkora sziklát teremteni, amit ne tudna fölemelni; vagy a megállíthatatlan erõ ütközik az elmozdíthatatlan akadálynak). Szóval, egy történést nem lehet azzal magyarázni,hogy ez paradoxon...(mint ahogy azt Walter teszi) És csodálkozom,hogy egy eddig viszonylag jól összerakott sorozatban ekkora szarvashibát vétenének...remélem a folytatás jobb lesz!
SPOILER!!!
Egyébként meg ha Petert "kitörölték" az idõbõl, akkor hogy maradhat meg a visszhangja? És ha megmarad a visszhangja, akkor nemcsak szó szerinti visszhangnak kéne lennie, hanem emlék visszhangoknak is...mondjuk Oliviánál véltem felfedezni párszor ilyesmit. Egyébként meg ahhoz képest, hogy az Observerek csak megfigyelnek, elég keményen beavatkoznak a történésekbe...csak úgy kitörlik egy ember létezését, és a párhuzamos univerzumos dolog meg azért fura feltevés, mert ha valakirõl azt mondják, hogy kitörölték az idõbõl és nem azt,hogy kitörölték ebbõl az idõbõl, vagy ebbõl az univerzumból, akkor én azt úgy értelmezem, hogy minden univerzumból eltûnt.

Lehet, hogy ez így kicsit összevissza, de hirtelen ezek jutottak eszembe, bocsi, ha nehezen követhetõ 😊

Pedig egy ilyen volumenû sorozattól elvárható lenne, hogy legyen magyarázat azokra a szimbólumokra, amiket minden részben többször is látunk. A csikóhalas résznél felcsillant a remény, hogy talán a többi szimbólumra is adnak magyarázatot, de nem így történt...azért én várom...hátha mégis 😊

Malakai
Amennyire tudom nincs semilyen hivatalos jellegû magyarázat (napvilágra hozva).

Saját tipp, hogy nem is létezik. 😊

A pontok által rejtett kódok mellett több egyéb dolog van bennük elrejtve, de egyik se igazán magyaráz semmit.

Én szerintem egyszerûen a mûsor stílusában egy rejtélyes összeállítást hoztak össze, hogy törhessék a szemfülesek az agyukat. És amit aztán a díszletesek is felhasználtak párszor. Kétlem, hogy végül a történetbe beépített magyarázat lenne majd rájuk.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok! Én is csatlakoznék a társasághoz, ha nem gond😊
És lenne is rögtön egy kérdésem: mik a szimbólumok? Lehet, hogy ezt a témát már kiveséztétek, de igazság szerint még nem olvastam végig az összes hozzászólást, viszont nagyon érdekel a dolog.
Én úgy emlékszem, hogy egyedül a csikóhalra kaptunk "magyarázatot", bár elképzelésem szerint az áltudományokhoz van valami közük (mivel Olive ovijában a falon is szerepelnek ezek a szimbólumok)

Malakai

A legutóbbi állás szerint azthiszem Q, X, vagy Z még nem volt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Herold
A szimbólumoknál a betûk honnan vannak? Mert csak a feliratban van, a filmen nincsenek ott a betûk. (LIMBUS)

Narxis
Ez nagyon jó rész volt, tényleg megunhatatlanok ezek az alteregós dolgok. A vége pedig megint ütõs lett.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

AlrightSir
Ezt elhiszem, de ez a szál még mindig nagyon...erõltetett? Remélem mihamarabb megtudunk valamit Peterrõl, mert így csak folyamatosan jár az agyam a sorozaton és minden kicsi ellentmondást megtalálok lol Vagy amit még annak hiszek 😊

Teppik Amon
bannert frissíteni kéne, az elsõ 2 link már nem él.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

de akkor miért nyitod meg a topicot? csíkokat akarsz látni?

nem volt rossz amúgy
Herold
Az az alter volt? Biztos vagy benne?

az elõzõ részben is volt 😄

penge96
Legközelebb spoiler jelzést rakd ki, köszi

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

sztem peter vmi harmadik univerzumba van, vagy csak a "jövõbe maradt" és nem tud visszajönni

Zomil
Jo rész volt nagyon 😊

#1990:
Peter szvsz nem egy 7köznapi ember, h csak ugy ki lehessen törölni 😊

tulajdonképpen Peter miatt halt meg, tehát ha Peter nem volt, akkor nem feltétlenül kellet meghaljon.. 😄

kill3r21
Engem az érdekelne hogy az alternativ bryoles hogy a farokban él....😄
AlrightSir
Ez a rész nagyon tetszett!
Egyszerûen megunhatatlanok a alteregós jelenetek, Anna Torv nagyon jól játssza a szerepeket. És tök jó volt az utalás=LIMBUS a jelképek alatt, ami ugye a testtõl elszakadt lelket jelenti. Ami gondolom Peterre vonatkozik, de akkor felmerül bennem a kérdés: ha kitörölték az idõbõl, akkor nem létezik, tehát sem a lelke sem a teste sem...szóval kicsit megcsavart (?) a szitu...

cassoneitaly
FRINGE - 4x02 - MAGYAR FELIRAT beküldve...

Jó Szórakozást hozzá Mindenkinek! <#nevetes1>

facebook.com/cassonesub

Ez durva! Pár napja néztem azt is, de nem tûnt fel! <#eljen>