3314
2ivmws8.jpg
  • Teppik Amon
    Igen valószínű.
  • Shep
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudom miért de nekem meg egyre inkább az az érzésem ,hogy Peter "jó" helyen van csak a többieknek idő kell míg újra arra az érzelmi szintre jutnak (Peterrel kapcsolatban), mint a törlés előtt. Vagyis Peter nem fog innen menni sehova
  • precision
    tetszett ez a rész is...

I have a theory! :)

voltak ugye olyan elméletek korábban, hogy abban a könyvben amit nemtom már milyen nevű csoport írt (vmi Z betűs?) írnak egy ún. előemberekről, akik a mostani emberek előtt éltek a Földön, és hogy ők alkották a gépet...stb.,
    namármost olyan elmélet is volt, hogy ezek az emberek maga Peterek voltak (csak még nem tudnak róla)
    a mostani részben láthattuk, hogy az observerek hogyan tudják "kilapítani" a három dimenziót és így egyszerre látni mindhárom idősíkot (múlt-jelen-jövő)... ezt egy eszközzel érik el, amit a mostani részben az ázsiai fazon talált meg...
    na... az én elméletem az, hogy azt is Walterék alkották, vagy fogják megalkotni (ugye az időnek ilyen téren már nincs szerepe) és talán magát az observereket is "ők hozták létre"
  • Narxis
    Azon én is felröhögtem, pedig szerintem már hívta így. :DD
  • Herold
    Aszpirin
  • Narxis
    Brutál jó rész volt a mostani is, főleg a vége ütött szokás szerint.
  • Narxis
    Elmennek ezek a jó édes anyukájukba!!!!
  • OptimusPrime
    Megfigyelőt ugye mindenki kiszúrta
    a parkolóházban a gázolás után
    ? :)
  • ldavid
    aham
  • penge96
    D'OH!

Most komolyan?
  • ldavid
    csak szólni akartak, hogy márciusban szünetelni fog a sorozat :)
  • penge96
    Akkor magyarázd meg, hogy mi más módon jött volna ahhoz a részhez a "MÁRCIUS", mint hónap. Eddig minden rejtett szöveget elolvastam a sorozat alatt, és soha nem adtak olyan hűdebonyolult dolgokat...
  • Micsu
    azért ez az érvelés elég gyenge lábakon ál
  • penge96
    Nem tudom biztosra, de a megfigyelők hónapokról kapták a nevüket, és mivel az akkori részben a megfigyelő volt a középpontban, így adja magát.
  • AlrightSir
    Aztaaaa ez de f@sza résznek ígérkezik!
  • Sir Quno Jedi
    Próbáljátok ki a Gary Matter-t. Nagyon hasonló a doki kutatása Walter kutatásaihoz, de még az érzelmi indíttatása is. Hangulatra is nagyon hasonló.
  • precision
    a jelentős történelmi eseményeknél vannak jelen, mint megfigyelők

az összes létező "idő- és térsíkban" jelen vannak "egyszerre", nem úgy érzékelik az időt mint mi, pontosabban nem érzékelik az időt, egyszerre élnek meg mindent, avagy idő nélkül szemlélik a világot
  • alex88
    elsiklottam felettük?vagy a 3 évadban vagy utánna?mik a feltetelezesek?
  • Herold
    Még nem igazán derült ki eddig pontosan. Feltételezések vannak.
  • alex88
    üdv!3. èvadot kezdtem el, az èrdekelne, hogy kiderült-e valamikor hogy ezek a megfigyelök kik vagy mifélèk, honnan jöttek?elsiklottam felette vagy ez még ezután derül majd ki?koszi!
  • Narxis
    Vagy erre?

• ProGabe #2309
    jó kis rész volt, én azt vártam a végén, hogy a csaj azért hal meg, mert valami olyan mértékű katasztrófa következik be a jövőben, hogy az már túl nagy hullámot indít meg és nem bírja feldolgozni az agya

ez szerintem faszányos lett volna, de úgy látszik nem terveznek ilyesmit
  • OptimusPrime
    Eddig mindhárom rész idén nagyon rendben van, végre! :)

Ugyan az előző kettő és a mostani között összefüggés ugyan nincs, már-már töltelék résznek is gondolható, mégsem lóg ki a sorból, hiszen a sorozat legjobb hagyományait követi (már amikor nem a lineáris történet-központúságon van a hangsúly).

A mostani részben is a megfigyelő neve lesz ez, hiszen amellett, hogy tényleg egy szomorú rész volt, mindvégig Olivia elmúlás elleni rossz gondolatai körül ment a fő szál (ezért is érezte kicsit magához talán közelibbnek Em'-et, aki ezeket látta és érezte), amit végül is March megjelenése váltott ki.

A két nyitó rész ütött, D.R.J. újra feltűnése pazar húzás volt, nem számítottam rá, de nagyon jól jött, én Bell visszatérést várnám, még ha Leonard Nemoy elvileg nem játszik többet Fringe-ben! :(

Na de a lényeg, egy hét pihi, pedig most nagyon jó fonalon megy a dolog, tűkön ülés! :S
  • AlrightSir
    Én is valami hasonlóra gondoltam először! Honnan tudod egyébként, hogy March valamelyik neve, nem emlékszem, hogy elhangzott volna (de biztos csak nem figyeltem)? :)
  • penge96
    A March a megfigyelő neve, eddig kb. mindig August megfigyelő volt a középpontban, most gondolom arra utaltak, aki beszélt Oliviával.
  • Teppik Amon
    Azé' tök szomorú rész volt :\
  • stargatelost
    Holtsávban voltak ilyen jövőbelátó, egy pillanat erejéig megfagyasztott látomások :) Jó cucc volt az is :)

Egyébként ezek a szavak az adott epizódra vonatkoznak, nem? Mert akkor nem fog kiderülni, hanem most kell agyalni rajta :)
    Az itt lejjebb linkelt easter egges oldalon egyébként ezt találgatták:

The Glyphs code in the Fringe episode "Forced Perspective" spelled out MARCH, which could be the name of an observer, or when combined with last weeks clue makes DEATH MARCH.
  • Zomil
    tudtommal a march menetelést is jelent... lehet, h az alakváltokra gondolnak, h valami alakválto hadsereg...

persze a március is ott van...

majd kiderül :D
  • kommersz
    Szerintem akkor fog meghalni Olivia,vagy a megfigyelo neven lehetett ez a resz vegen.
  • Herold
    MARCH?
    Mit jelenthet?
  • AlrightSir
    Nagyon jó rész volt :)

Már csak az a kérdés, hogy a szimbólumokból kiolvasható March mire utal. Volt valami jelentősége a márciusnak eddig? Nem rémlik...
  • Narxis
    Ez a sorozat olyan mint egy drog, király rész volt a mostani is. Azt a Masszív Dinamikus banyát le kéne már kapcsolni!
  • Tatyla
    én még csak most fejeztem be az első évadot és a másodikból néztem egy részt de nagyon ott van ez a sorozat egyre durvább remélem megmarad ez a hatás a továbbiakban is...
  • pett3rson
    értem, hogy mi a logikája, csak amíg ezt nem tudtam addig egy képet (betűt) láttam, a békán és a lepkén véltem felfedezni valamiféle jelet, de a többin nem, ezért nem állt össze, de így már világos. :)
  • Malakai
    Nincs elrejtve a betű a képeken, a sárga fénypont helyzete számít.
    Itt egy cikk, ő volt az egyik első aki publikálta a megfejtést.
  • pett3rson
    Ezt már korábban sejtettem, hogy nem véletlenül adják be, de eddig nem gondoltam volna, hogy betűrejtvényszerűség, tökjó :)
    És jó volt a tippem is, LIMBUS a megfejtés tényleg :) személy szerint a békán görög betűt véltem felfedezni, a thétát, de most már nem vagyok olyan biztos ebben :)
  • Malakai
    Mindig is ott voltak, csak a feliratozó is már kiírja. Jelentésük csak valami apróság, álltalában az adott epizód egy momentumára utal, de ritkán használnak egyszerű angol kifejezéseket.

Persze kis idő kellett mire megfejtették az emberek, hogy mit jelentenek a képek, itt egy "táblázat" melyik kép emlyik betü:
  • Fenrir
    Ezt már én is akartam kérdezni, hogy mik ezek a betűk?
  • pett3rson
    sziasztok.

Kicsit lemaradtam a 4. évaddal, de melóban hamar be fogom pótolni ;)

A második részt néztem meg most és a rész alatt különböző betűket lehetett látni, gondolom van ennek is valami jelentése, de nem emlékszem, hogy korábban lett volna benne ilyen. Most a LIMBUS szót raktam ki, de lehet elnéztem valamit. Van erről valami infótok, hogy miről van itt szó? vagy ez is csak egy rejtély? :)

• MikX
    Az alt. karakterek mintha valami marvel képregényből jöttek volna, de ettőlmég jók :D