Fringe/A rejtély (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy teljesen "új" múlt jól is elsülhet, akik néznek pl eureka-t azok tudják mire gondolok. Várd ki a végét.
dehogynincs, csak éppen nem 1 rész alatt fognak megmagyarázni mindent

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Zomil
"persze ezt is meg lehet magyarázni, h itt minden máshogy történt"

Mint irtam is a hsz-ben...csakhogy igy kicsit nevetséges, h brámit szo szerint BÁRMIT megváltoztathatnak a készitök és igy az elözö 3 évadnak kb. semmi értelme és semmi sulya nincs...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

ez teljesen más idõvonal, ne keverjük már a szezont a fazonnal, minden második komment arról szól hogy eddig mi volt, közben peter miatt borult sok minden

még régebben megmagyarázták hogy ott valami nagyon erõs energiabizbasz van, vagy pont megvan gyengülve valami, már nem emlékszem pontosan, de ezért is ment át ott az öreg :D

#2079: Peter nélkül sokminden másképp alakult... mivel Peterre se emlékeznek, így arra se emlékezhetnek ami a múltjukban nem történt meg..

Herold
Hát eléggé olyan volt az az energiagömb, mint mikor a terminátor átjön a jövõbõl.

kill3r21
James Cameron....háhááá :D
Teppik Amon
Annak a tónak a jegén ment át érte az öreg elöször. Majd abba estek bele visszatéréskor. Ott veszett el Nina keze, stb.

Nagyon jó rész volt!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Zomil
nem abba a toba fulladt bele? :)

Amugy észrevettem egy hibát a részben...persze ezt is meg lehet magyarázni, h itt minden máshogy történt...amikor kérdezi a csávo, h találkozott-e már valakivel a kisérletes emberek közül akkor azt mondja nem...most vagy kamuzik, vagy elfelejtették a készitök, h találkozott nem is 1-el :S

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Herold
Mondjuk azt nem értem, miért a víz alól jött elõ, és miért nem Olivia elõtt. Mi van, ha ott történetesen nincsen tó?

Zomil
következö rész csak 2hét mulva :((((

megint egy átlag nyomozás, aztán megint a végén voltak történések
legközelebb hátulról nézem <#idiota>
Narxis
http://www.youtube.com/watch?v=vXIQUDwg6GE

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Köszönjük!

Narxis
Kurva jó rész volt!!! Imádom ezt a sorit, egyik legjobb a világon!!! Köv. részben pedig minden tisztázódik. Remélem... :D

AlrightSir
Ez f*sza rész volt. Na végre!!! Szerintem jól lett megoldva ez a Peter dolog, mármint hogy a csávó koncentrált energiája miatt jöhetett vissza. De most nem nagyom értem, hogy a megfigyelõknek mi a célja meg hogy hogyan fognak emlékezni Peterre megint...

cassoneitaly
Fringe - 4x04 (hdtv-lol, 720p-dimension) magyar felirat beküldve.

Jó Szórakozást Mindenkinek! <#papakacsint>

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

Magoo
Hahahaaaaa! Peter visszatert. Annak orulok, hogy legalabb o emlekszik mindenre. Legalabbis eddig ugy tunik o vagja a dolgokat. A jovoheti resz promojabol szurom le mindezt. Vegre talan normalisabb mederben halad tovabb a sztori. Mondjuk ezt a visszaterest nagyon elhuztak. Akar berakhattak volna ennek a resznek az elso 10 percebe. Folosleges volt az extra faszit behozni hogy 'kipukkassza Peter buborekjat' kepletesen ertve. :)

cassoneitaly
4x04 Sneak Peek:

http://www.youtube.com/v/k3-4ZmrBIPM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

Narxis

precision
ez volt a cél a készítõk részérõl :) Peter a legfontosabb karakter volt az elõzõ univerzum(ok)ban, és most nincs, megszûnt létezni, ezért minden más

a kopaszok is értetlenkednek, hogy miért van még jelen Peter nyoma, gondolom Walter és Olivia eléri valahogy, hogy visszahozzák, és akkor megborul a világ rendje, univerzumok roppannak össze...stb. :)

lesz itt még WTF pillanat, meglátjátok :)

Bazinga!

Mimasz
Létrejött biza, hisz a 3ik részbe szerepelt a Massive Dynamic.

Bocsi, az elején piros Petert akartam írni :)

Ja, és még valami: a minta kísérletei végül is arra jók, hogy felkészítsék az emberiséget (kiképezzék a "katonákat") az univerzumok közötti háborúra. És mivel Walter átment a másik univerzumba, annak a szerkezete ugyanúgy meggyöngült és Walternatív ugyanúgy dühös emiatt, sõt még az is lehet, hogy nem tudja, hogy Peter vízbe fulladt. Szóval a Fringe Division (sõt meg merném kockáztatni, hogy a Massive Dynamic) a Peter nélküli világban is létrejön.

Yippee-ki-yay, motherfucker

szerintem Oliviának megvan a képessége, hisz azért Walterék elég sok "disznóságot" csináltak amellett, hogy áthozta kék Petert, a másik univerzumból. Hisz mikor átment érte, már megvolt a technológia. És a sok régi kísérletük között ugyanúgy meglehetett a cortexiphan, tehát attól, hogy Peter kiskorában meghalt (ebben a verzióban), attól még a ZFT és a "rejtély" ugyanúgy létrejöhetett. Legföljebb más okból. Walter mindig azt hangoztatta, hogy feszegetni kell a határokat, mindent ki kell próbálni, szóval azért Peter halála nem módosított mindent.

Boryles meg azért is élhet, mert ha kék Oliviát "elrabolták" (vagyis nem önszántából men át a piros univerzumba, mint a Peteres variációban) és piros Olivia lépett a helyére, akkor a küldetése végeztével valószínûleg simán csak visszacserélték õket (mivel ugye azonos a két tömeg, ez nem volt probléma.)Így Broyles-ra sem volt szükség.

AlrightSir
De, pontosan. Most olyan, mintha nem is teljesen ugyanazt a sorozatot nézném :P

Herold
Szerintem ez csak átmenetileg lesz így. Valahogy elõkotorják a csávót a téridõ egy rejtett zugából, és visszaáll az eredeti rend.

penge96
Nem érzitek úgy, hogy ezzel a Peter kitörlõs dologgal kb eltörölték a sorozat elõzményét, részben feleslegesen?:D

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"

AlrightSir
Nekem tetszett ez a rész, de lassan olyan érzésem van hogy nem tudnak elég megdöbbentõ és megalapozott tudományos dolgokat kitalálni. Valahogy olyan ez a 4. évad, hogy "lassan felvezetjük a Peter szálat, de azért tölteléknek kéne pár Fringe-ügy"...A Massive Dynamic már kiesett, a másik világ sem "ellenség", szóval azt érzem, hogy valószínûsíthetõ utolsó évadként sem rajzolódott ki semmilyen fõ dolog még, ami kíváncsiságot keltene bennem (ez a Peter dolog nem elég :D). Egyetlen dolog maradt még, az a csávó, aki "meg fogja ölni Oliviát", akivel a légballonon találkoztak, na hogy õ ki, miért merre meddig?

Nem arra gondolt(szerintem). Peter, miután Walter áthozta a piros univerzumból, nem tudott beilleszkedni a kékbe, ezért Walter vissza akarta juttatni(a "visszanézõs" részben volt talán róla szó), ezért kezdett kísérletezgetni.
Igen, jogos.... De akkor nincs ZFT, és igen sok eredeti ügyük meg sem történt(lényegében szerintem az elsõ évad fõ szálat elõrevivõ ügyei)... Az ugye elég egyértelmû, hogy a két világ így is összebalhézik(mert Petert csak elrabolta Walter), de kíváncsi lennék a mostani(sárga) univerzum történetére, már ha van(különösen pl. egy Massive Dynamic/William Bell szálra).
próbálta is hazahozni csak éppen nem sikerült (fulladás)

Zomil
Amugy most akkor Oliviának sincs különleges képessége nem? Mert ugye Walter azért kezdett el kisérletezgetni, h hazajuttassa Petert, de igy Cortexiphan kiséreletek sem voltak.

Szerintem ebben a sárga világban pont ez a lényeg... Hogy mi történt volna máshogy ha Peter nincs. Sok apró(?) de mégis fontos különbség... Olivia zárkózottabb(legalábbis szerintem, bár ennek más okai is vannak), Walter instabilabb, plusz azok a dolgok, ahol Peternek nagy szerepe volt, máshogy alakultak.
OptimusPrime
Meglehet, igazad van, nézhetõ így is, nekem egyelõre ez a sárga világ nem áll még teljesen össze, vagy már csak nem figyelem olyan nagy elánnal, mint az elsõ évadokat. A kettõs világot ezek szerint még csak-csak tudtam kezelni.

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

penge96
Pontosan.

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelõzi õket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal...\"

OptimusPrime
Igazából semmit, csak reflektáltam a felvetésedre, hogy esetleg elnéztem /-ünk valamit de nekem az a rész nagyon megmaradt, pont emiatt a jelenet miatt, ahogy az itteni Broyles meglátja "saját magát" kábé 3/4-ben, még kérdezik is Waltert, hogy ez miként lehetett, hogy nem egy az egyben jött így át, ha halva is, és valami olyasmit mond, hogy nem azonos tömegû test lett átcserélve a két világ között, vagy valami ilyesmi (Bolivia kisebb, mint az alternatív Broyles, ez nyilvánvaló).

Take These Broken Wings and Learn to Fly Again Learn to Live so Free! - Mr. Mister \"Még mindig jobb, hogy hülye vagy és itt vagy, mintha okos lennél és nem lennél itt\" K.N.

Red-verse-beli Broyles meghalt, amikor Olivia visszajött, de ettõl függetlenül teljesen elképzelhetõ, hogy a Yellow-verse(új) Broyles életben maradt. Ha belegondolsz Olivia visszaszökésében Peternek(pontosoabban az emlékének) igen nagy szerepe volt, így szinte biztos, hogy a hiányában máshogy alakultak a dolgok....
Herold
Ez most mit bizonyít?

OptimusPrime
Kontrázok:
Broyles

OptimusPrime
Úgy gondolod?
Broyles

Azt tudjuk, hogy Oliviát elrabolták. A kérdés csak az, hogy átvitték-e a másik univerzumba, vagy a sajátjában (kék) tartották fogva addig, míg a B Olivia megszerezte a gép alkatrészeit. Ha átvitték a másik univerzumba, akkor valahogyan vissza is kellett jönnie, persze lehetséges, hogy simán csak visszacserélték Piros Oliviára (ez volt egyébként a terv akkor is, amikor Peter miatt ment át kék Olivia, csak akkor a hazautat már nem élte vonla túl) Tehát Broyles simán élhet

Herold
már nem emlékszem, Peternek mennyi köze volt ahhoz az esethez, de ha volt, elképzelhetõ, hogy azért nem történt meg Broyles halála, mert Peter sem létezik.

Herold
Szerintem valamit elnéztetek, az nem az alter Broyles volt.

spoiler

talán Olivia így nem segített neki a fia gyilkosát megkeresni, mert aznap nem volt Peter és nem vágott neki oda :)

penge96
Na igen, mi van ezzel a Broyles dologgal? Egynek kéne lennie, nehogymár ebbe is beleszólt Peter?

Egyébként sztem az évad 2. része nagyon jó volt, mármint ez a mellékszál engem nagyon meghatott, szerintem jó volt.

OptimusPrime
Én tudom, hogy õ itt van, csak nagyon el van rejtve.
Biztos lesz olyan rész, ahol Walter vs. Walternatív küzdelem lesz egy tudományos kérdésben, amit aztán egyszerre, együtt oldanak meg. :)

Walternatív is ott van, csak nem kapott szerepet most :D
S3E22

Peter nélkül sokminden másképp alakult.. :)

OptimusPrime
Jó rész volt, az utolsó 5 percere megint összekapták magukat! :)
A múlt hetit is most néztem meg, az szinte felesleges rész volt, inkább amolyan "mutassuk meg a másik világot, hogy még az is ott van"-típusú volt, abszolút mellõzhetõ szálnak minõsül szerintem.

Illetve a nagy kérdés, hol van Walternatív? Bolivia itt van, neki is itt kell lennie.

Illetve 2: hogyhogy van egy-egy Broyles mindkét helyen? A 2. évad közepe felé, nem õt dobták vissza kábé 3/4-es állapotban büntetés céljából, mert hagyta elmenni Olviviát?

penge96
Hát srácok, ez marhajó rész volt! Minden tekintetben!