162
melyik civilszervezetnek és egyháznak ajánlod fel az adód 1 százalékát
-
#82 Nem minden de a többség! -
Rundstedt17 #81 szerinted minden hajléktaln saját maga tehet arról hogy hajléktalan? -
Rundstedt17 #80 akkor gondolom te is egyetértesz velem egy gyilkos halálbüntetést érdemel? -
#79 Én speciel elöbb segítek egy kóbor kutya sorsán mint egy emberén,mert azaz "éhező ember" sajátmaga tehet arról,hogy Ő éhezik. A kutya meg nem tehet róla,hogy kidobta a gazdája,akit szintén baszkodnék fejbe egy 10 kilós kalapáccsal,meg törném el a kezét-lábát. Ha egy olyan állatot kidobnak az otthonából,ami hozzászokott ahhoz,hogy ellássák ennivalóval,az biztos lehet benne,hogy megszenvedne azért,hogy életbe maradhasson kint az utcán. Hiába vannak meg az ösztönei. Nem véletlenül csont soványak a kóbor állatok. -
#78 Én azt csinálnám azzal az emberrel aki megkínoz egy állatot,tök mindegy milyent,amit ő csinált az állattal. És utána remélhetőleg megérzi Ő is,hogy mit érzett aza szerencsétlen állat. -
#77 de akkor csak 1 olyan reklámot amire fel hívja afiygelmet hogy vannak ezek és amire akartok de sok kidobott pénz -
#76 Nem kidobott pénz, reklám nélkül az átlagember nem is tudna ezeknek a szervezeteknek a létezéséről. -
#75 de, érez ugyanúgy mint az ember. Tud sírni, fáj neki ha bántják, semmiképpen nem lehet "ösztönlénynek" tekinteni. -
#74 hát én oylan szervezetnek adnám adóm 1%-át ami nem hirdeti magát a TV-be vagy rádióba mert az is kidobott pénz nekik + ha már TV-be betolta magát vagy ráióba azt a pénzt másra is fordíthatná az se kis pénz amit ki adnak azért is!!! -
#73 azt én is helyeslem, hogy azt a kutyát ami emberre támadt, el kell altatni. De az ártatlan senkinek sem ártó állatokat megkínzó és legyilkoló emberek mindenképpen az állatok szintje alatt vannak. Azokat az "embereket" jó hosszú időre be kéne zárni egy kancigány társaságába egy cellába, de előtte össze-vissza kéne verni, hogy azt se tudja ki szülte...... -
#72 Ez igy van! De ugyanakkor egy értelmes lény! Nagyon okos és sokszor több szeretet ad mint egy ember. Sőt ha arról van szó nem rug beléd és árul el..
Szóval a legjobb barát és egy hűséges társ.. Én imádom őket! Nekem is van egy orás Snautzerem.. Imádom nagyon:_D -
Rundstedt17 #71 akkor ne gyertek azzal hogy gondolkodó olyan mint az ember csak nem tudd beszélni szöveggel....egy állat amit ösztönei írányítanak -
#70 Jo ok.. Ebben iazad van hogy szörnyü dolog, de értsd meg a kutyának nincs olyan hogy ember, kakas, tyuk stb.. Neki Vagy parancs van amit végre kell hajtani vagy élet fentartó ösztön ennyi. -
Rundstedt17 #69 igazad van.tehát egy kutyát eleve nem lehet emberrel egyenrangúnak tekinteni.kb az én reakcióm se lenne más ha egy ismerősömmel történne. -
#68 mert a kutya annyira hülye,h nincs tisztában azzal h ő éppen egy embert szaggat szét.ha most az én gyerekemmel történt volna ilyen,hidd el,hogy a gazdája belével folytottam volna meg a kutyát.itt nincs olyan,h csak az egyik. -
Rundstedt17 #67 igen mindkettőnek halál.a gazdinak is meg a kis édi bédi kutyájának ami széttépett egy szerencsétlent.a kutyának mert széttépte a gazdi mert tudta hogy veszélyes és mégse volt elég felelőség benne. -
#66 Persze csak a kutya nem tudja hogy rosszat tesz! Aki meghuzza a ravszt igen!
Mivel a kutya ösztöneibe ez benne van.. Szerinted hogy ettek régen? Nem konzervet kaptak:D Neki az ölés tök természetes. -
#65 kis hanoslat.ha te felfogadsz vlkit hogy ölje meg xy-t,akkor az nem hibás,aki a "ravaszt" húzta meg?Csak te?Konkrétan nem te ölted meg..csak a parancsot adtad.Következtess.Mindkettőnek halál.ennyi. -
BIZ0906 #64 Ha nem az államnak meg akkor meg az alapítványok fejesei zsbébe megy és becsődöl az alapítvány mindíg lopnak mindíg ez Magyarország nem külföld!
Mondják meg mi kell és arra összegyűjteni a pénzt megvenni és ajándékba odaadni mittom én pl egy lélegeztető gépet most mondtam valamit. -
#63 Azért lesz állatközpontú mert mást sem látni, hallani mint hogy ez az állat hal ki ennyi van az őserdőből stb stb én ezen nem csodálkozok így van rendjén a dolog! Én állatkertnek adtam a pénzt, gyermeksegélyezési szervezetnek adtam a pénzt! Egyháznak azért nem mert semmi értelmét nem látom! -
#62 Ha nem rájuk gondoltál akkor ok! És sorry, de már az agyamra megy ez:D -
#61 van egy nagyon bölcs mondás a magyar nyelvben:
"Akinek nem inge,ne vegye magára!" -
#60 Tudod az a baj, hogy a kutyák állatok! Az hogy pár száz éve az ember mellett éélnek az egy dolog..
A másik pedig az, hogy a kutya olyan mint egy üres dvd lemez amikor megszületik mindent meg kell neki tanitani, persze az ösztönös dolgokat nem.
Miért is irom ezt? Azért mert az mondod hogy az embert hibáztatják ha a kuyta megől valakit.. Igen ez igy van, hiszen minden kutya olyan mint a gazdája.. A gazdája habitusát a gazdája agresziv viselkedését (ha azt vele szemben követik el akkor is) betanulja.
Ezért lesz agresziv vagy egy tutyi mutyi.
Ha valaki agreszyv állatot nevel belőle az lesz, és megtámadja az embereket.. Akkor ki a hibás?? A kutya?? Nem! az a barom aki ilyenre neveli és ráuszitja a gyerekekre..
De mondom erről nem az állat tehet! Én meg nagyon imádom őket:D -
rolipoli #59 Felajánlom adóm 1%-t magamnak... -
#58 Csak úgy mellékesen mondom, hogy a kóbor kutya is ugyan olyan gondolkozó, érző lény, mint az ember, csak nem tud beszélni. -
Rundstedt17 #57 igen főleg azt nem szeretem ha egy embert tép szét egy kutya.Utána még az embert hibáztatják.Azt meg még inkább nem szeretem amikor egy kóbor kutya sorsát fontosabb tartják az emberek mint például egy éhező emberét.Sőt az még már kifejezetten dühít hogy emberközpontú világ helyett,kifejezetten állatközpontúvá válik.... -
#56 Gyölölködő szervezt?? Te most a gárdára gondolsz??
Az hogy egyes oldalak hogy kivánnak beállitani valamit az egy dolog..
A gárda eddig mi rosszat tett? Az rossz hogy az árvizek idején gátat épitenek, az rossz hogy tömegesen mennek vért adni hogy a vér hiányban legyen?
Milyen rossz dolgokat hallotál roluk? Vagy mondj olyan példákat amik azt jelzik hogy gyülölködnek, hogy olyasmit csinálnak ami erre utal..
Ha nem tudsz ilyet akkor mi alapján itéled el azokat akik esetleg nekik utalják azt az 1%-kot?
Nem akarok politikai vitát hiszen nem is lehet az sg-n.. A topik sem erről szól..
Sőt azt sem értem miért kell minősiteni az embereket. -
#55 Jól van akkor...:D -
#54 Mi bajod?? Nem mindenki dugja a fejét a homokba.. -
#53 igen érdekes "beszélgetés" folyik ebben a topicban... ezért én is szeretném kifejteni a véleményemet...
Egyháznak pénzt adni??? minek??? Annyi van nekik,amennyit nem szégyelhetnek... pár évvel ezelőtt leégett egy egyházi iskola kollégiumának egyik szintje...a másnapi hiradóba,már arról beszéltek,hogy mennyi pénzt adott gyorsegélyként az egyház és mennyit a probléma megoldására... ergo van neki,csak titkolják...
Civil szerveztekközül nagyon érdemes nagyon utánanézni minek és mire is ad... Nővérem dolgoztt egy alapítványnak,pályázgattak,majd a megnyert pályázatok pénze sajnos eltűnt a két kolléga zsebébe vagy otthonába ...
aki pedig gyűlölködő szervezetnek adott tényleg büszke lehet magára... hozza a magyar színvonalat!!
Szüleim több éve környéken müködő állatmentő alapitványnak adják az 1%-kot... sajnos az állatok rossz helyzete rajtunk önző embereken múlik a helyzetük... mi probálunk azok ellen is tenni,akik képtelenek szeretni és megfelelően bánni az állatokkal... -
#52 Helyes!! Lehet jövöre nekik utalom én is.. -
#51 -
#50 Az Anyukám először a vér és becsületnek akartra addni de már feloszlatták a szervezetet.Úgyhogy a magyar gárdának adta^^:D
A legjobb anyu XD -
#49 Mert vannak olyan vadparasztok akik nem szeretik az állatokat? -
#48 ha nem reklámoznák magukat az alapítványok, akkor honnan tudnának róla az emberek? ha pedig nem tudnak róla, akkor pénzt se nagyon fognak látni...
on:
En az enyemet a volt iskolam alapitvanyanak utaltam. -
#47 Én is oda adtam!!
Az államnál akkor sem hagynam ha nem is tudom mi lenne! Fölleg ezeknél nem..
Az egyik 1% az egyik állatvédő egyesületnek ment.
A másik meg a Chrisnásoknak.. Én nem vagyok ugyan az, de szimaptikusak bizonyos nézeteik..
Szóval jó helyen van az ott. -
#46 Van abban valami, amit mond, elvégre is ugye mindenki nagy állatszerető, tehát így máris érdekessé válik az a kérdés, hogy akkor miért vannak nem szeretett, azaz kóbor kutyák... -
Wolfsnack #45 naigen, elég durva hogy adó 1 százalékáért kuncsorognak, közben meg 10milliókat kidobnak a "sztár" alapítványok a reklámra -
#44 mi a rákos betegek megsegítésére alapítványnak adjuk. -
#43 te nem vagy normális.