5079
htc_one_banner_1.jpg
  • Blasta
    Baszki igazad van
    (fail)
  • vass17
    A Heronak is 320*480.
    A háttérképre gondolsz, de ott 640 a szélesség és nem is látod az egész képet a kijelzőn, csak a felét (320).
  • Blasta
    "3,4 hüvelykes érintőkijelző 320 x 480-as felbontással"

A kijelzo merete jo, de a lassan 2 éves HERO-mnak is 640x480-as a KISEBB kijelzoje.
    Vicc
  • vass17
    Kinézet alapján EZa Legend utódja, csak az a gond, hogy semmivel se lesz gyorsabb. Az a facebook gomb pedig szánalom:)
  • Match
    Az lehet hogy nem akar tapadni, nekem előfordult hogy kicsúszott a kezemből, cserébe többször esett 1.5-1.6 méterről kőre, és még mindig úgy néz ki mint ami most került ki a dobozból :) 1 karcolás nincs rajta :)

(Btw, igazán kiadhatnának valami ehhez fogható HTC-t, mert lecserélném valami dual core-ra. A pyramid volt az utolsó reményem, de azt se túlzottan akarják hivatalosan bejelenteni)
  • gagax
    Akkor jóvásárlás lesz úgyérzem :D mennyit ér amúgy manapság? én elvileg 62 ért veszem
  • Bencee7
    NANDroid

Jelenleg HD2 off nálam, és így pár nap után rájöttem h mennyire meg vagyok lőve "rendes" teló nélkül komolyan mondom, nem is hittem volna h mennyire része let az életemnek, tiszta szar kedvem van mióta nélkülöznöm kell
  • vass17
    Masszív, csak nem akar tapadni az ember kezéhez:) nekem ezt megoldotta egy minőségi szilikon tok, igaz, hogy a design is odaveszett..:(
  • gagax
    okés : ) köszi a választ : ) nem célom dobálni : ) mit ajánlotok rá? Android WP7 vagy Win6.5.3?

egy kis érdekes sztori:

hétfőnadtam el a touch HD met...2 nap múlva ír asrác hogy nem érzékel a kijelző és h csináljak valamit...adjam vissza apénzt vagy vagy fizessem ki a szervízt....na én több mint 8 hónapja használtam a telefont napi szinten több órát neteztem rajta és nekem nem volt olyan h nem érzékel t volna a kijelző...mondtam hgy én tökéletesen adtam tovább és nem tudom mi történt vele a 2 nap altt úgyhogy nem vagyokk hajlandó fizetni. azért érdekes h se nállam se az előző tulajnál nem volt gond neki meg hirtelen semmit nem csinál....
  • kemszi2
    ezért jó a legend :D masszív
  • kifli
    enyémnek semmi gondja.
    Arra kell vigyázni, hogy ne ejtsd el, mert havernak is berepedt a sarokba a képernyő.
  • gagax
    Hali!

HTC HD2 n szokott valami hiba kijönni olyan 1 év körül? mármint valami tipus hiba esetleg? érdemes megveni egy majdnem 1 éves készüléket?
  • kifli
    igen, de a kari formázás rész nem neked ment , hanem amdopteron-nak :)
  • REPS0L
    így már egyszer leformáztattad velem a karit nem? :)
  • kifli
    mert pvt4-es a telefonod, unrevoked pedig pvt3-hoz jó.

2 megoldás van:
    az egyik az hogy kiírsz egy cd-re egy progot, majd bootolsz és követed a leírást, vagy

EZT letöltöd, urevolked-nél file, és a custom image vagy hasonló helyre betallózod, és utána indítod.

Ha nem jön be, akkor marad a cd-s bootolós móka.

amdopteron:

Ez esetben a következőt javaslom:

-cwm-be mountold a telefont usb storage modban
    -formázd meg ez alapján:

a leírásban ott a progihoz a link, a particiók formázási sorrendje is fontos! Egyébként elég:

1 fat32 partíció memóriakártyád max kapacitása-1160mb
    1 ext3 vagy ext4 partíció 1024mb
    1 linux swap particíó 128mb

Ezután már usb flasher modban is működnie kell, vagy a zip telepítésnek is.

Elképzelhető, hogy valamiért nem támogatja az sd kártyádat a cwm...
  • REPS0L
    Azt írja az unrevoked HTC Desire rootolás közben, custom recoveryvel, hogy: "Internal error: installing package failed."

Valakinek valami ötlete? olvastam olyat hogy próbálgassam többször, de akkor sem hagyja magát :(
  • amdopteron
    azta romot amit te linkeltél nekem
  • amdopteron
    Nem az a baj hanem az ,hogy eljuttok Sd kártya formázása:

-hangerő szabályzó gombokkal kiválasztod, az AD Recovery menüpontot, majd a hívás gombal belépsz
    -mikor belép a clockworkmod-ba, kiválsztod az advanced menüpontot, és a hívás gombal belépsz
    -kiválasztod a partition sd card menüpontot. Ext size 1024 bőven elég, ide fognak a programok települni
    -swap 128mb
    -alul megjelenik egy szöveg, hogy "partitioning SD card... please wati..."
    ilyenkor vársz addig, ameddig ki nem írja, hogy: "Done!"
    teljsen idáig na már most utána megnyomom a hívásmegszakítot kilép oda az alpra clockworkmod.ba aztán a rom telepítése én azt szedtem le amit linkeltél nekem de utána vagy ujra índítok vagy kiveszem az aksit ,hogy vissza menjek arra a magdlrhez ott az usb.re rámegyek és az a dafos szar elindítom és hibát ír ki hogy sd.kártya nincs megformázva usb kábel nincs csatlakoztatva meg ilyenekolyan mintha elfelejtené a formázást is mert semmi utána megpróbáltam zipesel.Azzal az a helyzet ,hogyha felmásoltam akkor le kellet formázni leformáztam kivettem a karit már nem engedte telepíteni mert kiírta ,hogy formázza meg a kártyát:S11h küszködtem vele az esete:Delment a kedvem már a pofámról lesül abőr ,hogy egy ilyen fasza leírást kapok és ilyen fasz vagoyk
  • kifli
    ha a hyperdroid gbx verzióját telepíted, a clockworkmod-nál módosítani kell a flash.cfg:

misc ya 1M
    recovery rrecov|ro|nospr filesize recovery-raw.img
    boot yboot|ro 5M
    system ya 120M
    cache ya 5M
    userdata ya|asize|hr allsize

DE írd be milyen rom-ot szeretnél feltenni, hogyha nemtudod biztosan mit is kell tenned :)
  • kifli
    ilyenkor a legjobb letörölni az egészet :D
  • kemszi2
    bár arról leszokhatna már ,hogy behal a weather widget minden alkalommal mikor lehúzom a gépről...
  • kemszi2
    az a baj olyan jól berendezkedtem már rá :D
  • kifli
    Kedvet kaptál a gányoláshoz? :D
  • kemszi2
    lehet jó lenne már kipróbálnom valamilyen nem gyári romot :)
  • kifli
    mármeint melyik rom-ot?
    radio?

Mert akkor utána a magldr-t kell feltenni

"
    A következő lépésben, felteszük a magldr 1.13-as verzióját, és akkor már nagyon közel vagyunk :)

INNEN szerezhető be.

-belépsz bootloaderbe, és rádugod a telót a gépre
    -elindítod a roomupdateutily.exe-t
    -next next next
    "

• rastaman
    erre az új mango rendszerre leszek kíváncsi, remélem hamarosan nyílvánosságra kerülnek a részletek :)
  • gagax
    Hali!

HTC Wildfireről pár gondolat ? tapasztalat? érdemes rá beruházni ? : )

előre is köszönöm.
  • amdopteron
    de most nem az a baj hanem felraktam a romot és utána is csak htc felirat és semmi..most hogyan tovább.. és eddig mindent a leírás szerint csináltam
  • Bencee7
    Amit linkeltem ott is le van írva, meg kifli barátunk szenvedett elég sokat h így összeszdje és leírja neked, sztem érthető...

Addig semmi baj míg a Bootloader módba és/vagy a MAGLDR menübe be tudsz lépni!
  • kifli
    Szia, ez normális, lépj be bootloaderbe, és onnan tudod majd ráflashelni a dolgokat.

lenyomod a hangerő lefele gombot, nyomvatartod miközben bekapcsol a telefon.

Majd rádugod az usb-t, és ugy tudsz rá rom-ot telepíteni (a leírásomban a radio rom jön :)), mint mikor acitve sync modba volt a telefon (ilyenkor is flashelés előtt kilép magától bootloaderbe)
  • amdopteron
    Annyi lenne hogy megcsináltam ezt a tASK29 et és aztán bejön a htc felírat és sehol semmi...:Dna már most mivan?
  • amdopteron
    széppen köszönöm nektek:)
  • kifli
    Mékelett megelőzni? :D

Lottón nyertem az ujjaim?
  • kifli
    szeva, ami kelleni fog:

hardspl3 2.08
    magldr 1.13
    clock work mod 1.3
    megfelelő radio verzió
    task29 a nand kipucolásához

Amennyiben nem amerikai tmobile verziód van, akkor erre a hardspl-re van szükséged:

HSPL3

Ellenőrizd a bootloaderben hogy jelenleg milyen spl vana telefonon, mert csak ezekkel működik:
    * SPL 1.42.0000
    * SPL 1.62.0000
    * SPL 1.66.0000
    * SPL 2.07.0000
    * SPL 2.08.0000
    * SPL 2.10.0000

(Bootloaderbe úgy lépsz be, hogy bekapcsolás közben nyomod a hangerő lefele gombot. Ha a későbbiekben valami félresikerülne, akkor ha be tudsz lépni bootloaderbe, akkor tudod flashelni a telefont)

-Letöltöd
    -Telefon legyen min 50% aku töltöttség
    -Acitve sync modban rádugod a telefont a gépre vagy belépsz bootloaderbe és úgy dugod rá
    -Exe elindít
    -next next next majd finis

Ha ezzel megvagy jöhet a task29. (Ez amúgy kihagyható, de ajánlott romcserénél formázni a belső memóriát)
    Ez letöröl a telefonról mindent!!
    Miután lefut a telefonon nem töltődik be a winmo, hanem megáll a splash screennél!

INNEN letöltöd (ha nem vagy beregisztrálva szólj, és felteszem valahova...), majd:

-telo min 50%
    -activesync vagy bootloader-be rádugod gépre
    -elindít
    -next next next

Ezek után a rádio romot kell olyanra cserélni, amivel működik az android.
    Több fajta is jó, lehet pont ilyen van a telefonodon jelenleg is.

Én EZT használom.

-telefon min 50%
    -bootloaderbe belépsz (ugye a task29 után már nincs active sync mod :)), teló rádug
    -next next next
    (Ha jólemlékszem 96% környékén elidőzik egy keveset, de ez normális!)

A következő lépésben, felteszük a magldr 1.13-as verzióját, és akkor már nagyon közel vagyunk :)

INNEN szerezhető be.

-belépsz bootloaderbe, és rádugod a telót a gépre
    -elindítod a roomupdateutily.exe-t
    -next next next

Ezzel meg is vagy.

Ezután ajánlott feltenni egy clock work mod-ot.
    Ez android romtól függ hogy melyik kell. ITT elérhető.
    Mindenképpen az 1.3 kell, de van 150 250 és 400-as változata.
    Ha a KORÁBBI hsz-emben lévő hyperdroid gbx-et vagy cm7-et teszed fel, akkor a 150-es kell neked.

Ezek az androidok 2.3.3-asok, és sok program, főleg játék, nem kompatibilis vele, ha olyat szeretnél, ami lasabb valamivel, de elfut minden, akkor EZT a 2.2.1-es romot ajánlom.
    150-es magldr kell ehhez is, illetve ehhez nem kell magldr, csak ha felteszed, nem kell külön bajlódnod, a memkártya formázással, mert ez elintézi neked, illetve jóljöhet később...

Ezekhez az androidokhoz, nincs sense, de van oylan amihez van. Korábban a Rafdroid-ot ajánlotta Bencee7. Én nem próbáltam de biztos jó :)

A magldr telepítése:
    -akku min 50%
    -bootloaderbe belész, majd telefon csatlakoztat
    -romupdateutily indít
    -next next next

Most elindulhat az android telepítés :)

-bekapcsolod a telefont, de a bekapcsológombot addig ne engedd el ameddig be nem jön, a magldr menü (illetve lehet magától is bejön, mivel nincs oprendszer, ha nem jön be akkor viszont így kell belépni)

Sd kártya formázása:

-hangerő szabályzó gombokkal kiválasztod, az AD Recovery menüpontot, majd a hívás gombal belépsz
    -mikor belép a clockworkmod-ba, kiválsztod az advanced menüpontot, és a hívás gombal belépsz
    -kiválasztod a partition sd card menüpontot. Ext size 1024 bőven elég, ide fognak a programok települni
    -swap 128mb
    -alul megjelenik egy szöveg, hogy "partitioning SD card... please wati..."
    ilyenkor vársz addig, ameddig ki nem írja, hogy: "Done!"

Most a hívás megszakító gombal visszalépsz és ha hyper droidot vagy más zip romot szeretnél telepíteni, akkor:

-Letöltöd a rom-ot zip formátumban
    -a clockworkmod-ban kiválasztod a mounts and storage menüpontot
    -mount USB storage
    -felmásolod kitömörítés nélkül a zip rom-ot az sd kártyára
    -mikor fentvan unmount-olod
    -hívás megszakító gombal visszalépsz a clokworkmod főmenüjébe
    -install zip from sd-card menüpontot kiválasztod
    -choose zip from sd card
    -kiválasztod a felmásolt zip-et, majd yes
    -ekkor települ egy ideig

És készvagy van android a telefonodon :)

Az első indítás kb 5-6 percig is eltart!!

Hogy honnan tudod, hogy zip romot töltöttél-e le?
    Ha megnyitod a zip-et, és ilyen fájlrendszer fogad:

Akkor ezt kicsomagolás nélkül fel kell másolni az sd-re és a fenti módszerrel telepíthető.

Amennyiben nem zip rom-ot töltesz le, akkor:

-belépsz magldr-be
    -USB Flasher menüpontot választod
    -Rádugod a telefont
    -DAF.exe indít (egyes esetekben ezt átnevezik, úgyhogy nem biztos, hogy ez lesz a neve)

Ha nem zip romot telepítesz, az sd kártyát clokworkmod-ban akkor is így kell megformáznod!! (Márha szeretnél több belső memoriát, meg swap-ot, hogy kicsit gyorsabb legyen a telefon)

Remélem érthető a lényeg :)
  • Bencee7
    https://sites.google.com/site/hd2tudastar/ (vmiért nem tudok linkelni, bocs)

itt minden le van írva, lépésről lépésre, magyarul!

más:
    Nemtudom, de szvsz alap ez a root dolog. Mikor megkaptam a HD2t rögtön első dolgom volt a hack, utána jött minden....
  • REPS0L
    köszönöm!
  • Match
    Ha sok van a sim-en vagy a telón, akkor export to sd card, majd import, és utána meg tudod adni hogy a google accodra importálja.
  • REPS0L
    Hogyan tudom megoldani hogy az összes kontaktomat synceljem a google accommal? Fontos lenne, HTC Sync valamiért nem syncel, de ezzel most nincs időm foglalkozni... :/
  • Match
    Nekem 25 app van az sd kártyán, 57 a telefonon, és még így is 28 mega szabad (ebből az 58-ból 23-at át lehetne pakolni sd-re, de minek).

Megjegyezném hogy a CM7 előtt, a gyári rommal nekem is állandó kínom volt a helyhiány.

(PS: nekem egy ideje meghülyült a teló, és mindent át lehet tenni sd-re, még az igo-t is :) nem tudom mi lett vele :))
  • kemszi2
    a hiba az ön gépében lesz.
    A legendemen 35 külső program van(vegyesen navigáció/játék/sok kis apró cucc) amit lehetett azt át tettem memóriárakártyára (18 db). a navigáció programja ugye a telefonon van 30 mega csak az ,és még így is kb20 mega szabadon van