Bécs: Linux mellé Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt patchet alkalmazva forditsd le a dmraid-1.0.0_rc14 -t.
rc14-be nincs benne.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Egy két kiindulópont:
Na reboot ok ... szépen bejön a kde , kattintanék a yast -ra csak nem tudok mivel az egér nem reagál ..
Megint betörtek a gépemre
Ujjlenyomatolvasó telepitése linuxon
nagyon röhejes problémákkal szivnak napokig, aztán jönnek és terjesztik az igét, hogy hú de remekül mûködik minden linuxon, meg biztonság, meg mindent felismer.
Nyilván az sem az ms sara, hogy a systrayben konfigurálható wifi kapcsolatok kezelése során a tray applet lerohasztja az egész explorer-t. Nyilván arról sem az ms tehet h egy natúr ajav alkalmazás képes megfektetni az aero-t, és allandóan ki/be kapcsolgatja.
A szoftvereiért nem kevés pénzt kérnek, de ha egy kommersz elektronikai termékben ennyi hiba lenne, akkor a gyártót már ízekre szedték volna.
Az meg már régóta bizonyított tény h az ms elõszeretettel veszteget, zsarol a céljai elérése érdekében. Aki ezt képtelen belátni, tegye a fejét szatyorba és rugdossa hazafelé menet. Annakidején egyébként meg voltam gyõzõdve arról h a müncheni játszmát vesztegetéssel/zsarolással fûszerezte mind az ms, mind az IBM.
Irodai használatra egyébként ideális egy olyan platform, ami azzal tûnik ki a konkurens termékek közül, hogy rengeteg játék érhetõ el hozzá 😉
Tiszta sor. Ez a szokasos fejezet a MS reszerol. Engem az lepett volna meg ha ertelmes indokot talalnak. Ez is csak egy volt a sok kozul.
Mit ir ki neked ?
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Nagyon kíváncsivá tettél, mondjál már légyszíves pár példát, mert én az SP2 óta egy hibával sem találkoztam telepítés közben. Annak a hibának meg, ami bekövetkezett a használat során, mindig meg lehetett állapítani az okát. Sz'al inkább ne reklámozd a hozzá nem értésed, illetve ha már nem mondasz igazat, akkor elég csak egyszer leírni, thx. Persze azokat nem tudod átverni, akik Windowst használnak, de a frissiben számítógépet kapott kisiskolásokat pedig nem illik riogatni. Legyél rájuk tekintettel!
fv: tökéletesen nincs igazad, látszik, sosem használtál Vistát. Egyébként egy rendszerösszeomlás nem mindig az OpRendszer hibájából ered, okostojás, hanem a számítógépet használó felh. hibájából is bekövetkezhet. Ha hülye volt a használó, aki összeomlasztotta azt a gépet, akkor ez ismét bekövetkezhet.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
dmraid ubuntu
Ha jol ertem Intel Software Raidet is hasonloan kell.
(Mas Software raides esetben mdadm -hasznalatos)
Kedves Erwin! Majd azt nézd meg, hogy a Vistával mennyi rendszerösszeomlásotok lesz. Mert szerintem elég sok.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Jó hogy leírtad azért hogy: vinre nincs driver-> gyártó a szar, linuxra, akkor a linux a szar. Okos vagy.
De jééé a gonosz hp-nak van drivere a fos linuxra is? Ki érti ezt? Jéé és a fos ubuntu felismeri alapon a hp nyomtatómat, drivert is rak hozzá, xp-re meg le kell szedni, és imádkozni hogy az ép driverre ne írja 10 másodpercenként hogy hibás, nemmegy, ->ok hibás nemmegy -> ok hibás nemmegy, és ezt addig míg ki nem húzom a usb-bõl, ha bedugom újra kezdi amíg ki nem húzom. Majd ugyanezt a drivert felrakva mégegyszer (mert a régit sem lehet leszedni mert szerinte hibás), mûködik, persze másik nyomtatóként ugyanarra nyomtatóra írja hogy hibás, de a másodszorra feltelepített ugyanazon driverrel simán nyomtat 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Én el tudom képzelni, hogy tényleg BÁRMI hiba közbe jöhet. A vindóz a legjobb random hibagenerátor eddig. Nagyon változatos, fõleg telepítésenként(eltûnnek a régi hibák, és új soha nemlátottak jönnek elõ), és nagyon nemlehet legtöbbször kideríteni mitõl csinálja.
Legalább van benne izgalom, de sajnos néha nem a megfelelõ idõben.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nyugodj meg, a Linux egy fos...
Mellesleg mindent kínában gyártanak, vagy a környékén okoska...
1. Linuxon meglátok egy nekem tetszõ programot és 2 kattintással telepítem. És még le se kell kézzel tölteni. Ha nincs benne a repoba akkor letöltöm a csomagot, de ilyenkor sajnos 2-vel többet kell kattintani😞
2. A cikkben kúrvára nem otthoni felhasználásról van szó. Ilyen helyeken a felhasználó ne is akarjon telepíteni minden szart, hanem használja azokat a programokat, amiket a rendszergazda felrakott és beállított.
Amúgy érdekesek ezek a windows fanboyok. Ha vistához nincs driver, akkor persze nem a microsoft a hibás, hanem a hardware gyártója, ha viszont egy fejlesztõ cég olyan balfasz volt, hogy csak ie-re írja meg a szarját, akkor a linux egy fos. Nálunk tökéletesen mûködnek a linuxos kliensek is, csak annyi a különbség, hogy sokkal kevesebb probléma van velük. Ja és mi azért tehetjük meg ezt, mert olyan cégtõl béreljük a programot, akik képesek voltak dosra, windowsra meg linuxra is lefordítani a programjukat.
Linux n+1-edik disztribúciójával meg olyan egyszerû dolgoknál is elakadhat, hogy csak veri a fejét a falba, hogy már megint órákat kell eltöltenie fórumokat böngészve és a vége megint az lesz, hogy át kell hívni a szomszéd utcából a púpos hátú, vastagszemüveges józsikát aki néhány óra maga elõtt motyogással megoldja a problémát, de elmagyarázni már megint nem tudja, hogy mit, miért és hogyan csinált.
Na ezért használnak kizárólag megszállottak Linuxot.
LOL, ha nem mondod, hülyék maradtunk volna mi, egyszerû halandók. Képzeld, a Win-es összeomlásoknál is szinte mindig meghatározható az ok-okozat, s a Win98 után már a rosszul megírt OpRendszer hibajelenség elõfordulása erõsen lecsökkent a 0 felé. Inkább már a driverek, a hw hibák, illetve az összeakadó progik taszítják a rendszert a mélybe, bár utóbbi jelenség is kimúlófélben van már (ca. az XP SP1-SP2 óta). Vesd össze a Win98 és a WinXP fagyásainak, kék halálainak a gyakoriságát, illetve az okait. Utóbbi esetben sosem fordult elõ pl. olyan, hogy a Windows újratelepítését követõ betöltõdésekor kék halállal örvendeztetett meg a rendszer, míg elõbbinél nem egyszer. Manapság még bármely OpRendszert hasra fekteti egy ügyefogyott, szarul összetákolt driver. Ráadásul a Linuxban az egy nagyon szép megoldás, hogy az ember szinte maga állíthatja össze a kernelt, ami egy szakavatott ember esetében igen erõs fegyver a rendszer stabilitása mellett.
Ja, és persze: "mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást. Nem tudom elképzelni hogy történik egy ilyen" <-> "[i]linux összeomlás: A kernel panicnak szinte mindig van pontosan meghatározható oka (instabil, rosszul megírt driver - nagyon ritka de könnyen lefülelhetõ; hw hiba, fõleg memória gond ami gyakoribb lehet - szintén megoldható).[i]"
Ahhoz képest, hogy nem tudod elképzelni, szépen megmagyaráztad, hogy mi okozhatja. 😉
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Kakao biztos Vistak ezek kerem szepen.
kérdezd meg tõlük. De nyilvánvaló a válasz, ezernyi wines programjuk van, ami nem létezik linuxra. Ha azokat egyenként át kell irni linuxra, annak a költségéhez képest elhanyagolható lesz a win és az office ára és máris körbe röhögik õket tender szinten. Épp ezért inkább beblöffölték, hogy nem kell átirni semmit, futni fog majd wine-vel, ennek eredményérõl szól a hir...
"mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást"
bár elég kevés gépen használok linuxot, tucatnyi kernel panic-ot láttam már. És mint kiderült a bécsi kollégák is találkoztak párral...
"az óvodás cucc egyértelmû szervezetlenség "
tökmindegy, ennél százszorta súlyosabb gondjaik voltak az összeomlással és nem mûködõ alkalmazásokkal.
"viszont egyszerûen ODF-re állíthatják át a teljes közigazgatást, hiszen ezt a formátumot az MS Office is támogatja. "
sok helyen belbuktak már az oo-ba, nem tudom konkrétan bécsben próbálkoztak-e vele, megbukhat az automatizálástól kezdve, a csoportmunka hiányánán át egészen az adott környezetben hiányzó funkciókig sokmindenen. De a hir most nem az officeokról szólt, hanem a linux mint wint kiváltó platform bukásáról.
Pontosan, éppen ezekre gondoltam. Nem 100%-ig kompatibilis velõk az OOo. Fõleg a makrók kapcsán.
linux összeomlás: A kernel panicnak szinte mindig van pontosan meghatározható oka (instabil, rosszul megírt driver - nagyon ritka de könnyen lefülelhetõ; hw hiba, fõleg memória gond ami gyakoribb lehet - szintén megoldható). Az azonosíthatatlan okú összeborulás gyakorisága vetekszik a harmadik típusú találkozásokkal... Nem hiszem hogy Ausztriában máshogy mûködnek a Linux kernelek mint a világ többi részén 😉
És mi van a régiekkel?
"2. mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást"
Kiírja, hogy kernel panic és megáll minden. Valóban nem gyakori látvány, mert a linux úgy van tervezve, hogy nem számít az adat sérûlés, akkor sem lesz öngyílkos, driver/hw hiba hatására, kivéve néhány kritikus cuccot.
Nekem már kiírta egyszer, hogy nem tudja megnyítni /dev/console-t és emiatt kernel panicot dobott. Ekkor röhögõ görcsöt kaptam.
2. mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást. Nem tudom elképzelni hogy történik egy ilyen - elég jól ismerem a linux és a debian (a wienux alapja) felépítését hogy kijelenthessem, ez baromság.
3. az óvodás cucc egyértelmû szervezetlenség (vagy szándékos bunda), a linuxra átállási project már évek óta fut - ha kicsit is odafigyeltek volna, az óvis programot is linux kompatibilisre fejlesztik már a kezdetektõl (pl. Javaban, vagy neadjisten natívan)
+1. az OOo MS Office kompatibilitása valóban korlátozott (fõleg a régebbi office97-2003 formátummal van gond), viszont egyszerûen ODF-re állíthatják át a teljes közigazgatást, hiszen ezt a formátumot az MS Office is támogatja.
shaken, not stirred
"A Wienuxos gépekre kerülõ Vista-licencek díja 105 000 euró."
"A mostani beszerzés során számítógépenként 31 euróba kerül a Windows Vista- és 62 euróba az Office 2007-licenc. "
31+62=93~100
750*100=75000 ehez hozzá jön a telepítés költsége és ezzel együt el is éri a 105000 eurót.
"Leginkább azon háborodtak fel a szakemberek, hogy a változtatást nem biztonsági vagy más fontos szemponttal indokolták a bécsi vezetõk, hanem azzal, hogy az óvodákban használandó új nyelvi szoftver kizárólag az Internet Explorerrel futtatható, a Firefox-verzió pedig csak jövõre készül el, egy évet pedig nem akartak várni."
Akkor tulajdonképpen nincs is mirõl beszélnünk. Ugyanis ez esetben kurva nagy bunda volt.
Legalábbis elég nehéz megmagyarázni azt hogy egy ovodásnak (aki jó esetben még sem irni sem olvasni nem tud) különösebb gondot okozna az hogy a ilyen vagy olyan ikonok vannak elõtte, egy szutyok ovodás oktató program (amihez azért valljuk be nem kell óriási adatbázisokat kezelni és hasonló, szinte a neten található millionyi flash alapú játékos program is) pedig nem kerül többe néhány ezer forint/db-nál, ez mgszorozva 750-el is lényegesen kevesebb pénz mint 7 millió euro, akkor is ha egyszerre még 3 másikat is vesznek...
Mert ha azzal indokolták volna hogy az hivatali ügyek intézéséhez használt adatbáziskezelõ rendszer nem komptabilis az adott linuxal vagy hasonló akkor megértem, de igy tökröhejes az egész. Nem volt ott véletlenül valamelyik magyar politikus mint komoly informatikai szakértõ? 😊
Mert nem lepõdnék meg...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
megnyugtató, h az idiotizmus és a korrupcio nem csak magyarország sajátja 😞
Forza.
Mert annyíra "konzisztensek" és "egy kaptafára" mennek azok a gyártó support oldalak, hogy nincs az az ember aki softwarebõl leprogramozza.
"Biztos a gonosz linuxosok írtak fake drivert hozzá."
Hát ha szerintetek az MS mindenkit lefizet, akkor szerintem meg itt a Linux mögött állók fizettek le. Ezt csak ezért mondom, hogy lássátok milyen ha olyas valakivel van dolgotok, mint ti, csak a másik oldalon áll.
/*WTF?!*/