167
-
assdf #127 A másik meg. Ha veszel egy autót de nincs hozzá jogsid, majd ezután 220-al beleszállsz a szemközti betonfalba akkor most ki a hibás, az autógyártó mert miért nem gyártott egy olyan erős autót aminek ez meg se kottyan, vagy te aki nem tetted le a jogsit, de ezen kivül még a legalapabb józan ésszel belátható dolgokat sem fogod fel? (jó példa erre a fél lábú bantu néger hajléktalanról szóló körvelevél amit ha elküldesz 100 embernek akkor majd jól kinő a harmadik lába, és ha tudnád hogy hány ilyen levelet kapok idiótáktól...) -
assdf #126 "Az oprendszert pedig úgy kell megírni, hogy ne lehessen hülyeség miatt összeomlasztani. Amennyiben ez lehetséges, az nem a felhasználó hibája (akkorsem ha hülyeséget csinált)."
Ez meg akkor ökörség amilyet meg már rég hallottam.
Ha pl. a user kiveszi menet közben a procit a gépből, és ettől összeomlik a rendszer akkor az most user error vagy szar az operációs rendszer?
Ugyanis a legtöbb rendszerösszeomlás (akár linuxon akár xp-n) abból következik be, hogy valamelyik hardware rossz. Például hibás a memória. Na most szerinted hogy kezelje le egy operációs rendszer azt hogyha irna rendszeradatot a memóriába de az nem reagál vagy hülyeséget ad vissza.
Csak hogy értsd, ha az "operációs rendszered" része az hogy levegőt veszel, de "hardware" hiba van és a parancsra nem reagál a tüdöd akkor mit fog csinálni az agyad? Szépen összeomlik másfél perc múlva.
-
#125 Legalább tudni lehet mi a gond. A legutóbbi xp telepítésemkori "FATAL ERROR: A szükséges katalógusleírás nem található" az viccesebb, még nekem is az volt :)
Egyébként a vindózt és a linuxot védők között annyi a külömbség, hogy általában a linuxot védők nap mint nap mind2-t használják, és tudják miről beszélnek. a vindózt védők pedig az m$-nél dolgoznak, vagy egyszer próbáltak linuxot, és mikor nem találták a start menüt a helyén sírva fakadtak, mondták hogy szar a linux, és aztán a támaszkodtak a hasonló ismerősök által generált hibákra. -
#124 Gratula, szép volt. Még mindig pénzzel működik a világ... -
Most egyetértek Sanyixal, windózon 560x több hiba és 58569858x több rendszerbetörés van. -
#122 HAHAHAHAHA
Ballmer ott is járt és adott nekik egy kis zsebpénzt?
Mikorfos módszer.
Gizikének irodába szöveget szerkeszetni és excel cellákra klikkelni több, mint elég az ubuntu + openoffice. -
Csi9aa #121 Napokig keresgélhettél amíg megtaláltad a legretardáltabb topicokat.
Gondolom a "nem indul a crakelt viszta, meg hogy magyarosicsam??" fórumtémák szintén komoly referencia anyagok számodra. Szerintem használj BeOS-t, arról nem találni ilyen beírásokat, tehát ez a legtutibb rendszer ;) -
#120 Aha most én 2x ennyi hibát tudnék írni 1-edül saját tapasztalatból vindózról. És akkor még a hülyébbnél hülyébb hibákkal tele levő fórumokban nem is keresgéltem. -
Kheller #119 a legviccesebbet meg kihagyom, a 2 hónapja kijött ubuntu (mint az egyik legkönnyebben használható disztrib) frissités a következő dolgokat vágta haza:
Nokia DTL-1 Bluetooth kartyaval mar a telepito is kernel panikkal meghal
a javasolt megoldások (kézi konfig file buherálás, saját kernel patchelés és újraforgatás) szintén nagyon viccesek. Már, ha nem te szopsz ezzel -
Szellszi #118 "Egyébként egy rendszerösszeomlás nem mindig az OpRendszer hibájából ered, okostojás, hanem a számítógépet használó felh. hibájából is bekövetkezhet. Ha hülye volt a használó, aki összeomlasztotta azt a gépet, akkor ez ismét bekövetkezhet."
Minden programot hülyebiztosra kell írni. Az oprendszert pedig úgy kell megírni, hogy ne lehessen hülyeség miatt összeomlasztani. Amennyiben ez lehetséges, az nem a felhasználó hibája (akkorsem ha hülyeséget csinált). -
turul16 #117 http://osdir.com/ml/linux.ataraid/2007-06/msg00031.html
Ezt patchet alkalmazva forditsd le a dmraid-1.0.0_rc14 -t.
rc14-be nincs benne. -
Kheller #116 Ha valaki nem a már nagyon unalmas linuxos PR szöveget akarja hallani, akkor érdemes beleolvasni pl a hup-on, hogy a nagy linux guruk (akik más oldalakon, pl itt is terjesztik az igét) mivel szopnak nap mint nap a VALÓSÁGBAN.
Egy két kiindulópont:
Na reboot ok ... szépen bejön a kde , kattintanék a yast -ra csak nem tudok mivel az egér nem reagál ..
Megint betörtek a gépemre
Ujjlenyomatolvasó telepitése linuxon
nagyon röhejes problémákkal szivnak napokig, aztán jönnek és terjesztik az igét, hogy hú de remekül működik minden linuxon, meg biztonság, meg mindent felismer. -
floatr #115 Arról h vista alá problémásak a driverek igenis az ms tehet. Ők változtatják a modellt aszerint, ahogy a kiadói szervezetek fütyülnek. Jó példa erre az nvidia 7xxx és 8xxx hdmi kezelése, amivel korábban nem volt gond, viszont most kénytelenek alkazkodni a beépített másolásvédelmi mechanizmusokhoz, és egyelőre nem annyira jön ez össze.
Nyilván az sem az ms sara, hogy a systrayben konfigurálható wifi kapcsolatok kezelése során a tray applet lerohasztja az egész explorer-t. Nyilván arról sem az ms tehet h egy natúr ajav alkalmazás képes megfektetni az aero-t, és allandóan ki/be kapcsolgatja.
A szoftvereiért nem kevés pénzt kérnek, de ha egy kommersz elektronikai termékben ennyi hiba lenne, akkor a gyártót már ízekre szedték volna.
Az meg már régóta bizonyított tény h az ms előszeretettel veszteget, zsarol a céljai elérése érdekében. Aki ezt képtelen belátni, tegye a fejét szatyorba és rugdossa hazafelé menet. Annakidején egyébként meg voltam győződve arról h a müncheni játszmát vesztegetéssel/zsarolással fűszerezte mind az ms, mind az IBM.
Irodai használatra egyébként ideális egy olyan platform, ami azzal tűnik ki a konkurens termékek közül, hogy rengeteg játék érhető el hozzá ;) -
Csi9aa #114 A Win összeomlásokról nem volt szó - amúgy "összeomlás" és "fagyás" közt azért van különbség. Főleg a Windows 98 szeretett annyira összegabalyodni hogy utána bár tudtad mi b?szódott el, nem úsztad meg a formázást. Ilyet sem XP-ben, sem Linuxban nem látsz. Fagyást igen. Ne mosd össze a kettőt. -
#113 > "A most elköltendő pénz töredékéből meg lehetett volna oldani, hogy a Firefoxos változat előbb készüljön el" - érvelt Marie Ringler.
Tiszta sor. Ez a szokasos fejezet a MS reszerol. Engem az lepett volna meg ha ertelmes indokot talalnak. Ez is csak egy volt a sok kozul. -
turul16 #112 dmraid -l
Mit ir ki neked ? -
Csaba42 #111 "Nagyon változatos, főleg telepítésenként(eltűnnek a régi hibák, és új soha nemlátottak jönnek elő), és nagyon nemlehet legtöbbször kideríteni mitől csinálja."
Nagyon kíváncsivá tettél, mondjál már légyszíves pár példát, mert én az SP2 óta egy hibával sem találkoztam telepítés közben. Annak a hibának meg, ami bekövetkezett a használat során, mindig meg lehetett állapítani az okát. Sz'al inkább ne reklámozd a hozzá nem értésed, illetve ha már nem mondasz igazat, akkor elég csak egyszer leírni, thx. Persze azokat nem tudod átverni, akik Windowst használnak, de a frissiben számítógépet kapott kisiskolásokat pedig nem illik riogatni. Legyél rájuk tekintettel!
fv: tökéletesen nincs igazad, látszik, sosem használtál Vistát. Egyébként egy rendszerösszeomlás nem mindig az OpRendszer hibájából ered, okostojás, hanem a számítógépet használó felh. hibájából is bekövetkezhet. Ha hülye volt a használó, aki összeomlasztotta azt a gépet, akkor ez ismét bekövetkezhet. -
NYCBoy #110 Köszi, de nekem a raid 10 szint kellene, amit állítólag támogat a dmraid r14 patch, de valójában mégsem! Ezért kérdeztem, hogy egy hozzáértő esetleg konkrétan tudna segíteni. -
turul16 #109 dmraid gentoo
dmraid ubuntu
Ha jol ertem Intel Software Raidet is hasonloan kell.
(Mas Software raides esetben mdadm -hasznalatos)
-
fv #108 "Gyakoriak voltak a rendszerösszeomlások." mondta Erwin Gillich.
Kedves Erwin! Majd azt nézd meg, hogy a Vistával mennyi rendszerösszeomlásotok lesz. Mert szerintem elég sok.
-
tomcsa4 #107 Hát de mivel a Vista alaplaiban más, mint az eddigi Windowsok, ezért nem működnek a driverek (legalábbis tekintélyes része). Ezért kell újra megírni, illetve átírni! -
#106 Még1x leírom, nincs kínai céges cuccom, csak fos vindóz ms programok :)
Jó hogy leírtad azért hogy: vinre nincs driver-> gyártó a szar, linuxra, akkor a linux a szar. Okos vagy.
De jééé a gonosz hp-nak van drivere a fos linuxra is? Ki érti ezt? Jéé és a fos ubuntu felismeri alapon a hp nyomtatómat, drivert is rak hozzá, xp-re meg le kell szedni, és imádkozni hogy az ép driverre ne írja 10 másodpercenként hogy hibás, nemmegy, ->ok hibás nemmegy -> ok hibás nemmegy, és ezt addig míg ki nem húzom a usb-ből, ha bedugom újra kezdi amíg ki nem húzom. Majd ugyanezt a drivert felrakva mégegyszer (mert a régit sem lehet leszedni mert szerinte hibás), működik, persze másik nyomtatóként ugyanarra nyomtatóra írja hogy hibás, de a másodszorra feltelepített ugyanazon driverrel simán nyomtat :D -
tomcsa4 #105 Ja ja tudom, pláne akkor, mikor a P35-ös chipkészletű alaplapok matrica bortánya volt. Azért egy kínai vacak és egy kínában gyártott minőségi cucc (ami nem kínai cég kezében van) között van difi! -
#104 "Én egyet tudok. A windows XP-t a felhasználó telepíti és használja. Meglát egy neki tetsző programot telepíti és használja. Bőviti a hardvert és gond nélkül használja tovább. El sem tudja képzelni, hogy bármi probléma közbejöhet."
Én el tudom képzelni, hogy tényleg BÁRMI hiba közbe jöhet. A vindóz a legjobb random hibagenerátor eddig. Nagyon változatos, főleg telepítésenként(eltűnnek a régi hibák, és új soha nemlátottak jönnek elő), és nagyon nemlehet legtöbbször kideríteni mitől csinálja.
Legalább van benne izgalom, de sajnos néha nem a megfelelő időben. -
tomcsa4 #103 Miért ha egy cég nem készíti el a driverét, akkor ki a hibás? Persze az MS, mert csak 1 milliószor pofázta el, hogy csinálják. Ennyit a cégekről ( a nagy HP, basszák meg, többet nem is veszek tőlük semmit). Olyan cégektől, akik szarnak a supportra, nem kell vásárolni.
Nyugodj meg, a Linux egy fos... -
NYCBoy #102 Ha jár erre egy igazi linux guru, aki tudja, hogy hogyan lehet beüzemelni az Intel Software Raid 10-est, könyörgöm ossza meg velem a tudását! Tényleg sokat segítene! -
NYCBoy #101 Azért tényleg nem hibátlan a Linux! Én is szerttem volna használni, de ISW raid10-hoz nem létezik drájver. Stabilitás terén is van mit javítani egy-két disztrónak, nálam pl az ubuntu egy kitömörítéstől meg szokta adni magát, miután egy-két percig gondolkozik egy fél megás arhívumon. -
#100 Nem használok noname szarokat(ati vkártyák persze nyilván nonamek), ezért nincs gondom a linuxxal sem. Azt is azzal oltják amikor valakinek a fos tényleg dzsunka tvtunere, vagy a fos tényleg dzsunka mp3 lejátszóját nem ismeri fel. Ott miért nem gondoltok a ne használj noname szart dologra. Bezzeg mikor vindózon van ilyen, akkor befigyel a dolog. És hogy van hogy a "noname szart" amit egyébként az alaplapok 50%-ára raknak linux felismeri, vindóz meg nem?
Mellesleg mindent kínában gyártanak, vagy a környékén okoska... -
HZsoli #99 A Win2000-es gépeken szuper lesz az Aero..... -
homeless #98 Látszik, hogy te is csak ilyen ehez hasonló fórumokon művelődsz.
1. Linuxon meglátok egy nekem tetsző programot és 2 kattintással telepítem. És még le se kell kézzel tölteni. Ha nincs benne a repoba akkor letöltöm a csomagot, de ilyenkor sajnos 2-vel többet kell kattintani:(
2. A cikkben kúrvára nem otthoni felhasználásról van szó. Ilyen helyeken a felhasználó ne is akarjon telepíteni minden szart, hanem használja azokat a programokat, amiket a rendszergazda felrakott és beállított.
Amúgy érdekesek ezek a windows fanboyok. Ha vistához nincs driver, akkor persze nem a microsoft a hibás, hanem a hardware gyártója, ha viszont egy fejlesztő cég olyan balfasz volt, hogy csak ie-re írja meg a szarját, akkor a linux egy fos. Nálunk tökéletesen működnek a linuxos kliensek is, csak annyi a különbség, hogy sokkal kevesebb probléma van velük. Ja és mi azért tehetjük meg ezt, mert olyan cégtől béreljük a programot, akik képesek voltak dosra, windowsra meg linuxra is lefordítani a programjukat. -
archkoven #97 Én egyet tudok. A windows XP-t a felhasználó telepíti és használja. Meglát egy neki tetsző programot telepíti és használja. Bőviti a hardvert és gond nélkül használja tovább. El sem tudja képzelni, hogy bármi probléma közbejöhet.
Linux n+1-edik disztribúciójával meg olyan egyszerű dolgoknál is elakadhat, hogy csak veri a fejét a falba, hogy már megint órákat kell eltöltenie fórumokat böngészve és a vége megint az lesz, hogy át kell hívni a szomszéd utcából a púpos hátú, vastagszemüveges józsikát aki néhány óra maga előtt motyogással megoldja a problémát, de elmagyarázni már megint nem tudja, hogy mit, miért és hogyan csinált.
Na ezért használnak kizárólag megszállottak Linuxot. -
Csaba42 #96 "A kernel panicnak szinte mindig van pontosan meghatározható oka"
LOL, ha nem mondod, hülyék maradtunk volna mi, egyszerű halandók. Képzeld, a Win-es összeomlásoknál is szinte mindig meghatározható az ok-okozat, s a Win98 után már a rosszul megírt OpRendszer hibajelenség előfordulása erősen lecsökkent a 0 felé. Inkább már a driverek, a hw hibák, illetve az összeakadó progik taszítják a rendszert a mélybe, bár utóbbi jelenség is kimúlófélben van már (ca. az XP SP1-SP2 óta). Vesd össze a Win98 és a WinXP fagyásainak, kék halálainak a gyakoriságát, illetve az okait. Utóbbi esetben sosem fordult elő pl. olyan, hogy a Windows újratelepítését követő betöltődésekor kék halállal örvendeztetett meg a rendszer, míg előbbinél nem egyszer. Manapság még bármely OpRendszert hasra fekteti egy ügyefogyott, szarul összetákolt driver. Ráadásul a Linuxban az egy nagyon szép megoldás, hogy az ember szinte maga állíthatja össze a kernelt, ami egy szakavatott ember esetében igen erős fegyver a rendszer stabilitása mellett.
Ja, és persze: "mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást. Nem tudom elképzelni hogy történik egy ilyen" <-> "[i]linux összeomlás: A kernel panicnak szinte mindig van pontosan meghatározható oka (instabil, rosszul megírt driver - nagyon ritka de könnyen lefülelhető; hw hiba, főleg memória gond ami gyakoribb lehet - szintén megoldható).[i]"
Ahhoz képest, hogy nem tudod elképzelni, szépen megmagyaráztad, hogy mi okozhatja. ;) -
turul16 #95 ROTFL
Kakao biztos Vistak ezek kerem szepen.
-
Kheller #94 "miért wine-n futtatják"
kérdezd meg tőlük. De nyilvánvaló a válasz, ezernyi wines programjuk van, ami nem létezik linuxra. Ha azokat egyenként át kell irni linuxra, annak a költségéhez képest elhanyagolható lesz a win és az office ára és máris körbe röhögik őket tender szinten. Épp ezért inkább beblöffölték, hogy nem kell átirni semmit, futni fog majd wine-vel, ennek eredményéről szól a hir...
"mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást"
bár elég kevés gépen használok linuxot, tucatnyi kernel panic-ot láttam már. És mint kiderült a bécsi kollégák is találkoztak párral...
"az óvodás cucc egyértelmű szervezetlenség "
tökmindegy, ennél százszorta súlyosabb gondjaik voltak az összeomlással és nem működő alkalmazásokkal.
"viszont egyszerűen ODF-re állíthatják át a teljes közigazgatást, hiszen ezt a formátumot az MS Office is támogatja. "
sok helyen belbuktak már az oo-ba, nem tudom konkrétan bécsben próbálkoztak-e vele, megbukhat az automatizálástól kezdve, a csoportmunka hiányánán át egészen az adott környezetben hiányzó funkciókig sokmindenen. De a hir most nem az officeokról szólt, hanem a linux mint wint kiváltó platform bukásáról. -
Csi9aa #93 Igen, én is ezt írtam lejjebb, "korlátozott a támogatás" alatt :) -
A1274815 #92 "Régi office fileok: kihaltak, nem találkozni velük. Az Office 97-ben bevezetett formátum egyeduralkodónak tekinthető"
Pontosan, éppen ezekre gondoltam. Nem 100%-ig kompatibilis velők az OOo. Főleg a makrók kapcsán. -
Csi9aa #91 Régi office fileok: kihaltak, nem találkozni velük. Az Office 97-ben bevezetett formátum egyeduralkodónak tekinthető (ill. már jön felfele az Office 2007-es OOXML)
linux összeomlás: A kernel panicnak szinte mindig van pontosan meghatározható oka (instabil, rosszul megírt driver - nagyon ritka de könnyen lefülelhető; hw hiba, főleg memória gond ami gyakoribb lehet - szintén megoldható). Az azonosíthatatlan okú összeborulás gyakorisága vetekszik a harmadik típusú találkozásokkal... Nem hiszem hogy Ausztriában máshogy működnek a Linux kernelek mint a világ többi részén ;) -
A1274815 #90 "+1. az OOo MS Office kompatibilitása valóban korlátozott (főleg a régebbi office97-2003 formátummal van gond), viszont egyszerűen ODF-re állíthatják át a teljes közigazgatást, hiszen ezt a formátumot az MS Office is támogatja."
És mi van a régiekkel?
"2. mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást"
Kiírja, hogy kernel panic és megáll minden. Valóban nem gyakori látvány, mert a linux úgy van tervezve, hogy nem számít az adat sérűlés, akkor sem lesz öngyílkos, driver/hw hiba hatására, kivéve néhány kritikus cuccot.
Nekem már kiírta egyszer, hogy nem tudja megnyítni /dev/console-t és emiatt kernel panicot dobott. Ekkor röhögő görcsöt kaptam. -
Csi9aa #89 1. miért wine-n futtatják? Egyátalán hogy kerülhetett ez a képbe? Aki wine-re (távolról sem teljes, visszafejtett kompatibilitási réteg...) épít bármit is az otthoni bohóckodáson kívül, az nem normális.
2. mutass nekem egy linux rendszerösszeomlást. Nem tudom elképzelni hogy történik egy ilyen - elég jól ismerem a linux és a debian (a wienux alapja) felépítését hogy kijelenthessem, ez baromság.
3. az óvodás cucc egyértelmű szervezetlenség (vagy szándékos bunda), a linuxra átállási project már évek óta fut - ha kicsit is odafigyeltek volna, az óvis programot is linux kompatibilisre fejlesztik már a kezdetektől (pl. Javaban, vagy neadjisten natívan)
+1. az OOo MS Office kompatibilitása valóban korlátozott (főleg a régebbi office97-2003 formátummal van gond), viszont egyszerűen ODF-re állíthatják át a teljes közigazgatást, hiszen ezt a formátumot az MS Office is támogatja. -
sgember #88 Hát nagyon úgy néz ki, mint akik nem tudták mire vállakoznak. Egyszerűen hihetetlen, hogy lövésük sem volt, minek mivel kéne passzolnia.